لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

روش آماده کردن غذاهای نذری 2


غذاهای نذری, طرز تهیه آش شله قلمکار

روش آماده کردن خورش قورمه سبزی نذری

قورمه سبزی برای بالای 100 نفر

مواد لازم برای قورمه سبزی :

گوشت گوسفندی 9 کیلو گرم
 لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی 3 کیلو گرم
 پیاز  (ترجیحا پیاز سفید ) 12 کیلو گرم
 لیمو عمانی 1 کیلو گرم
سبزی قورمه10 کیلو گرم
برنج15 کیلو گرم


روش آماده کردن قورمه سبزی نذری :
برای قورمه سبزی نذری لوبیاهای شسته شده را بپزد. گوشت گوسفندی را هم پاک نمایید و به اندازه خورشی خرد نمایید. پیازها را خرد نمایید و کناری بگذارید. سبزی قورمه را هم پاک نمایید و پس از شستن خرد نمایید و در روغن سرخ نمایید.

ظرف مورد نظر یه همان دیگ را فراهم کنید و گوشت را همراه با مقداری روغن در آن بریزید و تفت دهید. به گوشت در حال سرخ شدن پیاز هم بیافزایید زردچوبه را هم بیافزایید.

در مرحله بعدی سبزی سرخ شده و لوبیای پخته را هم بیفزایید. حالا مقداری آب بریزید و در دیگ را بگذارید و صبر نمایید تا گوشت بپزد و خورش جا بیفتد نیم ساعت قبل از پایان پخت ،پس از اینکه از پختن گوشت مطمئن شدید، نمک به همراه با لیمو عمانی بیافزایید.

نکته : برای اینکه خورش خوش طعم تر شود لوبیاها را به جای پختن پس از شستن و خشک کردن، 5 تا 6 دقیقه در تابه ای بدون روغن که از قبل گرم نموده اید مرتب تفت دهید.

شنبلیله سبزی نباید زیاد باشد چون خورش تلخ می گردد و گشنیز زیاد در سبزی قورمه هم مزه شیرینی را زیادتر می نماید.

در مخلوط سبزی قورمه، با توجه به فصل،اسفناج یا برگ چغندر می ریزند. حالا که فصل زمستان است از اسفناج استفاده کنید اسفناج به خورش لعاب می دهد.

به هر کیو گرم شسبزی 5 تا 6 شاخه پیازچه هم بیفزایید. پیازچه مزه خورش را خوش طعم می نماید.

برای پخت قورمه سبزی در حجم زیاد معمولاً لوبیا را از قبل نمی پزند آن را از شب قبل خیس نموده و همزمان با سبزی به گوشت اضافه می کنند ولی در این صورت دیگر نمی شود لوبیا را تفت داد. قادر هستید علاوه بر لیمو عمانی آبلیمو ترش یا آبغوره  هم بریزند.

 

 

پخت غذاهای نذری,طرز تهیه غذاهای نذری

روش آماده کردن خورش فسنجان نذری

روش آماده کردن خورش فسنجان نذری

مواد لازم برای 7 نفر :

مرغابى یا اردک یا مرغ درشت یک عدد
 مغز گردوی چرخ شده 750 گرم
 رب انار ترش 3 قاشق غذاخورى
 نمک و فلفل به اندازه کافى


روش آماده کردن خورش فسنجان با مرغ :
گردوی چرخ شده را با 3 یا 4 لیوان آب و رب انار ترش مخلوط می نماییم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا 2 یا 3 ساعت آرام بجوشد. گاهى هم خورش را هم می زنیم تا ته نگیرد و بوى خامى گردو از بین برود.

سپس مرغ را درسته یا به چهار قطعه تقسیم نموده و همراه با نمک و فلفل و کمی آب می گذاریم تا کاملا بپزد. پس از اینکه مرغ پخت، آن را به خورش اضافه می نماییم. سپس صبر می نماییم تا خورش به روغن بیفتد و آب آن کم شود و به اصطلاح جا بیفتد.

همچنین در صورت تمایل دو یا سه عدد بادمجان را پوست کنده و سرخ می نماییم. وقتى که فسنجان کاملا جا افتاد، بادمجان های سرخ شده را به آن اضافه می نماییم و بعداز یک جوش برمی داریم.

آش شله قلمکار نذری, مواد لازم برای آش شله قلمکار نذری

روش آماده کردن زرشک پلو نذری

 

روش آماده کردن زرشک پلو نذری

مواد لازم برای زرشک پلو نذری :

مرغ برای هر 4 نفر یک عدد
 برنج برای هر نفر یک پیمانه
 زرشک به ازای هر یک کیلو برنج 150 گرم
 شکر به ازای هر یک کیلوگرم برنج یک قاشق سوپخوری
نمک و ادویهبه میزان لازم
روغنبه میزان لازم

روش آماده کردن زرشک پلو نذری :
اول از هر چیزی برای درست کردن مرغ زرشک پلو موقع خیس کردن برنج ابتدا مرغ را به مقدار لازم آماده نموده و پس از پاک کردن خوب بشوید. هر مرغ برای 4 نفر کافی است. در ضمن برای مزه دار کردن هر مرغ یک پیاز درشت هم نیاز دارید. پیازها را حلقه ای خرد نموده و کنار بگذارید.

بعد یک بسته نمک و 2 قاشق سوپخوری زردچوبه را در کاسه ای با هم مخلوط نموده و پس از اینکه مرغها را شستید دستتان را به این مخلوط آغشته نموده و روی همه جای مرغ بمالید و کنار بگذارید.

برای خوش طمع شدن مرغ  به مخلوط نمک و زردچوبه کمی هم پودر زعفران بیافزایید.

در قابلمه بزرگی مقدار بسیاری روغن بریزید و تکه های مرغ زا داخل روغن زیاد سرخ نمایید به قدری که طلایی رنگ شود ولی کاملاً نپزد.

موقع چیدن تکه های مرغ در روغن ابتدا سینه ها را کف قابلمه چیده و ران ها را روی آن بچینید چون ران زود پخته و وا میرود.پس از اینکه تمام مرغها طلایی رنگ شدند روغن قابلمه را خالی نموده و تکه های مرغ را داخل آبکش قرار می دهیم تا روغن اضافی آن گرفته شود سپس به همان ترتیبی که گفته شد در قابلمه های بزرگ دیگری بچینید .البته لا به لای تکه های مرغ پیازهای حلقه شده بچینید.

در صورت دلخواه به تعداد هر مرغ یک سیب درختی کوچک خرد شده یا هویچ یا کرفس بیافزایید تا خوش طعم تر شود.

این مرغ با توجه به اینکه از قبل سرخ شده موقع پخت کف نکرده و نیازی به کف گرفتن آن وجود ندارد.

اگر نخواهید که مرغ را سرخ نمایید، ابتدا مرغ و آب را روی اجاق قرار داده و پس از گرفتن کف آن دیگر مواد مثل پیاز و ادویه ها را بیافزایید.

در مراحل قبلی مرغ را با زردچوبه و زعفران مزه دار نموده اید ولی اگر میخواهید مرغ رنگ قرمز پیدا نماید رب گوجه فرنگی را هم به آب مرغ بیافزایید در غیر این صورت افزودن آب به تنهایی کافی است. اضافه کردن نمک و فلفل را هم فراموش نکنید.

برای هر مرغ 2 قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی کافی است ولی ابتدا می بایست رب را در روغن تفت داده سپس به مرغ بیفزایید.با تفت دادن رب ،هم رنگ آن زیادتر می گردد هم مزه آن خوبتر می گردد. پس از تمام کردن این کارها در دیگ را بگذارید و روی شعله ملایم بگذارید مرغ بپزد.

برای اینکه از پختن مرغ مطمئن شوید چنگال یا چاقویی داخل گوشت فرو نمایید.

روش پخت زرشک برای زرشک پلو :
ابتدا زرشک پاک نموده را توی آب سرد به زمان 10 دقیقه تا یک ربع خیس نمایید. دقت نمایید که هرگز زرشک نباید با آب گرم خیس شود.

زرشک خیس خورده را بشویید و آبکش کنید تا آب اضافه زرشک کاملاً از بین برود بعد در قابلمه مقداری روغن بریزد و روی اجاق بگذارید پس از کمی گرم شدن زرشک بدون آب را به روغن اضافه کنید.

روغن نباید زیاد داغ شود و زرشک می بایست کاملاً خشک شده باشد چون با ریختن زرشک آبدار در روغن، روغن به همه جا پخش شده و خطرناک است.

در حالی زرشک را با حرارت کم سرخ می نمایید شکر را هم بریزید تا روی حرارت شکر آب شده و زرشک هم شیرین می گردد. پس از یکی و دو دقیقه 4 تا 5 قاشق سوپخوری زعفران آب شده هم بیافزایید.

حالا یک مقدار از برنج ساده را در قابلمه دیگری با زرشک آماده شده مخلوط نمایید و روی برنج ساده ای که در هر ظرف می کشید مقداری از زرشک پلو و سپس یک تکه مرغ بگذارید. بعضی ها به مخلوط زرشک و خلال بادام و پسته هم اضافه می کنند. این مغزها را در گلاب خیس نموده و استفاده نمایید.

 

پخت انواع غذاهای نذری,آموزش پخت انواع غذاهای نذری

روش آماده کردن آش شله قلمکار نذری

روش آماده کردن آش شله قلمکار نذری
آش شله قلمکار نسبت به بقیه آش ها سخت تر و غلظت آن شبیه به حلیم است. این آش زیادتر برای مراسم نذری و مناسبتهای مذهبی استفاده می گردد و یکی از آش های ایرانی است که برای نخستین بار به دستور ناصرالدین شاه پخته شد.

مواد لازم برای آش شله قلمکار نذری :

نخود یک لیوان
 لوبیا چیتی یک لیوان
 لوبیا قرمز یک لیوان
 لوبیا چشم بلبلی نصف لیوان
ماشنصف لیوان
برنج۵ لیوان
گوشت گوسفند (ترجیحا ران خوبتر است)۲ کیلو
نعنانیم کیلو
جعفرییک کیلو و نیم
ترخون خشکنصف یک دوم لیوان
مرزهیک چهارم لیوان
قلم گوساله۲ عدد
فلفل سیاه، نمک، زردچوبهبه میزان لازم
روغنیک چهارم پیمانه
پیازمتوسط۴ عدد


روش آماده کردن آش شله قلمکار نذری :
ابتدا لوبیا قرمز، نخود و لوبیا چیتی را با هم به زمان 24 ساعت خیس می نمایید و بعد می پزید. ماش را جدا خیس نموده و می گذارید تا بپزد. بعد از آنکه پوستهایش جدا شده پوست آن را دور بریزید.

لوبیا چشم بلبلی را نیز بپزید. آب آن را دور بریزید چون آش را سیاه می نماید. برنج که از قبل خیس شده است و کمی نمک زده اید را با حبوبات روی حرارت درون قابلمه ریخته، آب آن در حدی باشد که روی حبوبات را بگیرد.

هنگامی که برنج از هم باز شد. نعنا، جعفری خرد شده، زردچوبه، روغن، نمک و فلفل را ریخته، چند دقیقه یک بار آن را هم بزنید. گوشت را با ۲ عدد پیاز درسته بگذارید تا بپزد.

قلم ها را نیز همراه با کمی نمک و سه عدد پیاز کاملا بپزید. گوشت را که کاملا پخته شده از استخوان، پوست و چربی جدا نموده، با گوشت کوب بکوبید. آب باقیمانده را در آش بریزید و گوشت ها را به ۴ یا ۵ قسمت جدا تقسیم نموده و جدا بگذارید. قلم را از آب در آورده، آب آن را صاف نمایید و مرحله مرحله به آش بیافزایید.

ترخون و مرزه خشک را نیز بیافزایید. گوشت ها را نیز مرحله به مرحله به آش اضافه نموده، آش را مدام هم بزنید. نمک و فلفل آش را اندازه نمایید. مابقی گوشت و آب قلم و بقیه روغن را اضافه نموده، هم بزنید تا آش کاملا جا بیفتد. در آخر قادر هستید آن را با نعنا داغ آذین نمایید.



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها