دستور آماده کردن انواع مربا فوجیا
روش آماده کردن مربای فوجیا ساده و خوش طعم
فوجیا یا فیجو آ (به انگلیسی : Feijoa) میوه ای سبز رنگ و کوچک است که میتوانید با آن مربایی خوش طعم آماده کردن نمایید. این میوه به صورت تازه استفاده می گردد و برای مربای زمستانی مورد استفاده قرار می گیرد. فی جو آ برای تقویت سیستم امینی و بهبود عملکرد کلی بدن مناسب است و یکی از درمان های فوری خماری پس از الکل محسوب می گردد.
فوجیا عطر بی نظیری دارد و به علت خاصیت پکتینی میوه اش ، مربایی که در آخر آماده می گردد عطر و بافت بی نظیری خواهد داشت.
در این نوشته روش آماده کردن انواع ژله و مربا فوجیا را که با هر ذائقه و سلیقه ای سازگار می شوند را به شما آموزش می دهیم.
فواید مربا فوجیا
با وجودی که فوجیا یک میوه سودمند و مملو از ویتامین ث است ولی توصیه می گردد در دوران بارداری و شیردهی از این میوه استفاده نکنید. مربا فوجیا برای دیابتی ها مناسب نیست.
1 – این مربا مملو از اسید اسکوربیک است که همان ویتامین ث معروف است و برای سیستم ایمنی بدن ضروری است و حساسیت به عفونت های ویروسی را کم شدن داده و سبب بهبود متابولیسم می گردد.
2 – از معده شما در مقابل زخم معده محافظت نموده و اثر مثبتی بر عملکرد پانکراس و روده دارد.
3 – نورون های مغز را تحریک نموده و حافظه را بهبود میدهد.
4 – میوه و مربا و سایر محصولات فوجیا به بهبود سلامت قلب و سیستم عروقی کمک نموده و برای اشخاص مستعد ابتلا به تصلب شرائین و رگ های واریسی سودمند است.
5 – به سلمت کلیه و کبد کمک می نماید.
6 – برای رهایی از خماری الکل پس از یک مهمانی بزرگ کافیست 1 قاشق غذاخوری مربا فوجیا بخورید تا اتیلن الکل از بدنتان خارج شود.
مربا فوجیا
مواد لازم مربا فوجیا
آب جوشانده شده پوست فوجیا | نصف پیمانه |
میوه فوجیا پوست کنده شده و خرد شده | ۶۰۰ گرم |
شکر دانه ریز یا خاک قند | دو پیمانه |
طرزتهیه مربا فوجیا
میوه فوجیا را خوب بشویید و با چاقویی تیز پوست بگیرید.
پوست میوه فوجیا را به همراه آب در قابلمه ای مناسب بریزید. آب می بایست روی پوست فوجیا را بپوشاند ، سپس شعله را روشن نمایید و پوست فوجیا را بجوشانید تا آب به اندازه نصف پیمانه برسد و عصاره اش کاملا وارد آب شود.
پوست ها را از آب خارج نموده و میوه را به قابلمه بیافزایید و بجوشانید تا میوه ها بپزند و ترد شوند ، در صورت نیاز میتوانید مقداری آب جوش به قابلمه بیافزایید.
شکر را پس از پخت فوجیا بیافزایید و صبر نمایید مربا قوام بگیرد.
قابلمه را کناری بگذارید خنک شود و سپس مربا را در شیشه پاکیزه در دار نگهداشتن نمایید.
میتوانید همراه شکر آب یک عدد آبلیمو را به مربا بیافزایید.
مربا فوجیا بدون پخت
مواد لازم مربا فوجیا بدون پخت
شکر | 1.8 کیلوگرم |
فوجیا | 1.9 کیلوگرم |
مربا فوجیا و عسل
روش آماده کردن مربا فوجیا بدون پخت
برای این که فوجیا تمام ویتامین ث خودش را حفظ نماید میتوانید مربای بدون پختن فوجیا را آماده کردن نمایید.
میوه ها را بشویید و خشک نمایید سپس در غذاساز خرد کنید.
شکر را اضافه نموده دوباره میکس کنید تا کاملا حل شود سپس در یک شیشه دربسته در یخچال نگهداشتن کنید.
مربا فوجیا و گلابی
مواد لازم مربا فوجیا و گلابی
شکر | 245 گرم |
گلابی | 150 گرم |
فوجیا | 900 گرم |
آب انگور سفید در صورت تمایل | 150 گرم |
روش آماده کردن مربا فوجیا و گلابی
میوه ها را بشویید و خشک کیند.
فوجیا را خرد کید و پالپ هایش را خارج کنید.
گلابی را به صورت مربعی خرد نمایید.
میوه ها ، شکر و آب انگور را در ظرف مناسب روی حرارت کم بگذارید تا زمانی که آغاز به جوشیدن نماید.
شعله را خاموش نمایید و بگذارید خنک شود.
دو بار دیگر این کار را تکرار نمایید و سپس مربا را در شیشه دربسته در یخچال بگذارید.
مربا فوجیا و پرتقال
مواد لازم مربا فوجیا و پرتقال
پرتقال | 80 گرم |
فوجیا | 400گرم |
شکر | 750 گرم |
روش آماده کردن مربا فوجیا و پرتقال
پرتقال را پوست بگیرید و پالپ ها را از پوست ظریف داخلی جدا نمایید.
فوجیا را خرد نموده و به همراه شکر و پرتقال داخل مخلوط کن بریزید و خرد نمایید و سپس در قابلمه ریخته روی حرارت بگذارید و بجوشانید تا آغاز به حباب زدن نماید.
مربای داغ را در شیشه بریزید و درش را ببینید.
شیشه را به صورت وارونه بگذارید تا خنک شود.
مربای فوجیا آجیلی
مواد لازم مربا فوجیا آجیلی
آب | 500 میلی لیتر |
پودر لیمو | 150 – 170 گرم |
آجیل دلخواه | 220 گرم |
فوجیا | 970 گرم |
پوست پرتقال | 4 قاشق غذا خوری |
پرتقال | 1 عدد |
شکر | 480 گرم |
روش آماده کردن مربا فوجیا آجیلی
میوه های فیجوا را پوست گرفته و گوشتشان را خرد نمایید.
رویشان شکر بپاشید و 2 ساعت صبر نمایید تا آب بیندازند.
سفیدی پوست پرتقال را کاملا بگیرید و سپس نواری برش بزنید.
آجیل ها را بشویید و خشک نمایید سپس بدون روغن تفت دهید و درشت خرد نمایید.
آجیل و پوست پرتقال را به فوجیا اضافه نموده مخلوط نمایید.
آب پرتقال را بگیرید و به همراه پودر لیمو به میوه ها بیافزایید و روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد و غلیظ شود. 8 دقیقه دیگر به جوشاندن ادامه دهید و سپس شعله را خاموش نمایید.
مربا فوجیا عسلی
مواد لازم مربا فوجیا عسلی
عسل | 110 میلی لیتر |
گردو | 95 گرم |
فوجیا رسیده | 7 عدد |
روش آماده کردن مربا فوجیا عسلی
گردو را خرد نمایید و داخل دستمال حوله ای بمالید تا پوستش گرفته شود.
فوجیا را بشویید ، خشک نمایید و به قطعات کوچک خرد نمایید و به همراه گردو در همزن بریزید و چند پالس بزنید تا یکدست شود سپس عسل را اضافه نموده دوباره میکس نمایید و در شیشه دربسته در یخچال نگهداشتن نمایید.
این مربا عسلی تا 6 ماه در یخچال یا کابینت ماندگاری دارد.
مربا فوجیا زنجبیلی
مواد لازم مربا فوجیا زنجبیلی
زنجبیل تازه و پوست گرفته | 6.5 سانتی متر |
شکر | 380 گرم |
آب لیمو تازه | 130 میلی لیتر |
فوجیا | 500 گرم |
مربا فوجیا زنجبیلی
روش آماده کردن مربا فوجیا زنجبیلی
فوجیا را بشویید و خشک نمایید و دمشان را بزنید و در خرد کن پوره نمایید سپس زنجبیل و آب لیمو ترش را اضافه نموده میکس کنید و در قابلمه ریخته روی حرارت متوسط قرار دید.
پس از این که آغاز به حباب زدن نمود حدود 7 – 8 دقیقه بعد حرارت را خاموش نمایید و همانطور داغ داخل شیشه بریزید و درش را ببندید. شیشه می بایست کاملا پر باشد که مربا جایی برای عرق کردن نداشته باشد.
مربا فوجیا و انار
انار را دانه نمایید و در مخلوط کن چند پالس بزنید سپس از صافی رد نمایید تا دانه هایش جدا شود.
فوجیا را خرد نمایید و به همراه شکر در همزن چند پالس بزنید و با انار مخلوط نموده کناری بگذارید شکر کاملا حل شود وسپس این مربا خام را در شیشه در بسته در یخچال نگهدری نمایید.
مربا فوجیا و کیوی
مواد لازم مربا فوجیا و کیوی
کیوی | 500 گرم |
لیمو ترش | 2 عدد |
فوجیا | 950 گرم |
آب | 0.5 لیتر |
شکر | 550 گرم |
مربا فوجیا و کیوی
روش آماده کردن مربا فوجیا
فوجیا را خرد نمایید و به همراه کیوی و آب در مخلوط نماید میکس کنید و به همراه شکر در قابلمه ریخته روی حرارت متوسط بگذارید تا به جوش آید و غلیظ شود. آب لیمو ترش را اضافه نموده و 10 دقیقه دیگر به جوشاندن ادامه دهید سپس مربا داغ را در شیشه ریخته و درش را ببندید و برعکس بگذارید تا خنک شود.
ژله فوجیا
مواد لازم ژله فوجیا
فوجیا ریز خرد شده | 4 فنجان |
سرکه سیب | 1 فنجان |
شکر | 5 فنجان |
پودر پکتین | 50 گرم |
روش آماده کردن ژله فوجیا
روش آماده کردن ژله فوجیا
فوجیا ، سرکه سیب و پکتین را در قابلمه روی حرارت زیاد بگذارید و مدام هم بزنید تا به جوش آید.
شکر را اضافه نموده و 1 دقیقه دیگر به هم زدن ادامه دهید.
قابلمه را از روی حرارت بردارید و با قاشق فلزی کف رویش را بگیرید و داخل شیشه دربسته بریزید.
به زمان 5 دقیقه شیشه را برعکس بگذارید سپس برگردانید و به زمان 24 ساعت در دمای اتاق قرار دهید تا کاملا سرد شود.
پس از خنک شدن ، برای اطمینان از هواگیری شدن شیشه وسط در شیشه را با انگشت فشار دهید ، اگر در شیشه به سمت بالا برگشت یعنی شیشه هواگیری نشده و می بایست ژله را در یخچال نگهداشتن نمایید ولی اگر هواگیری شده بود میتوانید شیشه ژله را تا زمانی که درش باز نشده تا 1 سال در کابینت نگهداشتن کنید.
گرد آوری : بخش تغذیه و آشپزی بیتوته
آخرین دیدگاهها