لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

خواص پونه


 

خواص پونه

 

پونه از خانواده نعناع است و ترکیب اصلی موجود در این گیاه، اسانس روغنی فرار یا روغن منتول است.

به علاوه در اعضاى این گیاه مقدارى تانن، مواد رزینى و قند نیز وجود دارد و شامل مقدار بسیاری ویتامین است.

 

گیاه پونه در فصل گرما می روید، اما سایه روشن را خوبتر می‏ تواند تحمل نماید.

 

این گیاه در خاک‏ های مرطوب و غنی از مواد آلی مثل کود برگ به خوبی رشد می ‏نماید.


کاربردهای پونه

با گیاه پونه میتوان یک دم نموده ی گیاهی فوق‏ العاده آماده کردن نمود. برای آماده کردن ‏ی یک فنجان دم نموده ی این گیاه، یک قاشق غذاخوری سرخالی از برگ یا گل پونه ی تازه و یا یک قاشق چای خوری برگ پونه خشک شده را در چای صاف کن درون یک لیوان ریخته و یک فنجان آب در حال جوش را روی آن بریزید. اجازه دهید زمان 10 دقیقه دم بکشد و رنگ چای در بیاید. اگر دوست داشتید می ‏توانید آن را کمی شیرین نمایید.

دم نموده پونه

برگ‏ ها و گل‏ های پونه و همچنین ساقه‏ های آن قادر هستند جایگزین مناسبی برای بسیاری از آنتی بیوتیک‏ ها باشند. این گیاه همچنین بادشکن، معرق، مدر و محرک نیز می‏ باشد.

 

از دم نموده‏ی این گیاه برای درمان سرماخوردگی، زکام، سردردها، مشکلات گوارشی، کم کردن تب خفیف، تسکین گلودرد و برای بهبود نفخ شکم، حالت تهوع، دردهای قاعدگی و بی ‏خوابی استفاده می گردد.

 

پونه را به عنوان تحریک کننده تولید صفرا نیز می‏ شناسند.

 

تزریق عصاره ‏ی پونه به موش‏ های آزمایشگاهی نشان داد که این گیاه دارای خواص آهسته بخشی خوبی است.

 

عصاره‏ ی پونه دارای خاصیت تسکین دهنده‏ ی درد نیز می ‏باشد.

 

در محیط آزمایشگاه دیده شد که عصاره‏ ی پونه در مقابل ویروس تب‏ خال، ویروس آنفلوآنزا، بیماری نیوکاسل و ویروس‏های مختلف دیگر فعال است.

 

فواید پونه:


پونه برای مقابله با بیماری‏های زیر مفید است:

 

حالت تهوع و استفراغ

 

مشکلات و ناراحتی ‏های گوارشی به طوری که از ترش کردن معده پیشگیری می ‌نماید و برای هضم غذا و برطرف کردن سکسکه سودمند است.

 

سرماخوردگی، آنفلوآنزا، آسم

 

سرفه و سیاه سرفه

 

گرفتگی بینی

 

– با توجه به خواص ضدمیكروبی كه در عصاره و اسانس پونه وجود دارد، می ‌توان از این فرآورده‌ها به عنوان جایگزین طبیعی برای آنتی بیوتیك‌ ها استفاده كرد.


مقدار استفاده:

دم نموده ی پونه از ترکیب یک لیوان آب جوش با 2 گرم برگ خشک شده‏ ی پونه که به زمان 5 تا 10 دقیقه دم کشیده و صاف شده حاصل می ‏شود.

 

این دم نموده به طور معمول 2 تا 3 فنجان در روز استفاده می ‏شود و محدودیتی در طول درمان وجود ندارد.

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها