لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

متفاوت ترین روش های پخت مربای انجیر سیاه


مربای انجیر سیاه

روش درست کردن مربا انجیر سیاه

 

روش آماده کردن مربای انجیر سیاه به روش های متفاوت :

مربای انجیر سیاه یکی از خوش طعم‌ترین مرباهای محلی ایران است که میتوان در اواسط فصل تابستان و تا اواسط فصل پاییز از انجیر سیاه تازه آن را آماده کردن نمایید. مربای انجیر سیاه علاوه بر خواص طبیعی خود، دارای خواص بی‌نظیری برای تندرستی است. در ادامه این نوشته بیتوته، با مراحل آماده کردن مربای انجیر سیاه به 3 روش متفاوت آشنا خواهید شد.

مربا انجیر سیاه نسبت به مربا انحیر سبز و یا زرد رنگ زیباتر و قرمز خوش رنگی دارد. مربا انجیر برای بافت نرمی که دارد کمی حالت له شدن دارد، شما قادر هستید آن ها را درشت تر خرد نمایید که له نشود و حتی قادر هستید آن را پوره نمایید که به صورت له باشد. این کاملا سلیقه ای اشت.

 

روش آماده کردن مربای انجیر سیاه :

 

مواد لازم برای پخت مربا انجیر :

انجیر سیاه1 کیلوگرم
شکر1 کیلوگرم
 آب لیمو1 عدد
آبنیم لیتر 
دارچینیک قاشق چایخوری
هل2 عدد

 

روش آماده کردن مربا انجیر :

ابتدا انجیرها را شسته و ساقه ی آن‌ها را جدا نمایید. سپس آن ها را به قطعات کوچکتر برش بزنید.

 

انجیرهای بریده شده را در یک ظرف بزرگ ریخته و شکر را بر روی آن‌ها ریخته و به زمان یک شب در یخچال قرار دهید تا شکر کاملا درون انجیرها جذب شود.

 

روز بعد، ظرف شامل انجیر و شکر را بر روی حرارت متوسط قرار دهید و تا زمانی که شکر کاملا حل شود، روی حرارت متوسط قرار بدهید.

 

بعد از حل شدن شکر، هل را اضافه نموده و حرارت را به حداقل برسانید. مربای انجیر را به زمان حدود یک ساعت با در باز بپزید و مرتبا هم بزنید.

 

سپس آب لیمو و دارچین را به مربا بیافزایید. حرارت را افزایش داده و تا زمانی که غلظت مربا به حالت ایده‌آل خود برسد، ادامه دهید.

 

در آخر، مربای انجیر را از روی حرارت بردارید و به زمان چند ساعت کنار بگذارید تا سرد شود. سپس آن را در بطری‌های پاکیزه خنک و خشک ریخته و در یخچال نگهداشتن نمایید.

 

توجه داشته باشید که خوبتر است قبل از استفاده، مربای انجیر را به زمان چند روز در یخچال نگهداشتن نمایید تا مزه بهتری پیدا نماید.

 

قادر هستید از چوب دارچین استفاده نمایید و در پایان آن را از مربا خارج نمایید. (استفاده از چوب دارچین مزه کمتری به مربا می دهد.)

 

امیدوارم از این دستور آماده کردن مربای انجیر سیاه لذت ببرید!

 

روش پخت مربای انجیر سیاه :

نحوه درست کردن مربای انجیر سیاه

نکاتی برای پخت انواع مربا انجیر

 

درست کردن خیلی ساده، مربای انجیر آسان شیرین ترین هدیه تابستان است!

 

مواد لازم برای آماده کردن مربا انجیر سیاه :

انجیر تازه2 پوند (حدود 900 گرم)
شکر گرانول1 فنجان
آب لیمو1 عدد لیموترش
عصاره وانیل1 قاشق چایخوری
آب1/4 فنجان

 

روش آماده کردن مربا انجیر سیاه : 

انجیرها را بشویید و ساقه ی آن را جدا نمایید و به چند قسمت برش بدهید.

در یک قابلمه متوسط، انجیر، شکر، لیمو و وانیل را بریزید تا روی سطح انجیرها را بپوشاند.

با حرارت متوسط ​​مرتب هم بزنید تا شکر حل شود و انجیرها آبدار شوند.

حرارت را ملایم نمایید، آب را بیافزایید و 20 دقیقه بجوشانید و هر از گاهی هم بزنید تا انجیرها نرم شوند و آب آن آغاز به غلیظ شدن نماید.

 

شعله را خاموش نمایید و اجازه بدهید مربا سرد شود. در حین سرد شدن درب قابلمه را نبندید. مربا را با قاشق در شیشه هایی پاکیزه و خشک به اندازه دو پیمانه بریزید.

این مربای انجیر را قادر هستید تا 2 ماه در یخچال نگهداشتن نمایید.

 

آسان ترین روش آماده کردن مربا انجیر سیاه :

روش های پخت مربای انجیر سیاه

روش های متفاوتی برای پخت مربا انجیر سیاه

 

مواد لازم برای آماده کردن مربا انجیر سیاه :

 انجیر تازه رسیده 3 پوند (حدود 1360 گرم)
 شکر دانه ریز 2 پیمانه
 آب و پوست رنده شده لیموترش1 عدد لیموترش 

 

مراحل آماده کردن مربا انجیر سیاه :

مواد لازم را فراهم کنید. انجیرها را بشویید و ساقه ی آن را جدا نمایید و آن ها را به اندازه های دلخواه برش بزنید.

 

در یک قابلمه بزرگ با کف سنگین، انجیر، شکر، آب لیمو و پوست لیمو را با هم مخلوط نمایید.

 

روی حرارت متوسط ​​رو به کم بجوشانید و مدام هم بزنید. سپس روی حرارت ملایم قرار بدهید و به زمان 1 ساعت بجوشانید و هر از گاهی هم بزنید.

 

در حالی که مربا انجیر در حال پختن است، شیشه های درب دار مناسب را فراهم کنید. شیشه ها و درب های آن ها را در یک قابلمه آب در حال جوش قرار دهید و آن ها را برای استریل و کنسرو کردن فراهم کنید.

 

درست کردن مربای انجیر سیاه

پخت انواع مربا انجیر

 

تا زمانی که مربا به غلظت مورد نظر رسید شعله را خاموش نمایید. (مقداری از مربا را داخل نعلبکی بریزید و چند دقیقه در فریزر قرار بدهید؛ زمانی که خارج کردید با انگشت (قاشق چایخوری) روی مربا فشار وارد نمایید و بکشید، می بایست مربا به یک سمت جمع شود و به سمت جلو حرکت نکند.

 

بعد از 1 ساعت پختن مخلوط انجیر، یک دماسنج آب نباتی را به کناره تابه وصل نمایید، دقت نمایید که نوک دماسنج به کف تابه برخورد نکند و به جوشیدن ادامه دهید و مرتب هم بزنید تا مخلوط غلیظ شود. هنگامی مخلوط کاملا غلیظ شد، آغاز به هم زدن دائمی نمایید تا نسوزد.

 

تا 220 فارنهایت بپزید و از روی حرارت بردارید. یا مقدار کمی را روی یک نعلبکی خیلی سرد آزمون نمایید و نعلبکی را چند دقیقه در فریزر بگذارید و کمی از مخلوط انجیر را روی آن بیافزایید و نعلبکی را به زمان یک دقیقه در فریزر برگردانید. هنگامی که به مرحله ژل خوب رسید (220 فارنهایت)، سطح مخلوط میوه با فشار دادن انگشت یا قاشق چایخوری کمی چروک می گردد.

 

شیشه های آماده شده و خشک شده را از مخلوط مربای انجیر پر نمایید، اگر می خواهید مرباها را به صورت کنسرو در بیاورید لازم نیست مربا سرد شود و به صورت داغ، داخل شیشه ها بریزید و 1/2 اینچ فضای خالی باقی بگذارید. لبه های شیشه را با دستمال کاغذی مرطوب پاک نمایید. درب شیشه ها را با استفاده از انبر یا آهنربای شیشه ای قرار دهید سپس درب ها را محکم پیچ نمایید.

 

شیشه ها را روی یک قفسه (توری) در آب داغ داخل قابلمه قرار دهید. و به اندازه کافی آب داغ یا در حال جوش بیافزایید تا سطح آب به 1 تا 2 اینچ بالاتر از شیشه ها برسد. شیشه ها را به زمان 10 دقیقه به جوش بیاورید.

 

با استفاده از انبر کنسرو، شیشه ها را بردارید و روی یک حوله پاکیزه روی یک سطح کار صاف قرار دهید. به صدای پاپ گوش دهید که نشان دهنده مهر و موم خوب است و درب ها سفت شده اند.

 

بگذارید شیشه ها تا دمای اتاق خنک شوند و در جای خشک، خنک و تاریک نگهداشتن نمایید.

 

مواد لازم برای تهیه مربای انجیر سیاه

روش کنسرو کردن مربا انجیر برای نگهداشتن در زمان طولانی

 

روش استفاده از انجیر مربا :

مربای انجیر را میتوان در آماده سازی  بسیاری از دستورها استفاده نمود. در اینجا چند پیشنهاد آورده ایم:

 

از آن به عنوان لعاب استفاده نمایید: 1/2 فنجان مربای انجیر را با 1/2 فنجان آب جوش ترکیب نمایید و از آن به عنوان لعاب برای ژامبون پخته، سینه بوقلمون و… استفاده نمایید.

 

از آن به عنوان سس استفاده نمایید: شیرینی آن به روش شگفت انگیزی با گوشت های شکاری مثل بره، آهو یا قرقاول جفت می گردد. به سادگی مقداری مربا را گرم نموده و با آب رقیق نمایید. در کنار هم گرم سرو نمایید.

 

از آن در نان های تخت و پیتزا استفاده نمایید: مربای انجیر را با پنیرهای خامه ای و تند مثل پنیر شیر بز، بری، آسیاگو یا کاممبر ترکیب نمایید تا نان های پهن از مواد شیرین و خوش مزه درست نمایید. یک پوسته پیتزای گرم با مربای گرم انجیر و تکه های بری و گردوی خرد شده یک پیش غذای عالی است.

 

از آن در بشقاب های پنیر و شیرینی استفاده نمایید: بشقاب پنیر خود را بسازید و یک شیشه مربای انجیر را کنار آن قرار دهید تا مهمانان بتوانند آن را روی کراکر یا نان خرد شده مسطح کنند و آن را با پنیر دلخواه خود جفت کنند.

 

از آن در ساندویچ استفاده نمایید: مثل هر مربای دیگری، مربای انجیر خود را با کره بادام زمینی، پنیر خامه ای یا به سادگی با کره و نان برشته شده استفاده نمایید.

 

انواع دستور غذا :

قادر هستید در این دستور بالایی چند نوار مسطح از پوست پرتقال بیافزایید (مغز آن برداشته شده است).

برای یک مزه گیاهی خوش مزه، قادر هستید یک شاخه رزماری یا آویشن بیافزایید. در انتها آن ها را جدا نمایید و دور بریزید.

 

روش نگهداشتن مربای انجیر :

شما قادر هستید این شیشه های کنسرو شده را تا یک سال در مکانی خنک و تاریک نگهداشتن نمایید.

اگر انتخاب نموده اید که این مربا را قوطی نکنید، میتوان آن را در ظرف دربسته در یخچال تا یک هفته یا در فریزر تا یک ماه نگهداشتن نمایید.

  

آیا قادر هستم کمتر از شکر یا سایر شیرین کننده ها در مربا استفاده کنم ؟

جواب کوتاه این است که بله، همیشه قادر هستید از شکر کمتری در دستور العمل های مربا استفاده نمایید.

 

شکر مثل یک عامل نگهدارنده عمل نمی نماید. بلکه به غلظت بافت کمک می نماید. آنچه به عنوان یک عامل نگهدارنده عمل می نماید محتوای اسید (آب لیمو) است. مقدار شکر را کم نمایید اما مقداری از آن استفاده نمایید.

 

اگر از عسل، شربت افرا یا سایر شیرین کننده ها استفاده می نمایید، برای داشته باشید که مقادیر را نمی توان با نسبت یک به یک جایگزین نمود. در زیادتر موارد، نصف مقداری از عسل یا شربت افرا که از شکر استفاده می‌نمایید، استفاده نمایید، اما بعد از آن می بایست پکتین را بیافزایید تا به قوام آن کمک نماید.

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها