لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

غذای بیماران دیابتی: دستورات غذایی آسان و خوش طعم که دیابتی ها می بایست آزمون کنند


لیست غذای دیابتی ها, غذای مفید برای افراد دیابتی, نمونه رژیم غذایی برای دیابتی ها

روش آماده کردن غذای دیابتی

 

رژیم غذایی دیابت؛ یک برنامه غذایی کامل برای دیابتی‌ها 

رژیم غذای دیابتی کمک بسیاری به کنترل قند خون دیابتی ها و کم شدن عوارض دیابت می نماید، غذای دیابتی می بایست به گونه ای آماده کردن شود که پروتئین و فیبر آن زیادتر از کربوهیدرات باشد تا قند خون را به یکباره بالا نبرد. در این نوشته از بیتوته شما را با چند دستور غذا برای دیابتی ها آشنا می نماییم.

اشخاص مبتلا به دیابت برای پیشگیری از پیشرفت بیماری و عوارض دیابت می بایست رژیم غذایی خاصی را دنبال کنند. رژیم غذایی دیابتی ها می بایست کامل و کم شیرینی باشد. 

خوبترین مواد غذایی که میتوان در وعده های غذایی دیابتی ها استفاده نمود مواد خوراکی مملو از فیبر ، سبزیجات خام ، پخته یا کبابی هستند که علاوه بر تامین ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن به کم شدن قند خون هم کمک می نماید. 

 

استفاده انواع سالاد به دیابتی ها کمک می نماید بیماری شان را کنترل کنند. 

وعده های غذای دیابتی می بایست کم کربوهیدرات باشند و سبب بالا رفتن یکباره قند خون نشوند. مهم ترین ویژگی های یک وعده غذایی سالم برای دیابتی ها می بایست شامل موارد زیر باشد :

– مقدار کربوهیدرات کمتر از 20 گرم

– مقدار پروتئین حداقل 20 گرم

– مقدار کمی چربی های سالم

– استفاده از کربوهیدراتهایی که شاخص گلیسمی پایین تری دارند

 

ساندویچ تخم مرغ و نان چاودار برای دیابتی ها

مواد لازم ساندویچ تخم مرغ و نان چاودار 

 

تخم مرغ    2 عدد
 شیر نیم چرب 1.5 قاشق غذاخوری
نمکبه میزان لازم
 فلفل سیاه  به میزان لازم 
 نان چاودار برشته شدهبه میزان لازم 

 

روش آماده کردن ساندویچ تخم مرغ و نان چاودار

میتوانید تخم مرغ را به صورت آب پز فراهم کنید و خرد نمایید یا این که تخم مرغ را به  همراه شیر هم بزنید و در یک تابه رژیمی با مقدار خیلی کم روغن ، نمک و فلفل بپزید و سپس با سبزیجات دلخواهتان روی نان چاودار بگذارید و میل کنید. 

 

بلغورجو دوسر برای دیابتی ها

مواد لازم بلغور جو دوسر   

 بلغور جودوسر 2 قاشق غذاخوری
آب 2 قاشق غذاخوری
شیر نیمه چرب 2 قاشق غذاخوری
دارچین 1 قاشق چایخوری

 

روش آماده کردن بلغور جو دوسر

تمام مواد را از چند ساعت قبل با هم مخلوط نموده در یخچال بگذارید تا کاملا نرم شود و سپس میل کنید.

 

املت سبزیجات برای دیابتی ها

مواد لازم املت سبزیجات  

 تره فرنگی نازک حلقه حلقه شده 2 ساقه
اسفناج  2 برگ 
 روغن زیتون1 قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی خشک خرد شده  6 عدد 
نمک به میزان لازم 
فلفل سیاهبه میزان لازم 
تخم مرغ 4 عدد

 

روش آماده کردن املت سبزیجات

گوجه فرنگی خشک و خرد شده را با 1 قاشق آب داغ مخلوط نمایید و کناری بگذارید نرم شود.

روغن زیتون را کف تابه رژیمی بریزید و روی حرارت بگذارید تا گرم شود. 

تمام مواد را با هم مخلوط نمایید و هم بزنید یکدست شود و داخل تابه داغ بریزید و صبر نمایید تخم مرغ خودش را بگیرید. 

برای این که غذا خاصیت سیر کنندگی زیادتری داشته باشد میتوانید در تابه را موقع پخت بگذارید.

 

غذاهای بدون قند برای بیماران دیابتی, غذای بیماران دیابتی, غذای دیابتی

سوپ دال عدس غذایی برای دیابتی ها

 

سوپ دال عدس برای دیابتی ها

مواد لازم سوپ دال عدس  

 پیاز خرد شده 1 عدد
هویج بزرگ رنده شده 1 عدد
 پاپریکانوک قاشق چایخوری
زیره  1 قاشق چایخوری
دال عدس  3 قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی 400 گرم پوست گرفته شده و رنده شده
رنده پوست لیمو و آب لیمو1 عدد 
 آب سبزیجات1.5 لیوان

 

روش آماده کردن سوپ دال عدس

پیاز خرد شده را با مقدار کمی روغن تفت دهید تا نرم شود. 

پوره گوجه فرنگی را بیافزایید و صبر نمایید آبش  کشیده شود.

سایر مواد به جز پوست لیمو و آبلیمو را اضافه نموده درقابلمه را ببندید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد و غلیظ شود.

در انتهای پخت آبلیمو و پوست لیمو را اضافه نموده مزه سوپ را اندازه کنیدوسرو کنید.

 

نان مغزدار برای دیابتی ها

مواد لازم نان مغزدار  

موز رسیده 2 عدد  
 جو   1 / 2 فنجان ( 42 گرم )
 استویا  یک قاشق چای خوری ( 5 گرم )
 آجیل خرد شده 1/ 2 فنجان  ( 50 گرم )
  تخم مرغ 1 عدد
شیرخشک بدون چربی 1 / 4 فنجان ( 62 میلی لیتر )
روغن کانولا 1 / 5 فنجان  ( 40 گرم )
 وانیل  یک قاشق چایخوری ( 5 گرم )
 آرد، الک شده 1 / 2 پیمانه ( 75 گرم )
جوش شیرین یک قاشق چای خوری  ( 2 گرم )
بکینگ پودر یک قاشق چایخوری  ( 5 گرم )
دارچین  یک قاشق چایخوری ( 2 گرم) 
نمکمقداری

 

روش آماده کردن نان مغزدار

فر را با دمای 165 درجه سانتیگراد روشن نمایید تا گرم شود. 

موز را با چنگال له نمایید.

تخم مرغ ، شیر ، روغن ، استویا و موز له شده را مخلوط کنید. 

سایر مواد را مخلوط نموده و به کاسه اول اضافه کنیدو هم بزنید یکدست شود. 

خمیر را در تابه یا قالب نچسب که با کاغذ روغنی پوشانده شده است بریزید و به زمان 40 دقیقه در فر بپزید.  

میتوانید مغزهای دلخواهتان را به جای این که داخل خمیر بریزید روی خمیر بپاشید تا جلوه زیباتری پیدا کنند.

 

غذاهای بدون قند برای بیماران دیابتی, غذای بیماران دیابتی, غذای دیابتی

سالاد مرغ و تخم مرغ غذای اشخاص دیابتی

 

سالاد مرغ و تخم مرغ برای دیابتی ها

مواد لازم سالاد مرغ و تخم مرغ

ارزش غذایی : 175 کالری – 2 گرم کربوهیدرات – 30 گرم پروتئین – 5 گرم چربی 

 سینه مرغ پخته شده 2 عدد
تخم مرغ کاملا جوشیده3 عدد 
 سس مایونز بدون چربی2 قاشق غذاخوری 
پودر کاری 1 قاشق غذاخوری 
پیازچه یا ریحان  به مقدار لازم
نمکبه مقدار لازم

 

روش آماده کردن سالاد مرغ و تخم مرغ

سالاد مرغ و تخم مرغ را میتوانید برای چند روز در یخچال نگهداشتن نمایید و همراه با یک تکه نان کم کربوهیدرات و مقداری سبزی میل کنید. 

سینه مرغ را در به زمان 20 دقیقه در فر 185 درجه بپزید یا این که با مقداری نمک و آبلیمو و پیاز آب پز نمایید. 

 

تخم مرغ ها را به زمان 8 دقیقه بجوشانید. 

مرغ و تخم مرغ را به قطعات کوچکتر خرد نمایید.

تمام مواد را مخلوط نموده و 10 دقیقه در یخچال بگذارید بماند و سپس به همراه نان آزمون سبوس دارد ، مقداری ریحان و پیازچه سرو کنید. 

 

سالاد استیک تن ماهی برای دیابتی ها

مواد لازم سالاد استیک تن ماهی 

ارزش غذایی: ۴۰۵ کالری – ۱۸ گرم کربوهیدرات –  ۳۹ گرم پروتئین –  ۱۳ گرم چربی 

    استیک تن ماهی یا قزل آلا4 اونس
 تخم‌مرغ کاملیک عدد 
اسفناج ۳ اونس ( ۲ فنجان )
  لوبیا سبز۲ اونس
 بروکلی یک و نیم اونس
 فلفل دلمه‌ای قرمزنصف  عدد
خیار3 و نیم عدد
تربچهیک  عدد
زیتون سیاه بزرگسه عدد
 جعفرییک دسته
 روغن زیتون۱ قاشق چای خوری
 سرکه۱ قاشق چای خوری
خردل دیژوننصف قاشق چای خوری 
فلفلنصف قاشق چای خوری 

 

روش آماده کردن سالاد استیک تن ماهی

تخم مرغ را آب پز نمایید و کنار بگذارید خنک شود.

بروکلی را به زمان 3 دقیقه در آب در حال جوش بیندازید و سپس آب کش نمایید و کناری بگذارید تا خنک شود. 

لوبیا را جداگانه بپزید.

 

استیک تن ماهی را با فلفل و نمک و کمی زعفران مزه دار نموده و هر طرفش را روی تابه رژیمی یا گریل ب زمان 2 دقیقه بپزید.

برگهای اسفناج را کف ظرف بچینید. 

فلفل دلمه ، خیار و تخم مرغ را خرد نموده روی اسفناج بریزید.

 

تربچه را خرد نموده به همراه بروکلی ، لوبیا و زیتون در ظرف بریزید.

استیک را برش بزنید و روی سالاد بچینید.

جعفری خرد شده ، روغن زیتون ، سرکه ، خردل ، نمک و فلفل را مخلوط نموده روی سالاد بریزید. 

 

غذاهای بدون قند برای بیماران دیابتی, غذای بیماران دیابتی, غذای دیابتی

رول اسفناج غذایی برای دیابتی ها

 

رول اسفناج برای دیابتی ها 

مواد لازم رول اسفناج 

ارزش غذایی :  ۳۱۰ کالری –  ۲۰ گرم کربوهیدرات –  ۲۷ گرم پروتئین –  ۱۰ گرم چربی 

برگ‌های اسفناج منجمد ۱۶ اونس 
 تخم‌مرغ۳ عدد
پیاز دو و نیم عدد 
 هویج ۲ اونس
 پنیر موزارلا کم‌ چرب۱ اونس 
  پنیر کوتاژ بدون چربی۴ اونس
 جعفریسه چهارم فنجان 
 سیریک حبه
 پودر کاری۱ قاشق چای خوری
 دانه‌های فلفل چیلییک چهارم قاشق چای خوری
نمک۱ قاشق چای خوری
فلفل۱ قاشق چای خوری

 

روش آماده کردن رول اسفناج 

فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد روشن نمایید تا گرم شود. 

یخ اسفناج را باز نمایید و فشار دهید تا آبش گرفته شود میتوانید برای سریعتر ذوب شدن ، اسفناج را چند دقیقه در مایکروفر قرار دهید. 

اسفناج را خرد نمایید با 2 عدد تخم مرغ ، پنیر موزارلا ، سیر خرد شده ، نمک و فلفل مخلوط کنید.

 

کاغذ روغنی را کف سینی فر بیندازید و با اسپری رویش روغن بزنید و مخلوط اسفناج را در سینی بریزید و به قطر نیم اینچ مسطح نمایید و به زمان 15 دقیقه در فر قرار دهید تا بپزد. 

سینی را از فر خارج نموده و کناری بگذازید خنک شود.

پیاز را خرد نموده با کمیروغن بهمدت 1 دقیقه تفت دهید ، هویج رنده شده و جعفری خرد شده را اضافه نموده و 2 دقیقه بپزید. 

 

پنیر کاتیج ، کاری ، فلفل قرمز ، نمک و فلفل را اضافه نموده مخلوط نمایید. 

شعله را خاموش نموده و یک عدد تخم مرغ به مواد اضافه نموده و هم بزنید و با فاصله از کناره ها، روی لایه اسفناج که خنک شده پخش نمایید وسپس اسفناج را به کمککاغذ روغنی زیرش رول کنیدو 25 دقیقه دیگر در فر بپزید.

10 دقیقه صبر نمایید خنک شود سپس برش بزنیدو سرو کنید. 

 

سالاد مرغ و سیب درختی برای دیابتی ها

مواد لازم سالاد مرغ و سیب درختی

ارزش غذایی : ۲۳۶ کالری –  ۹ گرم کربوهیدرات –  ۲۹ گرم پروتئین – ۶ گرم چربی   

سینه مرغ پخته‌شده ۴۵۰ گرم
 سیب سبز بزرگ خرد شدهیک عدد
 ساقه کرفس خرد شده۲ عدد
  پیاز سبز خرد شده۲ عدد
 بادام هندی خرد شده یا بادام زمینینصف فنجان (۷۰ گرم )
ماست ساده یونانی بدون چربی یا ماست چکیده۱ فنجان (۲۸۰ گرم ) 
 سس تاهینی۱ قاشق غذاخوری
 پودر کاری۴ قاشق چای خوری
دارچین۱ قاشق چای خوری

 

روش آماده کردن سالاد مرغ و سیب درختی

ماست ، سس تاهینی ، پودر کاری و دارچین را مخلوط نمایید. 

مرغ ، سیب درختی ، کرفس ، پیازچه و بادام هندی را بیافزایید. 

این سالاد را میتوانید به عنوان ساندویچ همراه با نان چند غله سبوس دار میل کنید.

 

رژیم غذایی بیماران دیابتی, غذای بیماران دیابتی چیست, برنامه غذایی بیماران دیابتی

کوفته ریزه بوقلمون برای دیابتی

 

کوفته ریزه بوقلمون برای دیابتی ها 

مواد لازم کوفته ریزه بوقلمون  

ارزش غذایی :  ۱۸۳ کالری –  ۱۲ گرم کربوهیدرات –  ۳۱ گرم پروتئین – 3 گرم چربی 

    بوقلمون نر۲۰ اونس
 اسفناج تازه یا منجمد ۳.۵ اونس
 جو یک چهارم فنجان
 سفیده تخم‌مرغ۲ عدد
کرفس خرد شده۲  شاخه
سیر سه حبه 
فلفل دلمه‌ای سبزنصف  عدد
پیاز قرمزنصف  عدد
جعفرینصف فنجان 
 زیره سبزنصف قاشق چای خوری
 پودر خردل۱ قاشق چای خوری
آویشن۱ قاشق چای خوری
 زردچوبهنصف قاشق چای خوری
فلفل چیلی تندنصف قاشق چای خوری
نمک۱ قاشق چای خوری

 

روش آماده کردن کوفته ریزه بوقلمون

فر را با دمای 175 درجه سانتیگراد روشن نمایید تا گرم شود. 

پیاز، سیر و کرفس را با غذاساز خرد نمایید و در یک کاسه بریزید .

بوقلمون چرخ شده ، سفیده تخم مرغ ، جو و ادویه را اضافه نموده و مخلوط نمایید. 

اسفناج ، فلفل سبز و جعفری را خرد نمایید و به مواد بیافزایید و ورز دهید تا یکدست و چسبنده شود. 

 

یک ورقه کاغذ روغنی کف سینی مسطح نمایید و از مخلوط گوشت بوفلمون وسبزیجات 15 کوفته ریزه به اندازه توپ گلف درست نمایید و روی سینی فر بچینید و به زمان 25 دقیقه در فر قرار دهید تا بپزند. 

 

خوراک گوشت گاو برای دیابتی ها

مواد لازم خوراک گوشت گاو 

ارزش غذایی :  ۳۳۶ کالری –  ۱۱ گرم کربوهیدرات –  ۳۱ گرم پروتئین –  ۱۶ گرم چربی 

    گوشت گوساله۱ پوند
 پیاز قرمز متوسطیک عدد
  فلفل دلمه‌ای قرمز ۱ عدد
  فلفل دلمه‌ای زرد یک عدد
فلفل چیلینصف قاشق چای خوری
روغنبه میزان لازم 
نمک و فلفلبه میزان لازم 
آب‌ لیمونصف عدد
گشنیز خرد شدهبه میزان لازم
آووکادو1 عدد

 

روش آماده کردن خوراک گوشت گاو

تابه ای چدن را روی حرارت قرار دهید تا گرم شود. 

فلفل دلمه ها را بشویید و به صورت نوارهای بلند با قطر نیم سانت برش بزنید .

پیاز را خرد  نمایید. 

مقدار خیلی کم روغن کف تابه داغ  شده بریزید و نوارهای باریک گوشت ها در دسته های 2 – 3 تایی به تابه بیافزایید و نمک و فلفل بزنید و هر طرفشان را 1 دقیقه بپزید و سپس به ظرفی دیگر منتقل نمایید و رویش را بپوشانید که گرم بماند. 

 

پیاز ، فلفل دلمه و عصاره باقیمانده گوشت را به همراه پودر زیره سبز و پودر فلفل قرمز تفت دهید تا جایی که نرمی سبزیجات به سلیقه خودتان خوب باشد.

سبزیجات را به  همراه گوشت سرو نمایید و به همراه برش های آووکادو ، آب لیمو ترش و فلفل دلمه سرو کنید.

 

غذای دیابتی, رژیم غذایی بیماران دیابتی, غذای بیماران دیابتی چیست

ناگت مرغ مناسب دیابتی ها

 

ناگت مرغ برای دیابتی ها

مواد لازم ناگت مرغ دیابتی

ارزش غذایی : ۳۱۱ کالری –  ۳ گرم کربوهیدرات – ۲۴ گرم پروتئین –  ۲۴ گرم چربی 

 سینه‌ مرغ، بدون استخوان و نرم 2 عدد 
 آرد بادامنصف فنجان 
 چاشنی ایتالیایی ۱ قاشق غذاخوری
  روغن زیتون بکر دو قاشق غذاخوری
نمکنصف قاشق چای خوری
 فلفلنصف قاشق چای خوری

 

روش آماده کردن ناگت مرغ دیابتی

فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد روشن نمایید تا گرم شود. 

کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.

آرد بادام ، چاشنی  ایتالیایی ، نمک و فلفل را مخلوط نمایید .

چربی ها و پوست سینه مرغ را جدا نمایید و سپس مرغ را به تکه های ضخیم برش بزنید و رویشان روغن زیتون اسپری نمایید و در آرد بگردانید  سپس در سینی فر بچینید و به زمان 20 دقیقه در فر قرار دید سپس شعله گریل را به زمان 3 – 4 دقیقه روشن نمایید تا کاملا برشته و ترد شوند و سپس با سس خردل سرو کنید. 

 

سالاد کتو برای دیابتی ها 

مواد لازم سالاد کتو 

ارزش غذایی : ۴۱۲ گرم کالری –  ۱۲ گرم کربوهیدرات –  ۳۸ گرم پروتئین –  ۲۴ گرم چربی  

    گوجه‌فرنگی گیلاسی ۴ عدد
 آووکادونصف عدد
  تخم‌مرغ جوشیده شده۱ عدد
 سالاد سبز مخلوط دو فنجان 
 سینه مرغ خرد شده۲ اونس 
پنیر فتا خرد شده ۱ اونس 
 گوشت پخته شدهیک چهارم فنجان 

 

روش آماده کردن سالاد کتو

گوجه و آووکادو را خرد نمایید. 

تخم مرغ آب پز را به شکل دلخواه برش بزنید. 

سینه مرغ خرد شده ، پینیر فتا و گوشت را خرد نمایید. 

برگ های سبز را کف ظرف بچینید و مواد سالاد را به صورت ردیفی روی ان قرار دهید. 

 

رژیم غذایی بیماران دیابتی, غذای بیماران دیابتی چیست, برنامه غذایی بیماران دیابتی

خوراک مرغ چیلی غذایی برای دیابتی ها

 

خوراک مرغ چیلی برای دیابتی ها

مواد لازم خوراک مرغ چیلی 

ارزش غذایی : ۲۵۳ کالری –  ۹ گرم کربوهیدرات –  ۳۰ گرم پروتئین –  ۱۲ گرم چربی

روغن‌ گیاهی ۱ قاشق غذاخوری 
  پیاز زرد، خرد شدهیک عدد
  سیر، له‌ شدهچهار حبه
 زیره سبز۱ قاشق چای خوری 
 پونه‌ کوهی ۱ قاشق چای خوری
 سینه مرغ بی استخوان و نرمدو و نیم پوند
سالسا ۱۶ اونس 
پنیر queso fresco یا خامه ترشبرای مزه دهی زیادتر
آووکادو، خرد شده۲ عدد در صورت تمایل
 تربچه خرد شده۸ عدد

 

روش آماده کردن خوراک مرغ چیلی

آهسته پز را روی حالت متوسط تنظیم نمایید و کف آن را با روغن چرب نمایید. 

پیاز را اضافه نموده 3 دقیقه بپزید تا نرم شود. 

سیر را اضافه نموده 1 دقیقه دیگر بپزید.

زیره و پونه را اضافه نموده 1 دقیقه دیگر تفت دهید. 

نصف فنجان سالسا و ارده را به قابلمه بیافزایید. 

سینه مرغ را اضافه نمود و باقی سالسا را روی مرغ بریزید.

 

در آهسته پز را بگذارید و روی حالت دستی تنظیم نمایید و تایمر را روی 10 دقیقه بگذارید. 

پس از تمام کردن زمان صبر نمایید تا آهسته پز فشارش را رها نماید و سپس درش را باز کنرده مرغ را با چنگال خرد نمایید و دوباره به قابلمه برگردانید و با مواد  ته ظرف مخلوز کنید و سپس داخل کاسه سرو بریزید و به  همراه کاهو یا اسفناج میل کنید یا به صورت ساندویچ با نان سبوس دار میل کنید. 

 

سالمون اسموکی برای دیابتی ها

مواد لازم سالمون اسموکی  

ارزش غذایی :  ۲۹۱ کالری – ۱۸ گرم کربوهیدرات –  ۲۴ گرم پروتئین –  ۱۵ گرم چربی 

    ترتیلا با آرد کم کربوهیدرات ۱ اینچ
  سالمون دودی ۲ اونس
 پنیر خامه‌ای کم‌ چرب۲ قاشق چای خوری 
 پیاز قرمز ۱  و یک چهارم اونس
سبزی روکولا یک دسته 
  ریحان خشک و یا تازهنصف قاشق چای خوری
 فلفل قرمزبه میزان لازم 

 

روش آماده کردن سالمون اسموکی

نان ترتیلا را بین یک حوله مرطوب قرار دهید و در مایکروفر یا فر گرم نمایید.  

پنیر خامه ای ، ریحان و فلفل را مخلوط نموده روی نان بکشید. 

برش های ورقه ای ماهی سالمون اسموکی ، روکولا و پیاز را روی نان بگذارید و رول نمایید. 

 

بخش تغذیه و آشپزی بیتوته

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها