کوفته تبریزی گیاهی: یک غذای خوش طعم و سالم
روش آماده کردن کوفته تبریزی گیاهی به همراه نکته های :
روش پخت کوفته تبریزی گیاهی :
کوفته تبریزی یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که با گوشت چرخ نموده، برنج، سبزیجات و ادویه جات آماده کردن می گردد. این غذا معمولاً با سس گوجه فرنگی سرو می گردد. کوفته تبریزی گیاهی یک جایگزین سالم و خوش طعم برای کوفته تبریزی سنتی است. این غذا با استفاده از حبوبات، غلات و سبزیجات آماده کردن می گردد و منبع خوبی از غذا، فیبر و مواد مقوی دیگر است.
مواد لازم برای کوفته تبریزی گیاهی :
لپه | 2 پیمانه |
برنج | 1 پیمانه |
سبزی کوفته | 300 گرم |
پیاز | 1 عدد |
آرد نخودچی | 3 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
زردچوبه، فلفل و ادویه | 1 قاشق چایخوری |
نمک | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مواد داخل کوفته :
پیاز داغ | 3 قاشق غذاخوری |
گردو خرد شده | 1/2 پیمانه |
کشمش | 1/2 پیمانه |
الو | 1/2 پیمانه |
قیصی | 1/2 پیمانه |
روش آماده کردن کوفته تبریزی رژیمی :
لپه و برنج را از شب قبل خیس نمایید.
سبزی کوفته را بشویید و ریز خرد نمایید.
پیاز را ریزخرد نمایید و در روغن تفت دهید تا نرم شود.
رب گوجه فرنگی، زردچوبه، فلفل و ادویه را به پیاز بیافزایید و تفت دهید.
لپه و برنجی را که از قبل خیس نموده اید، به پیاز بیافزایید و با هم چرخ نمایید.
سبزی کوفته را به مواد چرخ شده بیافزایید و خوب ورز دهید.
آرد نخودچی را به مواد بیافزایید و دوباره ورز دهید تا مواد منسجم شوند.
برای آماده کردن ی سس، یک عدد پیاز رنده شده را در یک تابه با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود.
سپس رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را بیافزایید و تفت دهید تا رب گوجه فرنگی رنگ باز نماید.
در آخر مقداری آب بیافزایید و اجازه دهید سس به آرامی کمی بجوشد.
برای آماده کردن مواد داخل کوفته، پیاز داغ، گردو خرد شده، کشمش، آلو و قیصی را با هم تفت دهید.
از مواد کوفته به اندازه یک پرتقال بردارید، گرد نمایید و در دست مسطح نمایید.
در مرکز هر کوفته، مقداری از مواد داخل کوفته قرار دهید و دوباره کوفته را گرد نمایید.
کوفته ها را در سس قرار بدهید و اجازه بدهید با حرارت ملایم بپزند.
بعد از حدود 30-40 دقیقه، کوفته ها آماده هستند.
پخت کوفته تبریزی گیاهی و رژیمی
نکاتی برای آماده کردن کوفته تبریزی رژیمی :
• برای اینکه کوفته ها منسجم تر شوند، قادر هستید به آنها یک تخم مرغ بیافزایید.
• برای خوش طعم تر شدن کوفته ها، قادر هستید به مواد داخل کوفته، کمی زعفران دم نموده بیافزایید.
• قادر هستید به جای سبزی کوفته، از سبزیجاتی مثل جعفری، اسفناج نیز استفاده نمایید.
فواید کوفته تبریزی گیاهی :
کوفته تبریزی گیاهی یک غذای سالم و مقوی است. این غذا منبع خوبی از تولید، فیبر و مواد مقوی دیگر است.
پرورش دهنده: حبوبات و غلات موجود در این غذا، منبع خوبی از پرورش هستند.
فیبر: سبزیجات موجود در این غذا، منبع خوبی از فیبر هستند.
مواد مقوی دیگر: این غذا شامل مواد معدنی و مقوی دیگری مثل آهن، کلسیم، ویتامین B12، ویتامین C، ویتامین A و آنتی اکسیدان نیز است.
روش درست کردن کوفته تبریزی گیاهی
جایگزین های گوشت در کوفته تبریزی گیاهی :
برای آماده کردن کوفته تبریزی گیاهی، میتوان از جایگزین هایی برای استفاده گوشت استفاده نمود. بعضی از این جایگزین ها عبارتند از:
سویا: سویا منبع خوبی از استفاده است و میتوان به خوبی گوشت را در کوفته تبریزی استفاده نمود.
عدس: عدس نیز منبع خوبی از پرورش و فیبر است.
لوبیا: لوبیا نیز منبع خوبی از پرورش و فیبر است.
سبزیجات: بعضی از سبزیجات مثل اسفناج، قارچ و کدو سبز نیز قادر هستند به عنوان جایگزین گوشت در کوفته تبریزی استفاده شوند.
با استفاده از این جایگزین ها میتوان کوفته تبریزی گیاهی را به یک غذای کامل و مقوی تبدیل نمود.
سخن پایانی :
کوفته تبریزی گیاهی یک غذای خوش طعم و سالم است که قادر هست جایگزینی مناسب برای کوفته تبریزی سنتی باشد. این غذا منبع خوبی از تغذیه، فیبر و مواد مقوی دیگر است و برای گیاهخواران و افرادی که در پی یک رژیم غذایی سالم هستند، گزینه مناسبی است.
آخرین دیدگاهها