دستور آماده کردن انواع ترشی رشتی خوش طعم چاشنی غذاهای سنتی

[ad_1]

ترشی بادمجان رشتی, ترشی لیته رشتی, انواع ترشی رشتی

انواع ترشی رشتی

 

روش آماده کردن ترشی رشتی خوش طعم با مزه عالی

شمال ایران همیشه با غذاهای سنتی خوش طعم اش شناخته می گردد، علاوه بر غذاهای محلی خوش طعم ، انواع ترشی که با سبزیجات محلی شمالی آماده کردن می گردد هم طرفداران بسیاری دارد ، ترشی رشتی یکی از ترشی های مخلوط خوش طعم شمالی است که میتواند مزه و مزه جدیدی به سفره های شما بیاورد. 

انواع ترشی رشتی مزه های بی مانند و خوش طعم ای دارند ، ویژگی اصلی ترشی رشتی وجود ترکیبات مختلف واستفاده از سبزیجات معطر مخصوص شمالی است که اگر در دسترس نداشتید میتوانید سبزیجات معطری که در دسترستان است را مطابق با ذائقه خودتان به ترشی رشتی بیافزایید.

 

ترشی رشتی

مواد لازم ترشی رشتی 

گل کلم ۷۰۰ گرم به صورت خرد شده
کرفس۴ ساقه به شکل خرد شده
 غوره۱۰۰ گرم
برگ گل کلم۵۰۰ گرم به صورت خرد شده
گوجه سبز۳۰۰ گرم
 سرکه قرمزبه میزان مورد نیاز
هویج ۴ عدد به صورت خرد شده
سیاه دانه ۱ قاشق چای خوری
خالواش و نعنا۲۰۰ گرم به صورت خرد شده
شپله۲۰۰ گرم
نمکبه مقدار مورد نیاز
فلفل سیاهبه میزان لازم
تخم گشنیز۱۲ گرم به صورت کوبیده شده

 

روش آماده کردن ترشی رشتی

برگ کلم ، گل کلم ، هویج ، گوجه سبز ، کرفس ، نعنا و خالواش را بشویید و بگذارید آب اضافه اش برود سپس خرد نمایید.

همه مواد را با هم مخلوط نمایید. 

نمک ، فلفل ، نعنا و خالواش را اضافه نموده و مخلوط کنید. 

مواد را داخل شیشه های پاکیزه بریزید و سپس رویش را با سرکه قرمز پر نمایید به طوری که روی مواد را بگیرد و سپس در  شیشه ها را ببندید و به زمان ۳ هفته در جایی خنک قرار دهید تا جا بیفتد. 

 

ترشی مخلوط رشتی, ترشی هفت بیجار رشتی با آبغوره, ترشی رشتی

ترشی هفت بیجار رشتی

 

ترشی هفت بیجار رشتی با آبغوره

مواد لازم ترشی هفت بیجار رشتی با آبغوره  

بادمجان قلمی ۵ عدد
فلفل سبز تند ۴۰۰ گرم
گوجه سبز (گوجه فرنگی نارس )  ۵ عدد
سبزی معطر (نعناع،پونه،خالواش،چوچاق)۲۰۰ گرم
سیر ۱ بوته
آبغوره به میزان لازم
نمک    نوک قاشق چایخوری

 

روش آماده کردن ترشی هفت بیجار رشتی

بادمجان ، گوجه و فلفل سبز را بشویید و کامال خشک نمایید و ساطوری خرد نمایید. 

سبزیها را ساطوری خرد نمایید. 

سیر را پوست گرفته و ساطوری نمایید. 

مواد را در یک قابلمه ریخته و نمک بزنید و با هم مخلوط کنید و سپس درون شیشه های پاکیزه بریزید و رویش را با آبغوره پر نمایید و در شیشه را ببندید و در یخچال نگهداشتن کنید. 

ترشی هفت بیجار را میتوانید در کنار فسنجان ، باقلاقاتوق و برنج ایرانی میل نمیاید. 

موادی که در ترشی هفت بیجار استفاده می شوند می بایست کاملا نرم و ریز خرد شوند ، به همین علت ترشی هفت بیجار یک ترشی فوری محسوب می گردد و ۱ ساعت پس از آماده کردن قابل استفاده است. 

 

ترشی هفت بیجار رشتی با سرکه

مواد لازم ترشی هفت بیجار رشتی با سرکه  

بادمجان    ۴ عدد
  سیب زمینی ترشی   ۲ عدد
  هویج    ۲ عدد
  گل کلم متوسط   ۱ عدد
  گوجه فرنگی   نیم کیلو
   فلفل دلمه ای   ۲ عدد
  کلم قرمز کوچک   ۱ عدد
  سیر    ۱ بوته
  سبزیجات معطر   ۴ پیمانه
  نمک   ۳ ق غ
  ادویه ترشی   ۲ ق غ
  سرکه به میزان لازم
  فلفل به میزان لازم

 

روش آماده کردن ترشی هفت بیجار رشتی با سرکه

سبزیجات را بشویید و بگذارید خشک شوند.

پوست بادمجان ، سیب زمینی ترشی و هریج را بگیرید . سپس ریز و یک اندازه خرد نمایید. 

سبزیجات خرد شده را روی یک پارچه پاکیزه مسطح نمایید تا کاملا آبشان خشک شود و سپس لایه به لایه با سبزیجات معطر داخل شیشه بریزید.

 

سبزیجات معطر را خرد نمایید. میتوانید از ترکیب سبزیجاتی مثل نعنا ، مرزه ، ترخون ، گشنیز ، جعفری و ریحان استفاده نمایید. در صورتی که سبزیجات تازه در دسترس نبود میتوانید سبزیجات خشک را جایگزین کنید. 

سرکه را بیافزایید به طوری که روی مواد را بگیرد. 

در ظرف را بسته به زمان ۱ هفته در دمای محیط قرار بدهید تا جا بیوفتد. 

 

طرز تهیه ترشی رشتی, ترشی هفت بیجار رشتی, ترشی هفت بیجار رشتی با سرکه

ترشی بادمجان رشتی

 

ترشی بادمجان رشتی

مواد لازم ترشی بادمجان رشتی  

بادمجان ۱۰ عدد
سرکه ۱/۵ لیتر
نمک ۲ قاشق چایخوری
ادویه ترشی ۲ قاشق مربا خوری
سیر  ۱ بوته
فلفل سبز ( تند ترشی)  ۱۰ عدد
سبزی ترشی شامل: خالواش، نعناع و چوچاق ۵۰۰ گرم

 

روش آماده کردن ترشی بادمجان رشتی

این ترشی بادمجان شکم پر شمالی با سبزیجات محلی شمالی آماده کردن می گردد ولی در صورت در دسترس نبودن برای آماده کردن ترشی بادمجان شکم پر میتوانید از سبزیجات معطر دلخواه خودتان استفاده نمایید. میتوانید از ترکیب نعنا ، ترخون ، تره و گشنیز به میزان مساوی استفاده نمایید. 

 

بادمجان را بشویید و بدون این که پوست بگیرید برش طولی بزنید به طوری که چاقو از سمت دیگر خارج نشود و داخل سرکه در حال جوش بیندازید تا کمی نرم شوود سپس از روی حرارت برداشته بادنجان را از سرکه بیرون بیاورید و کناری بگذارید خنک و کمی خشک شود. 

سبزیها را ساطوری خرد نمایید. 

سیر را حلقه نمایید و به همراه ادویه ها به سبزی بیافزایید. 

 

داخل شکم بادمجان ها را با مخلوط سبزی پر نمایید و لبه ها را کمی به هم بیاورید و داخل شیشه به همراه فلفل بچینید. 

شیشه ها را با سرکه پر نمایید و درشان را ببندید و به زمان ۳۰ روز در جایی خنک قرار دهید تا جا بیفتد. 

از گلپر و فلفل سیاه هم میتوانید به عنوان ادویه ترشی بادمجان شکم پر استفاده نمایید. 

 

 ترشی لیته رشتی, انواع ترشی رشتی, ترشی شمالی, ترشی مخلوط شمالی

ترشی لیته رشتی

 

ترشی لیته رشتی 

مواد لازم ترشی لیته رشتی  

بادمجان    ۱ کیلوگرم
سیر  ۴ حبه
 هویج  ۱ کیلوگرم
سبزی‌های معطر ۳۰۰ گرم
کلم سفید ۶۰۰ گرم
فلفل سبز ۱ عدد
سیاه دانه به میزان لازم
ادویه ترشی به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم 
نمک به میزان لازم
سرکه به میزان لازم

 

روش آماده کردن ترشی لیته رشتی

بادمجان را در ترکیب مساوی آب و سرکه بپزید و کنار بگذارید خنک شود و سپس آبشان را خوب بگیرید. 

بادمجان را به همراه سیر و هویج در همزن خرد نمایید. 

سبزی ، کلم و فلفل سبز را اضافه کره و میکس نمایید تا کاملا خرد شود. 

مقدار تندی فلفل بسته به ذائقه خودتان است و میتوانید مقدار کمتر با زیادتری فلفل سبز استفاده نمایید. 

 

سیاه دانه ، ادویه ترشی ، زردچوبه ، نمک و سرکه را به مواد ترشی اضافه نموده و مخلوط نمایید.

میزان سرکه می بایست به قدری باشد که مواد نه خیلی شل باشند و نه خیلی سفت

مواد ترشی لیته را داخل شیشه بریزید و درش را ببنید و به زمان ۱ هفته در دمای محیط بگذارید تا جا بیوفتد و سپس به یخچال منتقل نمایید. 

 

بخش تغذیه و آشپزی بیتوته

 

[ad_2]

منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها