متفاوت ترین روش های پخت خورش لبو
روش آماده کردن خورش لبو به روش های متفاوت
روش آماده کردن خورشت لبو :
خورش لبو یکی از غذاهای سنتی و خوش طعم ایرانی است که در فصل پاییز و زمستان زیادتر پخته می گردد. این خورش به علت رنگ قرمز جذاب و مزه و عطر بی نظیرش، طرفداران بسیاری دارد. خورش لبو را میتوان با گوشت و مرغ آماده کردن نمود.
مواد لازم :
مرغ | نصف مرغ |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
لبو بزرگ خرد شده | 1 عدد |
لواشک آلو | 200 گرم |
زعفران | به میزان لازم |
شکر | 1/3 لیوان دسته دار فرانسوی |
نمک و فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
مراحل آماده کردن خورش لبو با مرغ :
پیاز را پوست بگیرید و ریز خرد نمایید. در قابلمه ای مناسب مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. پیازها را در روغن تفت بدهید. مرغ را به شکل دلخواه خرد نمایید. تکه های مرغ را به همراه زردچوبه، فلفل سیاه و مقدارخیلی کم نمک حدود 20 دقیقه تفت بدهید.
مقداری آب جوش روی مرغ بریزید و حدود یک ساعت اجازه بدهید، تا مرغ نیم پز شود. هنگامی آب داخل قابلمه کم شد، لبوی خرد شده را به همراه کمی نمک، فلفل و شکر به خورش بیافزایید و بگذارید تا خورش روی حرارت ملایم بجوشد و خوب مزه دار شود.
لواشک را خرد نمایید. در کمی آب جوش حل نمایید و به همراه زعفران دم نموده به خورش بیافزایید. زمانی که مرغ پخت و خورش جا افتاد، آن را در ظرف دلخواه بریزید و به همراه پلوی دم کشیده سرو نمایید.
نکاتی برای آماده کردن خورش لبو :
• قادر هستید لبو را به صورت جدا با آب بپزید و پس از پخت آن را به صورت خلالی و یا رنده و یا نگینی خرد نمایید و به مرغ بیافزایید. و اجازه بدهید با شکر و لواشک و … با هم به خوبی بپزند.
• اگر از خورش لبو شیرین دوست ندارید قادر هستید شکر را حذف نمایید. و یا حتی میزان آن را به سلیقه ی خود کم و زیاد نمایید.
• این غذا را قادر هستید با گوشت خورشتی آماده کردن نمایید.
• قادر هستید از سیب زمینی و هویج خرد شده در آماده کردن ی خورش لبو استفاده نمایید.
• برای لعاب دار شدن این خورشت قادر هستید از یک قاشق آرد یا نشاسته ذرت استفاده نمایید. و یا از یک عدد سیب زمینی کوچک استفاده نمایید.
روش آماده کردن آماده کردن خورش لبو به روشی متفاوت :
روش درست کردن خورش لبو
مواد لازم برای آماده کردن خورش لبو با سبزیجات :
لبو | 2 عدد بزرگ |
گوشت خورشتی (مرغ) | 300 گرم |
سیب زمینی | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
سیر | 2 حبه |
پیاز | 2 عدد |
هویج | 2 عدد |
جعفری | 1 دسته |
گوجه فرنگی | 2 عدد |
سرکه | 1 قاشق غذاخوری |
شکر | 1 الی 2 قاشق غذاخوری |
کره | 20 گرم |
زعفران دمکرده | 3 قاشق غذاخوری |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به میزان لازم |
روش آماده کردن خورشت لبو با سبزیجات :
در این روش پخت خورش لبو ابتدا، پیاز را پوست بگیرید و به صورت خلالی نازک خرد نمایید. و نیمی از آن را با مقداری روغن تفت بدهید، زمانی که پیازها سبک شدند سیر رنده شده را به آن بیافزایید و تفت بدهید. سپس گوشت خرد شده را به آن بیافزایید و تفت بدهید. ادویه ها را به گوشت بیافزایید و با هم تفت بدهید. تا عطر ادویه ها بلند شود.
پس از تغییر رنگ گوشت ها به مقدار 4-5 لیوان آب به آن بیافزایید و درب قابلمه را بگذارید و اجازه بدهید گوشت ها به خوبی مغز پخت شوند.
در این فاصله لبوها را پوست بگیرید و آن را با رنده درشت، رنده نمایید. داخل تابه ای روغن بریزید و لبوها را به همراه مقدار کمی سرکه به آن بیافزایید و تفت بدهید. در گوشه ای از تابه رب گوجه فرنگی را تفت بدهید و مقداری شکر به آن بیافزایید و زمان بدهید تا لبوها به خوبی پخته و نرم شوند. سپس زیر تابه را خاموش نمایید.
داخل تابه ای دیگر مابقی پیازها را به همراه کره بیافزایید و تفت بدهید زمانی که کاراملی شد هویج ها را پوست بگیرید و با رنده درشت آن را رنده نمایید. و به پیازها بیافزایید و تفت بدهید تا هویج ها نرم و پخته شوند.
سیب زمینی را پوست بگیرید و به صورت مکعبی خرد نمایید. زمانی که گوشت ها پختند، سیب زمینی ها را به آن بیافزایید و اجازه بدهید تا بپزند. پس از پخت سیب زمینی ها، گوجه فرنگی ها را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد نمایید و به همراه مخلوط هویج و لبو و جعفری ساطوری شده، زعفران دم نموده، نمک و فلفل به خورش بیافزایید و اجازه بدهید خورشت شما جا بیفتد و مزه های مواد به خورد هم بروند.
مراحل پخت خورش لبو
نکاتی برای پخت خورش لبو :
• برای اینکه خورش لبو خوش طعم تر شود، خوبتر است از لبوهای تازه استفاده نمایید.
• قادر هستید لبوها و هویج ها را به صورت ریز خرد نمایید و از قبل آن را بپزید.
• قادر هستید به جای سرکه از آبلیمو و یا آبغوره استفاده نمایید.
• در صورت تمایل قادر هستید شکر را حذف و یا میزان آن را کم و زیاد نمایید.
خواص خورش لبو :
خورش لبو یک غذای خیلی مقوی و مملو از ویتامین ها و مواد معدنی است. لبو مملو از آنتی اکسیدان ها است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند. همچنین لبو منبع خوبی از ویتامین های A، C و K است.
گوشت قرمز نیز یک منبع خوب از پروتئین، آهن و روی است. بر این اساس خورش لبو یک غذای کامل و مقوی برای تمام اشخاص به ویژه کودکان و زنان باردار است.
سرو خورش لبو:
خورش لبو را قادر هستید با برنج، نان یا پلو زعفرانی سرو نمایید. همچنین قادر هستید از ترشی یا سالاد شیرازی برای سرو خورش استفاده نمایید.
سخن پایانی :
اگر به غذاهای ملس و شیرین علاقه مند هستید، پیشنهاد می کنم این غذای متفاوت را درست نمایید و از خوردن آن لذت ببرید. این غذا را قادر هستید به همراه کشک و یا ماست با نان سرو نمایید و یا به همین صورت با برنج میل نمایید.
آخرین دیدگاهها