لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

نعناع، گیاهی با خواص زیاد


برگ نعنا, مهمترین خواص نعناع

آشنایی با خواص نعناع

نعناع گیاهی آرامبخش است که مردم هزاران سال از آن استفاده نموده اند تا به تسکین معده یا سوء هاضمه کمک کنند.

نعناع گیاهی است از رده دولپه‌ای‌های پیوسته گلبرگ که سردسته تیره نعناعیان و از سبزی‌های خوراکی است. این گیاه تمام اسانس‌ها و خواص پونه را دارد، ولی برگ‌هایش کرک کم‌تری دارند و بریدگی‌های کنار برگ‌های آن بیش‌تر از پونه و اسانس آن نیز ملایم‌تر است.

 

نعناع گیاهی است علفی با ریشه هوایی و ساقه‌های مستقیم و چهارگوش و زیرزمینی. ساقه و برگ‌های خوش‌بوی آن خوراکی و دارویی است و گاهی گل‌های رنگین دارد. 

نعناع یک ماده محبوب در چندین غذا و نوشیدنی است ، از چای ها و نوشیدنی گرفته تا سس ها ، سالادها و دسرها.

 

خواص نعناع:

برگ نعنا, مهمترین خواص نعناع

مهمترین خواص نعناع

 

1. مملو از مواد مقوی

در حالی که به طور معمول نعناع در مقادیر بسیاری استفاده نمی شود ، اما شامل مقدار مناسب مواد مقوی است.  ارزش غذایی و میزان کالری نعناع خام در 100 گرم 44 کیلو کالری و میزان کالری نعناع خشک در هر 100 گرم برابر با 285 کالری  است.

 

در حقیقت ، 1/3 لیوان یا  14 گرم نعناع شامل مواد مقوی زیر است:

کالری: 6

فیبر: 1 گرم

ویتامین آ :   12٪  

آهن: 9٪ 

منگنز: 8٪  

فولات: 4٪  

به علت عطر و مزه زیاد، نعناع بیشتر به مقدار کمی به دستور العمل ها اضافه می گردد ، بر این اساس استفاده حتی 1/3 لیوان شاید سخت باشد. با این حال ، شاید شما در بعضی از دستور العمل های سالاد که شامل نعنا در بین سایر مواد تشکیل دهنده آن است ، به این مقدار نزدیک شوید.

 

نعنا منبع ویژه ویتامین A است ، ویتامین محلول در چربی که برای تندرستی چشم و بینایی در شب خیلی مهم است. این ماده همچنین منبع مهمی از آنتی اکسیدان ها به ویژه در مقایسه با سایر گیاهان و ادویه ها است. آنتی اکسیدان ها در محافظت از بدن در برابر استرس اکسیداتیو ، نوعی صدمه به سلولهای ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کنند.

 

2. بهبود سندرم روده تحریک پذیر 

سندرم روده تحریک پذیر (IBS) یک اختلال شایع دستگاه گوارش است. این بیماری با علائم گوارشی مثل درد معده ، گاز ، نفخ و تغییر در عادات روده مشخص می گردد.

اگرچه درمان IBS بیشتر شامل تغییرات رژیم غذایی و استفاده دارو است ، اما تحقیقات نشان می دهد که استفاده نعناع به عنوان داروی گیاهی نیز شاید سودمند باشد.

 

روغن نعناع شامل ترکیبی به نام منتول است که تصور می گردد از راه تاثیرات آرامش بخش آن بر عضلات دستگاه گوارش ، در کم شدن علائم IBS کمک می نماید.

 

3. تسکین سوء هاضمه  

نعناع شاید در رفع سایر مشکلات گوارشی مثل ناراحتی معده و سوء هاضمه نیز مؤثر باشد. سوء هاضمه هنگامی اتفاق می افتد که غذا قبل از ورود به قسمت دیگر دستگاه گوارش زمان طولاتی در معده بماند. مطالعات متعدد نشان داده است هنگامی اشخاص روغن نعناع را با وعده های غذایی استفاده می کنند، غذا سریعتر از معده عبور می نماید، که قادر هست علائم این نوع سوء هاضمه را تسکین دهد.

 

4.  بهبود عملکرد مغز 

علاوه بر استفاده خوراکی نعناع ، ادعاهایی وجود دارد که استنشاق رایحه روغنهای اساسی از گیاه نعناع قادر هست مزیت های تندرستی از جمله عملکرد مغز را بهبود بخشد. یک مطالعه بر روی 144 دانش آموز نشان داد که بو کردن عطر روغن نعناع به زمان 5 دقیقه قبل از آزمون سبب بهبود قابل توجهی در حافظه می گردد.

 مطالعه دیگری نشان داد که بو کردن این روغنها موقع رانندگی سبب افزایش هوشیاری و کم شدن سطح ناامیدی ، اضطراب و خستگی می گردد.

 

5. کم شدن درد سینه در مادرها شیرده

مادرها شیرده معمولاً ترک خوردگی نوک سینه ها را تجربه می کنند ، که قادر هست شیردهی را دردناک و دشوار نماید. مطالعات نشان داده اند که استفاده از نعناع روی پوست قادر هست به تسکین درد همراه با شیردهی کمک نماید. در این مطالعات ، مادرها شیرده بعد از هر بار شیردادن، روغن، ژل یا آب نعناع را در ناحیه اطراف نوک پستان اعمال می کنند.

 

برگ نعنا, مهمترین خواص نعناع

فواید نعناع

 

6. علائم سرماخوردگی را بهبود می بخشد

بسیاری از درمان های بدون نسخه سرماخوردگی و آنفولانزا شامل منتول (یک ترکیب اصلی در روغن نعناع) هستند. بسیاری از اشخاص بر این باورند که منتول یک ماده ضدعفونی کننده تاثیرگذار بینی است که قادر هست گرفتگی بینی را درمان نماید و جریان هوا و تنفس را بهبود بخشد.

 

با این حال، مطالعات متعدد نشان می دهد که منتول هیچ عملکرد ضد احتقایی ندارد. گفته می گردد، تحقیقات همچنین نشان می دهد كه منتول قادر هست تنفس بینی را به صورت ذهنی بهبود بخشد. این بدان معنی است که اگرچه منتول به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده کار نمی نماید، اما قادر هست سبب شود اشخاص احساس راحتی کنند که از راه بینی خود تنفس می کنند. 

احتمالاً این امر حداقل به اشخاص مبتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا کمک می نماید.

 

7. بوی بد دهان 

آدامس های با مزه نعناع و خوشبوکننده نعناع نخستین مواردی هستند که اشخاص موقع تلاش برای پیشگیری یا خلاص شدن از بوی بد دهان از آن استفاده می کنند. کارشناسان موافق هستند که زیادتر این محصولات قادر هستند برای چند ساعت نفس ناخوشایند را پوشش دهند. با این حال ، آنها فقط بوی بد دهان را می پوشانند و در درجه اول باکتریها یا ترکیبات دیگر که سبب بوی بد دهان می شوند را کم شدن نمی دهند.

از طرف دیگر ، نوشیدن چای نعناع و جویدن برگهای تازه شاید بتواند نفس بد دهان را بکشد و باکتری ها را از بین ببرد .

 

فواید نعناع:

این گیاه که منبع عالی بتاکاروتین است، قدرت دید را بهبود می دهد، با آکنه مقابله می نماید و به پوست نرمی و تازگی می بخشد.

 

 چای نعناع از تهوع صبحگاهی در دوران بارداری پیش گیری می نماید.

 

 چای نعناع علاوه بر انرژی زا بودن، حرارت اضافه بدن را خارج نموده و سرماخوردگی و سرفه فصلی را نیز درمان می نماید.

 

عرق نعناع شامل منتول کافی برای درمان بسیاری از مشکلات تنفسی مخصوصا مشکلات ناشی از احتقان و التهاب به کار می‌رود.

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها