لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

روش آماده کردن انواع غذا با لوبیا چشم بلبلی


سالاد لوبیا چشم بلبلی

آشنایی با انواع غذا با لوبیا چشم بلبلی

 

انواع غذا با لوبیا چشم بلبلی :

در این نوشته از بیتوته، با انواع غذا با لوبیا چشم بلبلی آشنا می شوید. لوبیا چشم بلبلی یکی از انواع لوبیا است که به علت شکل و اندازه ظاهری خود به این نام معروف شده است. این لوبیا از دید ارزش غذایی خیلی غنی است و شامل مقادیر بسیاری پروتئین، فیبر، آهن، و پتاسیم است. به همین علت، لوبیا چشم بلبلی به عنوان یک غذای سالم و مقوی شناخته می گردد.

معرفی انواع غذا با لوبیا چشم بلبلی :

لوبیا چشم بلبلی یکی از انواع لوبیاهای محبوب در سراسر جهان است که به علت مزه، ارزش غذایی و قیمت مناسب خود، در بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار می گیرد. این لوبیا منبع خوبی از پروتئین، فیبر، آهن، منیزیم و پتاسیم است و قادر هست به بهبود سلامت قلب، کم شدن وزن و کنترل قند خون کمک نماید.

 

لوبیا چشم بلبلی را میتوان به صورت پخته، کنسرو شده یا خشک استفاده نمود. برای پختن لوبیا چشم بلبلی، آن را می بایست به زمان 10-12 ساعت در آب خیس نمود و سپس به زمان 1-2 ساعت با حرارت ملایم پخت. لوبیا چشم بلبلی کنسرو شده را میتوان به صورت مستقیم استفاده نمود، اما لوبیا چشم بلبلی خشک می بایست قبل از استفاده پخته شود.

 

با لوبیا چشم بلبلی میتوان انواع غذاهای خوش طعم و متنوعی آماده کردن نمود. در این نوشته به معرفی بعضی از انواع غذا با لوبیا چشم بلبلی می پردازیم.

 

لوبیا پلو و پلوشوشتری :

لوبیا پلو و پلوشوشتری یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که با لوبیا چشم بلبلی، برنج، و سبزیجات مختلف آماده کردن می گردد. این غذا خیلی خوش طعم و مقوی است و به عنوان یک غذای کامل قادر هست سرو شود. لوبیا پلو را میتوان به صورت ساده یا با مرغ و یا گوشت آماده کردن نمایید.

 

آش لوبیا چشم بلبلی

روش آماده کردن لوبیا پلو و پلوشوشتری

 

خوراک لوبیا چشم بلبلی :

خوراک لوبیا چشم بلبلی یک غذای ساده و خوش طعم است که با لوبیا چشم بلبلی، پیاز، رب گوجه فرنگی، ادویه جات آماده کردن می گردد. این غذا را میتوان به عنوان یک وعده غذایی اصلی یا به عنوان پیش غذا سرو نمود. این غذا معمولاً با نان سرو می گردد.

 

سالاد لوبیا چشم بلبلی :

سالاد لوبیا چشم بلبلی یک غذای سبک و سالم است که با لوبیا چشم بلبلی، سبزیجات مختلف و سس مایونز آماده کردن می گردد. این سالاد را میتوان به عنوان یک پیش غذا یا میان وعده سرو نمود.

 

دلمه با لوبیا چشم بلبلی

روش آماده کردن سالاد لوبیا چشم بلبلی

 

آش لوبیا چشم بلبلی :

آش لوبیا چشم بلبلی یک غذای سنتی ایرانی است که با لوبیا چشم بلبلی، سبزیجات مختلف، و حبوبات آماده کردن می گردد. این غذا خیلی مقوی و پرکالری است و به عنوان یک غذای کامل قادر هست سرو شود.

 

دلمه با لوبیا چشم بلبلی :

دلمه با لوبیا چشم بلبلی یک غذای خوش طعم و مجلسی است که با لوبیا چشم بلبلی، برنج، سبزیجات مختلف، و ادویه جات آماده کردن می گردد. از لوبیا چشم بلبلی قادر هستید برای هر دلمه ای استفاده نمایید. دلمه برگ مو، دلمه کلم و … .

 

بورک لوبیا چشم بلبلی :

بورک لوبیا چشم بلبلی یک غذای خوش طعم و لذیذ است که با لوبیا چشم بلبلی، خمیر یوفکا، و پنیر آماده کردن می گردد. این غذا معمولاً به عنوان یک پیش غذا یا میان وعده سرو می گردد.

 

اینها تنها بعضی از انواع غذا با لوبیا چشم بلبلی هستند. با کمی خلاقیت و سلیقه میتوان غذاهای متنوع دیگری با این لوبیا خوش طعم آماده کردن نمود.

 

روش آماده کردن کوکو لوبیا چشم بلبلی :

طرز تهیه کوکو لوبیا چشم بلبلی

روش آماده کردن کوکو لوبیا چشم بلبلی

 

کوکو لوبیا چشم بلبلی یک غذای ساده و سریع است که با لوبیا چشم بلبلی، تخم مرغ، و ادویه جات آماده کردن می گردد. این غذا را میتوان به عنوان یک میان وعده یا پیش غذا سرو نمود.

 

مواد لازم برای 4 نفر :

لوبیا چشم بلبلی1 لیوان
سیب زمینی متوسط2 عدد
 پیاز بزرگ 1 عدد
 سیر 2 حبه
 تخم مرغ 2 عدد
 آرد نخودچی2 قاشق غذاخوری 
 آرد سوخاری 1 قاشق غذاخوری
 نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبهبه مقدار لازم
روغنبه مقدار لازم

 

روش آماده کردن کوکوی لوبیا چشم بلبلی :

برای آماده کردن کوکوی لوبیا چشم بلبلی ابتدا لوبیا چشم بلبلی را از شب قبل بخیسانید تا نفخ آن برطرف شود. سپس آن ها را آبکشی نمایید و با مقداری آب آن را بپزید.

 

بعد از اینکه لوبیا به طور کامل پخت آن را آبکشی نمایید، سپس داخل غذاساز یا همزن بریزید و به صورت کامل پوره نمایید.

 

سپس لوبیاهای له شده را داخل یک کاسه ی مناسب بریزید، سپس سیر، سیب زمینی و پیاز را با رنده ریز رنده نمایید و آب آن ها را بگیرید و به کاسه بیافزایید. در ادامه تخم مرغ ها را داخل یک کاسه کوچک بشکنید، مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تخم مرغ ها بیافزایید و با چنگال به خوبی مخلوط نمایید تا تخم مرغ ها یکدست شوند. در ادامه تخم مرغ ها را به همراه آرد سوخاری و آرد نخودچی به مواد بیافزایید و مواد را ترکیب نمایید تا یکدست شوند.

 

بعد از اینکه مواد کوکو یکدست شدند، در صورتی که مایه کوکو آبکی بود قادر هستید مقدار زیادتری آرد سوخاری بیافزایید و در صورتی که مایه کوکو سفت شد قادر هستید یک عدد تخم مرغ دیگر به مایه کوکو بیافزایید.

 

در صورت تمایل قادر هستیم مقداری سبزی معطر هم به مایه کوکو بیافزایید. یک تابه مناسب روی حرارت قرار بدهید و مقداری روغن بیافزایید. در ادامه به اندازه یک گردو از مایه کوکو بر دارید و با دست به صورت گرد شکل بدهید.

 

سپس کوکوها را داخل روغن بیاندازید و اجازه بدهید یک طرف کوکوها سرخ شود، سپس آنها را بر گردانید تا سمت دیگرشان نیز سرخ شود. در پایان کوکوها را در ظرف مورد نظرتان بچینید و به همراه نان سرو نمایید.

 

روش آماده کردن پیتزا با لوبیا چشم بلبلی :

طرز پخت انواع غذا با لوبیا چشم بلبلی

روش آماده کردن پیتزا با لوبیا چشم بلبلی

 

پیتزا با لوبیا چشم بلبلی یک غذای خوش طعم و متفاوت است که با خمیر پیتزا، لوبیا چشم بلبلی، پنیر، سبزیجات و ادویه جات آماده کردن می گردد. این غذا طعمی لذیذ و سیرکننده دارد و قادر هست به عنوان یک وعده غذایی کامل سرو شود.

 

یک نمونه از آن پیتزای لوبیا چشم بلبلی و اسفناج است.

 

مواد لازم برای پیتزای لوبیا چشم بلبلی و اسفناج :

 سس فلفل نصف قاشق چایخوری 
 گشنیز خرد شده2 قاشق غذاخوری 
 اسفناج خرده شده نصف فنجان
 سالاد سالسا نصف فنجان
 سیر رنده شده نصف قاشق چایخوری 
 زیره 1 قاشق چایخوری 
 فلفل سیاه 2 قاشق چایخوری
پیاز خرد شده1/3 فنجان
نان پیتزا به تعداد لازم
لوبیا چشم بلبلی پخته شده یا کنسرو1 عدد
 پنیر مونتری جک (رنده شده) نصف فنجان 
پنیر چدار رنده شدهنصف فنجان

 

روش آماده کردن پیتزای لوبیا چشم بلبلی و اسفناج :

نان پیتزای پخته شده را روی سینی فر قرار دهید.

داخل یک کاسه کوچک لوبیا، پیاز، فلفل سیاه، زیره و سیر را مخلوط نمایید و روی نان پیتزا بریزید و پخش نمایید.

 

سالسا، اسفناج و گشنیز را روی آن قرار دهید و در آخر روی آن سس فلفل و پنیرها را پراکنده نمایید.

 

پیتزا را به زمان 8 الی 10 دقیقه داخل فر با دمای 230 درجه سانتیگراد (450 درجه فارنهایت) قرار دهید تا برشته و طلایی شود.

 

روش آماده کردن آبگوشت با لوبیا چشم بلبلی :

آموزش پخت انواع غذا با لوبیا چشم بلبلی

روش آماده کردن آبگوشت با لوبیا چشم بلبلی

 

مواد لازم برای آبگوشت با لوبیا چشم بلبلی :

گوشت آبگوشتی500 گرم 
پیاز2 عدد
سیب زمینی بزرگ2 عدد
لوبیا چشم بلبلی1 پیمانه  
 سبزی شامل تره، جعفری، شنبلیله (مقدار شنبلیله کمتر از جعفری و تره باشد) 300 گرم
گوجه فرنگی  2 عدد
 لیمو عمانی  4 عدد
 رب 1 قاشق سوپخوری
 زردچوبه 1 قاشق مرباخوری
ادویه مخلوط1 قاشق سوپخوری
نمک و فلفلبه مقدار لازم
سیر3 حبه
روغنکمی

 

روش آماده کردن آبگوشت با لوبیا چشم بلبلی :

ابتدا لوبیا ها را از شب قبل پاک نمایید و بعد از شستن، در کاسه مناسبی، مقداری آب بریزید و بگذارید یک شب خیس بخورد. در موقع پخت آن را آبکشی نمایید.

 

در زمان پخت یک عدد از پیازها را پوست بگیرید و خرد نمایید و به همراه مقداری روغن در یک قابلمه ای مناسب، تفت بدهید. زمانی که پیازها سبک شدند زردچوبه و ادویه مخلوط را بیافزایید و آن را نیز کمی حرارت دهید تا مزه خامی اش گرفته شود.

 

سیرها را پوست کنده و به قطعات ریز خرد نمایید و به پیاز بیافزایید و همراه با آن کمی تفت دهید. سپس گوشت را به آن بیافزایید و با هم تفت بدهید، زمانی که تغییر رنگ داد، حدود 2 لیوان آب همراه با لوبیا و کمی نمک و فلفل به آن بیافزایید. در این مرحله حرارت زیر قابلمه را کم نموده، صبر نمایید تا گوشت و لوبیاها بپزند.

 

سبزی ها را پاکیزه نموده، پس از شستن ریز خرد نمایید و یک عدد پیاز را ریز خرد نمایید در تابه ای جداگانه با کمی روغن روی حرارت قرار داده و تفت دهید تا پیاز طلایی شود سپس سبزی ها را به آن بیافزایید، تفت داده و حرارت را خاموش نمایید و کنار بگذارید.

 

سیب زمینی ها را پوست گرفته، بشویید، به چهار قسمت تقسیم نموده و به همراه سبزی، داخل قابلمه شامل گوشت بریزید، سپس لیمو عمانی ها را شسته توسط چاقو چند شیار در آن ایجاد نمایید و داخل قابلمه بریزید، گوجه فرنگی ها را هم به چهار قسمت تقسیم نموده داخل قابلمه بریزید. در پایان نوبت اضافه کردن رب است. آن را هم اضافه نموده و حرارت را کم نمایید تا آبگوشت جا بیفتد.

 

روش آماده کردن خورش ترشی گورما خوش طعم و مخصوص ارومیه :

روش پخت انواع غذا با لوبیا چشم بلبلی

روش آماده کردن خورش ترشی گورما خوش طعم و مخصوص ارومیه

 

خورش لوبیا چشم بلبلب یکی از انواع خورش های خوش طعم ایرانی است که اصالت آن مربوط به ارومیه است.

 

مواد لازم برای 4 نفر :

 گوشت خورشتی گوسفندی 300 گرم
 پیاز 1 عدد
 فلفل قرمز و زردچوبه به مقدار لازم
 چوب دارچین 1 تکه
زعفران دمکردهبه مقدار لازم 
 نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم 
 رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری 
 لوبیا چشم بلبلی1 پیمانه 
آلو خورشتی1 پیمانه

 

روش آماده کردن خورش ترشی گورما :

برای آماده کردن خورش ترشی گورما در ابتدای کار، لوبیا چشم بلبلی را شسته و با کمی آب حدود یک شب خیس نمایید. در این زمان حدود 5 بار آب آن را عوض نمایید. پیاز را نگینی خرد نمایید و در قابلمه ای مناسب با مقداری روغن تفت بدهید تا طلایی شوند. گوشت خورشتی را به آن بیافزایید.

 

سپس به خوبی  تفت بدهید تا رنگ آن تغییر نماید و سرخ شود. به آن فلفل و زردچوبه و چوب دارچین بیافزایید و دو لیوان آب جوش به آن بیافزایید و درب قابلمه را ببندید و به آن حدود 2 ساعت زمان بدهید تا پخته شود.

 

هنگامی که گوشت کامل پخته شد، به آن نمک و زعفران بیافزایید. در ادامه رب گوجه فرنگی را با مقداری روغن تفت بدهید تا رنگ بیاندازد. سپس به خورشت بیافزایید. چوب دارچین را در این مرحله در بیاورید. لوبیا چشم بلبلی را که از قبل خیس نموده اید را به خورش بیافزایید.

 

آلو خورشتی را هم بیافزایید و تا زمانی که لوبیاها پخته و خورش به روغن بیفتد روی حرارت باقی بگذارید. زمانی که خورش جا افتاد زیر گاز را خاموش نمایید و در ظرف مورد نظر آن را سرو نمایید. این خورش را در کنار پلو زعفرانی سرو نمایید.

 

فواید لوبیا چشم بلبلی :

لوبیا چشم بلبلی یک غذای سالم و مقوی است که دارای مزیت های بسیاری برای تندرستی است. بعضی از فواید لوبیا چشم بلبلی عبارتند از:

 

– کمک به کم شدن وزن

– بهبود سلامت قلب

– کم شدن خطر ابتلا به بیماری های دیابت نوع 2 و سرطان

– بهبود سلامت گوارش

– افزایش انرژی

 

لوبیا چشم بلبلی یک منبع عالی پروتئین، فیبر، آهن، و پتاسیم است. این مواد مقوی برای تندرستی ضروری هستند و قادر هستند به بهبود سلامت کلی بدن کمک کنند.

 

روش پخت لوبیا چشم بلبلی :

برای پخت لوبیا چشم بلبلی، ابتدا می بایست آن را به زمان 8 تا 12 ساعت خیس نمایید. این کار سبب می گردد که لوبیا سریعتر و راحت تر پخته شود. و نفخ آن کم شدن یابد.

 

بعد از خیساندن، لوبیا را آبکش نمایید و با مقداری آب و نمک روی حرارت قرار دهید. لوبیا را به زمان 1 تا 2 ساعت بپزید تا نرم شود.

 

در صورت تمایل قادر هستید از لوبیا چشم بلبلی پخته شده در انواع غذاها استفاده نمایید.

 

سخن آخر :

لوبیا چشم بلبلی یکی از انواع لوبیا است که دارای مزه و بافتی دلپذیر است و از آن میتوان در آماده کردن انواع غذاهای خوش طعم استفاده نمود. این لوبیا مملو از پروتئین، فیبر، آهن و سایر مواد مقوی است و قادر هست به سلامت بدن کمک نماید.

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها