لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

دستور آماده کردن مربا سیر؛ چاشنی فوق العاده و خوش طعم


مربا سیر ژله ای, ژله سیر رست شده, طرز تهیه مربای سیر

رسپی مربا سیر

 

روش آماده کردن مربا سیر با مزه خیلی عالی 

مربا سیر و ژله سیر دو چاشنی فوق العاده و خوش طعم هستند که عطر و مزه متفاوتی به انواع خوراک های گوشتی و ساندویج می دهند. در این نوشته از بیتوته شما را با دستور آماده کردن این چاشنی خوش طعم آشنا می نماییم.

بر خلاف تصور رایج ، مربا و ژله همیشه با میوه و شکر آماده کردن نمی شود.  با سیر و پیاز هم می گردد ژله ها و مرباهای خیلی خوش طعمی آماده کردن نمود که طعمی متفاوت به غذاهای شما ببخشد. 

یکی از چاشنی های خیلی خوش طعم و خوش مزه به خصوص برای افرادی که به مزه سیر علاقه دارند ، استفاده از مربای سیر در کنار انواع مواد غذایی مختلف است. 

از  ژله سیر و مربا سیر میتوانید به عنوان تاپینگ بروشتا ، پیتزا یا استیک استفاده نمایید.

از مربا سیر و پیاز کارملی شده میتوانید روی همبرگرها ، کباب مرغ ، ماکارونی ،  پنیر کبابی و غیره  استفاده نمایید.

 

مربا سیر, دستور تهیه مربا سیر, نحوه تهیه مربا سیر

دستور آماده کردن مربا سیر

 

مربای سیر 

مواد لازم مربای سیر 

برای نصف فنجان 

بوته سیر بزرگ 4 عدد 
روغن زیتون  نصف لیوان
 پیاز شیرین یک چهارم عدد  
  سس ورسترشایر یک چهارم قاشق چای خوری
  آب لیمو تازه  1 قاشق چای خوری 
نمک یک چهارم قاشق چای خوری

 

روش آماده کردن مربا سیر

فر را با دمای 300 درجه فانهایت روشن نمایید تا گرم شود. 

قابلمه ای  متوسط را روی حرارت بگذارید و داخلش آب نمک بریزید و  صبر نمایید به جوش بیاید.

بوت های سیر را به صورت عرضی از وسط نصف نمایید و به زمان 5 دقیقه در قابلمه در حال جوش بیندازید و سپس آبکش نمایید.

 

بوته های سیر را داخل ظرفی مناسب بچینید به طوری که قسمت برش خورده رو به بالا باشد ، روغن زیتون  را روی سیر ها بریزید ، سپس روی ظرف را با فویل آلومینیومی بپوشانید و به زمان 1 ساعت در فر قرار دهید.

ظرف را کناری بگذارید از داغی بیوفتند سپس بوته های سیر را فشار دهید تا حبه های نرم شده از پوست جدا شوند ودخل ظرف بریزند.

 

پیاز را ریز خرده نموده به سیر بیافزایید و با چنگال سیرها را کاملا له نمایید. 

سس ورسترشایر و آب لیمو را به سیر اضافه کره هم بزنید تا حالت کرمی بگیرد.  در آخر نمک را بیافزایید.

متناسب با ذائقه خودتان میتوانید از ترکیب پودر فلفل سیاه به مقدار دلخواه ، 1 پینچ فلفل کاین  و 1 قاشق غذاخوری جعفری خرد شده به جای ترکیب بالا برای مزه دار کردن مربای سیر استفاده نمایید.

مربا سیر در شیشه در بسته به زمان 2 هفته در یخچال ماندگاری دارد.

 

مربا سیر ژله ای, ژله سیر رست شده, طرز تهیه مربای سیر

مربا سیر و پیاز کاراملی شده

 

مربا سیر و پیاز کاراملی شده 

مواد لازم مربا سیر و پیاز کاراملی شده

برای 2 فنجان

زمان آماده سازی : 15 دقیقه 

زمان پخت : 50 دقیقه   

روغن زیتون نصف فنجان
 پیاز شیرین 900 گرم 
موسیر بزرگ 2 عدد 
 سیر 6 حبه بزرگ
 آب انگور قرمز  نصف لیوان 
 سرکه بالزامیک 1 قاشق غذاخوری
 شکر قهوه ای 1 قاشق غذاخوری 
نمک و فلفل به میزان لازم
آویشن تازه  در صورت تمایل 

 

روش آماده کردن مربا سیر و پیاز کاراملی شده 

پیاز و موسیر را خلالی خرد نمایید و به همراه سیر و روغن زیتون در تابه ای مناسب مخلوط نمایید و درش را ببندید و به زمان 20 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید و هر از گاهی مواد را هم بزنید.

در تابه را بردارید و آب انگور ، سرکه بالزامیک و شکر قهوه ای را بیافزایید و دوباره در تابه را بگذارید و نیم ساعت دیگر به پخت ادامه دهید و هر از گاهی هم بزنید تا پیازها حالت کاراملی پیدا کنند.

 

آویشن تازه ، نمک و فلفل را اضافه نموده و در صورتی که هنوز حبه های سیر سالم بودند با چنگال ، سیرها را له نمایید و دوباره به تابه برگردانید و مخلوط کنید.

این مربا تا 2 هفته در یخچال ماندگاری دارد.

اگر میخواهید مربای شما عطر زیادتری داشته باشید یک بوته سیر را قبل از سرو مثل  دستور اول در فر رست نمایید و سپس پوره نمایید و به مربا اضافه کنید.

 

مربا سیر ژله ای

مواد لازم مربا سیر ژله ای  

 حبه سیر    یک چهارم فنجان
  سرکه سفید  2 لیوان
 شکر سفید 5 لیوان 
پکتین مایع  3 اونس

 

روش آماده کردن مربا سیر ژله ای

سیر و سرکه را داخل مخلوط کن میکس نمایید تا یکدست شود. 

در یک قابلمه مناسب مخلوط سیر را به همراه شکر روی حرارت بالا قرار دید تا به جوش آید. 

حین هم زدن پکتین را بیافزایید و مدام هم بزنید و صبر نمایید  دوباره به جوش آید و حدود 1 دقیقه با حرارت بالا بجوشد. 

 

شیشه های کاملا پاکیزه را با این مخلوط پر نمایید و حدود 1 سانت بالای آنها را خالی بپذارید و درشان را ببندید. 

قابلمه ای را تا نیمه از آب پر نمایید و  به جوش بیاورید و شیشه های مربا را داخل قابلمه بگذاریدبه زمان 5 دقیقه بجوشد سپس کناری بگذارید کاملا خنک شوند و در یخچال نگهداشتن کنید.

از این مربا ژله ای میتوانید برای مزه دار کردن گوشت استفاده نمایید یا موقع کباب کردن مرغ رویش بمالید یا به همراه کراکر و پنیر خامه ای میل کنید. 

 

طرز استفاده از مربای سیر, دستور مربای پیاز و سیر, مربا سیر

ژله سیر رست شده

 

ژله سیر رست شده 

مواد لازم ژله سیر رست شده   

بوته سیر  3 عدد
 روغن زیتون 1 قاشق غذا خوری 
 سرکه بالزامیک 1 قاشق غذا خوری 
آب انگور سفید 1 لیوان
 آب  دو سوم لیوان
 سرکه سفید  نصف لیوان 
دانه فلفل سیاه خرد شده 1 قاشق چای خوری
 آب لیمو ترش 3 قاشق غذا خوری 
شکر 3 لیوان
 پکتین مایع 6 اونس

 

روش آماده کردن ژله سیر رست شده

فر را با دمای 375 درجه سانتیگراد روشن نمایید تا گرم شود. 

سر بوته های سیر را ببرید به طوری که کمی از سر حبه های سیر هم بریده شود. 

هر بوته سیر را وسط یک ورقه آلومینیومی مربع بگذارید .

 

روی هر بوته سیر 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون و سرکه بالزامیک بریزید و فویل را دور سیر بپیچید و به زمان 45 دقیقه در فر قرار دهید تا رست شود سپس کناری بگذارید از داغی بیوفتد و فویل را از دورشان باز نمایید و از انتها فشارشان دهید و حبه های سیر را داخل یک تابه بریزید. 

 

آب انگور ، آب ، سرکه و دانه های فلفل را به تابه بیافزایید و روی حرات متوسط قرار بدهید و صبر نمایید به جوش بیاید سپس شعله را کم نمایید و 5 قیقه روی حرات ملایم بجوشانید. 

در تابه را بگذارید و از روی حرارت بردارید و 15 دقیقه کناری بگذارید .

مواد داخل تابه را از یک توری خیلی ریز رد نمایید تا عصاره مواد جدا شود. حدود نیم ساعت صبر نمایید تا عصاره مواد کاملا کشیده شود. 

 

آب سیر را به تابه ای دیگر منتقل نمایید و آب لیمو و شکر را به آن بیفزایید و روی حرارت بالا قرار داده و مدام هم بزنید تا به جوش آید.

حین هم زدن پکتین را بیافزایید و به هم زدن ادامه دهید تا دوباره به جوش آید و پس از 1 دقیقه جوشیدن از روی حرارت بردارید. 

 

کف روی تابه را بگیرید و دور بریزید.

از قبل شیشه های مربا را داخل آب داغ بگذارید تا گرم شوند و مواد را داخل شیشه ها خالی نمایید و 1 سانت از سر شیشه ها را خالی بگذارید. 

در شیشه ها را ببندید و داخل قابلمه آب جوش روی حرارت بگذارید به طوری که آب روی شیشه ها را کاملا بگیرد و 10 دقیقه بجوشانید سپس کناری بگذارید خنک شوند و سپس در یخچال نگهداشتن کنید. 

 

بخش تغذیه و آشپزی بیتوته

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها