لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

روش آماده کردن مربای شلغم، لذتی غیرمنتظره


نحوه پخت مربای شلغم

روش آماده کردن مربای شلغم با آهک

 

روش های متفاوت پخت مربا شلغم و نکته های کلیدی آن

در این نوشته از بیتوته، با روش آماده کردن مربا شلغم آشنا می شوید. مربای شلغم یکی از مرباهای خوش طعم و محبوب ایرانی است که به علت مزه و رنگ خاصش، طرفداران بسیاری دارد. این مربا را میتوان به صورت ساده یا با اضافه کردن گلاب و هل نیز آماده کردن نمود.

شلغم که بیشتر به قلمرو سوپ ها و خورش ها منتقل می گردد، یک راز شگفت انگیز دارد: مربای فوق العاده ای درست می نماید! بله شما آن را درست خواندید. این سبزی ریشه ای همه کاره را میتوان به یک پخش لذت بخش با شیرینی و عطر و مزه منحصر به فرد تبدیل نمود. مربای شلغم که برای پختن روی نان آزمون، اسکون یا حتی به عنوان پرکننده شیرینی‌ها استفاده می‌شود، یک راه خوش طعم برای اضافه کردن چیزهای غیرمنتظره به مجموعه آشپزی شما است.

 

مربای شلغم یکی از مرباهای خوش طعم و خوش مزه ایرانی است که به علت خواص زیاد شلغم، یک مربای خیلی مقوی و سودمند نیز محسوب می گردد. شلغم مملو از ویتامین های A، C، B6، پتاسیم، منگنز، فیبر و آنتی اکسیدان ها است. این مواد مقوی برای تقویت سیستم ایمنی بدن، کم شدن التهاب، بهبود عملکرد گوارش و کم شدن خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی سودمند هستند.

 

قبل از اینکه آغاز کنی :

• شلغم های سفت و بدون لک با طعمی شیرین را انتخاب نمایید. استفاده از هرگونه شلغم های تلخ یا دارای هسته های چوبی اجتناب نمایید.

 

• برای آماده کردن مربا قادر هستید از شلغم سفید، زرد یا بنفش استفاده نمایید. هر کدام از انواع مزه‌های کمی متفاوت را ارائه می‌دهند، بر این اساس آزمایش نمایید تا شلغم مورد علاقه خود را پیدا نمایید.

 

روش آماده کردن مربای شلغم با آهک :

مواد لازم برای مربای شلغم :

 شلغم 500 گرم 
 آب (برای مخلوط کردن با آهک) 2 پیمانه (500 میلی لیتر)
 آهک 1 پیمانه
 آب (برای پخت مربا) 500 میلی لیتر
 شكر 500 گرم
 گلاب یک دوم پیمانه (125 میلی لیتر)
هل 10 عدد 
 جوهر لیمو یک چهارم قاشق چایخوری

 

روش آماده کردن مربا شغلم با آهک :

شغلم را بشوئید و به شكل دلخواه خرد كنید. سپس آب و آهک را مخلوط كنید و بگذارید آهک ته نشین شود. بدون هم زدن، آب زلال آن را روی شلغم بریزید و 12 ساعت كنار بگذارید. بعد از گذشت 12 ساعت شلغم‌ها را بشوئید و 2 ساعت در آب ساده قرار بدهید و هرازگاهی آب آن را عوض كنید. سپس آب، شكر و گلاب را روی حرارت بگذارید. شلغم ها را در صافی بریزید و به شربت بیافزایید و با حرارت متوسط بپزید تا شلغم ها شفاف شوند و مربا قوام پیدا نماید.

 

در یک ربع پایانی پخت مربا، هل و جوهر لیمو را بیافزایید و اجازه بدهید مربا یک ربع دیگر بپزید تا شربت قوام آید. در پایان حرارت را خاموش نمایید و پارچه ای پاکیزه روی قابلمه بیندازید تا زمانی که مربا خنک شود، هرگز درب قابلمه را نبندید زیرا عرق می نماید و مربا شما کپک می زند.

 

در پایان مربای سرد شده را در شیشه استریلیزه و خشک بریزید و درب آن را محکم ببندید و در یخچال نگهداشتن كنید.

 

روش آماده کردن مربا شلغم ساده :

روش های پخت مربای شلغم

برای پخت مربای شلغم قادر هستید آن ها را به شکل گل و یا هر مدل دیگری فراهم کنید

 

مواد لازم برای آماده کردن مربا شلغم :

شلغم1 کیلوگرم
شکر1200 گرم
آب3 پیمانه
وانیل1/2 قاشق مرباخوری
آبلیمو2 قاشق سوپخوری 

 

مراحل پخت مربای شلغم :

ابتدا شلغم ها را بشویید و پوست بگیرید. سپس آنها را به شکل دلخواه خرد نمایید. اگر از شلغم های درشت استفاده می نمایید دقت نمایید که سفت و چوبی نشده باشند.

 

شلغم های خرد شده را در یک کاسه بزرگ بریزید و روی آنها آب بریزید تا کاملاً پوشانده شوند.

کاسه را به زمان 12 ساعت در یخچال قرار دهید. این کار سبب می گردد که بوی شلغم گرفته شود.

 

بعد از 12 ساعت، شلغم ها را از آب خارج نمایید و با آب سرد بشویید.

در یک قابلمه بزرگ، آب و شکر را با هم مخلوط نمایید و روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود.

بعد از جوش آمدن شربت، حرارت را کم نمایید و شلغم ها را به آن بیافزایید.

 

اجازه دهید مربا حدود 2 ساعت روی حرارت ملایم بجوشد تا شلغم ها نرم شوند و شربت غلیظ شود.

 

در 10 دقیقه ی پایانی پخت، وانیل و آبلیمو را به مربا بیافزایید.

 

بعد از خاموش کردن حرارت، روی درب قابلمه را با پارچه بپوشانید و اجازه بدهید کاملا سرد شود. مربا را در یک ظرف درب دار پاکیزه و خشک بریزید و در یخچال نگهداشتن نمایید.

 

نکته هایی برای تهیه مربای شلغم

نکته هایی برای آماده کردن مربا شلغم

 

نکاتی برای درست کردن مربا شلغم :

• بعد از 3 روز، از شربت مربا بچشید. اگر از آن بوی  شلغم احساس شد، مربا را در صافی ریخته، شربت آن را دور بریزید و دوباره شربت فراهم کنید و بعد از سرد شدن شربت، شلغم ها را داخل آن بریید.

 

• توجه داشته باشید، شکری که برای مربا استفاده می نمایید، شکر سفید باشد یا از قند استفاده نمایید تا رنگ شلغم تغییر نکند.

 

• برای آماده کردن مربای شلغم قادر هستید از شلغم های درشت یا ریز استفاده نمایید.

 

• قادر هستید اجازه بدهید شلغم ها به خوبی بپزند تا له شوند. و یا حتی آن ها را داخل مخلوط کن بریزید. قادر هستید آن ها را به صورت شکلی خرد نمایید و اجازه ندهید له شوند فقط تا حدی که نرم شوند بپزند.

 

• اگر می خواهید مربای شلغم شما رنگ روشن تری داشته باشد، قادر هستید از شلغم های سفید استفاده نمایید.

 

• این مربا را میتوان به صورت ساده یا با اضافه کردن گلاب و هل نیز آماده کردن نمود. حتی قادر هستید از ادویه جات دیگر مثل: هل، دارچین و یا زنجبیل برای مزه دادن آن استفاده نمایید.

 

• در صورت تمایل قادر هستید به جای وانیل از هل نیز استفاده نمایید.

 

• برای پیشگیری از شکرک زدن مربای شلغم، قادر هستید در 10 دقیقه پایانی پخت، 1 قاشق چایخوری جوهر لیمو به آن بیافزایید.

 

• مربای شلغم را قادر هستید به عنوان صبحانه یا میان وعده میل نمایید. همچنین قادر هستید از آن برای آماده کردن کیک، شیرینی و دسر نیز استفاده نمایید.

 

• برای پیشگیری از کپک زدن مربای شلغم، آن را درون ظرف درب دار خشک و پاکیزه بریزید و در یخچال نگهداشتن نمایید.

 

فواید مربای شلغم :

مربای شلغم یک مربای خیلی مقوی و سودمند است که خواص فراوانی برای تندرستی دارد. از جمله فواید مربای شلغم میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

 

– تقویت سیستم ایمنی بدن

– کم شدن التهاب

– بهبود عملکرد گوارش

– کم شدن خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی

– کمک به کم شدن وزن

– بهبود سلامت پوست و مو

 

مربای شلغم یک گزینه عالی برای افرادی است که در پی یک مربای ویژه، خوش طعم و سالم هستند.

 

در پایان :

مربای شلغم شاید عجیب به نظر برسد، اما یک حفاظت‌شده لذت‌بخش و همه‌کاره با تاریخچه‌ای غنی است. زمانی این غذای معمولی در اروپا و آمریکای شمالی یک غذای اصلی بود و به علت مزه منحصر به فرد و شیرینی غیرمنتظره‌اش در حال برگشت است.

 

درست کردن مربای شلغم فرآیندی ساده است، اما نیاز به کمی صبر دارد، زیرا شلغم به زمان نیاز دارد تا نرم شود و قند طبیعی خود را آزاد نماید. پاداش یک پخش خوش طعم و منحصر به فرد است که میتوان از آن روی نان آزمون، اسکون یا حتی در غذاهای خوش مزه مثل لعاب و سس استفاده نمود.

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها