لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

روش آماده کردن مربا ازگیل خوش طعم‌ و پرخاصیت‌


آشنایی با خواص مربا ازگیل

روش آماده کردن مربا ازگیل خوش طعم و پرخاصیت

 

روش پخت مربا ازگیل به همراه نکته های و خواص آن

در این نوشته از بیتوته، با روش آماده کردن مربا ازگیل و خواص ازگیل آشنا می شوید. مربا ازگیل یکی از خوش طعم ترین و پرخاصیت ترین مرباهایی است که قادر هستید آن را به آسانی در منزل آماده کردن نمایید و در هر فصلی از سال استفاده نمایید. این مربا را میتوان به روش های مختلفی آماده کردن نمود، اما در اینجا به آسان ترین، محبوب ترین و رایج ترین دستور آن می پردازیم.

روش آماده کردن مربا ازگیل :

مربای ازگیل یکی از خوش طعم ترین و پرخاصیت ترین مرباهاست که قادر هستید آن را آماده کردن نمایید. این مربا روش آماده کردن آسانی دارد و با کمی حوصله قادر هستید آن را در منزل خودتان به سادگی فراهم کنید. در ادامه به شما دو روش مختلف برای آماده کردن مربای ازگیل، به روش شمالی و ساده، آموزش می دهیم.

 

مواد لازم برای آماده کردن مربا ازگیل :

ازگیل پاک نموده 1 کیلو 
شکر  1 کیلو
 آب 2 لیوان
آبلیمو 2 قاشق غذا خورییا جوهر لیمو نوک قاشق چای خوری

 

روش آماده کردن مربا ازگیل :

برای آماده کردن مربا ازگیل ابتدا، ازگیل ها را پاک نمایید و بشویید و سپس سر و ته آن را بزنید و هسته های آن را جدا نمایید. آن ها را داخل قابلمه ای مناسب بزیزید. در پایان شکر را روی ازگیل ها بریزید و اجازه بدهید به زمان 10 ساعت به همین صورت قرار بگیرند تا آب بیندازند.

 

بعد از گذشت این زمان 2 لیوان آب را به آن بیافزایید و روی حرارت قرار بدهید. زمانی که شکر حل شد، حرارت را کمی زیاد نمایید و مربا را به جوش برسانید. سپس شعله را کم نمایید و به آرامی مربا را بجوشانید تا غلیظ شود و اجازه بدهید مربا بپزد و قوام بیاید، در پایان آبلیمو را به آن بیافزایید و پس از 2 تا قل شعله را خاموش نمایید.

 

روی درب مربا را پارچه بپوشانید و اجازه بدهید خنک شود، اصلا درب قابلمه را نبندید زیرا عرق می نماید و سبب کپک زدن مربا می گردد.

 

بعد از خنک شدن مربا را داخل شیشه هایی پاکیزه و خشک بریزید و درب آن را محکم ببندید و داخل یخچال نگهداشتن نمایید.

 

مراحل تهیه مربا ازگیل

مراحل درست کردن مربا ازگیل

 

نکاتی برای آماده کردن مربا ازگیل :

• در حین پخت شکرهای چسبیده به دیواره قابلمه را داخل مربا نریزید و با هم مخلوط نکنید، زیرا مربا شکرک می زند.

 

• خوبتر است مربا را کمی شل تر بردارید زیرا ازگیل ها کمی آب مربا را می کشند و غلیظ تر می گردد. 

 

• اگر مربا شما سفت شد کمی آب جوش داخل آن بریزید و پس از چند قل آن را خاموش نمایید.

 

• در این دستور ازگیل داخل مرباهای شما درشت هستند. اگر تمایل دارید ازگیل ها به صورت پوره باشند قادر هستید قبل از پخت پوست آن ها را بگیرید تا در حین پخت له شوند. در غیر این صورت قادر هستید مربا را به روش بالا بپزید و در پایان و یا ابتدای کار آن را داخل مخلوط کن به صورت پوره در آورید. به علت اینکه پوست کردن ازگیل کاری زمان بر و دشوار است من پوره کردن آن را ترجیح می دهم.

 

• میزان شکر به سلیقه و شیرینی و ترشی ازگیل شما بستگی دارد قادر هستید آن را کمتر یا زیادتر نمایید.

 

• برای پخت مربا ازگیل قادر هستید از وانیل نیز استفاده نمایید.

• در صورت تمایل قادر هستید از هل و گلاب در پایان پخت نیز استفاده نمایید.

• برای پخت مربا ازگیل قادر هستید از زعفران استفاده نمایید.

 

نکته هایی برای تهیه مربا ازگیل

نکاتی برای درست کردن مربا ازگیل

 

خواص شگفت انگیز میوه ازگیل :

ازگیل یا لوکوآت، میوه ای خوش مزه، مملو از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر است که فواید بی شماری برای تندرستی به ارمغان می آورد. در اینجا به بعضی از مهم ترین خواص این میوه شگفت انگیز اشاره می نماییم:

 

تقویت سیستم ایمنی بدن:

ازگیل به علت دارا بودن ویتامین C، آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضدالتهابی، سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید و به مبارزه با عفونت ها کمک می نماید.

 

کم شدن علائم ناشی از بیماری آلزایمر:

مطالعات نشان داده است که ازگیل قادر هست به بهبود حافظه و عملکرد شناختی کمک نماید و از بروز بیماری آلزایمر پیشگیری نماید.

 

سلامت قلب و عروق:

ازگیل با دارا بودن پتاسیم و فیبر، به تنظیم فشار خون و کلسترول خون کمک می نماید و از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی پیشگیری می نماید.

 

تقویت استخوان ها:

ازگیل منبع غنی کلسیم و ویتامین K است که برای سلامت استخوان ها و دندان ها ضروری هستند.

 

پیشگیری از کم خونی:

ازگیل به علت دارا بودن آهن، به تولید گلبول های قرمز خون کمک می نماید و از کم خونی و کمبود آهن پیشگیری می نماید.

 

سلامت دستگاه گوارش:

ازگیل به علت فیبر بالا، به هضم غذا کمک می نماید و از یبوست پیشگیری می نماید.

 

کنترل بی نظمی های قاعدگی:

ازگیل به تنظیم هورمون های زنانه کمک می نماید و قادر هست در رفع بی نظمی های قاعدگی تاثیرگذار باشد.

 

تقویت پوست و مو:

ازگیل به علت دارا بودن ویتامین C و آنتی اکسیدان ها، به سلامت پوست و مو کمک می نماید و از پیری زودرس پیشگیری می نماید.

 

درمان بی خوابی:

ازگیل به علت دارا بودن منیزیم، به آرامش اعصاب و عضلات کمک می نماید و قادر هست در درمان بی خوابی تاثیرگذار باشد.

 

روش پخت مربا ازگیل

روش پخت مربا ازگیل

 

نکاتی برای استفاده ازگیل :

توجه داشته باشید که هسته های ازگیل سمی هستند و می بایست قبل از استفاده جدا شوند.

ازگیل طبعی سرد و تر دارد، بر این اساس اشخاص با طبع سرد و تر می بایست در استفاده آن احتیاط کنند.

دقت نمایید مربا ازگیل دارای شکر است و نباید در استفاده آن زیاده روی نمود.

 

علاوه بر موارد ذکر شده، ازگیل خواص دیگری نیز دارد، از جمله:

– سم زدایی بدن

– تصفیه خون

– دفع سنگ کلیه

– کم شدن فشار خون

– تنظیم قند خون

– ضد التهاب

– ضد سرطان

 

ازگیل را میتوان به روش های مختلفی استفاده نمود، از جمله:

– به صورت خام

– مربا

– کمپوت

– لواشک

آجیل

– دمنوش

 

از این میوه خوش طعم و پرخاصیت استفاده نمایید و از فواید بی شماری آن بهره مند شوید.

 

سخن آخر :

ازگیل، میوه ای خوش مزه، مملو از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر است که فواید بی شماری برای تندرستی به ارمغان می آورد. در اینجا با روش آماده کردن مربا ازگیل و خواص بی شمار ازگیل آشنا می شوید.

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها