لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

روش آماده کردن انواع غذا با سرخ کن بدون روغن (هواپز) : روشی سالم و آسان


طرز تهیه انواع غذا با هواپز

انواع غذا با سرخ کن بدون روغن

 

پخت غذا با هواپز: روشی سالم و آسان برای پخت غذا

در این نوشته از بیتوته، با روش آماده کردن انواع غذا با سرخ کن بدون روغن آشنا می شوید. سرخ کن های هوا (بدون روغن) یک وسیله آشپزخانه محبوب هستند که میتوان از آن برای پخت انواع غذاها استفاده نمود. سرخ کن های هوا با گردش هوای گرم در اطراف غذا کار می کنند که بدون روغن زیاد، آن را می پزد. این سبب می گردد سرخ کردن با هوا روش پخت سالم تری نسبت به سرخ کن های دیگر باشد.

سرخ کن های هوا (بدون روغن) یک وسیله آشپزخانه محبوب هستند که میتوان از آن برای پخت انواع غذاها از جمله سبزیجات، گوشت، مرغ و غذاهای دریایی استفاده نمود. سرخ کن های هوا با گردش هوای گرم در اطراف غذا کار می کنند که سبب پخت یکنواخت و سریع آن می گردد. سرخ کن های هوا نیز گزینه سالم تری نسبت به روش های سنتی سرخ کردنی هستند، زیرا روغن خیلی کمتری استفاده می کنند.

 

هواپز دستگاهی است که با استفاده از جریان هوای داغ، غذا را می پزد. این دستگاه در مقایسه با روش های سنتی پخت غذا، مثل سرخ کردن در روغن، مزیت های بسیاری دارد. از جمله این مزیت ها میتوان به موارد زیر اشاره نمود :

 

پخت غذا با کالری کمتر: هواپز به علت استفاده از روغن خیلی کمتر، غذا را با کالری کمتری می پزد. این امر برای افرادی که در پی کم شدن وزن یا حفظ وزن هستند، خیلی سودمند است.

 

پخت غذا با حفظ مزه و بافت: هواپز به علت جریان هوای داغ و یکنواخت، مزه و بافت غذا را به خوبی حفظ می نماید.

 

پخت غذا در زمان کمتر: هواپز غذا را در زمان کمتری نسبت به روش های سنتی پخت می نماید. این امر برای افرادی که زمان کمی برای آشپزی دارند، خیلی مناسب است.

 

پخت غذا آسان: آسان تر از سایر روش های پخت و پز است. نیازی به نظارت پیوسته در حین پخت غذا با هواپز نیست.

 

از جمله معایب هواپز میتوان به موارد زیر اشاره نمود :

• هزینه اولیه خرید هواپز نسبت به سایر وسایل آشپزخانه بالاتر است.

• حجم محفظه هواپز نسبت به فر کوچک تر است.

 

روش آماده کردن غذا با هواپز :

برای پخت غذا با هواپز، ابتدا می بایست دستگاه را گرم نمایید. سپس، غذا را در سبد هواپز قرار دهید و دستگاه را روشن نمایید. زمان و دمای پخت غذا به نوع غذا بستگی دارد. در زیادتر موارد، غذاها را می بایست در دمای 180 تا 200 درجه سانتیگراد به زمان 15 تا 30 دقیقه بپزید.

 

چند نکته برای پخت غذا با هواپز :

• قبل از پخت، غذاها را به خوبی خشک نمایید.

• اگر غذاها را به صورت تکه ای می پزید، آنها را به اندازه های یکسان برش دهید تا به طور یکنواخت پخته شوند.

 

• غذاها را در سبد هواپز به طور یکنواخت پخش نمایید تا هوا به خوبی در اطراف آنها جریان داشته باشد.

 

• در حین پخت، غذاها را هر چند دقیقه یک بار بررسی نمایید تا از پختن آنها اطمینان حاصل نمایید.

 

• اگر پس از پایان زمان پخت سرخ کن غذای شما نپخته بود به آن زمان جدیدی بدهید تا کاملا بپزند.

 

انواع غذاهایی که میتوان با هواپز پخت :

با هواپز میتوان طیف گسترده ای از غذاها را پخت. از جمله این غذاها میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

 

غذاهای گوشتی: مثل گوشت قرمز، گوشت مرغ، ماهی، هات داگ، سوسیس، و غیره.

غذاهای گیاهی: مثل انواع سبزیجات، سیب زمینی و غیره.

غذاهای دریایی: مثل میگو، ماهی، و غیره.

غذاهای آماده: مثل پیتزا، مرغ سوخاری، و غیره.

 

روش آماده کردن بعضی از غذاهای محبوب با سرخ کن بدون روغن (هواپز) :

در ادامه به روش آماده کردن شماری از غذاهای محبوب با هواپز اشاره می نماییم:

 

روش آماده کردن مرغ سوخاری با هواپز :

نحوه ی پخت غذا با سرخ کن بدون روغن

روش های پخت غذا با سرخ کن هوا

 

مواد لازم:

سینه مرغ2 عدد
آرد سوخاری1/5 پیمانه
تخم مرغ2 عدد
شیرنصف پیمانه
نمک و فلفلبه مقدار لازم

 

روش آماده کردن مرغ سوخاری با هواپز :

سینه مرغ را به صورت ورقه ای برش دهید.

در یک کاسه، آرد سوخاری، نمک و فلفل را با هم مخلوط نمایید.

در یک کاسه دیگر، تخم مرغ و شیر را با هم مخلوط نمایید.

هر تکه مرغ را ابتدا در مخلوط تخم مرغ و شیر بزنید، سپس در مخلوط آرد سوخاری بغلتانید.

مرغ ها را در هواپز قرار دهید و به زمان 20-25 دقیقه در دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید.

 

قادر هستید سینه های مرغ را چند ساعت با نمک و فلفل و زعفران مزه دار نمایید. سپس آن ها را داخل سرخ کن بچنید و آن را روی درجه ی پخت مرغ قرار بدهید. زمانی که پخت روی آن را روغن بمالید و با اجازه بدهید بپزد و سرخ شود. اگر از ابتدا روی آن روغن بزنید رویه ی مرغ سرخ می گردد و مرغ شما مغز پخت نمی شود. 

 

نکته :

• برای اینکه مرغ شما مغز پخت شود قادر هستید روی آن ها چند برش بزنید.

• قادر هستید از مرغ درسته نیز استفاده نمایید. آن را مزه دار نمایید و بعد داخل سرخ کن قرار بدهید، زمانی که مرغ پخت روی آن را به وسیله ی برس روغن و زعفران بزنید.

• قادر هستید کتف و بال مرغ را نیز با سرخ کن بدون روغن بپزید.

 

سیب زمینی سرخ نموده با هواپز :

درست کردن غذا با سرخ کن هوا

خوبترین غذاها برای پخت با سرخ کن بدون روغن

 

مواد لازم :

سیب زمینی5 عدد
روغن زیتون1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفلبه مقدار لازم
زردچوبهبه مقدار لازم

 

روش آماده کردن سیب زمینی سرخ نموده با هواپز :

سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به صورت خلالی یا نگینی خرد نمایید. سیب زمینی ها را به همراه مقداری نمک و فلفل و زردچوبه و مقداری آب (تا حدودی که روی سیب زمینی ها را بپوشاند) یک جوش ریز بدهید. تا حدی که از خامی دربیایند اما پخته نشوند. بعد از آن، آن ها را آبکشی نمایید. آب آن ها که خارج شد. سیب زمینی ها را داخل سرخ کن بریزید و روی آن ها با برس مقداری روغن بمالید و سرخ کن را برای پخت سیب زمینی تنظیم نمایید.

 

آن ها را چک نمایید و زمانی که روی آن ها سرخ شد آن ها را برگردانید و اجازه بدهید همه اطراف آن ها سرخ شود. خیلی آن ها را طلایی ننماییدزیرا باعث خشک شدن آن ها می گردد.

 

نکته :

• اگر سیب زمینی ها را جوش ندهید بعد از سرخ کردن روی آن ها سرخ می گردد و وسط آن ها خام می ماند.

• دقت نمایید نباید حجم بسیاری سیب زمینی داخل سرخ کن بریزید.

 

روش آماده کردن ماهی قزل آلا سرخ کن هوا :

انواع غذا با هواپز

آشنایی با خوبترین غذاها برای پخت غذا با سرخ کن هوا

 

مواد لازم :

فیله ماهی قزل آلا 1 عدد
روغن زیتون1 قاشق غذاخوری
نمک1/2 قاشق چایخوری
فلفل سیاه1/4 قاشق چایخوری

 

روش آماده کردن ماهی قزل آلا سرخ کن هوا :

سرخ کن خود را از قبل با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم نمایید. فیله ماهی مزه دار شده را در سبد سرخ کن بدون روغن قرار بدهید. زمانی که کمی پخت روی آن را با برس روغن بمالید. تا سرخ شود. سپس آن را برگردانید و مثل طرف دیگر زمانی که پخت روی آن کمی روغن بزنید تا سرخ و طلایی شود. سپس آن را خارج نمایید. و با مخلفات مورد علاقه ی خود سرو نمایید.

 

نکته :

• قادر هستید ماهی را به صورت تکه ای و یا به صورت کامل داخل سرخ کن بپزید.

• اگر می خواهید ماهی قرل را به صورت کامل بپزید، بعد از مزه دار کردن ماهی، روی پوست آن چند برش بزنید و مراحل بالا را طی نمایید. دقت نمایید که ماهی می بایست کامل بپزد.

 

روش آماده کردن پیتزا با هواپز :

انواع غذا با سرخ کن بدون روغن

روش آماده کردن انواع غذا با سرخ کن بدون روغن

 

مواد لازم :

خمیر پیتزا1 عدد
سس گوجه فرنگی1 پیمانه
پنیر پیتزا1 پیمانه
مواد دلخواه برای روی پیتزا: مثل قارچ، فلفل دلمه ای، گوجه، گوشت چرخ نموده، و…به مقدار لازم

 

روش آماده کردن پیتزا با هواپز :

خمیر پیتزا را به صورت یک دایره باز نمایید.خوبتر است آن را روی ظرف پیتزا یا روی کاغذهای مخصوص سرخ کن قرار بدهید و داخل سرخ کن بگذارید. سپس سس گوجه فرنگی را روی خمیر پیتزا بمالید. پنیر پیتزا را روی سس گوجه فرنگی بپاشید. مواد دلخواه خود را روی پنیر پیتزا قرار دهید.

پیتزا را در هواپز قرار دهید و به زمان 20-25 دقیقه در دمای 200 درجه سانتیگراد بپزید.

 

سخن پایانی :

هواپز دستگاهی کاربردی و سودمند است که قادر هست به شما کمک نماید تا غذاهای سالم و خوش طعم ای را در زمان کمتری آماده کردن نمایید. با کمی تجربه، قادر هستید طیف گسترده ای از غذاها را داخل سرخ کن بدون روغن آماده کردن نمایید. به آسانی و با کمترین حد استفاده از روغن.

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها