لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

نان قماق؛ نان سنتی مازندارن با طعمی ویژه و خوش طعم


نان قماق, طرز تهیه قماق مازندرانی, طرز تهیه نان محلی مازندران در خانه

روش آماده کردن نان محلی مازندران در خانه

 

روش آماده کردن قماق مازندرانی سالم و مقوی

نان قماق یکی از نان‌های سنتی ایرانی است که با استفاده از سبزیجات تازه یا خشک آماده کردن می‌شود. این نان با مزه و عطر خاصی که به واسطه سبزیجات مورد استفاده در آن به وجود می‌آید، از دیگر نان‌های سنتی ایرانی متمایز می‌شود. در این نوشته از بیتوته شما را با دستور آماده کردن این نان خوش طعم و سنتی آشنا می نماییم.

نان قماق یکی از نان‌های سنتی و پرطرفدار در شهرهای مازندرانی است. برای آماده کردن این نان، از سبزیجات تازه و خشک استفاده می‌شود. نان قماق در گذشته روی گاز پخته می‌شد و برای آماده کردن آن، درب تابه یا قابلمه مورد نظر را روی زغال قرار می‌دادند تا خوب پخته شود. این نان خیلی مقوی و با ارزش غذایی بالاست و می‌تواند در ماه مبارک رمضان برای افطاری مناسب باشد. همچنین، به علت استفاده کم از شکر در آماده کردن آن، برای افرادی که دارای دیابت هستند نیز مناسب است. برای آماده کردن نان قماق، مواد اولیه زیر مورد نیاز است:

 

نان قماق, طرز تهیه قماق مازندرانی, نان قماق سبزیجات

نان قماق سبزیجات

 

نان قماق 

مواد لازم نان قماق 

 مواد لازم میزان 
آرد یک پیمانه 
بکینگ پودر  یک قاشق چایخوری
 کره  یک چهارم پیمانه 
تخم مرغ چهار عدد 
گردو نصف پیمانه 
شکر یک قاشق غذاخوری 
پیازچه یک قاشق غذاخوری 
جعفرییک قاشق غذاخوری
شنبلیلهیک قاشق غذاخوری
شوید یک قاشق غذاخوری

 

روش آماده کردن نان قماق 

1. در مرحله اول، سبزیجات را به دقت پاک نموده و آن‌ها را به خوبی بشویید.

2. سپس سبزیجات را در آبکش بریزید تا آب آن‌ها به خوبی گرفته شود و سپس آن‌ها را خرد نمایید. می‌توانید از پیاز نیز به جای پیازچه استفاده نمایید.

3. در مرحله بعد، تخم‌مرغ‌ها را در یک ظرف مناسب بشکنید و با همزن برقی به خوبی هم بزنید تا سفیده و زرده با هم ترکیب شده و از لختی خارج شوند.

4. سپس کره را در یک ظرف قرار داده و با گذاشتن آن بر روی بخار آب کتری، ذوب نمایید.

5. کره ذوب شده را به تخم مرغ اضافه نموده و خوب ترکیب نمایید.

6. گردوها را خرد نموده و با سبزیجات خرد شده، به ترکیب کره ذوب شده و تخم مرغ بیافزایید و مواد را با هم مخلوط نمایید.

7. سپس آرد را در ۲ الی 3 مرحله الک نمایید و به تدریج به ترکیب سبزیجات و تخم مرغ و گردو بیافزایید و همه مواد را با هم ترکیب نمایید تا مخلوطی یکنواخت و صاف شود.

8. سپس یک قاشق غذاخوری شکر، پیازچه، جعفری، شنبلیله و شوید را به مواد ترکیب شده بیافزایید و دوباره همه مواد را با هم ترکیب نمایید.

9. در مرحله بعد، قابلمه‌ای را روی حرارت متوسط گذاشته و آن را با یک لایه روغن پوشانید.

10. سپس مخلوط آماده کردن شده را مثل کوکو داخل قابلمه ریخته و آن را صاف نمایید.

11. قابلمه را با درب بپوشانید و بر روی حرارت کم قرار دهید و به زمان ۵۰ تا ۶۰ دقیقه بپزید تا نان قماق کاملاً پخته شود و رنگ طلایی زیبایی به آن بدهد.

12. بعد از پخت، نان قماق را از قابلمه خارج نموده و بر روی یک سینی قرار داده و به صورت داغ سرو نمایید.

13. نان قماق می‌تواند به عنوان یکی از گزینه های خوش طعم برای صبحانه یا میان وعده سرو شود. همچنین، می‌توانید آن را با چای یا قهوه سرو نمایید.

 

نان قماق, طرز تهیه قماق مازندرانی, دستور تهیه نان قماق شمالی

دستور آماده کردن نان قماق شمالی

 

چه نوع سبزیجاتی برای آماده کردن نان قماق خوبتر است استفاده کنم؟

برای آماده کردن نان قماق، می‌توان از مجموعه‌ای از سبزیجات تازه و خشک استفاده نمود. سبزیجات معمولاً شامل پیازچه، جعفری، شنبلیله، تره فرنگی خشک، گشنیز خشک و… است.

 

خوبترین نوع سبزیجات برای آماده کردن نان قماق سبزیجات تازه هستند. پیازچه، جعفری و شنبلیله از سبزیجات تازه‌ای هستند که در آماده کردن نان قماق استفاده می‌شوند. اما اگر شما نمی‌توانید سبزیجات تازه را پیدا نمایید، می‌توانید از سبزیجات خشک هم استفاده نمایید. در این صورت، خوبترین گزینه انتخاب سبزیجات خشک با کیفیت و تازه است.

 

همچنین می‌توانید از سبزیجات دیگری مثل گشنیز و تره فرنگی خشک نیز برای آماده کردن نان قماق استفاده نمایید. در هر صورت، مهمترین نکته این است که سبزیجاتی که استفاده می‌نمایید، تازه و با کیفیت باشند تا بتوانید نان قماق با مزه و عطر زیادتری آماده کردن نمایید.

 

نکاتی برای آماده کردن نان قماق

برای آماده کردن نان قماق، می‌توانید به نکته های زیر توجه نمایید تا نان قماق شما با مزه و عطر زیادتری آماده کردن شود:

• استفاده از سبزیجات تازه: خوبتر است از سبزیجات تازه برای آماده کردن نان قماق استفاده نمایید، زیرا سبزیجات تازه مزه و عطر زیادتری دارند و می‌توانند به نان قماق مزه و عطر خاصی بدهند.

• الک کردن آرد: قبل از اضافه کردن آرد به مواد دیگر، آرد را الک نمایید تا نان قماق نرم و خوش طعم تر شود.

• استفاده از کره: برای آماده کردن نان قماق، خوبتر است از کره به جای روغن استفاده نمایید، زیرا کره به نان قماق مزه و عطر خاصی می‌دهد.

• پخت در حرارت کم: نان قماق خوبتر است در حرارت کم پخته شود تا سبب شود که نان قماق نرم تر و خوش طعم تر باشد.

• استفاده از قابلمه: برای پخت نان قماق، خوبتر است از قابلمه استفاده نمایید تا نان قماق خوبتر و یکنواخت پخته شود.

• نگهداشتن در دمای مناسب: بعد از پخت، نان قماق را در دمای مناسب نگهداشتن نمایید تا طراوت و مزه خود را حفظ نماید.

• استفاده از مواد با کیفیت: برای آماده کردن نان قماق، از مواد با کیفیت و تازه استفاده نمایید تا نان قماق با مزه و عطر زیادتری آماده کردن شود.

• آذین: بعد از پخت نان قماق، می‌توانید آن را با سبزیجات تازه آذین نمایید تا به نان قماق زیبایی و مزه زیادتری بدهد.

 

نان قماق, طرز تهیه قماق مازندرانی, نان قماق یکی از نان‌های سنتی ایرانی

نان قماق یکی از نان‌های سنتی ایرانی

 

سوالات متداول در خصوص نان قماق

در زیر به بعضی از سوالات متداول در خصوص نان قماق و جواب آنها جواب داده شده است:

 

1. نان قماق چیست؟

نان قماق یکی از نان‌های سنتی ایرانی است که با استفاده از سبزیجات تازه یا خشک آماده کردن می‌شود. این نان در مناطق مختلف ایران، به خصوص در مناطق شمالی از جمله گیلان و مازندران معروف است.

 

2. از چه موادی برای آماده کردن نان قماق استفاده می‌شود؟

برای آماده کردن نان قماق، از آرد، پیازچه، جعفری، شنبلیله، گشنیز، بابونه و سایر سبزیجات استفاده می‌شود. همچنین بعضی از نان‌های قماق با اضافه کردن کره یا روغن نیز آماده کردن می‌شود.

 

3. نان قماق چه خواصی دارد؟

نان قماق با توجه به استفاده از سبزیجات مختلف، خواص مختلفی دارد. به عنوان مثال، این نان می‌تواند به عنوان یک منبع خوبی از فیبر و ویتامین‌های مختلف مثل ویتامین C و K عمل نماید. همچنین، سبزیجات مورد استفاده در آماده کردن نان قماق می‌توانند به عنوان یک منبع خوبی از آنتی‌اکسیدان‌ها عمل کنند و به تندرستی قلب و عروق کمک کنند.

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها