لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

روش آماده کردن خورش ریحان با گوشت، خورشتی متفاوت و خوش طعم


خورش ریحان برای کجاست

روش آماده کردن خورش ریحان، خورشتی متفاوت و خوش طعم

 

روش های متفاوت برای درست کردن خورش ریحان

در این نوشته از بیتوته، با روش آماده کردن خورش ریحان آشنا می شوید. خورش ریحان، یک خورش اصیل شمالی با طعمی بی مانند و عطری دل انگیز است که به علت استفاده از سبزی های معطر، محبوبیت بسیاری در بین ایرانیان دارد. این خورش خوش طعم را میتوان با گوشت گوسفند، مرغ و یا حتی به صورت خورشت سبزیجات بدون گوشت آماده کردن نمود.

خورش ریحان، یک خورش خوش طعم و معطر شمالی است که با مزه و بوی بی مانند ریحان، تازگی و طراوت بهار را به سفره شما می آورد. این خورش به علت پخت آسان و مواد اولیه ساده، محبوبیت بسیاری پیدا نموده و قادر هست به عنوان یک غذای کامل و مقوی برای وعده های ناهار یا شام سرو شود.

 

روش آماده کردن خورش ریحان :

مواد لازم خورش ریحان :

 گوشت گوسفندی 300 گرم
 پیاز 1 عدد
 رب نارنج 1 قاشق غذاخوری
 ریحان 300 گرم
گشنیز و جعفری400 گرم
 تره 100 گرم
 نعناع 100 گرم
 برنج4 پیمانه
 زعفران دم نموده2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم
زردچوبه و روغنبه مقدار لازم

 

روش آماده کردن خورش ریحان :

برای پخت خورش ریحان خوش طعم ابتدا پیاز را نگینی خرد نمایید و با کمی روغن تفت دهید و کنار بگذارید. سپس کمی روغن حیوانی در قابلمه بریزید و گوشت های تکه ای را در روغن حیوان تفت دهید تا رنگ آنها تغییر نماید. 

 

فلفل و زردچوبه و پیاز داغ را به گوشت بیافزایید و مخلوط نمایید.

به مقدار کافی آب به قابلمه بیافزایید و حدود 2-3 ساعت اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم بپزد. 

 

سبزی خورش ریحان را خرد نمایید.

 

تابه را روی حرارت بگذارید تا داغ شود و سپس سبزی ها را تفت  دهید تا آب آن ها کشیده شود. کمی روغن به سبزی ها اضافه نموده و آن ها را سرخ نمایید.

 

نمک و رب نارنج را اضافه نموده و مخلوط نمایید. 

سبزی را به قابلمه بیافزایید و صبر نمایید خورش جا بیفتد و روغن بیندازد. 

 

برنج را که از شب قبل در آب نمک خیسانده اید را در قابلمه ای مناسب با زعفران بپزید و با خورش ریحان میل نمایید.

 

نکاتی برای آماده کردن خورش ریحان :

• این غذا را قادر هستید با گوشت مرغ نیز آماده کردن نمایید. به این صورت که از تکه های درشت مرغ استفاده نمایید.

• قادر هستید از آبغوره یا آب نارنج به جای رب نارنج استفاده نمایید.

• برای عطر و مزه قوی تر، قادر هستید از کمی پودر سیر و پودر لیمو عمانی در خورش استفاده نمایید.

• اگر خورش خیلی غلیظ شد، قادر هستید کمی آب جوش به آن بیافزایید.

 

روش آماده کردن خورش ریحان و بادمجان :

روش پخت خورش ریحان

روش درست کردن خورش ریحان

 

روش پرطرفدار دیگری که برای آماده کردن خورش ریحان وجود دارد، پخت آن به همراه بادمجان است. مزه ترکیبی بادمجان، گوشت و ریحان خیلی جذاب خواهد بود و قادر هستید آن را به عنوان غذایی مجلسی برای مهمانان خود نیز بپزید. جدول مواد اولیه مورد نیاز و مراحل روش آماده کردن غذا را در ادامه بخوانید:

 

مواد لازم برای آماده کردن خورش ریحان و بادمجان :

 ران گوسفند یا گوساله 400 گرم 
 روغن مایعبه مقدار لازم
 پیاز 1 عدد
 زردچوبه 1 قاشق چایخوری
 سبزی ریحان (ریحان، نعناع، جعفری، گشنیز و تره) 500 گرم
آب لیمو ترش 3 قاشق غذاخوری
 بادمجان 4 عدد 
 نمک و فلفلبه مقدار لازم

 

دستور پخت خورش ریحان و بادمجان :

برای آماده کردن خورش ریحان و بادمجان، ابتدا ریحان را خرد نمایید و آن را درون تابه ای مناسب بریزید. تابه را روی حرارت قرار دهید تا آب سبزی ها کاملا کشیده شود. کمی روغن را به ریحان ها بیافزایید و کمی تفت دهید تا عطر آن بلند شود.

 

در قابلمه ای دیگر پیاز را خرد نمایید و با کمی روغن تفت دهید. زمانی که پیازها نرم شدند، گوشت را به پیازها بیافزایید و آن را تفت دهید. سپس زردچوبه و فلفل را روی گوشت ها بریزید. حرارت دادن را تا جایی ادامه دهید که بوی زهم گوشت از بین برود و رنگ آن تغییر نماید.

 

ریحان هایی را که سرخ نموده اید را داخل قابلمه گوشت بریزید. سپس مقداری آب جوش را به قابلمه بیافزایید و اجازه دهید روی حرارت ملایم، کم کم بپزد. مقدار آب می بایست به اندازه ای باشد که روی مواد درون قابلمه را بپوشاند.

 

از طرفی دیگر بادمجان ها را پوست بگیرید و داخل آب و نمک قرار بدهید. بعد از حدود 1 ساعت آن ها را آبکش نمایید و زمانی که آب آن ها کشیده شد آن ها را سرخ نمایید و کنار بگذارید.

 

زمانی که یک ربع از پخت خورش باقی مانده است، نمک، آبلیمو و بادمجان های سرخ شده را هم به آن بیافزایید. پس از این زمان غذای شما آماده ی سرو است.

 

نکته : 

• قادر هستید بادمجان را بعد از پخت کامل خورش، کنار آن قرار دهید.

• این غذا را قادر هستید با گوشت مرغ نیز آماده کردن نمایید.

• قادر هستید از آبغوره یا آب نارنج به جای آب لیمو استفاده نمایید.

• برای عطر و مزه قوی تر، قادر هستید از کمی پودر سیر و پودر لیمو عمانی در خورش استفاده نمایید.

• اگر خورش خیلی غلیظ شد، قادر هستید کمی آب جوش به آن بیافزایید.

 

سوالات متداول در مورد پخت خورش ریحان :

سبزی اصلی برای آماده کردن خورش ریحان شامل چه مواردی است؟

سبزی این غذا شامل ریحان، نعناع، جعفری، گشنیز و تره است؛ البته میتوان آنها را بر پایه سلیقه حذف یا اضافه نمود.

 

مزه خورش ریحان تقریبا شبیه به چه غذایی است؟

مزه خورش ریحان به علت استفاده از رب نارنج کمی ترش است؛ اما تنظیم این مزه کاملا به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد و قابل تغییر است.

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها