لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

شامی ماسوله، مزه به یاد ماندنی شمال در سفره شما


مواد لازم برای تهیه شامی ماسوله

روش آماده کردن کباب شامی ماسوله، مزه به یاد ماندنی شمال در سفره شما

 

روش های پخت شامی ماسوله

در این نوشته از بیتوته، با روش آماده کردن شامی ماسوله آشنا می شوید. شامی ماسوله، غذای سنتی و محبوب شهر ماسوله در استان گیلان است. این غذای خوش طعم با طعمی بی مانند، از ترکیب گوشت چرخ نموده، پیاز، سیب زمینی، سبزیجات معطر و سس مخصوص نارنج آماده کردن می گردد. شامی ماسوله را قادر هستید به عنوان یک وعده کامل غذایی یا پیش غذا سرو نمایید.

شامی ماسوله، از غذاهای سنتی و اصیل گیلان است که با طعمی بی مانند و عطری دل انگیز، هر ذائقه ای را مجذوب خود می نماید. این غذای خوش طعم، ترکیبی از گوشت چرخ نموده، سبزیجات معطر و سس مخصوص نارنج است که در کنار برنج کته ای و سالاد، یک وعده کامل و لذیذ را به شما هدیه می دهد.

 

روش آماده کردن کباب شامی ماسوله :

 

مواد لازم برای آماده کردن شامی ماسوله :

 گوشت چرخ نموده 300 گرم 
تخم مرغ1 عدد
 سیب زمینی1 عدد
 پیاز بزرگ 1 عدد
 سیر2 حبه
 کره یا روغن کرمانشاهی 1 قاشق غذاخوری
 گوجه فرنگی4 عدد
 آب نارنج نصف پیمانه
 نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین، سماق به مقدار لازم

 

روش آماده کردن شامی ماسوله ای :

برای روش آماده کردن شامی ماسوله، ابتدا گوشت چرخ نموده را داخل ظرف مورد نظر بریزید، سپس پیاز را رنده نمایید و به گوشت چرخ نموده بیافزایید. لازم نیست آب پیاز را بگیرید، شامی شما می بایست نرم باشد. سپس سیر رنده شده، تخم مرغ، نمک و فلفل و ادویه را به آن بیافزایید و خوب ورز بدهید.

 

اجازه بدهید، حدود نیم ساعت مواد استراحت کنند تا مزه ها به خورد هم بروند. بعد از این زمان روغن را داخل تابه بریزید و اجازه بدهید داغ شود، شامی ها را به شکل دلخواه در آورید و داخل روغن سرخ نمایید. بعد از سرخ شدن شامی ها، گوجه ها را ریز خرد نمایید و با مقداری روغن، داخل تابه تفت بدهید تا گوجه ها نرم شوند. آن ها را با قاشق فشار بدهید تا له شوند. مقداری آب، زردچوبه و نمک کره یا روغن کرمانشاهی و آب نارنج را به آن بیافزایید و زمانی که جوش آمد، شامی ها را به سس بیافزایید و شعله را کم نمایید تا سس غلیظ تر شود و به خورد شامی ها برود.

 

در پایان سیب زمینی را خلالی خرد نمایید و در روغن سرخ نمایید و در زمان سرو شامی خود را دورچین نمایید.

 

شامی ماسوله را قادر هستید با کته یا نان در کنار سالاد یا سبزی خوردن سرو نمایید.

 

طرز پخت شامی ماسوله

روش آماده کردن شامی کباب ماسوله

 

نکته های کلیدی برای پخت شامی کباب ماسوله :

• برای مزه خوبتر شامی ماسوله، قادر هستید از گوشت چرخ نموده مخلوط گوساله و گوسفند استفاده نمایید.

 

• قادر هستید 1 عدد سیب زمینی متوسط را در مواد رنده نمایید و آب اضافی آن را بگیرید. • سیب زمینی رنده شده، سبب می گردد شامی ها نرم و لطیف شوند.

 

• قادر هستید از سبزیجات معطر دلخواه خود مثل (ترخون، مرزه، جعفری و …) استفاده نمایید.

• قادر هستید به جای آب نارنج از آبغوره نیز استفاده نمایید.

 

• قادر هستید از روغن دنبه به جای روغن کرمانشاهی یا کره استفاده نمایید.

• شامی ها را در روغن داغ سرخ نمایید تا شامی ها پف کنند و مغز پخت شوند.

 

• قادر هستید برای آماده کردن سس شامی ماسوله از رب گوجه فرنگی استفاده نمایید.

• میزان اضافه کردن آب نارنج (ترشی) به ذائقه ی شما بستگی دارد.

 

• برای مزه قوی تر قادر هستید از زعفران دم نموده نیز در سس استفاده نمایید.

• برای چاشنی زیادتر قادر هستید از رب انار ترش نیز در سس استفاده نمایید.

 

کباب شامی ماسوله

روش درست کردن شامی ماسوله

 

سخن نهایی :

شامی ماسوله، یک غذای کامل و خوش طعم است که قادر هستید به عنوان وعده اصلی سرو نمایید. شامی ماسوله، از اصیل ترین و خوش طعم ترین غذاهای شمالی است که با عطر و مزه بی مانند خود، هر ذائقه ای را مجذوب خود می نماید. این غذا به علت داشتن گوشت، سیب زمینی و سبزیجات، منبع خوبی از پروتئین، فیبر و ویتامین ها است.

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها