لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

طعمی متفاوت با روش آماده کردن شیرینی شکر پنیر خانگی


شکر پنیر

روش آماده کردن شیرینی شکر پنیر

 

روش آماده کردن شیرینی شکر پنیر به روش های متفاوت :

شیرینی شکر پنیر یک شیرینی سنتی ایرانی است که از شکر، آب و آرد برنج آماده کردن می گردد. این شیرینی معمولاً در اندازه های کوچک و گرد یا مربعی آماده کردن می گردد و به علت مزه شیرین و بافت کشسانی که دارد، خیلی محبوب است. در این نوشته از بیتوته، به مواد اولیه و روش های آماده کردن ی این شیرینی خوش طعم خواهیم پرداخت.

شکر پنیر یک شیرینی سنتی ایرانی است که از شکر، آب و بعضی وقت ها آرد یا نشاسته آماده کردن می گردد. این شیرینی معمولاً به شکل رشته های نازک و بلند یا مکعب های کوچک است و با مزه های مختلفی مثل هل، دارچین و گلاب عرضه می گردد. شکر پنیر را میتوان به عنوان میان وعده یا دسر سرو نمود و همچنین برای آذین انواع غذاها مثل بستنی، کیک، ژله و دسرهای دیگر استفاده می گردد.

 

شکر پنیر یک شیرینی خیلی قدیمی است و قدمت آن به بیش از 5000 سال پیش می رسد. این شیرینی در ابتدا در ایران و کشورهای همسایه مثل عراق، سوریه و لبنان تولید می شد و سپس به سایر نقاط جهان گسترش یافت. شکر پنیر در ایران به نام های مختلفی مثل «شکر پارچه ای»، «شکر کشمیری» و «شکر شیرازی» شناخته می گردد.

 

شکر پنیر را میتوان به روش های مختلف آماده کردن نمود. یکی از روش های رایج آماده کردن شکر پنیر، استفاده از دستگاه شکر پنیر است. این دستگاه شامل یک دیگ بزرگ است که در آن شکر و آب جوشانده می گردد. زمانی که شکر به غلظت مورد نظر رسید، آن را از روی حرارت برداشته و به قالب های مخصوص منتقل می کنند.

 

روش دیگر آماده کردن شکر پنیر، استفاده از روش سنتی است. در این روش، شکر و آب را در یک قابلمه بزرگ روی حرارت ملایم می جوشانند. زمانی که شکر به غلظت مورد نظر رسید، آن را از روی حرارت برداشته و روی یک سطح صاف می ریزند. سپس با یک کاردک آن را به صورت یکنواخت پخش می کنند. زمانی که شکر سرد شد، آن را به قطعات کوچک برش می دهند.

 

شکر پنیر یک شیرینی خوش طعم و مقوی است. این شیرینی منبع خوبی از انرژی است و قادر هست به عنوان یک میان وعده یا دسر سرو شود. شکر پنیر همچنین برای درمان سرفه و سرماخوردگی سودمند است.

 

روش آماده کردن شکر پنیر (آبنبات) بجنوردی :

طرز تهیه شیرینی شکر پنیر

روش آماده کردن شکر پنیر بخنوردی با مزه گل محمدی

 

مواد لازم برای آماده کردن شکر پنیر خانگی :

 شکر 1 کیلو گرم
 آب 600 گرم
 افزودنی های مزه دار به میزان لازم

 

روش آماده کردن شکر پنیر (آبنبات) بجنوردی :

مرحله ی اول درست کردن شکر پنیر بجنوردی، این است که ابتدا شکر و آب را مخلوط نمایید و به آرامی بجوشانید تا غلیظ شود. بعد از اینکه به غلظت رسید، کف سینی استیل یا فلزی را چرب نمایید و مایع غلیظ را داخل آن بریزید تا سرد شود.

 

زمانی که مایع ما یک مقداری سرد شد و شکل خمیری به خودش گرفت، افزودنی های مورد نظرتان را که به شکر پنیرتان مزه می دهند را بیافزایید. افزودنی هایی مثل برگ گل محمدی، پسته، پودر هل و … و سعی نمایید که آن ها را به خوبی با خمیرتان مخلوط نمایید.

 

در این مرحله خمیرتان را آنقدر با دست ورز بدهید تا کم کم رنگ آن از نباتی به سفید یا صورتی کم رنگ تغییر نماید و حجم بگیرد. داخل کارگاه ها این کار را با دستگاهی که بازوهای بزرگ دارد انجام می دهند. این کار باعث نرم و ترد شدن شکر پنیرتان می گردد.

 

پس از آن، مواد سفید شده را با دست مسطح نمایید و قطعه قطعه نمایید و بگذارید تا سرد شود. بعد از سرد شدن قادر هستید آن را استفاده نمایید.

 

اگر شکر پنیری شما فقط به زمان یک روز هوا بخورد کاملا سفت می گردد. بر این اساس پس از سرد شدن آن ها را در ظرف های کاملا در بسته نگهداشتن نمایید.

 

از شکر پنیر و آبنبات دست ساز و خونگی بجنوردی خودتون لذت ببرید.

 

روش آماده کردن شکر پنیر به روشی دیگر :

طرز تهیه شکر پنیر

درست کردن شکر پنیر با مزه پسته ای

 

مواد لازم برای آماده کردن شکر پنیر :

 شکر1 کیلوگرم
 آب 600 گرم
 کرم ترنر1 قاشق شربت خوری
 آرد به مقدار لازم

 

مراحل آماده کردن شکر پنیر :

شکر و آب را مخلوط نمایید و بجوشانید، کرم ترنر را در یک استکان حل نمایید و به مایع بیافزایید و به خوبی بجوشانید و قبل از کامل جوشیدن به سلیقه خود قادر هستید عصاره یا گل های معطر بیافزایید و هم بزنید.

 

پس از این که سفت شد و با ته قاشق به آن ضربه بزنید می بایست بشکند.

 

مایه ی خمیری شکل را روی سطحی صاف (سنگی یا فلزی) که کاملا چرب شده باشد به زمان 5 دقیقه بگذارید سپس آن را به قدری ورز بدهید تا رنگ آن سفید شود.

 

انگاه خمیرمایه را روی سطحی صاف مسطح نمایید به وسیله قیچی به قطعات کوچک تقسیم نمایید و با آرد مخلوط نمایید و یا در فر و تنور بگذارید تا کاملا خشک شده حالت چسبندگی خود را از دست بدهد. شکر پنیر شما پس از خنک شدن آماده خوردن هست.

 

آن را در ظرف کاملا دربسته قرار بدهید و در محیط خانه نگهداشتن نمایید.

 

روش های پخت شکر پنیر

نکاتی برای آماده کردن شیرینی شکر پنیر

 

نکاتی برای آماده کردن شیرینی شکر پنیر :

در اینجا چند نکته برای آماده کردن شکر پنیر آورده شده است :

• از شکر دانه ریز استفاده نمایید تا شکر پنیر شما شفاف و براق شود.

• از آب جوشیده استفاده نمایید تا شکر پنیر شما عاری از هرگونه میکروب باشد.

• آب را به آرامی بیافزایید.

• شکر را به زمان طولانی روی حرارت جوشانده (به آرامی بجوشانید) تا به غلظت مورد نظر برسد تا شکر پنیر شما شفاف و براق شود.

• به خمیر شکر پنیر آرد یا نشاسته بسیاری اضافه ننماییدتا خمیر شما سفت و خشک نشود. • قادر هستید از آرد برنج و یا پودر نشاسته استفاده نمایید.

• شکر را در قالب های کوچک بریزید.

• شکر را در جای خنک و خشک نگهداشتن نمایید.

• شکر پنیر را بلافاصله پس از آماده کردن سرو نمایید تا ترد و خوش طعم باشد.

 

سخن پایانی :

شکر پنیر یک شیرینی خوش طعم و سنتی ایرانی است که قادر هست در هر مناسبتی سرو شود. این شیرینی را قادر هستید به آسانی در خانه آماده کردن نمایید و از آن لذت ببرید.

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها