لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

دستور آماده کردن انواع غذای رژیمی با لپه؛ خوش طعم و کم کالری


نحوه پخت خورش قیمه رژیمی, سوپ لپه رژیمی, خوراک لپه رژیمی با گل کلم

رسپی غذای رژیمی با لپه

 

دستور آماده کردن انواع غذای رژیمی با لپه مخصوص کم شدن وزن

لپه یکی از حبوبات پر استفاده در غذاهای ایرانی است که مملو از مواد معدنی ، ویتامین ها ، فیبر و آنتی اکسیدان پلی فنول است و منبع عالی پروتئین گیاهی محسوب می گردد و علاوه بر کم کالری و رژیمی بودن ، میتواند سبب بهبود سیستم گوارش ، سیستم ایمنی و سلامت قلب و عروق شود ، سطح قند خون را تنظیم نماید و به کم شدن وزن و حفظ وزن سالم نمک نماید. در این نوشته از بیتوته روش آماده کردن انواع غذای رژیمی با لپه را با شما در میان می گذاریم.

چطور غذای رژیمی با لپه درست کنیم؟

لپه شامل پروتئین ، منزیم و روی خیلی مناسبی برای بدن است و نسبت به خاصیت سیرکنندگی ای که دارد کالری کمی به بدن می رساند و یکی از خوبترین حبوبات  برای آماده کردن غذاهای رژیمی محسوب می گردد. 

از لپه میتوانید در ترکیب انواع غذاهای رژیمی استفاده کنید.

راحت ترین روش اضافه نموده لپه به انواع سوپ است. 

لپه پخته شده را میتوانید به سس پاستا بیافزایید تا استفاده پاستا کم شدن پیدا نموده و کالری کمتری به بدنتان برسد. 

افزودن لپه به استامبولی هم این غذای خوش طعم را تبدیل به یک غذای رژیمی می نماید.

از لپه پخته میتوانید در انواع دیپ و سس های سبزیجات استفاده نمایید. 

 

خورش لپه رژیمی

مواد لازم خورش لپه رژیمی

برای 5 نفر 

  گوشت گوسفندی خرد شده300 گرم 
لپه 200 گرم 
سیب زمینی 150 گرم 
 پیاز متوسط نگین شده ریز1 عدد
رب گوجه خوب100 گرم 
 آب ژله استخوان 1 ملاقه
روغن سرخ کردنی   به اندازه استفاده
 پودرلیمو عمانی، زردچوبه، نمک، فلفل قرمز، دارچین به مقدار لازم
پودر زعفران، پودر زنجبیل، ادویه کاری به دلخواه

 

روش آماده کردن خورش لپه رژیمی

لپه را از 12 ساعت قبل در آب بخیسانید. 

پیاز را با 1 قاشق غذاخوری روغن تفت  دهید و سپس گوشت های قیمه شده را اضافه نموده و با حرارت ملایم تفت دهید ، زردچوبه را اضافه نموده و مخلوط نمایید. 

آب را بیافزایید و حرارت را زیاد نمایید تا به جوش آید. 

در قابلمه را بگذارید و حرارت را کم نمایید تا گوشت بپزد. 

لپه را با کمی زردچوبه بپزید و به  همراه ادویه ها و آب ژله استخوان به خورش اضافه نموده نیم ساعت اخر پخت سیب زمینی ها را بیافزایید و صبر نمایید نرم شوند. 

 

سوپ لپه رژیمی

مواد لازم سوپ لپه رژیمی

برای 4 نفر 

   لپه1/2 پیمانه  
  بلغور جو 1 پیمانه
  ساقه کرفس خرد شده1 پیمانه
 هویج 1 عدد
 زردچوبه و نمک و فلفلبه میزان لازم 
آب یا آب مرغ به اندازه پخت مواد 
جعفری خشک یا تازهبرای تزیین
 گوجه فرنگی رنده شده2 عدد
آب لیمو ترش تازه برای چاشنی

 

انواع غذای رژیمی با لپه, غذای رژیمی, دستور پخت غذای رژیمی با لپه

سوپ رژیمی با لپه

 

روش آماده کردن سوپ لپه رژیمی

لپه ها و بلغور جو را از 3 ساعت ثبل در آب خیس نمایید و در دو ظرف جداگانه با کمی زردچوبه بپزید. ساقه کرفس را خرد نمایید ، هویج را رنده نمایید و به همراه لپه و بلغور پخته در قابلمه ای مناسب بریزید و آب مرغ را بیافزایید.

نمک و فلفل وادویه بزنید و در قابلمه را بگذارید تا سبزیجات نرم شوند.

گوجه رنده شده را اضافه نموده و اجازه دهید سوپ جا بیوفتد. 

در آخر آب لیمو ترش را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید. 

 

خوراک لپه رژیمی با گل کلم

مواد لازم خوراک لپه رژیمی با گل کلم  

لپه  یک پیمانه
گوجه فرنگیسه عدد بزرگ
روغن کنجد به میزان لازم
پیاز خرد شده یک عدد بزرگ
قارچ  چهار عدد بزرگ
گل کلم خرد شده سه پیمانه
 نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی به میزان لازم
لیموترش تازه به میزان لازم

 

روش آماده کردن خوراک لپه رژیمی با گل کلم

لپه را از قبل خیس نمایید و با مقداری آب و زردچوبه بپزید. 

پیاز را با کمی روغن تفت دهید و سپس زردچوبه را اضافه نموده مخلوط نمایید. 

گل کلم را اضافه نموده کمی تفت دهید.

قارچ ها را خرد نمایید و با ادویه به مواد بیافزایید و صبر نمایید آبش کشیده شود. 

گوجه را پوره نمایید و به همراه نمک ، فلفل و زنجبیل به مواد بیافزایید و صبر نمایید بپزد تا آب گوجه قوام بگیرد. 

لپه را اضافه نموده و با حرارت ملایم به پخت ادامه دهید. 

در انتها آب لیموترش را بیافزایید و شعله را خاموش کنید. 

 

شامی لپه رژیمی

مواد لازم شامی لپه رژیمی 

گوشت چرخ نموده    1 پیمانه
 سیب زمینی 1 عدد
 پیاز1 عدد
 لپه 1 پیمانه
 تخم مرغ2 عدد
 نمک ، زردچوبه ، دارچین ، پودر سیر ، سماق به مقدار لازم

 

دستور پخت غذای رژیمی با لپه, چند نوع غذای رژیمی با لپه, شامی لپه رژیمی

شامی رژیمی با لپه

 

روش آماده کردن شامی لپه رژیمی

لپه را از 3 ساعت قبل در آب خیس نمایید و سپس با کمی زردچوبه بپزید تا نرم شود. 

سیب زمینی و پیاز را با رنده ریز ، رنده نمایید و آبش را بگیرید. 

لپه را له نمایید و تمام مواد را با هم مخلوط نموده ورز دهید تا حالت چسبنده پیدا کنند. 

مایه شامی را نیم ساعت در فریزر بگذارید تا خودش را بگیرد. 

 

سینی فر را با کاغذ آلومینیم بپوشانید و چرب نمایید و به اندازه گردو از مواد بردارید و به حالت شامی برگه دهید و داخل سینی بچینید و در فری که با حرارت 250 درجه سانتیگراد گرم شده به زمان 15 دقیقه قرار دهید تا بپزد. 

  

لپه پلو رژیمی

مواد لازم لپه پلو رژیمی  

برنج    سه پیمانه
 لپه یک و نیم پیمانه
 گوشت گوسفندی  300 گرم
 پیاز متوسط یک عدد
روغن مایع 1 قاشق غذا خوری
کره 25 گرم
 زعفران دم‌ نموده دو قاشق غذا خوری
 نمک ، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

 

روش آماده کردن لپه پلو رژیمی

گوشت را ریز خرد نمایید و به همراه پیاز خلالی با کمی روغن روی حرارت ملایم تفت دهید. 

فلفل ، زردچوبه و آب را اضافه نموده با حرارت ملایم بپزید.

لپه را جداگانه  بپزید و به گوشت بیافزایید و 10 دقیقه با هم بپزید تا مزه گوشت را بگیرد و با زعفران ف فلفل و نمک مخلوط نمایید. 

 

برنج را آبکش نمایید و با مواد لا به لا در قابلمه بریزید و دم بگذارید. 

قبل از سرو کره را به برنج اضافه نموده و میل کنید. 

برای ته دیگ برنج میتوانید 2 عدد زرده تخم مرغ را با 2 قاشق غذا خوری ماست و 1 قاشق غذا خوری زعفران دم نموده و 3قاشق غذا خوری برنج مخلوط نمایید و کف قابلمه صاف نمایید.

 

خورش لپه و به رژِیمی

مواد لازم خورش لپه و به رژیمی 

به ۲۵۰ گرم
لپه ۱/۴ پیمانه ( ۷۵  گرم  )
 گوشت گوسفند   ۷۵۰ گرم 
پیاز ۱ عدد
سیر ۳ حبه
 رب گوجه فرنگی ۱/۴ پیمانه ( ۶۰ گرم )
روغن  1 قاشق غذا خوری
زردچوبه1 قاشق غذا خوری
فلفل سیاه نصف قاشق غذا خوری
آب ۲ فنجان
نمک به میزان لازم
آب لیمو ۲ قاشق غذا خوری
چوب دارچین ۱ عدد

 

خوراک لپه رژیمی با گل کلم, غذای رژیمی با لپه, رسپی غذای رژیمی با لپه

خورش لپه و به رژیمی  

 

روش آماده کردن خورش لپه و به رژیمی

لپه را در آب بخیسانید و سپس با مقداری آب بپزید. 

پیاز و سیر را خرد نموده و با روغن تفت دهید. 

گوشت را اضافه نموده با حرارت ملایم تفت دهید تا ابش گرفته شود. 

زردچوبه و فلفل را اضافه نموده مخلوط نمایید. 

آب و پوب دارچین را بیافزایید و در قابلمه را بگذارید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد. 

رب را با کمی روغن تفت دهید و در آخر به همراه لپه ها ، به ، نمک و زعفران دم کشیده ، آبلیمو را به خورش بیافزایید و اجازه دهید بپزد و جا بیوفتد. 

 

بخش تغذیه و آشپزی بیتوته

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها