روغن زیتون، عملکرد مغز و اعصاب را بهبود میبخشد
فکر میکنم همه ما کم یا زیاد از خواص بیشمار و شگفتانگیز روغن زیتون آگاه هستیم و با پیشرفت علم نیز، دانشمندان خواص جدیدتری از روغن زیتون کشف و ما را به استفاده از آن ترغیب میکنند.
بگذارید مسئله جالبی را در خصوص روغن زیتون برایتان تعریف کنم : ساکنین جزیره کرت نسبت به هر جای دیگری از دنیا در برنامهی غذاییشان از چربیها زیادتر استفاده میکنند. برای همین موضوع تصور میشد که زیادتر از هر کجای دیگر دنیا دچار انواع بیماریهای قلبی و سرطانها باشند اما به هیچ وجه این چنین نیست. دانشمندان دریافتهاند که دلیل اصلی تندرستیشان، این است که استفاده سرانه روغن زیتون در بین این مردم، خیلی زیادتر از سرانه استفاده آن در جهان است. پس با استفاده زیاد از روغن زیتون علیرغم استفاده بیش از اندازه انواع چربیهای دیگرT از تندرستی زیادتری نسبت به مردم جهان برخوردارند.
اما روغن زیتون نسبت به سایر روغنهای گیاهی چه خاصیتی دارد؟
تاکید ما بر روغنهای گیاهی برای این بود که همه میدانیم چربیهای حیوانی موجود در گوشت و لبنیات چه تاثیرات زیانباری بر تندرستی اشخاص دارد. اما روغن زیتون مخصوصا از جهت کم شدن کلسترول و تامین سلامت قلب و عروق ما، از باقی روغنها برتر است برای چه که سایر روغنهای گیاهی کلسترول خون را با تمام اجزایش کم شدن میدهند اما روغن زیتون کلسترول توتال خون را کم شدن میدهد بدون اینکه بخش سودمند کلسترول یعنی HDL را کم نماید و همین رمز شفابخشی روغن زیتون عزیز ماست.
روغن زیتون ضد پیری است
فواید روغن
اما فواید روغن زیتون به قلب ختم نمیشود. نمیتوانید یک نقطه از بدن را نام ببرید که روغن زیتون برایش سودمند نباشد.
روغن زیتون ضد پیری است؛
برای پوست، مو و ناخن سودمند است؛
عملکرد مغز و اعصاب را بهبود میبخشد؛
ملین، برای روده سودمند و دوست خوب معده است؛
فشار خون را کم شدن میدهد و از لخته شدن خون پیشگیری مینماید؛
ضد سرطان سینه و سرطان پروستات است؛
مسکنی طبیعی است و از درد مفاصل و استخوانها میکاهد؛
و همچنین از پوکی استخوان پیشگیری مینماید و چندین و چند خاصیت دیگر….
روغن زیتون، فشار خون را کم شدن میدهد و از لخته شدن خون پیشگیری مینماید
اما روغن زیتون را چطور استفاده کنیم؟
*استفاده در پخت و پز:
-روغن زیتون از انواع روغنهایی است که مقاومت خوبی در مقابل گرما دارد. یعنی میتوانیم آن را در پختوپز و غذاهای سرخکردنی هم استفاده کنیم اما خواص و ویتامینهای روغن زیتون در دماهای بالاتر به مرور کم شدن مییابد.
-برای دم کردن برنج از روغن زیتون استفاده نمایید.
-پس از پخت خورشتها چند قاشق روغن زیتون به آن بیافزایید. مخصوصا قورمه سبزی که جا افتادهتر هم به نظر میرسد.
-با روغن زیتون سس مایونز درست نمایید یا نصف پیمانه روغن زیتون ویک پیمانه آب لیموترش و نمک و فلفل و سیر را با هم مخلوط نموده و روی سالادتان بریزید.
-قبل از هر وعده غذایی یک قاشق روغن زیتون برای قلب و معده و رودهتان و همچنین برای لاغری سودمند است.
*استفاده به عنوان ماسک صورت، مو یا ناخن:
-ماسکهای بسیاری هست که برای شادابی و پیشگیری از پیری و خشکی پوست با روغن زیتون توصیه میشود. مثلا میتوانید برای نرمی پوستتان مخلوط روغن زیتون را با کمی نمک دریایی به محل های خشک پوست بزنید و ماساژ دهید و نوعی لایه برداری سریع و آسان را تجربه نمایید.
-یا میتوانید به عنوان یک نرمکننده طبیعی سه قاشق غذاخوری روغن زیتون را با دو قاشق غذاخوری عسل مخلوط نمایید و روی موهایتان بگذارید، موها را با یک کلاه پلاستیکی بپوشانید و پس از ۳۰ دقیقه آبکشی نمایید.
واضح است که تمام نسخههای شفابخش روغن زیتون در این نوشته کوتاه نمیگنجد، در مطالب بعدی در خصوص انواع روشهای استفاده روغن زیتون و فواید آن زیادتر صحبت خواهیم نمود. فقط، از همین حالا روغن زیتون را در برنامه استفاده روزانهتان قرار دهید و سعی نمایید از روغن زیتونِ اصل که تا حد ممکن، در روند تولیدش از گرما یا روغنهای دیگر استفاده نشده است، خریداری نمایید.
منبع: bibiattar.com
آخرین دیدگاهها