لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

روش آماده کردن انواع سس رژیمی


انواع سس رژیمی

روش آماده کردن انواع سس رژیمی

 

آشنایی با روش آماده کردن انواع سس رژیمی

در این نوشته از بیتوته، با روش آماده کردن انواع سس رژیمی آشنا می شوید. سس ها یکی از مهم ترین چاشنی های غذا هستند که به مزه و مزه آن ها کمک می کنند. اما بسیاری از سس های موجود در بازار شامل مقادیر بسیاری چربی، قند و کالری هستند. این امر قادر هست برای افرادی که در پی حفظ تندرستی یا کم شدن وزن هستند، مشکل ساز باشد.

تنوع خیلی زیاد سس های گیاهی، به علاوه سهولت در آماده کردن آنها به این معنی است که مزه و ارزش غذایی وعده های غذایی مورد علاقه شما را با حداقل تلاش افزایش می دهند. علاوه بر این، بسیاری از سس‌ها آنقدر متنوع هستند که می‌توان آن‌ها را در انواع ظروف گنجاند و به شما این امکان را می‌دهد که یک سس سالم جدید برای برداشتی تازه از یک دستور غذای کلاسیک بیافزایید.

 

در این نوشته، ما به فواید سس‌های خانگی می‌پردازیم و سپس به روش درست کردن سس‌های گیاهی سالم با استفاده از مواد غذایی کامل می‌پردازیم که نه تنها مزه و مزه بسیاری دارند، بلکه ارزش غذایی بسیاری نیز دارند. و در آخر، ما هفت دستور سس گیاهی سالم را ارائه می دهیم که قادر هستید آنها را به سالاد، کاسه غلات، غذای ماکارونی یا تاکو بیافزایید، یا به عنوان دیپ برای سبزیجات سرو نمایید. قبل از اینکه متوجه شوید، به جای گفتن “نمک و فلفل را بریزید” خواهید بیان کرد: “لطفا سس را بریزید!”

 

فواید آماده کردن سس های خانگی

سس های خانگی ارزان تر و سالم تر هستند

سس‌های خانگی می‌توانند علاوه بر ایجاد مزه و مزه، گزینه‌ای خیلی سالم‌تر و ارزان‌تر از سس‌های فروشگاهی باشند، زیرا می‌توانید موادی را که داخل آن‌ها می‌ریزید (و از آن هایی که استفاده نمی نمایید) کنترل نمایید. مارک های خریداری شده در فروشگاه – حتی مارک های مواد غذایی طبیعی و ارگانیک – بیشتر شامل قندهای تصفیه شده، سدیم ، روغن های فوق تصفیه شده، افزودنی ها یا همه موارد فوق هستند.

 

قادر هستید غذاهای گیاهی زیادتری را وارد رژیم غذایی خود نمایید

سس ها روشی فوق العاده برای ورود زیادتر غذاهای کامل به رژیم غذایی شما هستند. به عنوان مثال، قادر هستید میوه را برای شیرینی و مزه، سبزیجات را برای رنگ و تغذیه، و آجیل یا دانه ها را برای غلظت (بافت خامه ای) بیافزایید. استفاده از مواد غذایی کامل، مزیت های تغذیه‌ای (فیبر، پروتئین، ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیتونوترینت‌ها) سس را افزایش می‌دهد – مزایایی که بیشتر در نسخه‌های خریداری‌شده در فروشگاه وجود ندارد.

 

یک مثال عالی از آن آووکادو است: استفاده از کل گوشت آووکادو می‌تواند بافتی خامه‌ای ایجاد نماید که علاوه بر چربی‌های تک غیراشباع سالم، شامل مقدار بسیاری فیبر، آب، ویتامین E، ویتامین C، ویتامین B6 و غیره است. در حالی که روغن آووکادو، که شاید در سس های فروشگاهی یافت شود، فقط شامل چربی آووکادو و مواد مقوی ارتقاء دهنده تندرستی است.

 

سس ها نیز قادر هستند راهی عالی برای تراکم مواد مقوی غذا برای خانواده شما باشند. از آنجایی که سس‌ها همچنین می‌توانند مزه را افزایش دهند، افزودن آن‌ها به یک وعده غذایی می‌تواند کودکان – و اشخاص حساس در هر سنی – را به خوردن غذاهای سالم تر تشویق نماید.

 

سس ها تطبیق پذیری را به وعده های غذایی اضافه می کنند

یکی دیگر از مزیت های سودمند سس ها این است که قادر هستند تا حد بسیاری فهرست وعده های غذایی شما را گسترش دهند. به عنوان مثال، قادر هستید از همان دسته هفتگی غلات کامل، حبوبات، میوه ها و سبزیجات استفاده نمایید و به سادگی سس را برای یک غذای کاملا متفاوت، خوش طعم و سالم در هر شب هفته حذف نمایید!

 

درست کردن بسیاری از سس های خانگی ساده است

سس ها قادر هستند بدون زحمت با حداقل مواد اولیه، مراحل و ابزار آشپزخانه کنار هم قرار گیرند. بیشتر اوقات برای دستور پخت سس که معمولاً پنج مرحله یا کمتر است فقط به یک مخلوط کن یا یک کاسه همزن نیاز دارید. بسیاری از دستور العمل های سس نیز نیازی به پخت و پز ندارند – که این یک مزیت بزرگ است!

 

قادر هستید سس ها را دسته ای بپزید

در آخر، قادر هستید چندین سس را به صورت دسته ای برای چندین وعده غذایی در طول هفته فراهم کنید. هر چیزی را که فوراً استفاده نمی نمایید، قادر هستید در ظرف دربسته در یخچال یا فریزر نگهداشتن نمایید تا بعداً از خوردن آن لذت ببرید.

 

طرز تهیه انواع سس رژیمی

آشنایی با انواع سس رژیمی

 

نکاتی برای آماده کردن سس های خانگی :

1. الهام بگیرید!

قبل از اینکه سس خانگی خود را درست نمایید، قادر هستید برای الهام گرفتن از غذاهای ویژه روی آورید. ابتدا منشا غذایی را که در حال آماده کردن آن هستید در نظر بگیرید و سس خود را با آن مطابقت دهید. به عنوان مثال، یک غذای الهام گرفته از ایتالیایی شاید به یک آلفردو خامه ای یا سس گوجه فرنگی نیاز داشته باشد، در حالی که یک دستور غذا با الهام از مکزیک (به عنوان مثال، کاسه بوریتو، تاکو) شاید مقداری سالسای تازه یا کمی خامه (آووکادو) نیاز داشته باشد.

 

2. پایه مزه خود را بسازید.

اکثر دستور العمل های سس وگان خانگی سالم حداقل دارای دو جزء مزه دهنده زیر هستند: اومامی، شیرین و تند. نمونه هایی از مزه های اومامی عبارتند از میسو، تاماری کم سدیم، آمینو نارگیل، گوجه فرنگی خشک شده در آفتاب، قارچ و مخمر تغذیه ای. برای سس‌های خود غذای کامل یا موادی با حداقل فرآوری شده مثل خرما و خمیر خرما، شربت افرا یا میوه‌های تازه برای شیرینی انتخاب نمایید. با مقداری لیمو یا لیموترش تازه فشرده شده، سرکه، ماست یا خردل میل نمایید.

 

3. از چربی های سالم برای ترکیب و غلیظ شدن سس ها استفاده نمایید.

کلید ایجاد سس‌های خانگی غنی و خامه‌ای، استفاده از مواد گیاهی غنی از چربی‌های سالم است – از جمله بادام هندی، تخمه آفتابگردان، تاهینی (ارده)، آووکادو، آجیل یا کره دانه‌ها ، توفو و ماست‌های گیاهی – به عنوان پایه. برای غلیظ شدن سس ها با غذاهای کامل، دانه های چیا ، بذر کتان ، توفو، جو دو سر رول شده ، آجیل یا کره دانه و حتی لوبیا را به مخلوط بیافزایید. شما همچنین قادر هستید مقدار آب را تنظیم نمایید، بر این اساس آن را به عنوان آخرین ماده و به تدریج بیافزایید – فقط 1 تا 2 قاشق غذاخوری در هر بار – تا زمانی که به غلظت دلخواه خود برسید. همیشه قادر هستید آب زیادتری بیافزایید اما نمی توانید آب را خارج نمایید، پس مراقب باشید آب را زیاد اضافه نکنید.

 

4. گیاهان و ادویه جات را بیافزایید!

آیا هنوز چیزی کم است؟ طیف گسترده ای از ادویه ها و گیاهان طبیعت را کاوش نمایید تا به سس خود مزه فوق العاده ای ببخشید و طعمی واقعا منحصر به فرد ایجاد نمایید. گزینه ها شامل مواد معطر مثل پیاز، موسیر، سیر، زنجبیل و زردچوبه است. گیاهانی مثل ریحان، گشنیز، جعفری، پیازچه، پونه کوهی، شوید، آویشن، نعناع و رزماری؛ و ادویه هایی مثل گشنیز، زیره، خردل، دانه های کرفس، کاین، دارچین و زردچوبه – انتخاب های بسیاری وجود دارد!

 

5. سس های خود را بچشید.

سس های خود را در حین درست کردن بچشید تا ببینید به چه مزه و بافتی نیاز دارند. برای مثال برای اسید زیادتر برای سس قادر هستید مقداری لیمو یا لیموترش بیافزایید. برای شیرینی طبیعی زیادتر برای متعادل کردن اسیدیته قادر هستید از کمی خمیر خرما بیافزایید. برای چربی گیاهی زیادتری برای بافت خامه ای تر قادر هستید مقدار زیادتری از پایه چرب استفاده شده در دستور غذا را بیافزایید.

 

نکته : اگر می خواهید مزه سس خود را بدون لبنیات پنیری نمایید؟ مخمرهای غذایی و میسو قادر هستند این کار را انجام دهند!

 

دستور العمل های سس خانگی سالم :

سس ها بیشتر آن کیفیت ویژه را به وعده های غذایی اضافه می کنند، به طوری که بعضی از ظروف بدون این کار یکسان نخواهند بود. این سس‌های رستوران‌دار می‌توانند حتی ساده‌ترین غذاهای خانگی را مزه دار کنند. و از آنجایی که بسیاری از آنها در 10 دقیقه یا کمتر آماده می شوند، شاید متوجه شوید که آنها را هر روز هفته به منوی گیاهی خود اضافه می نمایید.

 

1. روش آماده کردن سس فلفل قرمز بوداده :

آشنایی با انواع سس رژیمی

روش آماده کردن سس فلفل قرمز بوداده

 

این سس شاید کمی زیادتر از 5 دقیقه طول بکشد، اما ارزش آن را دارد! به لطف فلفل قرمز تفت داده شده، جایگزینی خوش طعم برای سس گوجه فرنگی سنتی است، بر این اساس آن را با ماکارونی سبوس دار مورد علاقه خود یا به عنوان بخشی از یک کاسرول ایتالیایی آزمون نمایید. این سس فلفل قرمز برشته شده “پنیردار” نیز خوش طعم است که روی یک کاسه غلات ریخته می گردد، قادر هستید آن را روی اسپاگتی بریزید، یا روی سبزیجات بخارپز!

 

مخمر مقوی نه تنها مزه پنیری ملایمی به آن می دهد، بلکه کمی پروتئین و ویتامین B را نیز به آن می افزاید. از این سس غنی از ویتامین C در تمام فصل لذت ببرید تا از سرماخوردگی تابستان پیشگیری نمایید.

 

مواد لازم :

 فلفل دلمه ای قرمز متوسط ​​ارگانیک (ورقه شده) 2 عدد
 گوجه فرنگی ارگانیک بزرگ (ورقه شده) 1 عدد
 پیاز متوسط ​​(زرد، خلال شده) 1 عدد
 سیر (تازه)3 حبه
 شیر گیاهی (ساده، بدون شیرینی) ½ فنجان
 پودر سیر ½ قاشق چایخوری
 پودر پیاز ¼ قاشق چایخوری
 زردچوبه¼ قاشق چایخوری
 پونه کوهی خشک½ قاشق چایخوری
لیمو متوسط ​​(آب گرفته)1 عدد
ریحان (تازه، خرد شده. اختیاری)½ فنجان
مخمر تغذیه ای (ترجیحا غنی نشده)3 قاشق غذاخوری
نمک (اختیاری)¼ قاشق چایخوری
فلفل سیاه (تازه آسیاب شده. اختیاری)¼ قاشق چایخوری
فلفل قرمز (اختیاری)¼ قاشق چایخوری

 

روش آماده کردن سس فلفل قرمز بوداده :

فر را با دمای 475 درجه فارنهایت گرم نمایید.

 

یک سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. فلفل خلال شده، گوجه فرنگی خرد شده، پیاز خلال شده و حبه های سیر کامل را روی آن قرار دهید. سپس اجازه بدهید 20 دقیقه بپزند.

 

بعد از تمام کردن، فلفل، گوجه فرنگی، پیاز و سیر را به غذاساز بیافزایید. مخلوط نمایید تا یکدست شود.

 

تمام مواد باقیمانده را به آن بیافزایید و دوباره مخلوط نمایید. آن را مزه نمایید و اگر چاشنی آن کم بود بیافزایید تا مزه دار شود.

 

نکته برای آماده کردن سس فلفل قرمز بوداده :

اگر ریحان در دسترس ندارید، جعفری قادر هست جایگزین خوبی برای آن باشد.

 

از شیرهای گیاهی که در دسترس دارید استفاده نمایید، فقط مطمئن شوید که شیرین و بدون مزه باشد.

 

2. سس تاهینی لیمو :

مواد لازم برای تهیه انواع سس رژیمی

روش آماده کردن سس تاهینی لیمو

 

در این سس فقط چند ماده ساده قادر هست طعمی خوش به شما می دهد. تاهینی آجیلی همراه با لیمو و زیره، ترکیبی عالی را در این سس سالم به وجود می‌آورد که آنقدر خوب است که تقریباً قابل نوشیدن است! برای کمی زیادتر، یک لیمو ارگانیک را قبل از آبگیری پوست بگیرید تا نت‌های مرکباتی زنده‌تر و خوش مزه‌تری به این سس غنی و خامه‌ای بیافزایید!

 

مواد لازم :

 ارده ½ فنجان
 آب لیمو½ فنجان 
 آب ¼ فنجان
 زیره آسیاب شده 1 قاشق غذاخوری
 پودر سیر½ قاشق چایخوری
 پودر فلفل قرمز (اختیاری)½ قاشق چایخوری

 

روش آماده کردن سس تاهینی :

همه مواد را در یک کاسه کوچک مخلوط نمایید تا ارده (تاهین) کاملا حل شود. سپس آن را بچشید و بر پایه سلیقه ی خود لیمو یا سیر اضافی را بیافزایید.

 

نکته :

برای مزه و مزه ی زیادتر، قادر هستید گشنیز یا جعفری خرد شده را به آن بیافزایید.

 

اگر ادویه دوست دارید کمی سریراچا یا فلفل قرمز بیافزایید. هالاپینو خرد شده هم قادر هست خوب باشد!

 

با اضافه کردن مقداری پاپریکا دودی آن را دودی نمایید.

 

این سس را روی کاسه غلات یا به عنوان دیپ استفاده نمایید. کمی به آن آب بیافزایید تا سس سالاد درست شود.

 

3. سس ماست آووکادو

فواید سس رژیمی

روش آماده کردن سس ماست آووکادو

 

سس ماست آووکادو در عرض چند دقیقه با هم ترکیب می گردد. از آن به عنوان یک سس لذیذ در بسته بندی مورد علاقه خود، کاسه غلات، سالاد، فلفل قرمز یا هر دستوری که قادر هست از مزه مخملی آووکادویی استفاده نماید، استفاده نمایید.

 

سس ماست آووکادو به مقدار مساوی خامه ای، تند، تازه و شور است. با چند ماده ساده که در عرض چند دقیقه جمع می شوند! از آن به عنوان یک سس خامه ای برای اضافه کردن به بسته بندی مورد علاقه خود، کاسه غلات، سالاد، فلفل قرمز یا هر دستوری که قادر هست از مزه آووکادوی خامه ای استفاده نماید، استفاده نمایید.

 

مواد لازم :

 آووکادوی متوسط ​​بزرگ (دانه حذف شده)1 عدد
 ماست گیاهی (غیر شیرین، بدون مزه) ½ فنجان
 گشنیز (تقریباً خرد شده) ½ فنجان
 سیر تازه کوچک  2 حبه
 آبلیمو (تازه فشرده) 2 قاشق غذاخوری
 نمک (اختیاری) ¼ قاشق چایخوری
 فلفل سیاه آسیاب شده (اختیاری)برای مزه 

 

روش آماده کردن سس ماست آووکادو :

همه مواد را به مخلوط کن یا غذاساز بیافزایید و هم بزنید تا کرم رنگ شود.

 

برای مزه های مورد علاقه ی اضافی بچشید و آن ها را بیافزایید، مثل (گیاه گشنیز برای گیاهان زیادتر، لیموترش برای تارت، سیر زیادتر!). در صورت تمایل فلفل سیاه تازه آسیاب شده بیافزایید.

 

در سالاد، تاکو، همبرگر گیاهی، سبزیجات و موارد دیگر استفاده نمایید!

 

نکته :

به جای گشنیز از جعفری، ریحان یا پیازچه استفاده نمایید.

 

برای ماست قادر هستید از نوع خانگی استفاده نمایید. دقت نمایید ماست خانگی شما با ماست گیاهی می بایست ارزش های تغذیه ای و پروبیوتیک های مشابه داشته باشند. همچنین مطمئن شوید که ماست شما شیرین و بدون مزه باشد.

 

باقیمانده ی این سس را قادر هستید در ظرف دربسته در یخچال تا 5 روز یا در فریزر تا 30 روز نگهداشتن نمایید.

 

4. سس پنیر کدو گل کلم :

طرز درست کردن انواع سس رژیمی

روش آماده کردن سس پنیر کدو گل کلم

 

این سس پنیری، خامه ای و رویایی اصلا با پنیر یا خامه درست نمی شود. خیلی خوبتر است که از گل کلم کامل، مقوی و پر فیبر و کدو حلوایی آماده کردن شده باشد. آن‌ها به سس بافت خامه‌ای می‌دهند و مخمرهای مقوی و میسو مزه پنیری را ایجاد می‌کنند. این کاملاً همه کاره است، از ماکارونی غلات کامل گرفته تا تاکو لوبیا گرفته تا سبزیجات بخارپز و موارد دیگر!

 

اگر متقاعد شده اید که نمی توانید پنیر لبنی را کنار بگذارید، اما دلواپس محتوای چربی اشباع شده نیز هستید، ما یک غذای ویژه برای شما داریم – سس پنیر کدو گل کلم! هنگامی شاهد تبدیل گل کلم و کدو حلوایی به این سس خامه‌ای، رنگارنگ و با مزه پنیر هستید، جادوی گیاهان را در عمل مشاهده خواهید نمود. آن را روی سبزیجات بخارپز، تاکو، پیتزا و هر چیز دیگری پخش نمایید!

 

مواد لازم :

 پیاز زرد (خرد شده) 1 فنجان
 سیر متوسط ​​(ریز شده)3 حبه
 گل کلم (گلچه ها به قطعات 1 اینچی خرد شده)3 فنجان
 کدو حلوایی (از تازه به مکعب های 1 اینچی یا منجمد بریده شده) 1 فنجان
 زردچوبه آسیاب شده 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه آسیاب شده (اختیاری)¼ قاشق چایخوری
 آب سبزیجات (بدون نمک، ترجیحا خانگی) 1 فنجان
میسو ارگانیک (نخود یا سفید ملایم) 1 قاشق غذاخوری
مخمر تغذیه ای3 قاشق غذاخوری
پاپریکا دودیبه مقدار لازم
شیر گیاهی (غیر شیرین) 1 فنجان
نمک (اختیاری)به مقدار لازم

 

روش آماده کردن سس پنیر کدو گل کلم :

یک تابه بزرگ را روی اجاق گاز، روی حرارت متوسط ​​رو به بالا گرم نمایید. پیازها را بیافزایید و حدود 3 تا 4 دقیقه تفت دهید تا شفاف شوند. به میزان لازم 1 تا 2 قاشق غذاخوری آب بیافزایید، اجازه بدهید تا لعاب بیندازد.

 

سیر را هم زده و یک دقیقه دیگر تفت دهید.

 

در صورت استفاده، گل کلم، کدو، زردچوبه و فلفل سیاه آسیاب شده را بیافزایید و هم بزنید. قبل از اضافه کردن آب سبزیجات، یک دقیقه دیگر بپزید. حرارت را ملایم نمایید یا روی حرارت ملایم بگذارید تا بپزد. درب آن را ببندید و به زمان 7 تا 10 دقیقه یا تا زمانی که گل کلم و کدو حلوایی نرم شوند بپزید.

 

از روی حرارت بردارید و مخلوط گل کلم را به مخلوط کن یا غذاساز منتقل نمایید (شاید لازم باشد این کار را در دو دسته انجام دهید). میسو، مخمر تغذیه ای، پاپریکا دودی، شیر گیاهی و نمک را در صورت استفاده بیافزایید. مخلوط نمایید تا یکدست شود. آن را بچشید و چاشنی دلخواه خود را بیافزایید.

 

نکته :

قادر هستید به جای پیاز زرد از پیاز سفید استفاده نمایید.

به جای پاپریکا دودی از پاپریکا شیرین استفاده نمایید (با این حال، توجه داشته باشید که مزه دودی آن را از دست خواهید داد!).

باقیمانده ی سس را در ظرف دربسته در یخچال تا پنج روز یا در فریزر تا یک ماه نگهداشتن نمایید.

 

5. سس بادام زمینی میسو :

نکته هایی برای انواع سس رژیمی

روش آماده کردن سس بادام زمینی میسو

 

این سس الهام گرفته از آسیایی دارای ترکیب مناسبی از مزه‌های شیرین، مزه‌دار، تند، آجیلی و اومامی است که همگی در یک نم نم بارانی لذت‌بخش ترکیب شده‌اند. در مورد سس های بادام زمینی چیزی وجود دارد که ارزش آن را دارد، و این یکی خیلی ویژه تر است زیرا با 100٪ مواد غذایی کامل و مواد گیاهی آماده کردن شده است. همچنین، این سس سالم در همه چیز، از کاسه غلات گرفته تا سالاد و ساندویچ، مزه خیلی لذیذی دارد، و آن را راهی آسان برای دریافت دوز روزانه از پروبیوتیک ها می نماید.

 

تحقیقات تازه ارتباط بین سلامت روده و التهاب، از جمله التهابی که می‌تواند منجر به بیماری‌های سبک زندگی شود را نشان می‌دهد. غذاهای تخمیر شده که شامل پروبیوتیک ها هستند، همراه با فیبر از غذاهای گیاهی، قادر هستند به تعادل باکتری های سالم در روده کمک کنند. هنگامی که انواع غذاهای گیاهی با فیبر بالا و غذاهای تخمیر شده شامل پروبیوتیک ها (مثل میسو!) دارید، گوارش شما بهبود می یابد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، چاقی و دیابت شاید کم شدن یابد. همچنین، این سس در همه چیز، از کاسه غلات گرفته تا سالاد و ساندویچ، مزه خیلی خوبی دارد و آن را راهی آسان برای دریافت دوز روزانه پروبیوتیک ها می نماید.

 

مواد لازم :

 میسو ارگانیک (سفید ملایم یا نخود) 1 قاشق غذاخوری 
 کره بادام زمینی ارگانیک (شیرین نشده، ترد یا صاف) ¼ فنجان
 تاماری ارگانیک (آمینوهای کم سدیم یا نارگیل) 2 قاشق غذاخوری 
 سرکه برنج ارگانیک1 قاشق غذاخوری
 شربت افرا (یا خمیر خرما) 1 قاشق غذاخوری
رب چیلی (سس تند دلخواه دیگر)به مقدار لازم 
 زنجبیل (ریز خرد شده) 2 قاشق چایخوری
 سیر (ریز خرد شده) 1 قاشق چایخوری
آب¼ فنجان

 

روش آماده کردن سس بادام زمینی میسو :

همه مواد را در یک کاسه متوسط ​​بریزید و هم بزنید تا کره بادام زمینی و میسو کاملا حل شود. از طرف دیگر، قادر هستید تمام مواد را به یک مخلوط کن با شتاب بالا بیافزایید و آنقدر هم بزنید تا یکدست شود.

 

آن را بچشید و مزه دلخواه خود را بیافزایید. مثلا(زنجبیل برای ادویه، تاماری برای اومامی، کره بادام زمینی برای بادام زمینی).

 

نکته :

قادر هستید به جای کره بادام زمینی از کره بادام، کره آفتابگردان یا تاهینی استفاده نمایید.

برای بدون شکر بودن قادر هستید به جای شربت افرا از خمیر خرما استفاده نمایید.

 

نگهداشتن :

این سس را برای یک هفته درست نمایید و در ظرف در بسته یا شیشه دربسته نگهداشتن نمایید و تا 7 روز در یخچال نگهداشتن نمایید. توجه داشته باشید، شاید با نگهداشتن آن غلیظ شود. در این صورت قادر هستید 1 تا 2 قاشق غذاخوری آب بیافزایید تا به قوام سس برگردد.

 

6. سس Tzatziki با پایه گیاهی :

طرز تهیه انواع سس رژیمی

روش آماده کردن سس Tzatziki

 

این سس را تقریباً میتوان به همه چیز بیافزایید و از خوردن آن لذت ببرید. خامه‌ای، مزه‌دار و مقوی است و کاسه‌های غلات، توفو کبابی، نان آزمون آووکادو و موارد دیگر را افزایش می‌دهد. به علاوه، مملو از مواد گیاهی مقوی و سودمند است که بدن شما عاشق آن خواهد شد!

 

مواد لازم :

خیار 2 فنجان
 ماست گیاهی (ساده، شیرین نشده) 1 و نیم فنجان
 آب لیمو  ¼ فنجان
 سیر کوچک (ریز خرد شده)2 حبه
 سبزی دلخواه، خرد شده (جعفری، شوید، گشنیز یا نعناع) 4 قاشق غذاخوری
 نمک (اختیاری)¼ قاشق چایخوری
 فلفل سیاه آسیاب شده (اختیاری)⅛ قاشق چایخوری

 

روش آماده کردن سس Tzatziki :

خیارها را رنده نموده و آبکش نمایید، (اگر پوست آن خوب نیست پوست بگیرید.) خیارهای رنده شده را در دستان پاکیزه خود، فشار دهید تا آب اضافی آن خارج شود و دیگر آبی از آنها خارج نشود.

 

خیارها را به یک کاسه متوسط ​​بیافزایید سپس بقیه مواد را بیافزایید و هم بزنید تا خوب مخلوط شوند.

 

برای مزه های اضافی، قادر هستید آن را بچشید و مواد مورد نظر خود از جمله : (آب لیمو، سیر، نمک یا فلفل زیادتر، در صورت استفاده) بیافزایید.

 

نکته :

قادر هستید به جای سیر از موسیر خرد شده استفاده نمایید.

باقیمانده ی سس را در ظرف دربسته در یخچال تا 5 روز نگهداشتن نمایید.

 

7. سس خامه ای تازه :

درست کردن انواع سس رژیمی

روش آماده کردن سس خامه ای

 

قادر هستید از این سس به طرق مختلف استفاده نمایید! با افزودن چند سبزی و ادویه تازه مورد علاقه خود آن را خوش مزه نمایید یا با افزودن ترکیبات طعمی مثل خمیر خرما، وانیل و دارچین آن را شیرین نمایید. سعی نمایید آن را روی پیتزای داغ، بوریتوهای پخته شده، سوپ، اسپادهای پخته شده یا سبزیجات بخارپز شده بریزید. از آن به عنوان دیپ یا چاشنی ساندویچ استفاده نمایید.  همچنین میتوان آن را کمی شیرین نمود تا با دسر یا پنکیک همراه شود.

 

درست کردن این سس خامه ای خیلی آسان است و میتوان آن را در دستور العمل های بسیاری کار نمود. مثل خامه غلیظ یا خامه ترش استفاده نمایید.

 

مواد لازم :

 بادام هندی (خام، خیس شده و آبکش شده) 1 فنجان 
 آب ½ فنجان
 نمک دریا ¼ قاشق چایخوری
 آب لیمو (تازه فشرده) 3 قاشق چایخوری

 

روش آماده کردن سس خامه ای تازه :

با استفاده از مخلوط کن، همه مواد را پوره نمایید (با ½ فنجان + 2 قاشق غذاخوری آب آغاز نمایید) آب را کم کم بیافزایید تا کاملاً یکدست شود. (یک مخلوط کن با قدرت بالا برای ایجاد قوام خیلی لطیف خوبتر عمل می نماید.)

 

در صورت نیاز مقداری آب اضافی را به سس رقیق بیافزایید و در صورت تمایل با نمک اضافی مزه دار نمایید.

 

خیساندن بادام هندی :

خیس کردن بادام هندی زمان بسیاری نمی برد. اگر از آب گرم یا جوشیده استفاده می نمایید، قادر هستید زمان خیساندن را تسریع نمایید. به طور کلی، آنها در عرض 30 دقیقه تا 3 ساعت نرم می شوند (بسته به دمای آب). سپس آن را آبکش نمایید، قادر هستید در یخچال به زمان 4-5 روز یا ماه ها در فریزر نگهداشتن نمایید! سپس، قادر هستید برای دستور العملی مثل این، آن را اندازه گیری نمایید. اگر آنها را از قبل خیس نکنید، تقریباً ¾ فنجان بادام هندی خیس نشده، 1 فنجان خیس خورده به دست آید (با خیساندن متورم می شوند).

 

نکته :

هنگامی که با بافت و مزه این سس آشنا شدید، قادر هستید آن را سفارشی نمایید و سبزیجات تازه خرد شده، سس تند یا ادویه جات را به آن بیافزایید. برای شیرین کردن این سس، مقداری شیرین کننده مایع (مثلاً شربت خرما یا شربت افرا خالص) بیافزایید و همچنین قادر هستید مقداری ادویه مثل دارچین و جوز هندی بیافزایید.

 

نکاتی برای آماده کردن سس های رژیمی :

• برای آماده کردن سس های رژیمی از مواد طبیعی و کم کالری استفاده نمایید.

• از سس های کم چرب یا بدون چربی استفاده نمایید.

• از سس های کم قند یا بدون قند استفاده نمایید.

• از سس های کم نمک یا بدون نمک استفاده نمایید.

 

مزیت های استفاده از سس های رژیمی :

• سس های رژیمی کالری، چربی، قند و نمک کمتری نسبت به سس های معمولی دارند.

• سس های رژیمی از مواد طبیعی آماده کردن می شوند و برای تندرستی سودمند هستند.

• سس های رژیمی مزه و مزه خوبی دارند و قادر هستند به بهبود مزه و مزه غذا کمک کنند.

 

سخن آخر :

سس ها یکی از مهم ترین اجزای غذا هستند و به خوشمزگی و مزه دهی آن کمک می کنند. اما سس های معمولی معمولاً شامل مقادیر بسیاری چربی، قند و کالری هستند. به همین علت، افرادی که در پی رژیم غذایی سالم یا کم شدن وزن هستند، می بایست از سس های رژیمی استفاده کنند.

 

سس های رژیمی از مواد طبیعی و سالم آماده کردن می شوند و کالری، چربی و قند کمتری نسبت به سس های معمولی دارند. این سس ها قادر هستند به عنوان چاشنی برای سالاد، ساندویچ، غذاهای گوشتی و گیاهی و غیره استفاده شوند.

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها