6 مورد از خواص دارچین
نام علمی دارچین “cinnamomum zeylanicum ” است و مملو از اسانس كه بر اثر حرارت اسانس و رایحه آن كاهش پیدا میكند. این اسانس در صورت تازه بودن به رنگ زرد روشن است ولی به مرور زمان و به دلیل اكسیده شدن به رنگهای زرد طلایی و سپس قهوهای مایل به قرمز درمیآید.
* دارچین باعث آرامش بدن میشود
دارچین به دلیل داشتن تانن در رفع اسهال، ضعف عمومی بدن و انعقاد خون نیز سودمند است و مثل گرد و تنتور به صورت دارو به كار میرود.
دارچین والیوم گیاهی است زیرا در آن مادهای به نام “cinnamodehyde ” كه باعث آرامش بدن میشود، وجود دارد همچنین برای كاهش تب سودمند است. استفاده دارچین برای قوی كردن بدن خیلی سودمند است.
* دارچین ضد درد و آنتیاكسیدان است
دارچین گیاهی است كه در ایران وجود ندارد و زیادتر از كشورهای شرق آسیا وارد میشود.
پوستههای این درخت دارای اسانس بسیاری است و خوبترین پوسته دارچین پوست درختان یك تا 6 ساله است و اگر سن درخت زیادتر از 6 سال باشد، اسانس گیاه كاهش پیدا میكند.
خوبتر است پوست دارچین تا زمان استفاده، پودر نشود به علت اینكه اسانس آن از بین میرود همچنین خوبتر است پودر دارچین در ظروف شیشهای رنگی نگهداشتن شود. بدترین ظروف برای نگهداشتن ادویهها ظروف پلاستیكی است كه باعث تبخیر اسانس ادویه میشود.
دارچین ضددرد، ضدآلرژی، ضدتهوع، آنتیاكسیدان، ضدتب، ضدسرطان و قابض (ضداسهال) است همچنین معرق، محرك، كاهنده فشارخون، چربی خون و آهستهبخش است و برای تقویت معده، نفخ و اسپاسم معده سودمند است. این گیاه دارای طبیعت گرم و اشتهاآور است و خوبتر است اشخاص سردمزاج از آن استفاده كنند.
میتوان 2 تا 4 گرم از دارچین را به صورت چای استفاده كرد. برای رفع عوارض سرماخوردگی نیز میتوان از آن استفاده كرد. اسانس دارچین در ضدعفونی كردن مجاری تنفسی مؤثر است همچنین میتوان از دارچین روغن ماساژ آماده کردن كرد كه برای دردهای اسكلتی سودمند است.
* تقویتكننده عضلات رحم
هر 100 گرم دارچین 9،5 گرم آب، 0،9 گرم پروتئین، 3،2 گرم چربی، 25 میكروگرم ویتامین A، یك هزار و 230 میلیگرم كلیسم، 38 میلیگرم آهن و 2 میلیگرم «روی» دارد.
در دارچین آنتیاكسیدانی به نام سلنیوم وجود دارد كه ضد رادیكالهای مضر در بدن است و كمبود آن در بدن باعث ضعف ایمنی میشود.
دارچین برای افرادی كه فقر آهن و پوكی استخوان دارند، سودمند است همچنین باعث تقویت سیستم گوارش میشود. این گیاه همچنین ضد گرفتگی عضلات، ضد عفونی كننده و تقویتكننده عضلات رحم است.
*گشادكننده عروق خونی
دارچین برای تقویت كلیهها سودمند است، افزایشدهنده جریان خون است و به علت داشتن منیزم و پتاسیم میتواند باز كننده عروق خونی نیز باشد.
دارچین برای دیابتیها خیلی سودمند است و باعث كاهش قند خون میشود. این گیاه همچنین شامل تركیباتی است كه عمل انسولین در انتقال گلوكز به سلولها را بهبود میبخشد.
استفاده دارچین باعث تقویت سیستم گوارش میشود همچنین این گیاه ضد گرفتگی عضلات، ضد عفونی كننده و تقویت كننده عضلات رحم است و كلیهها را نیز تقویت میكند.
دارچین رمز جوانی است و استفاده روزانه آن انسان را سلامت و جوان نگاه میدارد، كلیهها را گرم میكند، ضعف كمر و پاها را از بین میبرد و كم خونی را درمان میكند.
دارچین خوبترین دارو برای دردهای عضلانی است، خاصیت آهسته كننده و شادكنندگی دارد و از بسیاری از داروهای آهستهبخش خوبتر است و در حقیقت میتوان بیان کرد كه دارچین، والیوم گیاهی است.
*دارچین كاهشدهنده تب است
از دیگر تاثیرات دارچین میتوان به کاهش تب اشاره كرد و حتی امروزه دارچین را به صورت قرص و كپسول درآوردهاند كه به عنوان تببر به كار میرود. با نوشیدن یك فنجان چای دارچین میتوان تب را به شتاب پایین آورد.
دارچین رگها را باز میكند و اثر خوبی در گردش خون دارد. اگر اشخاص، سرما خورده هستند و ضعف شدید دارند، چای دارچین خوبترین نوشیدنی است.
دارچین برای آرامش، تقویت معده و پاکیزه كردن دستگاه گوارش سودمند شناخته شده است و مزه خیلی خوبی دارد. امروزه از دارچین در فرآوردههای مختلف اعم از خوراكی و آرایشی استفاده میشود. یك قاشق چایخوری دارچین شامل مقداری كلسیم، آهن، فیبر، ویتامینهای C و K و منگنز و مقدار 1.2 گرم كربوهیدارت است. بر این اساس استفاده دارچین به همراه چای خیلی سودمند است.
* دارچین برای زنان حامله مضر است
مضرات خاصی برای دارچین گزارش نشده اما از دوران باستان برای سقط جنین مورد استفاده قرار میگرفت. عنوان شده است دارچین سبب ایجاد نقص در جنین میشود و زنان می بایست از استفاده طولانی زمان اسانس آن در زمان بارداری پرهیز كنند.
در زمان حاملگی در استفاده دارچین زیادهروی نشود همچنین اشخاص مبتلا به زخم معده نباید از دارچین استفاده كنند زیرا زیادهروی در استفاده آن باعث تحریك مخاط میشود.
منبع:nasrpakiman.com
آخرین دیدگاهها