لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

روش آماده کردن بامیه افغانی یکی از غذاهای سنتی افغانستان


روش های پخت بامیه افغانی

روش درست کردن بامیه افغانی

 

روش های پخت بامیه افغانی :

در این نوشته از بیتوته، روش آماده کردن بامیه افغانی آموزش داده شده است. بامیه افغانی یکی از غذاهای سنتی و محبوب افغانستان است که به علت مزه و عطر دلپذیرش در سراسر جهان شناخته شده است. این غذا با بامیه تازه، پیاز، گوجه فرنگی، ادویه جات و روغن پخته می گردد.

روش آماده کردن بامیه افغانی :

بامیه یک سبزیجات خوش طعم و مقوی است که در سراسر جهان استفاده می گردد. در افغانستان، بامیه به عنوان یک غذای اصلی محسوب می گردد و به روش های مختلفی پخت می گردد. یکی از محبوب ترین روش های پخت بامیه در افغانستان، آماده کردن بامیه افغانی است.

 

مواد لازم برای آماده کردن بامیه افغانی :

بامیه700 گرم
پیاز1 عدد بزرگ
گوجه فرنگی3 عدد
سیر3 حبه
روغن100 میلی لیتر
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
نمک1 و نیم قاشق چایخوری
فلفل سیاه1/2 قاشق چایخوری
زردچوبه1/2 قاشق چایخوری
تخم گشنیز1 قاشق چایخوری
فلفل قرمز1/2 قاشق چایخوری
آب لیمو2 قاشق غذاخوری
آب2 قاشق غذاخوری

 

روش آماده کردن بامیه افغانی :

ابتدا بامیه ها را بشویید و انتهای آنها را جدا نمایید. سپس بامیه ها را به صورت افقی به دو قسمت تقسیم نمایید.

پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد نمایید. سیر را نیز پوست بگیرید و رنده نمایید.

روغن را در یک قابلمه بزرگ گرم نمایید و پیاز را در آن تفت دهید تا نرم شود.

سیر را بیافزایید و تفت دهید تا طلایی شود.

رب گوجه فرنگی را بیافزایید و تفت دهید تا رنگ آن باز شود.

گوجه فرنگی ها را پوست بگیرید و پوره نمایید و به قابلمه بیافزایید.

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، تخم گشنیز و فلفل قرمز را بیافزایید و هم بزنید.

بامیه ها را بیافزایید و به زمان 10 دقیقه تفت دهید.

آب و آب لیمو را بیافزایید و بگذارید غذا به زمان 30 دقیقه با حرارت ملایم بپزد.

بامیه افغانی شما آماده است. آن را با برنج یا نان سرو نمایید.

 

نکاتی برای آماده کردن بامیه افغانی :

• برای اینکه بامیه ها نرم شوند، قادر هستید آنها را قبل از پخت به زمان 30 دقیقه در آب نمک خیس نمایید.

 

• اگر بامیه ها خیلی سفت هستند، قادر هستید آنها را به زمان 10 دقیقه در آب جوش بجوشانید و سپس در قابلمه بریزید.

 

• برای اینکه بامیه ها حالت ژله ای پیدا نکنند، آنها را بیش از حد نپزید.

• قادر هستید به بامیه افغانی گوشت چرخ نموده، مرغ یا ماهی بیافزایید.

• در بعضی دستورها از پود ر زیره و ادویه کاری استفاده می گردد.

 

نکته اساسی :

بامیه ها شامل ماده ای به نام موسیلاژ هستند که قادر هست سبب ایجاد حالت لغزنده در غذا شود. برای پیشگیری از این مشکل، قادر هستید بامیه ها را قبل از پخت در آب نمک قرار دهید تا موسیلاژ آن ها خارج شود.

 

نکاتی برای تهیه بامیه افغانی

روش های آماده کردن بامیه افغانی

 

فواید بامیه :

• بامیه یکی از سبزیجات کم کالری و مملو از مواد مقوی است. بامیه منبع خوبی از فیبر، ویتامین C، ویتامین A، پتاسیم و فولات است.

 

• فیبر موجود در بامیه به بهبود هضم و کم شدن کلسترول کمک می نماید.

• ویتامین C موجود در بامیه به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می نماید.

• ویتامین A موجود در بامیه برای سلامت چشم و بینایی ضروری است.

 

• پتاسیم موجود در بامیه به تنظیم فشار خون کمک می نماید.

• فولات موجود در بامیه برای رشد و نمو جنین در دوران بارداری ضروری است.

 

روش سرو :

بامیه افغانی را معمولاً با برنج سرو می کنند. قادر هستید برای تزیین این غذا از جعفری یا گشنیز خرد شده استفاده نمایید.

 

سخن پایانی :

بامیه افغانی یک غذای خوش طعم و مقوی است که قادر هست به عنوان یک وعده غذایی اصلی یا یک پیش غذا سرو شود. با کمی دقت و حوصله قادر هستید بامیه افغانی خوش طعم ای در خانه آماده کردن نمایید.

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها