لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

روش آماده کردن کوفته قارچ به روش های کاملا متفاوت


نکاتی برای پخت کوفته قارچ

روش آماده کردن کوفته قارچ به روش های کاملا متفاوت

 

روش های متفاوت برای درست کردن کوفته قارچ

در این نوشته از بیتوته، با روش آماده کردن کوفته قارچ به روش های کاملا متفاوت آشنا می شوید. برای تنوع در غذاهای خود قادر هستید یکی از روش های کوفته قارچ را بنا به سلیقه ی خود درست نمایید و از خوردن آن لذت ببرید.

شاید همه فکر کنند چند نمونه کوفته زیادتر نداریم آن ها شامل: کوفته تبریزی، کوفته برنجی، کوفته قلقلی، کوفته قزوینی هستند. اما تنها این چند نمونه کوفته نیستند، بلکه کوفته های بسیاری وجود دارند، مثل: کوفته گوشت، کوفته نخود، کوفته قارچ و … از دیگر کوفته های خوش طعم ای می باشند که قادر هستید به آسانی در منزل آماده کردن نمایید. در این نوشته می خواهیم شما را با چند دستور متفاوت برای آماده کردن کوفته قارچ آشنا کنیم.

 

کوفته قارچ به علت دارا بودن ترکیباتی همچون قارچ، گوشت و برنج خیلی خوش مزه و البته مقوی است که البته مراحل پخت آن نیز آسان است. این غذای فوق العاده ایده ای عالی برای وعده ی غذایی شام به شمار می رود. در ادامه با چند دستور متفاوت از کوفته قارچ آشنا می شوید.

 

روش آماده کردن کوفته قارچ با گوشت :

مواد لازم برای کوفته قارچ :

 گوشت300 گرم 
برنج 1 و نیم لیوان 
 قارچ (خرد شده)300 گرم 
 سبزی (تره،جعفری،کمی شوید)2 پیمانه 
 پودر تخم گشنیز1 قاشق چایخوری 
 پیاز خرد شده1 عدد 
 رب گوجه ‌فرنگی 1 قاشق غذاخوری
 تخم مرغ 1 عدد
نمک و فلفل به مقدار لازم
زردچوبه1 قاشق غذاخوری

 

مواد داخل کوفته :

 پیاز داغ 1 قاشق غذاخوری
 سیر داغ 1 قاشق غذاخوری
 قارچ (خرد شده و سرخ شده) 2 قاشق غذاخوری

 

روش آماده کردن کوفته قارچ :

برای آماده کردن ی کوفته قارچ، ابتدا برنج را بشویید و سپس به همراه یک سوم لیوان آب، نمک و یک قاشق چایخوری زردچوبه روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوش بیاید و آب آن تبخیر شود و سپس به آن زمان بدهید تا خنک شود.

 

در ظرف مناسبی پیاز را با کمی روغن سرخ نمایید و کمی زردچوبه را به آن اضافه كنید. سپس رب گوجه فرنگی را به آن اضافه كنید و تفت بدهید و نمک و فلفل را نیز به آن اضافه كنید و كمی سرخ كنید تا بوی خامی آن گرفته شود، حدود 6 لیوان آب به پیازداغ بیافزایید و اجازه بدهید با حرارت مناسب جوش بیاید و تا آماده شدن كوفته ها كمی غلیظ شود.

 

در کاسه ای برنج، گوشت، سبزی، قارچ، نمک و فلفل، پودرتخم گشنیز و تخم مرغ را بریزید و با دست ورز بدهید تا چسبندگی پیدا نماید.

 

در ظرفی جدا گانه مواد داخل كوفته یعنی پیازداغ، سیرداغ و قارچ تفت داده شده را با هم مخلوط كنید. (قادر هستید پیاز ریز خرده شده را داخل روغن تفت بدهید کمی طلایی شد سیر رنده شده را به آن بیافزایید و کمی تفت داده شد قارچ های خرد شده را به آن ها بیافزایید و تفت بدهید اجازه ندهید قارچ ها آب بیاندازند، در صورت آب انداختن اجازه بدهید آب آن کاملا کشیده شود و کنار بگذارید تا خنک شود.)

