لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

روش آماده کردن 5 نوع عدسی رژیمی خوش طعم و مقوی


کالری عدسی رژیمی, انواع خوراک عدسی , عدسی بدون روغن

رسپی عدسی رژیمی

 

روش آماده کردن عدسی رژیمی خوش طعم و خوش رنگ و لعاب

عدسی یک غذای راحت و خوش طعم رژیمی و مملو از پروتئین گیاهی است. در این نوشته از بیتوته روش آماده کردن انواع عدسی رژیمی را به شما آموزش می دهیم.

عدس دارای پروتئین ، فیبر و کربوهیدرات است و علاوه بر این که یک ماده غذایی مناسب برای ورزشکاران محسوب می گردد ، برای رژیم غذایی کم شدن وزن هم خیلی عالی است. 

عدس یکی از منبع های پروتئین گیاهی است که به تقویت عضلات و رشد موها کمک می نماید. عدس دارای فسفر ، اهن کلسیم ، ویتامین ب 2 ، بی 12 و ب 6 و مملو از فیبر است. 

 

عدسی رژیمی

مواد لازم عدسی رژیمی

عدس    دو پیمانه
پیاز بزرگ 1 عدد
 روغن زیتون 3 قاشق غذا خوری
رب 1 قاشق غذا خوری
 نمک و فلفل به میزان لازم
 زردچوبه و گلپر به میزان لازم
لیموی تازه به میزان لازم 

 

روش آماده کردن عدسی رژیمی

عدس را از شب قبل در آب بخیسانید و چند بار آبش را عوض نمایید و سپس با کمی آب و نمک بگذارید بپزد. 

پیاز را خرد نموده و با روغن زیتون و زردچوبه تفت دهید ، رب را اضافه نموده و تفت دهید تا رنگ باز نماید و در آخر فلفل را به مواد اضافه کنید. 

زمانی که آب عدسی به اندازه دلخواهتان رسید مواد سس را به قابلمه بیافزایید و پس از 10 دقیقه شعله را خاموش کنید. 

عدسی را به همراه لیموی تازه و گلپر سرو کنید. 

 

عدسی رژیمی با سیب زمینی 

مواد لازم عدسی رژیمی با سیب زمینی 

عدس 2.5 لیوان
 سیب زمینی  1 عدد
پیاز1 عدد
آرد  1 قاشق غذا خوری
روغن زیتون 2 قاشق غذا خوری
 رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذا خوری
 نمک، زردچوبه و فلفل سیاه  به میزان لازم

 

عدسی رژیمی با سیب زمینی , عدسی رژیمی با گوشت , عدسی رژیمی با قارچ

روش آماده کردن عدسی رژیمی با سیب زمینی

 

روش آماده کردن عدسی رژیمی با سیب زمینی

عدس را از 24 ساعت قبل خیس نمایید و چند بار ابش را عوض نمایید تا نفخش گرفته شود.

پیاز را خلالی خرد نموده و به همراه زردچوبه در روغن تفت دهید و سپس رب را اضافه نموده تفت  دهید تا رنگ باز نماید. عدس را آبکشی نموده به مواد بیافزایید و تفت دهید و سپس نمک و فلفل سیاه بیافزایید. 

 

6 پیمانه آب به قابلمه بیفزایید و شعله را زیاد نمایید تا جوش بیاید. 

آرد را باکمی روغن تفت دهید تا رنگش تغییر نماید و به قابلمه بیافزایید و  شعله را کم نموده در قابلمه را بگذارید و نیم ساعت صبر نمایید سپس سیب زمینی نگینی را بیافزایید و نیم ساعت دیگر صبر نمایید تا بجوشد و لعاب بیندازد. 

اگر فراموش کردید که عدس ها را از شب قبل بخیسانید می بایست از مرحله تفت دادن عدس عبور نمایید و ابتدا آب را به قابلمه روغن پیاز بیافزایید و سپس عدس را در قابلمه بریزید. 

 

عدسی رژیمی بدون روغن برای ورزشکاران

مواد لازم عدسی رژیمی بدون روغن برای ورزشکاران 

برای 4 – 5 نفر 

عدس 400 گرم
 پیاز  2 عدد
 پیازچه 2 دسته کوچک 
جعفری 2 دسته
زردچوبه 1 قاشق چای خوری
نمک 1/5 قاشق چای خوری
 فلفل سیاه نصف قاشق چای خوری
گلپر 1 قاشق چای خوری
پاپریکا شیرین 1 قاشق چای خوری
سماق ( اختیاری ) نصف قاشق چای خوری
سیب زمینی ۴ عدد
فلفل تند خشک ( اختیاری ) به مقدار لازم

 

روش آماده کردن عدسی رژیمی بدون روغن برای ورزشکاران

پیاز را خرد نمایید و با عدس و آب به زمان 20 دقیقه بپزید. 

سبزی خرد شده و ادویه را بیافزایید و نیم ساعت دیگر به پخت ادامه دهید. 

سیب زمینی خرد شده را به همراه نمک و ادویه ها اضافه نموده و نیم ساعت دیگر به پخت ادامه دهید.

 

عدسی رژیمی با گوشت

مواد لازم عدسی رژیمی با گوشت 

   عدس2 پیمانه  
  پیاز 1 عدد
 گوشت چرخ نموده نصف پیمانه
  لیمو عمانی1 – 2 عدد
نمک ، فلفل ، زردچوبه و دارچین به میزان لازم
رب1 ق غ 
روغن 3 ق غ

 

عدسی رژیمی , دستور تهیه عدسی رژیمی , عدسی رژیمی بدون سیب زمینی

روش آماده کردن عدسی رژیمی با گوشت 

 

روش آماده کردن عدسی رژیمی با گوشت

روغن را داخل قابلمه ریخته و پیاز را خرد شده را تفت دهید تا سبک شد سپس گوشت را بیافزایید و تفت دهید تا تغییر رنگ بدهد. 

ادویه ها و رب را اضافه نموده تفت دهید. 

آب و عدس را بیافزایید و وقی به جوش آمد ، لیمو عمانی را سوراخ نمایید و داخل قابلمه بیندازید و در قابلمه را بگذارید و صبر نمایید با شعله ملایم بزد. 

 

عدسی رژیمی با قارچ

مواد لازم عدسی رژیمی با قارچ  

عدس    سه فنجان
قارچ  سیصد گرم
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
پیاز دو عدد
آب و روغن  به مقدار لازم
 نمک و فلفل و زردچوبه  به مقدار لازم

 

روش آماده کردن عدسی رژیمی با قارچ

عدس ها را از چند ساعت قبل بخیسانید. 

قارچ را برش بزنید و پیاز را خرد نمایید. 

مقداری روغن داخل تابه بریزید و  هنگامی داغ شد پیاز را اضافه نموده و تفت دهید تا طلایی شود سپس فلفل و زردچوبه اضافه نموده هم بزنید ، قارچ را اضافه نموده تفت دهید تا آبش کشیده شود، رب گوجه را اضافه نموده تفت دهید تا رنگ باز نماید از روی حرارت بردارید. 

عدس را به همراه کمی آب روی حرارت زیاد بگذارید و زمانی که به جوش آمد حرارت را کم نمایید و در قابلمه را بگذارید و نیم ساعت صبر نمایید تا عدس نیم پز شود ، مخلوط قارچ را به همراه نمک بیافزایید و دوباره در قابلمه را بگذارید تا عدسی بپزد و جا بیوفتد. 

 

بخش تغذیه و آشپزی بیتوته

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها