روش آماده کردن ی سیتان وگان

[ad_1]

 درست کردن سیتان وگان, نحوه درست کردن سیتان وگان

سیتان و وگان چیست؟

 

دستور آماده کردن سیتان وگان 

سیتان بیشتر، به عنوان “گوشت گیاهی” شناخته شده و از گلوتن گندم ساخته شده است سیتان منبع مهم پروتئین برای گیاهخواران است. 

رایج ترین نگرانی در مورد رژیم های غذایی وگان و گیاهخواران این است که شاید این رژیم های غذایی به مقدار کافی پروتئین نداشته باشند. با این حال بسیاری از متخصصان بر این باورند که رژیم غذایی خوب برای وگان و گیاهخواران می‌تواند تمامی مواد مقوی مورد نیاز شما را تامین نماید.

 

با توجه به این نظریه میزان پروتئین موجود در غذاهای گیاهی به طور قابل ملاحظه‌ای از سایر غذاها زیادتر است. رژیم های غذایی غنی از پروتئین قادر هستند باعث تقویت قدرت عضلانی، سیری و کم شدن وزن شوند.

 

سیتان چیست؟

سیتان یک منبع پروتئینی محبوب برای بسیاری از وگان و گیاهخواران به شمار می رود. این ماده از گلوتن، پروتئین اصلی موجود در گندم به دست می آید. برخلاف بسیاری از سویاهای گوشت تقلبی، سیتان هنگامی پخته می گردد ظاهر و بافتی مشابه گوشت پیدا می نماید. همچنین به عنوان گوشت گندم یا گلوتن گندم نیز شناخته می گردد.

 

در هر ۳.۵ اونس (۱۰۰ گرم) از آن، حدود ۲۵ گرم پروتئین موجود است که آن را به یکی از غنی ترین منبع های پروتئین برای گیاهخواران و وگان‌ در این فهرست تبدیل نموده‌ است. سیتان همچنین یک منبع خوب از سلنیوم است که شامل مقادیر کمی آهن، کلسیم و فسفر هم هست.

 

شما قادر هستید این ماده‌ جایگزین گوشت را از قسمت های یخچال دار بسیاری از فروشگاه های مواد غذایی سالم آماده کردن نمایید و یا با استفاده از گلوتن، ماده حیاتی گندم، نسخه خانگی آن را به وسیله این دستور پخت به دست آورید.

 

شما قادر هستید سیتان را در قابلمه سرخ نمایید و به آن سس بیافزایید و یا حتی آن را کبابی نموده، سپس میل نمایید. بر این اساس به آسانی میتوان آن را در انواع مختلف روش های آشپزی به کار برد. با این وجود اشخاص مبتلا به بیماری سلیاک (Celiac) و یا افرادی که به گلوتن حساسیت دارند می بایست از خوردن آن پرهیز کنند.

 

سیتان بیشتر، به عنوان “گوشت گیاهی” شناخته شده و از گلوتن گندم ساخته شده است سیتان منبع مهم پروتئین برای گیاهخواران است، هر ۱۰۰ گرم شامل حدود ۲۰ گرم پروتئین است. شامل کالری کم و سالمی است و دارای کلسترول و چربی مضر نیست، خوبتر است که آن را با غلات دیگر مخلوط نمایید و بخورید تا از کمبود مواد غذایی پیشگیری نمایید.

 

میوه ها و سبزیجات منبعی مقوی برای وگان

همه میوه ها و سبزیجات دارای پروتئین برای وگان‌ و گیاهخواران هستند. اما میزان پروتئین ها در آنها کم است. با این وجود بعضی از آن ها دارای پروتئین زیادتری نسبت به سایرین هستند. سبزیجاتی نظیر کلم بروکلی، اسفناج، مارچوبه، کنگرفرنگی، سیب زمینی، سیب زمینی شیرین و جوانه بروکسل نسبت به سایرین، پروتئین زیادتری دارند.

 

یک فنجان پخته شده از آنها شامل ۴ الی ۵ گرم پروتئین است. ذرت شیرین اگرچه در اصطلاح یک دانه به حساب می آید اما یک ماده غذایی رایج است که شامل مقادیر بسیاری پروتئین مشابه به سبزیجات نام برده است. میوه های تازه، معمولاً پروتئین کمتری نسبت به سبزیجات دارند.

 

آنهایی که بیشترین مقدار پروتئین را دارا هستند شامل گواوا، گیلاس، توت ها، توت سیاه، شلیل ها و موزها هستند، که به اندازه یک فنجان از آن ها دارای حدودا ۲ الی ۴ گرم پروتئین است.

 

وگان “مرغ” سرخ شده با Seitan. اگر شما مرغ سرخ شده در جنوب را دوست دارید، سعی نمایید از سبزیجات سرخ شده Vegan در جنوب، با تمام مواد مشابه از جمله خمیر تند و آرد ساخته شده، آن را به اندازه کافی سرخ نمایید. این مرغ سرخ شده را در کنار سس گوجه فرنگی یا خردل یا چیز دیگری که دوست دارید میل نمایید.

 

روش آماده کردن مرغ سیتان :

طرز تهیه سیتان وگان,طرز درست کردن سیتان وگان

روش آماده کردن مرغ وگان

 

مواد لازم برای مرغ وگان :

 نمک (یا نمک مزه دار) ۱ قاشق چایخوری
 پودر پیاز ۱ قاشق چایخوری
 پودر سیر ۱ قاشق چایخوری
 فلفل سیاه۱ قاشق چایخوری 
 فلفل کایین یا فلفل دلمه ای اختیاری به مقدار لازم
آرد ۱ و نیم فنجان 
 مخمر تغذیه ای۱/۴ فنجان 
 خردل (اختیاری) ۱/۴ فنجان
پودر پخت۲ قاشق غذاخوری
آبنصف فنجان
* Seitan یا مرغ۱ کیلوگرم

 

Seitan (یا جایگزین مرغ دیگر، برش به ۱-۲ قطعه مربع)

 

روش آماده کردن مرغ وگان :

در یک کاسه متوسط ​​تا بزرگ، نمک، پودر پیاز، پودر سیر، آرد، فلفل سیاه، فلفل کایین و مخمر را مخلوط نمایید.

 

در یک کاسه کوچک به صورت جداگانه، خردل و آب را با هم مخلوط نمایید. ۱/۳ فنجان مخلوط آرد را به مخلوط خردل بیافزایید و خوب مخلوط نمایید.

 

پودر پخت را به مخلوط آرد بیافزایید و خوب مخلوط نمایید. تکه های مرغ را داخل کاسه ی بزرگ بریزید و آن ها را با مواد داخل آن مزه دار نمایید. بعد از ۱ ساعت مرغ ها را داخل مخلوط آرد بزنید و در قابلمه ای پر از روغن داغ سرخ نمایید.

 

اجازه بدهید همه ی اطراف مرغ کاملا سرخ شود. سپس آن ها را داخل آبکش یا روی حوله ی کاغذی قرار بدهید تا روغن آن ها خارج شود.

 

و با سس کچاپ، ادویه جات ترشی جات، خردل عسل، سس گرم یا سس کباب (یا هر چیز دیگری که برای چیزهایی مثل غذاهای سوخاری میل می نمایید) میل نمایید و لذت ببرید.

 

طرزتهیه سیتان وگان (جایگزین گیاهی گوشت)

 طرز تهیه مرغ وگان, مرغ سیتان, سیتان وگان

روش پخت سیتان وگان

 

سیتان یک گوشت گندم است، که همان پروتئین گندم است که از گندم گرفته شده و برای درست کردن یک گوشت جایگزین به کار می رود.

 

مواد لازم برای خمیر :

 آرد گلوتن ۵ فنجان
 پودر سیر ۳ قاشق سوپخوری
 پودر پیاز ۳ قاشق سوپخوری
 ریحان خشک ۲ قاشق سوپخوری
 تاماری یا سس سویایک سوم فنجان 
آب ۵ فنجان
* اسانس دود مایع۱ قاشق چایخوری

 

* اسانس دود مایع: اگر هم نبود اشكالی نداره و این تنها به مزه بهترش كمک می كند.

 

عصاره :

تاماری یا سس سویا۱ فنجان
شیره ی قند (شربت ذرت)۳ قاشق سوپخوری
آبحدود ۶ لیتر
* قارچ، پیاز یا هر نوع سبزیجات دلخواهبه میزان لازم

 

* قارچ، پیاز یا هر نوع سبزیجات دلخواه در حد لازم (فقط جهت مزه دار کردن سیتان)

 

روش آماده کردن سیتان وگان :

در ظرف بزرگی آرد گلوتن را ریخته و پودر سیر، پودر پیاز و پودر ریحان را به آن اضافه نموده، خوب مخلوط نمایید تا مزه آن به طور یکنواخت پخش شود، البته دقت نمایید که آرد گلوتن هنگامی با آب مخلوط شود خیلی چسبناک می گردد، در نتیجه تا زمانی که لازم نیست با آب ترکیب نکنید. هر ادویه یا مزه دهنده ای که بخواهید قادر هستید در این مرحله بیافزایید، سیتان ما هر طعمی که بخواهیم قادر هست داشته باشد، مزه جوجه یا هر مزه دیگری.

 

۴ فنجان آب را در ظرف دیگری بریزید و دو سوم یک فنجان را با آب پر نمایید و در یک سوم فنجان باقیمانده را تاماری بیافزایید. ۱ قاشق چایخوری دود مایع را در فنجان آب و تاماری بریزید. سپس فنجان آب و تاماری و برای مزه دار شدن آن دود مایع را در ظرفی که ۴ فنجان آب داشتیم بریزید و هم بزنید.

 

مخلوط یا همان خمیر خشک را بردارید، با استفاده از قاشق یک فرو رفتگی در وسط خمیر ایجاد نمایید و سپس مایع بالا را در آن بریزید.

 

اگر بخواهید سیتان مان نرم شود آب کمتر و اگر بخواهیم تردتر شود آب زیادتری بیافزایید.

 

حالا پس از مخلوط کردن مایع و مخلوط خشک، خمیرتان را با دست کاملا ورز بدهید، جهت ورز دادن خوبتر است به سمت پایین باشد تا هوای آن خارج شود، سپس به اندازه های دلخواه برش بزنید.

 

برای درست کردن عصاره، نصف یک قابلمه ۱۲ لیتری را از آب پرکنید، به آن یک فنجان تاماری، شیره قند یا شربت ذرت خوشه ای و قارچ و پیاز بیافزایید و خوب هم بزنید، نمی خواهیم عصاره خیلی شیرین شود و فقط اندکی شیرین شود.

 

ما می خواهیم سیتان ها را در این عصاره بجوشانیم. سیتان هنگامی می جوشد تا دو برابر اندازه اش پف نماید.

 

حالا سیتان ها را به قطعات بزرگ یا کوچک برش بزنید و در این عصاره بریزید در ظرف را به صورت نیمه باز بگذارید و هر ۱۵ دقیقه یکبار هم بزنید، زمان پخت حدودا ۴۰ تا ۴۵ دقیقه است، تا زمانیکه تکه ها ۲ برابر شده و شناور شوند. این غذا به عنوان جانشین گوشت قادر هست استفاده شود.

 

قادر هستید تکه های سیتان پخته شده در عصاره را بصورت نازک برش زده و در ساندویچ ها استفاده نمایید یا به صورت ضخیم آن ها را برش بزنید و به صورت کبابی آنها را بپزید یا به همراه آرد سوخاری در روغن بصورت کنتاکی سرخ نمایید.

 

طرز تهیه ی سیتان وگان,طرز تهیه ی وگان

روش آماده کردن سیتان وگان

 

شما قادر هستید هر شماری از انواع مختلف این را دوباره درست نمایید؛ قادر هستید درجه غلظت آن را تغییر بدهید و آنرا سفت تر درست نمایید، قادر هستید آن را نرم تر و راحت تر برای جویدن درست نمایید، به هر روشی که می خواهید قادر هستید آن را مزه دار نمایید. قادر هستید رنگ خوراکی داخل آن بریزید، چغندرهای مختلف یا چیزهایی از این قبیل تا رنگ آن تغییر نماید. اما به هر روشی که پیش می روید، می بایست یک دستور آماده کردن اساسی استوار داشته باشید تا بتوانید داخل آن بریزید و تقریباً هر چیزی را که می خواهید درست نمایید.

 

نکته:

* اگر می خواهید سیتان شما کمی تردتر شود، بگذارید کمتر بجوشد و اگر می خواهید کمی نرم تر شود، بگذارید کمی زیادتر بجوشد.

 

تاماری، در آماده کردن ی این نوع سس به طور عمده از سویا و تنها مقدار کمی گندم استفاده می گردد. این نوع سس نسبت به کویکوچی تیره تر بوده و عطر بهتری دارد. این نوع سس را سس سویای اصلی می نامند، چون روش آماده کردن آن به سس سویایی که دستورالعمل آن نخستین بار از چین به ژاپن آمد، خیلی شبیه است.

 

 

[ad_2]

منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها