لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

دستور آماده کردن گرانولا رژیمی خوش طعم؛میان وعده و صبحانه ای خوش طعم و لذیذ


طرز تهیه گرانولای رژیمی, ترکیب انواع گرانولا, گرانولا سیب و گردو

دستور آماده کردن گرانولای رژیمی 

 

روش آماده کردن گرانولا رژیمی خانگی و خوش طعم  

گرانولا ترکیبی از پرک جو دوسر ، آجیل ها و مغزها است که به عنوان صبحانه یا میان وعده همراه با شیر ، ماست و میوه سرو می گردد و علاوه بر مقوی بودن تا زمان ها شما را سیر نگه می دارد. 

گرانولا یکی از خوراکیهای خیلی پرطرفدار جهانی برای وعده صبحانه و میان وعده است. 

گرانولا  ( به انگلیسی : Granola ) رژیمی مخصوص افرادی است که میخواهد به کم شدن وزن برسند و با افزایش استفاده فیبر و کم شدن اشتها وزنشان را کم شدن بدهد. 

 

گرانولا رژیمی یکی از خوراکی های مناسب برای افرادی است که قصد کم شدن وزن دارند. این خوراکی ، قدرت سیر کنندگی بالایی دارد ، شما به آسانی با افزودن 2 قاشق گرانولا به یک لیوان شیر میتوانید یک وعده غذایی کامل بخورید که شما را تا وعده بعدی کاملا سیر نگه می دارد. 

 

گرانولا مزه خیلی خوب و ارزش غذایی بالایی دارد. ترکیبات موجود در گرانولا خیلی متنوع است یکی از ترکیباتی که میتوانید به گرانولا بیافزایید دانه کتان است که علاوه بر کم کالری بودن ، خیلی مقوی است و خاصیت چربی سوزی دارد. 

برای افرادی که مبتلا به یبوست هستند یا به گلوتن گندم حساسیت دارند، گرانولا یک انتخاب هوشمندانه است. 

 

گرانولا را میتوانید به تنهایی یا با شیر و ماست ساده مخلوط نموده و میل کنید یا این که با تخم مرغ مخلوط نموده و املت درست نمایید. 

زمانی که گرانولا را در شیر می ریزید می بایست حدود 10 دقیقه صبر نمایید تا در شیر خیس بخورند. این کار سبب خوش طعمی شیر و نرم شدن گرانولا می گردد. 

در صورت تمایل میتوانید میوه های تازه را همراه گرانولا استفاده کنید. 

 

انواع گرانولا 

ماده اصلی و پایه گرانولا پرک جو دوسر است. پرک جو دوسر نسبت به جو معمولی خواص زیادتری دارد ، نازک تر است و پس از خوردن راحت تر هضم می گردد. 

جو دوسر طبع سرد و خشک دارد و مملو از فسفر ، کلسیم ، آهن ، ویتامین های گروه ب ، ویتامین آ و پروتئین است. استفاده جو دوسر حتی به تنهایی سبب کم شدن اشتها و احساس سیری طولانی زمان می گردد. 

 

اصلی ترین مواد تشکیل دهنده گرانولا جو دوسر پرک ، مغزها و عسل هستند. سایر میوه های خشک ، خرما یا کشمش برای مزه دهی زیادتر به گرانولا استفاده می گردد. 

تنوع موادی که میتوانید در گرانولا استفاده نمایید به قدری زیاد است که با هر سلیقه ای مطابقت پیدا می نماید. 

 

در گرانولاهای رژیمی از چهار شیره ، جو دوسر پرک ، بادام ، تخم کتان ، زنجبیل ، سیب خشک ، تخمه آفتابگردان ، کینوا ، دانه چیا  ، چیپس میوه یا چیپس خرما استفاده می گردد. 

تفاوت گرانولاهای رژیمی با غیر رژیمی در این است که معمولا فاقد چربی و شیرینی هستند یا از شیرینی های طبیعی مثل چیپس خرما در آن ها استفاده می گردد. 

وجود دانه کتان ، دانه چیا و بادام در گرانولا سبب ایجاد احساس سیری و افزایش چربی سوزی می گردد. 

 

دانه چیا و کتان مملو از آنتی اکسیدان و ویتامین های گروه ب هستند . میوه های خشک دارای فیبر ، مواد معدنی ، ویتامین ث و منیزم هستند که وعده غذایی شما را کامل می کنند. 

 

گرانولا رژیمی با عسل

مواد لازم گرانولای رژیمی با عسل  

 جودوسر پرک نصف پیمانه معادل ۲۴۰ کالری
 تخمه کدو یک قاشق غ معادل ۲۸ کالری
 پرک کینوا یا دانه کینوا۲ قاشق غ معادل ۳۵ کالری
بادام هندی خام۱۵ عدد  معادل۱۶۰ کالری
کنجد خام۱ قاشق غ  معادل ۲۸ کالری
عسل۲ قاشق چ  معادل ۷۰ کالری
وانیلنوک قاشق چ
دانه چیا یک قاشق غ  معادل ۴۵ کالری
تخم کتانیک قاشق غ معادل ۵۰ کالری
سیب خشک در صورت تمایل ۲۰ گرم، ۷۳ کالری
کرنبری خشکدر صورت تمایل  ۲۰ گرم، ۷۰ کالری

 

آموزش گرانولا رژیمی, طرز تهیه گرانولا رژیمی خانگی, گرانولا رژیمی

گرانولای رژیمی با عسل

 

روش آماده کردن گرانولا رژیمی با عسل 

مواد خشک به جز سیب خشک و کرن بری را مخلوط نمایید.

مخلوط را روی سینی فر مسطح نموده و به زمان 20 دقیقه در فرد 170 درجه قرار دهید و کناری بگذارید از داغی بیفتد. 

سیب خشک خرد شده و کرنبری را به مواد اضافه نموده و هم بزنید. 

عسل و وانیل  را روی حرارت غیر مستقیم رقیق نمایید و با مواد ترکیب کنید. 

خوبتر است هر بار گرانولا را در مقدار کم و برای استفاده یک هفته یا حداکثر یک ماه درست نمایید که بوی ماندگی نگیرد. 

 

گرانولای رژیمی با شیره  افرا

مواد لازم گرانولا رژیمی با شیره افرا  

   جو دو سر پرک شده۳ فنجان 
جوانه گندم½ فنجان 
 بذر کتان  ¼ فنجان
  شربت افرا¼ فنجان
 روغن نارگیل¼ فنجان

 

طرز تهیه گرانولا رژیمی خانگی, گرانولا رژیمی, طرز تهیه گرانولای رژیمی

گرانولای رژیمی با شیره افرا

 

روش آماده کردن گرانولای رژیمی با شیره افرا

فر را با دمای 350 درجه فارنهایت تنظیم نمایید. 

شربت افرا و روغن نارگیل را در تابه ای مخلوط نمایید و روی حرارت ملایم ذوب نمایید. اگر میخواهید گرانولای شما کم کالری تر شود میتوانید روغن نارگیل را حذف نمایید. 

مواد خشک را در کاسه ای دیگر با هم مخلوط کنید و به تابه بیافزایید هم بزنید. 

 

مواد را کف سینی فر مسطح نموده به زمان 15 – 18 دقیقه در فر بگذارید تا ترد و طلایی شوند و سپس کناری بگذارید خنک شود. 

این ترکیب را میتوانید تا 1 ماه در شیشه دربسته در یخچال نگهداشتن کنید. 

کف سینی فر کاغذ روغنی بیندازید. 

 

انواع گرانولا, گرانولا رژیمی با عسل, گرانولای رژیمی با شیره افرا

ترکیب انواع گرانولای رژیمی

 

ترکیب انواع گرانولا رژیمی خانگی

گرانولا سیب و گردو 

نصف پیمانه گردو نیم کوب ، 2 پیمانه جو دوسر پرک ، نصف پیمانه تخمه کردو ، نصف پیمانه بادام نیم کوب  را در فر آزمون نمایید و پس از پخت با نصف پیمانه سیب خشک خرد شده یک چهارم پیمانه کشمش ، دو سوم پیمانه عسل مخلوط کنید. 

 

گرانولای موز و گردو 

موز خشک شده ، گردو ، کنجد ، جو پرک ، عسل و دارچین .

 

گرانولای بادام و دارچین 

جو پرک ، آناناس خشک ، تخمه آفتابگردان ، بادام درختی ، کنجد ، دارچین ، شیره انگور

گرانولای سیب و کشمش : سیب خشک ، جو دوسر پرک ، عسل ، هل ، تخمه کدو ، کنجد ، کشمش ، بادام هندی 

 

گرانولای شکلاتی 

برای آماده کردن گرانولای شکلاتی به هر کدام از ترکیب های بالای میتوانید شکلات تلخ خرد شده بیافزایید.

 

گرانولای کدو تنبل 

گرانولای شیره افرا ، نصف فنجان دانه کدو تنبل ، یک چهارم فنجان دانه آفتابگردان ، 2 قاشق غذاخوری دانه چیا ، 1 قاشق غذاخوری دانه کنجد ، 2 قاشق چایخوری ادویه پای کدو تنبل . 

 

گرانولای وانیلی

گرانولای شیره افرا ، سه چهارم فنجان مغز بادام خرد شده ، 1 قاشق غذاخوری اسانس وانیل ، نصف فنجان گیلاس خشک که پس از پخت می بایست اضافه شود. 

 

گرانولای شکلاتی

گرانولای شیره  افرا را با 3 قاشق غذاخوری پودر کاکائو مخلوط نمایید و پس از پخت نصف فنجان موز خشک خشد شده و یک چهارم فنجان تکه های نارگیل آزمون شده بیافزایید.  

 

بخش تغذیه و آشپزی بیتوته

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها