لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

روش آماده کردن کوفته تبریزی گیاهی: یک غذای خوش طعم و سالم


درست ردن کوفته تبریزی گیاهی

کوفته تبریزی گیاهی: یک غذای خوش طعم و سالم

 

روش آماده کردن کوفته تبریزی گیاهی به همراه نکته های :

در این نوشته از بیتوته، به روش آماده کردن کوفته تبریزی گیاهی می پردازیم. کوفته تبریزی گیاهی یکی از غذاهای محبوب و معروف در فرهنگ آذربایجان است. این کوفته با استفاده از مواد گیاهی مثل غلات، حبوبات و سبزیجات آماده کردن می گردد و مزه و عطر خوشایندی دارد. همچنین، کوفته تبریزی گیاهی از دید تغذیه ای خیلی سالم و سودمند است. برای گیاهخواران خیلی مناسب است.

روش پخت کوفته تبریزی گیاهی :

کوفته تبریزی یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که با گوشت چرخ نموده، برنج، سبزیجات و ادویه جات آماده کردن می گردد. این غذا معمولاً با سس گوجه فرنگی سرو می گردد. کوفته تبریزی گیاهی یک جایگزین سالم و خوش طعم برای کوفته تبریزی سنتی است. این غذا با استفاده از حبوبات، غلات و سبزیجات آماده کردن می گردد و منبع خوبی از غذا، فیبر و مواد مقوی دیگر است.

 

مواد لازم برای کوفته تبریزی گیاهی :

لپه2 پیمانه
برنج1 پیمانه
سبزی کوفته300 گرم
 پیاز1 عدد
 آرد نخودچی 3 قاشق غذاخوری
 رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
 زردچوبه، فلفل و ادویه1 قاشق چایخوری
 نمکبه مقدار لازم
روغنبه مقدار لازم

 

مواد داخل کوفته :

 پیاز داغ3 قاشق غذاخوری
 گردو خرد شده1/2 پیمانه
 کشمش1/2 پیمانه
 الو1/2 پیمانه
قیصی1/2 پیمانه

 

روش آماده کردن کوفته تبریزی رژیمی :

لپه و برنج را از شب قبل خیس نمایید.

سبزی کوفته را بشویید و ریز خرد نمایید.

پیاز را ریزخرد نمایید و در روغن تفت دهید تا نرم شود.

رب گوجه فرنگی، زردچوبه، فلفل و ادویه را به پیاز بیافزایید و تفت دهید.

 

لپه و برنجی را که از قبل خیس نموده اید، به پیاز بیافزایید و با هم چرخ نمایید.

سبزی کوفته را به مواد چرخ شده بیافزایید و خوب ورز دهید.

آرد نخودچی را به مواد بیافزایید و دوباره ورز دهید تا مواد منسجم شوند.

 

برای آماده کردن ی سس، یک عدد پیاز رنده شده را در یک تابه با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود.

سپس رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را بیافزایید و تفت دهید تا رب گوجه فرنگی رنگ باز نماید.

در آخر مقداری آب بیافزایید و اجازه دهید سس به آرامی کمی بجوشد.

 

برای آماده کردن مواد داخل کوفته، پیاز داغ، گردو خرد شده، کشمش، آلو و قیصی را با هم تفت دهید.

از مواد کوفته به اندازه یک پرتقال بردارید، گرد نمایید و در دست مسطح نمایید.

در مرکز هر کوفته، مقداری از مواد داخل کوفته قرار دهید و دوباره کوفته را گرد نمایید.

کوفته ها را در سس قرار بدهید و اجازه بدهید با حرارت ملایم بپزند.

بعد از حدود 30-40 دقیقه، کوفته ها آماده هستند.

 

روش درست کردن کوفته تبریزی گیاهی

پخت کوفته تبریزی گیاهی و رژیمی

 

نکاتی برای آماده کردن کوفته تبریزی رژیمی :

• برای اینکه کوفته ها منسجم تر شوند، قادر هستید به آنها یک تخم مرغ بیافزایید.

• برای خوش طعم تر شدن کوفته ها، قادر هستید به مواد داخل کوفته، کمی زعفران دم نموده بیافزایید.

• قادر هستید به جای سبزی کوفته، از سبزیجاتی مثل جعفری، اسفناج نیز استفاده نمایید.

 

فواید کوفته تبریزی گیاهی :

کوفته تبریزی گیاهی یک غذای سالم و مقوی است. این غذا منبع خوبی از تولید، فیبر و مواد مقوی دیگر است.

 

پرورش دهنده: حبوبات و غلات موجود در این غذا، منبع خوبی از پرورش هستند.

فیبر: سبزیجات موجود در این غذا، منبع خوبی از فیبر هستند.

مواد مقوی دیگر: این غذا شامل مواد معدنی و مقوی دیگری مثل آهن، کلسیم، ویتامین B12، ویتامین C، ویتامین A و آنتی اکسیدان نیز است.

 

پخت کوفته تبریزی گیاهی

روش درست کردن کوفته تبریزی گیاهی

 

جایگزین های گوشت در کوفته تبریزی گیاهی :

برای آماده کردن کوفته تبریزی گیاهی، میتوان از جایگزین هایی برای استفاده گوشت استفاده نمود. بعضی از این جایگزین ها عبارتند از:

 

سویا: سویا منبع خوبی از استفاده است و میتوان به خوبی گوشت را در کوفته تبریزی استفاده نمود.

عدس: عدس نیز منبع خوبی از پرورش و فیبر است.

لوبیا: لوبیا نیز منبع خوبی از پرورش و فیبر است.

سبزیجات: بعضی از سبزیجات مثل اسفناج، قارچ و کدو سبز نیز قادر هستند به عنوان جایگزین گوشت در کوفته تبریزی استفاده شوند.

با استفاده از این جایگزین ها میتوان کوفته تبریزی گیاهی را به یک غذای کامل و مقوی تبدیل نمود.

 

سخن پایانی :

کوفته تبریزی گیاهی یک غذای خوش طعم و سالم است که قادر هست جایگزینی مناسب برای کوفته تبریزی سنتی باشد. این غذا منبع خوبی از تغذیه، فیبر و مواد مقوی دیگر است و برای گیاهخواران و افرادی که در پی یک رژیم غذایی سالم هستند، گزینه مناسبی است.

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها