لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

روش آماده کردن کلوچه شوشتری شیرینی خوش طعم و سنتی خوزستان


مواد لازم برای تهیه کلوچه شوشتری

روش آماده کردن کلوچه شوشتری شیرینی خوش طعم و سنتی خوزستان

 

روش پخت انواع کلوچه شوشتری:

در این نوشته از بیتوته، قصد داریم شما را با روش آماده کردن کلوچه شوشتری آشنا کنیم. کلوچه شوشتری یکی از شیرینی های محلی و معروف است که در شهر شوشتر در استان خوزستان تولید می گردد. این شیرینی دارای مزه و مزه ای ویژه و منحصر به فرد است و از مواد اولیه ساده ای مثل آرد، شکر، روغن، رازیانه، زیره و در صورت تمایل خرما آماده کردن می گردد. کلوچه شوشتری به دو صورت شکری و خرمایی آماده کردن می گردد که هر کدام طرفداران ویژه خود را دارند.

کلوچه شوشتری یکی از شیرینی های سنتی و خوش طعم استان خوزستان است که به علت مزه و عطر دلپذیرش، طرفداران بسیاری دارد. این کلوچه معمولاً به دو شکل شکری و خرمایی آماده کردن می گردد که هر کدام از آن ها مزه و مزه ویژه خود را دارند.

 

روش آماده کردن کلوچه شوشتری :

 

مواد لازم برای آماده کردن کلوچه شوشتری شکری :

 آرد قنادی 4 پیمانه
 آرد گندم1 پیمانه
 شیر1 پیمانه
 روغن مایع نصف پیمانه
 پودر قند1.5 پیمانه
 پودر مخمر فوری 1 قاشق غذاخوری
 بکینگ پودر 1/4 قاشق چایخوری
 نمک 1/4 قاشق چایخوری
رازیانه3 قاشق غذاخوری
زیره3 قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ1-2 عدد
زعفران دم نمودهبه مقدار لازم

 

مواد لازم برای آماده کردن کلوچه شوشتری خرمایی :

 خرما1 پیمانه
 پودر هل1 قاشق چایخوری
 پودر دارچین1 قاشق چایخوری

 

روش آماده کردن کلوچه شوشتری شکری :

ابتدا پودر مخمر را با 1 قاشق غذاخوری شکر مخلوط نموده و سپس نصف پیمانه شیر ولرم را به آرامی داخل آن بریزید. ظرف محتوی این مواد را 15 دقیقه کنار بگذارید تا مخمر عمل نماید.

 

بکینگ پودر و نمک را با 5 پیمانه آرد مخلوط نموده و مخلوط آرد را 3 بار الک نمایید. سپس، رازیانه و زیره را هم داخل آرد بریزید و خوب هم بزنید.

روغن مایع را به مخلوط آرد اضافه نموده و هم بزنید تا مواد به شکل خرده نان درآیند. سپس، شیر و مخمر عمل نموده را به مخلوط بیافزایید و با دست ورز دهید تا خمیر نرم و لطیفی حاصل شود.

 

خمیر را داخل کاسه چرب شده قرار دهید و روی آن را با سلفون بپوشانید. خمیر را به زمان 1 ساعت در جای گرم قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود. (قادر هستید اطراف ظرف را با پتو بپوشانید.)

 

بعد از اینکه خمیر استراحت نمود. فر را روشن نمایید تا گرم شود. خمیر را روی سطح آردپاشی شده به شکل دایره باز نمایید. سپس، خمیر را به شکل دلخواه برش بزنید.

کلوچه ها را داخل سینی فر که از قبل با کاغذ روغنی پوشانده شده قرار دهید و روی آن ها را با مخلوط زرده تخم مرغ و زعفران رومال نمایید.

کلوچه ها را به زمان 20 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا بپزند.

 

روش آماده کردن کلوچه شوشتری خرمایی :

طرز تهیه کلوچه های سنتی

روش پخت کلوچه شوشتری

 

هسته های خرماها را گرفته و به شکل مربع یا دلخواه برش بزنید. حتی قادر هستید آن ها را له نمایید و با پودر هل و پودر دارچین خوب مخلوط نمایید.

 

خمیر کلوچه شوشتری شکری را به شکل دایره باز نمایید و مواد خرمایی را روی آن قرار دهید.

خمیر را به شکل دلخواه جمع نمایید و به شکل دایره یا بیضی درآورید.

 

کلوچه ها را داخل سینی فر که از قبل با کاغذ روغنی پوشانده شده قرار دهید و روی آن ها را با مخلوط زرده تخم مرغ و زعفران رومال نمایید.

کلوچه ها را به زمان 20 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا بپزند.

 

کلوچه شوشتری کلوچه سنتی خوزستان

کلوچه شوشتری خرمایی

 

نکاتی برای آماده کردن کلوچه شوشتری :

• برای اینکه خمیر کلوچه نرم و لطیف شود، خوبتر است از آرد قنادی استفاده نمایید.

• اگر از آرد گندم استفاده می نمایید، می بایست آن را الک نمایید تا صاف و یکدست شود.

• برای اینکه کلوچه ها به خوبی پخته شوند، می بایست فر را از قبل گرم نمایید.

• اگر می خواهید کلوچه ها مزه زعفرانی داشته باشند، قادر هستید به زرده تخم مرغی که برای رومال استفاده می نمایید، مقداری زعفران دم نموده بیافزایید.

 

روش های تهیه کلوچه شوشتری

روش آماده کردن کلوچه شوشتری

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها