لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

خواص انجیر هندی؛ طعمی متفاوت و شگفت‌انگیز در دنیای میوه‌ها


انجیر هندی, ارزش غذایی انجیر هندی, انجیر هندی یا گلابی خاردار

انجیر هندی یا گلابی خاردار

 

فواید و ارزش غذایی انجیر هندی: میوه‌ای با قدرت ضد التهابی و آنتی‌باکتریال

انجیر هندی یا گلابی خاردار میوه کاکتوس اپونچا هیمیوفوسا است که استفاده آن به صورت خوراکی یا ماسک های خانگی برای جوانسازی پوست و سلامت کلی بدن سودمند است. در این نوشته از بیتوته شما را با خواص و روش استفاده این میوه خوش طعم آشنا می نماییم.

اپونچا هیمیفوسا Opuntia humifusa که به نام زبان شیطان devil’s tongue  ، گلابی خاردار شرقی Eastern prickly pear  یا انجیر هندی ( به انگلیسی : Indian fig )  شناخته می گردد. کاکتوسی از خانواده اپونتیا Opuntia است که در شرق ایالات متحده ، میسی سی پی و شمال مکزیک می روید.  

 

این کاکتوس برگهایی مسطح و پهن دارد که گل هایش به رنگ زرد و طلایی ( گاهی دارای مرکز قرمز )  در حاشیه برگهای بالغ رشد می کنند  . گل های این کاکتوس بزرگ و به اندازه 4 – 6 سانتی متر هستند. اندازه های میوه های آبدار  این کاکتوس 3 – 5 سانتی متر است که ابتدا سبز رنگ است و در حالت رسیده به  رنگ های زرد ، نارنجی ، صورتی ، قرمز یا بنفش دیده می شوند. 

 

هر میوه انجیر هندی حدود 6 – 33 دانه کوچک پهن و روشن دارد.

میوه انجیر هندی موهایی خارمانند دارند ولی پالپ داخل آن را میتوانید با اسکوپ بردارید ، پوره نمایید و دانه هایش را صاف نمایید و به عنوان شربت یا ژله از آن استفاده کنید. 

 

میوه های انجیر هندی هر چه زیادتر برسند رنگشان تیره تر شده و خارهای بزرگشان را از دست می دهند ولی همچنان شاید خارهای خیلی ظریفی روی پوست میوه باقی مانده باشد بر این اساس به هیچ عنون نباید این میوه را با پوست استفاده نمایید.

 

از میوه انجیر هندی میتوانید علاوه بر استفاده خوراکی در ماسک های مواظبت از پوست هم استفاده نمایید. 

در ادامه نوشته در خصوص روش استفاده انجیر هندی ، ارزش غذایی و خواص آن برای سلامت زیادتر صحبت میکنیم. 

 

مزه انجیر هندی یا گلابی خاردار

بیشتر مردم مزه انجیر هندی را طعمی بین هندوانه و آدامس بادکنکی کلاسیک توصیف می کنند. بعضی دیگر هم مزه آن را به عنوان ترکیبی از هندوانه ، توت فرنگی و تمشک توصیف میکنند. 

این میوه شیرین و پر آب و مملو از ویتامین و مواد مقوی سودمند برای سلامت بدن و شادابی پوست است. 

 

انجیر هندی, ارزش غذایی انجیر هندی,ارزش غذایی انجیر هندی

ارزش غذایی انجیر هندی

 

ارزش غذایی انجیر هندی یا گلابی خاردار

انجیر هندی یا گلابی خاردار ترکیبی از آنتی اکسیدان ها ، مواد معدنی ، ویتامین ها و مقدار بسیاری فیبر است. انجیر هندی 24 درصد ویتامین ث مورد نیاز روزانه بدن را تامین می نماید و مقدار بسیاری منیزیم و کلسیم دارد. این میوه منبع خوراکی بسیاری از ویتامین های گروه ب است که برای سلامت بدن حیاتی هستند.

گلابی خاردار زرد و قرمز دارای بیشترین میزان کاروتن و ویتامین آ هستند.

هر 100 گرم انجیر هندی شامل مواد مقوی زیر است:  

 

انرژی 41 کالری
سدیم 5 میلی گرم
 پتاسیم  220 میلی گرم معادل 6 درصد مقدار مورد نیاز روزانه ( DV )
کربوهیدرات 10 گرم معادل  3درصد  ( DV )
 فیبر غذایی 3.6 گرم معادل 14 درصد ( DV )
پروتئین 0.7  گرم معادل 1 درصد ( DV )
ویتامین ث 23 درصد ( DV )
 آهن 1 درصد ( DV )
کلسیم 5 درصد ( DV )
ویتامین ب 6 5 درصد ( DV )
منیزیم 21 درصد ( DV )
فولات 6 میکروگرم
نیاسین 0.46 میلی گرم
ریبوفلاوین 0.06 میلی گرم
تیامین 0.014 میلی گرم
مس 0.08 میلی گرم
آهن 0.3 میلی گرم
منیزیم 85 میلی گرم
فسفر 24 میلی گرم
روی 0.12 میلی گرم

 

نکته های مهم قبل از استفاده انجیر هندی یا گلابی خاردار

نگهداشتن انجیر هندی در دمای اتاق سبب نرم تر شدن میوه می گردد. 

ماندگاری انجیر هندی در یخچال بسته به میزان رسیده بودن میوه موقع خرید بین 1 – 2  هفته است. 

میتوانید پوره میوه را به زمان 6 – 12 ماه در فریزر نگهداشتن کنید.

 

از انجیر هندی یا گلابی خاردار میتوانید نوشیدنی خوش طعم ای آماده کردن نمایید که مزه آن شباهت بسیاری به ترکیب آدامس بادکنکی و هندوانه دارد. 

از آب گلابی خاردار معمولا برای آماده کردن مربا و آب نبات ، کوکتل ها و جایگزین سرکه سالادها استفاده می گردد. 

از این میوه میتوانید برای مزه دار کردن کرم پنیری روی کیک ها استفاده نمایید. 

 

از ترکیب آب انجیر هندی با کمی آب پرتقال و لیمو و جوشاندن آن میتوانید سس خوش طعم ای برای سالاد میوه ای و چیزکیک درست نمایید. 

رسیده تر شدن میوه سبب می گردد خارهای درشت آن بریزد ولی همچنان خارهای خیلی ریزی به پوست میوه وصل هستند که شاید با چشم دیده نشوند بر این اساس این میوه را ترجیحا بدون پوست استفاده نمایید تا خارهای ریز آن موقع بلغ سبب بروز عفونت در گلو و مری و معده نشوند. 

 

انجیر هندی, ارزش غذایی انجیر هندی, نحوه برش انجیر هندی

روش برش انجیر هندی

 

روش برش و آماده سازی انجیر هندی یا گلابی خاردار

روی میوه انجیر هندی خارهای خیلی ریزی وجود دارد که به آسانی وارد پوست می شوند و دردناک هستند. بر این اساس برای بریدن میوه و جدا کردن پوست نیاز به استفاده از دستکش های چرمی ضخیم دارید. 

1. هر دو سر انجیر هندی را با چاقویی تیز به حالت افقی برش بزنید و جدا نمایید.

2. یک برش عمودی روی کل انجیر خاردار ایجاد نمایید. 

3. انگشت خود را داخل برشی که درست نموده اید ببرید و پوست را بگیرید و آغاز به کندن پوست ضخیم گوشتی اطراف میوه نمایید.

4. گوشت انجیر هندی پر از دانه های کوچک سفت و غیر قابل جویدن ولی خوراکی است که میتوانید در صورت تمایل میوه را خورد نموده و همراه با دانه هایش میل کنید. 

5. ولی اگر میخواهید آب میوه را بگیرید ، انجیر هندی های پوست گرفته را داخل مخلوط کن پوره نمایید و با یک توری ریز صاف نمایید و آبش را بگیرید. 

6. پالپ و دانه ها را دور بریزید. 

از آب میوه میتوانید استفاده های مختلفی بنمایید. 

بسته به اندازه گلابی خاردار هر 6 – 12 میوه ، 1 لیوان آب به شما میدهد. 

ترکیب مساوی آب گلابی خاردار با لیموناد میتواند یک نوشیدنی عالی باشد. 

 

انجیر هندی, ارزش غذایی انجیر هندی, فواید انجیر هندی

فواید انجیر هندی

 

خواص انجیر هندی یا گلابی خاردار

انجیر هندی یا گلابی خاردار دارای طیف وسیعی از فواید زیبایی و تندرستی است که شماری از آن ها را در ادامه نوشته خواهید دید.

 

انجیر هندی و مواظبت همه جانبه از پوست

انجیر هندی مملو از اسیدهای چرب ضروری امگا3 و امگا 6 و آنتی اکسیدان طبیعی ویتامین ای است. این میوه مملو از اسیدهای آمینه است که به افزایش تولید کلاژن و بازسازی سلولی کمک می نماید. محتوای ویتامین کا موجود در آن به روشن کردن سیاهی زیر چشم و بهبود ظاهر پوست کمک می نماید.

 

آبرسانی موها با انجیر هندی

انجیر هندی توانایی فوق العاده ای برای مرطوب کنندگی دارد. ویتامین ای موجود در آن ، نه تنها به نرم شدن پوست کمک می نماید بلکه میتواند به عنوان یک کاندیشنر عمیق برای ساقه موها عمل نماید. اسیدهای چرب ضروری و پروتئین موجوددر آن به بازیابی درخشندگی و بهبود موقعیت کلی موها کمک می نماید. 

 

انجیر هندی جایگزین طبیعی هیالورونیک اسید

کاکتوس انجیر هندی میتواند در خشک ترین شرایط زندگی نماید چراکه گوشت  ژل مثل داخل برگهایش شامل رطوبت لازم برای زنده ماندن گیاه است. این گوشت معادل طبیعی اسید هیالورونیک پوست  ما است ضمن این که شامل پلی ساکاریدهایی است که به قفل رطوبت در پوست کمک می نماید.

 

انجیر هندی, ارزش غذایی انجیر هندی, خواص انجیر هندی برای زیبایی

خواص انجیر هندی برای زیبایی

 

خاصیت ضد التهاب و آنتی اکسیدانی انجیر هندی

انجیر هندی خاصیت ضد التهاب و آنتی اکسیدانی دارد. 

آزمایش که روی موشها انجام شد نشان داده است که گلابی خاردار میتواند به کم شدن التهاب دستگاه گوارش و برونشیت کمک نماید. 

ساقه های تازه آن به علت داشتن ترکیب بتانین و ایزوبتنین در برابر رادیکال های آزاد خیلی تاثیرگذار عمل می کنند. 

 

کم شدن وزن با انجیر هندی

فیبر غذایی موجود در انجیر هندی به کم شدن وزن کمک می نماید. 

در مطالعه ای که روی 20 فرد سالم انجام شد ، هر نفر روزی 3 بار 500 میلی گرم فیبرکاکتوس استفاده نمود ، فیبر غذایی در روده ها به چربی های استفاده شده متصل می شدند و دفع چربی از راه مدفوع را افزایش میدادند که همین امر سبب کم شدن جذب انرژی در بدن و کم شدن وزن می شد.

 

کاهش قند خون با انجیر هندی 

انجیر هندی شامل فیبر محلول و پکتین است که به کم شدن قند خون کمک می نماید. 

بر پایه تحقیقات استفاده انجیر هندی سطح قند خون ناشتا و انسولین پس از غذا در بزرگسالان را کم شدن میدهد.

 

انجیر هندی, ارزش غذایی انجیر هندی, پایین آوردن قند خون با انجیر هندی

یکی از خواص انجیر هندی کاهش قندخون است

 

سلامت کبد با انجیر هندی

خواص آنتی اکسیدانی انجیر هندی سبب کم شدن التهاب و استرس اکسیداتیو در بدن می شودکه به بهبود مشکلات کبدی کمک می نماید.  مطالعه ای که روی موش های چاق انجام شد نشان داد که استفاده گلابی خاردار میتواند در برابر بیماری کبد چرب غیر الکلی از موجودات زنده محافظت نماید. 

 

درمان خماری با انجیر هندی

مطالعه ای که در مجله Archives of Internal Medicin منتشر شد نشان داد که گلابی خاردار به درمان خماری پس از استفاده نوشیدنی های الکلی کمک می نماید.

در مطالعه انجام شده به 64 جوان بالغ عصاره گلابی خاردار و دارونما ، 5 ساعت قبل از نوشیدن 1.75 گرم الکل به ازای هر کیلوگرم از وزن بدنشان داده شد. 

افرادی که عصاره گلابی خاردار استفاده نموده بودن روز بعد علایم خماری کمتری (مثل خشکی دهان و از دست دادن اشتها) را تجربه نمودند.

 

کم شدن کلسترول خون با انجیر هندی 

استفاده انجیر هندی میتواند سطح کلسترول خون را کم شدن دهد برای چه که فیبر غذایی در آن به کلسترول بد متصل شده و مانع از جذب آنها در خون شده و به همراه خود از بدن دفعشان می نماید. 

 

عوارض جانبی انجیر هندی

استفاده انجیر هندی به طور کلی با استفاده متعادل بی خطر است ولی تحقیقات محدودی در مورد تاثیرات طولانی زمان استفاده ا ین میوه انجام شده است که میتواند مشکلات زیر را ایجاد نماید :

– حالت تهوع

اسهال

نفخ

سردرد

– مدفوع بزرگتر

– افزایش حرکت های روده

 

بخش تغذیه و آشپزی بیتوته

 



منبع : بیتوته

آخرین دیدگاه‌ها