 

حالا مایع گوشتی را به سه قسمت مساوی تقسیم نموده و به شکل گلوله های بزرگ در آورید و میان هر کدام از آنها را با انگشت گود كرده و یک تا دو قاشق غذاخوری از مواد داخل کوفته را داخل آن بگذارید و مجدداً به صورت گرد در آورید. قادر هستید از مواد گوشتی به اندازه ی نارنگی بردارید و ورز بدهید و گرد نمایید، وسط آن را گود نمایید و داخل آن را از یک قاشق غذاخوری از مواد بریزید و خوب گرد نمایید.

 

بعد از اینکه مخلوط آب و رب و پیاز داغ جوش آمد، کوفته ها را یکی یکی به آرامی داخل آن قرار بدهید و شعله را کم نمایید.

 

بعد از چند دقیقه قادر هستید کوفته ها را کمی داخل سس بغلتانید تا به سس آغشته شود. حدودا بعد از یک ساعت و نیم کوفته برای سرو آماده است.

 

سایر نکته های کوفته قارچ :

• خوبتر است قارچ ها را قبل از استفاده با مقداری آبلیمو تفت دهید تا رنگ قارچ ها سفید بماند و مزه آن ها خوش طعم شود.

 

• موقع پخت توجه كنید که در قابلمه کاملاً بسته نباشد، در غیر این صورت این کار از وا رفتن کوفته پیشگیری می نماید.

 

• اگر مواد كوفته را خیلی ورز دهید و آنها را داخل آب در حال جوش بگذارید و شعله را کم نمایید، اصلا وا نمیروند.

 

روش آماده کردن کوفته قارچ و برنج :

روش درست کردن کوفته قارچ

روش آماده کردن کوفته قارچ و برنج رژیمی و کاملا گیاهی

 

مواد لازم برای آماده کردن کوفته قارچ و برنج :

 برنج 2 پیمانه
 قارچ 300 گرم
 کره 25 گرم
 پیاز 1 عدد
 خامه4 قاشق غذاخوری 
 پنیر پارمسان3 قاشق غذاخوری 
 جعفری 20 شاخه
 شوید10 شاخه 
 شیر200 میلی لیتر
پودر سوخاریه مقداری لازم
نمک و فلفله مقداری لازم

 

روش آماده کردن کوفته قارچ و برنج :

برای آماده کردن کوفته قارچ و برنج، ابتدا برنج را حدود 2 تا 3 ساعت داخل آب جوش و نمک خیس نمایید.

 

بعد از گذشت 2-3 ساعت پیاز را ریز خرد نمایید. و با مقداری کره و کمی روغن، تفت بدهید. اضافه کردن روغن سبب می گردد تا کره نسوزد. زمانی که پیاز تفت خورد و سبک شد، برنج خیس خورده را آب کشی نمایید و به پیاز بیافزایید و با هم کمی تفت بدهید. قارچ را ریز خرد نمایید و به برنج بیافزایید. 

 

سپس مواد را هم بزنید و زمان بدهید تا قارچ آب بیندازد و آب قارچ به خورد برنج برود. جعفری و شوید را ریز خرد نمایید و به مواد بیافزایید. سپس خامه را به مواد بیافزایید و هم بزنید تا خامه با مواد مخلوط شود. فلفل سیاه و به مقدار خیلی کم نمک به آن بیافزایید.

 

نکته اساسی: به علت استفاده از پنیر پارمسان و با نمک بودن پنیر پارمسان، مقدار نمکی که به مواد اضافه می‌نمایید می بایست خیلی کم باشد.

 

زمانی که حرارت خامه بالا رفت، کم کم شیر را به مواد بیافزایید. اگر ابتدا شیر و بعد خامه را بیافزایید، خامه گلوله گلوله می گردد، بر این اساس مهم است که ابتدا خامه را بیافزایید و بعد شیر را بیافزایید.

 

مواد را خوب هم بزنید تا شیر با مواد مخلوط شود و به خورد برنج برود. سپس نصف پنیر پامسان را به مواد بیافزایید و هم بزنید.

 

درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم نمایید تا برنج خودش را بگیرد و سفت شود. هنگامی که برنج پخت، قابلمه را از روی حرارت بردارید و هنگامی که خنک شد داخل یخچال بگذارید تا مواد کاملا سرد شوند.

 

زمانی که مواد سرد شوند، چسبناک می شوند، آن را از یخچال بیرون بیاورید. داخل یک کاسه یا قاشق غذاخوری پنیر پارمسان بریزید و نصف فنجان آب به پنیر بیافزایید و خوب هم بزنید و در آخر مقداری پنیر پارمسان روی ترکیب پنیر با آب بپاشید. (به جای ترکیب پنیر پارمسان و آب می‌تونید از یک عدد تخم‌مرغ استفاده نمایید.)

 

آرد سوخاری را داخل یک بشقاب بریزید. مقداری از مایه کوفته را با دست بردارید و کوفته های های کوچکی به انداره نارنگی درست نمایید. (در صورت تمایل قادر هستید مقداری پنیر پیتزا را به شکل گلوله‌های کوچک درست نمایید و وسط کوفته ها قرار بدهید.)

 

کوفته‌ها را ابتدا داخل ترکیب پنیر پارمسان و آب (تخم مرغ هم زده) بغلتانید و سپس داخل پودر سوخاری بغلتانید. مقداری روغن داخل تابه ای بریزید و اجازه بدهید داغ شود. سپس کوفته ها را داخل روغن داغ سرخ نمایید و هنگامی که کوفته ها سرخ شدن، روغن اضافی آن ها را بگیرید و نوش جان نمایید.

 

برای سرخ کردن کوفته ها حرارت را کم نمایید و درب تابه را ببنید تا مغز پخت شوند و سرخ شوند.

 

روش آماده کردن کوفته قارچ و عدس :

پخت کوفته قارچ با گوشت

پخت کوفته قارچ با عدس

 

مواد لازم برای کوفته قارچ و عدس :

 عدس پخته 4 پیمانه
 پیاز رنده شده1 عدد 
 هویج ریز خردشده 2 عدد
 کرفس ریز خردشده 2 ساقه
 سیر له شده 1 حبه
 پودر آویشن 1 قاشق چایخوری
 نمک2 قاشق چایخوری 
 رب گوجه ‌فرنگی2 قاشق سوپخوری 
 قارچ ریز خردشده220 گرم
تخم مرغ3 عدد
پنیر پارمیسان رنده شده نصف پیمانه
پودر سوخارینصف پیمانه
 ریحان خردشده نصف پیمانه
گردو ریز خردشده1/4 پیمانه
 روغن به مقدار لازم

 

روش آماده کردن کوفته قارچ و عدس :

برای آماده کردن ی کوفته قارچ با عدس ابتدا پیاز ریز خرد شده را با مقداری روغن داخل تابه ای تفت بدهید، سپس سیر رنده شده را به آن بیافزایید و تفت بدهید تا کمی نرم و طلایی شوند سپس تکه‌های کرفس و هویج را به آن بیافزایید و به تفت دادن ادامه بدهید، سپس رب گوجه‌فرنگی را به آن بیافزایید.

 

پس از 2-3 دقیقه قارچ‌های خردشده، پودر آویشن و نمک را به آن بیافزایید. مواد را حدود 12-10 دقیقه تفت دهید تا آب سبزیجات بخار شوند.

 

پس از آماده شدن مخلوط سبزیجات، آن را داخل یک کاسه‌ بزرگ بریزید و صبر نمایید تا به دمای محیط برسد، سپس عدس پخته را بدون آب داخل کاسه بریزید.

 

تخم‌مرغ‌ها، پنیر، ریحان و گردوی خردشده و پودر سوخاری را هم بیافزایید. مواد را خوب با هم مخلوط نمایید و ورز دهید تا مایه‌ کوفته آماده شود. مقداری از مایه را بچشید و در صورت نیاز نمک زیادتری بیافزایید. ظرف را به زمان نیم ساعت داخل یخچال قرار بدهید.

 

پس از زمان ذکرشده فر را با دمای 180 درجه‌ی سانتیگراد روشن نمایید تا گرم شود. سینی فرتان را با کمی روغن چرب نمایید. مقداری از مایه کوفته را بردارید و آن را گرد نمایید تا اندازه‌ یک توپ کوچک شود. کوفته‌ها را با فاصله از هم داخل ظرف بچینید. ظرف را به زمان 30-40 دقیقه داخل فر قرار دهید تا کوفته‌ها بپزند.

 

در یک کاسه ای همه‌ مواد سس مورد نظرتان را با هم مخلوط نمایید. موقع سرو سس را به کوفته ها بیافزایید. قادر هستید از سس کچاپ موقع سرو استفاده نمایید.

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها