لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

روش آماده کردن پان فورته، دسر سنتی ایتالیایی


نکاتی برای تهیه پانفورته

روش آماده کردن پان فورته، دسر سنتی ایتالیایی

 

روش های درست کردن دسر پان فورته

در این نوشته از بیتوته، با روش آماده کردن پان فورته آشنا می شوید. پانفورته (Panforte) یک دسر سنتی ایتالیایی است که به معنای “نان قوی” است. این دسر از مواد اولیه ساده و در دسترس آماده کردن می گردد و به علت مزه خوش طعم و بافت منسجمش طرفداران بسیاری دارد.

پانفورته چیست ؟

پانفورته یا پان فورته با آجیل و انجیر یک دسر یا شیرینی مورد علاقه ایتالیایی است. این شیرینی غنی که در اصل اهل سیه نا است، حالا در سراسر ایتالیا و فراتر از آن یافت می گردد. یک شیرینی جویدنی پر از آجیل و میوه است که با قهوه سرو می گردد.

 

دسر پانفورته معمولاً در پاییز و زمستان آماده کردن می گردد و به عنوان یک دسر یا میان وعده سرو می گردد. این دسر را میتوان به صورت ساده یا با افزودن مواد دیگری مثل آجیل، میوه خشک یا شکلات آماده کردن نمود.

 

روش آماده کردن دسر پان فورته :

مواد لازم برای آماده کردن پان فورته :

 شکر معمولی  350 گرم
 عسل120 گرم
 آرد 150 گرم
 مغز بادام 400 گرم
 لیموترش200 گرم
 پرتقال قندی 100 گرم
 انجیر خشک یا کشمش یا آلو 50 گرم 
دارچین ½ قاشق چایخوری
 جوز هندی 1 پیمانه  
 میخک1 عدد

 

روش آماده کردن پان فورته :

فر را با دمای 150 درجه سانتیگراد گرم نمایید. تمام مواد خشک شده را در یک کاسه مخلوط نمایید که شامل : بادام، لیمو ترش خرد شده، پرتقال نباتی خرد شده، انجیر خشک.

 

ادویه ها را پودر نمایید: دارچین، کمی جوز هندی، میخک، فلفل و با آرد مخلوط نمایید.

 

سپس با عسل و شکر شربتی درست نمایید تا شکر حل شود و به قوام غلیظی برسد. مواد خشک را سریع با شربت مخلوط نمایید.

 

داخل ظرف مناسبی کاغذ روغنی قرار بدهید و آن را چرب نمایید و مواد را سریع روی آن بریزید. سپس در فر کم به زمان 30 دقیقه بپزید. بگذارید خنک شود و در آخر مقدار بسیاری پودر قند بپاشید و به شکل های دلخواه برش بزنید.

 

نکته :

قادر هستید از مغزها و میوه های دلخواه خود استفاده نمایید.

 

روش درست کردن دسر پانفورته :

روش های درست کردن پانفورته

روش پخت دسر پانفورته

 

مواد لازم برای آماده کردن پانفورته :

 بادام بوداده شده برشته شده 1 فنجان (150 گرم)
 فندق برشته شده و پوست گرفته شده1 فنجان (135 گرم)
 انجیر خشک خرد شده1 فنجان (180 گرم) 
پرتقال نباتی خرد شده ½ فنجان (40 گرم)
 آرد همه منظوره (ساده) 1 فنجان (125 گرم) 
 پودر کاکائو¼ فنجان (25 گرم) 
 دارچین آسیاب شده 2 قاشق چایخوری
 پودر پاپریکا ½ قاشق چایخوری
 زنجبیل آسیاب شده ½ قاشق چایخوری
 میخک آسیاب شده ¼ قاشق چایخوری
 نمک ¼ قاشق چایخوری
 عسل ¾ فنجان (180 میلی لیتر)
 شکر سفید گرانول (کرچک) 1 فنجان (200 گرم)
 شکلات نیمه شیرین (تیره) خرد شده ⅔ فنجان (115 گرم)

 

روش آماده کردن پانفورته :

– فر را با دمای 320 درجه فارنهایت یا 160 درجه سانتیگراد گرم نمایید. یک قالب کمربندی ۹ اینچی/۲۳ سانتیمتری را چرب نموده و بپوشانید.

 

– آجیل ها، انجیر و برش های پرتقال شیرین شده را در یک کاسه بزرگ ترکیب نمایید.

 

– آرد، کاکائو، ادویه ها و نمک را با هم الک نموده و با مخلوط آجیل مخلوط نمایید.

 

– عسل و شکر را در یک قابلمه کوچک با هم ترکیب نمایید. حرارت دهید تا شکر حل شود و سپس روی حرارت ملایم به زمان 3 دقیقه بجوشانید و گاهی هم بزنید. شکلات را هم بزنید تا آب شود سپس از روی حرارت بردارید.

 

– مخلوط آرد، مغزها و میوه ها را داخل کاسه بریزید و مخلوط نمایید تا خوب مخلوط شوند. سپس عسل و شکر آب شده و کاکائو آب شده را بیافزایید و سریع مخوط نمایید.

 

متوجه خواهید شد که هنگامی شکلات و مواد باقی مانده را بیافزایید، مخلوط کاملا سفت می گردد و برای مخلوط کردن آن به مقداری زور نیاز دارید. همه چیز می بایست به صورت یکنواخت مخلوط شوند.

 

مخلوط را در ظرف (قالب) آماده شده (چرب شده) فشار دهید و به زمان 30 دقیقه داخل فر با دمای 160 درجه سانتیگراد بپزید.

قبل از اینکه از قالب بیرون بیاورید اجازه بدهید در آن خنک شود و بعد از آن از قالب خارج نمایید و برای سرو به صورت نازک برش دهید.

 

نکته برای آماده کردن پان فورته :

• برشته کردن آجیل مزه آن را عالی می نماید اما قادر هستید از آجیل های خام استفاده نمایید.

• پانفورته را تا زمانی که وسط آن نرم است از فر خارج نمایید وگرنه کیک خیلی سفت می گردد.

• قادر هستید با توجه به سلیقه ی خود مغزها و میوه ها را تغییر بدهید

• قادر هستید در پایان روی آن پودر قند قنادی بپاشید.

 

نحوه درست کردن پانفورته

نکته هایی برای آماده کردن دسر پانفورته

 

روش آماده کردن پانفورته بدون فر :

در صورتی که به فر دسترسی ندارید، قادر هستید پانفورته را بدون فر نیز آماده کردن نمایید. برای این کار، خمیر پانفورته را به صورت دایره ای در یک قالب که از قبل با کاغذ روغنی پوشانده شده است، بریزید. سپس قالب را به زمان 1 ساعت در یخچال قرار دهید تا خمیر سفت شود. بعد از یک ساعت، قالب را از یخچال خارج نموده و با پشت قاشق صاف نمایید.

 

قابلمه ای را روی حرارت گاز قرار بدهید روی آن پایه های سیمی قرار بدهید و سپس آن را روی پایه داخل قابلمه قرار بدهید و درب قابلمه را ببندید. به پانفورته به زمان 1 ساعت اجازه بدهید تا بپزد. بعد از پخت، پانفورته را از قابلمه خارج نموده و اجازه دهید خنک شود. سپس پانفورته را به صورت مکعبی یا لوزی برش بزنید و سرو نمایید.

 

نگهداشتن دسر پان فورته :

با بسته بندی محکم در پلاستیک، حدود 3-4 هفته در دمای اتاق خنک یا در یخچال نگهداشتن می گردد. روش دیگر، تا 6 ماه خوب بسته بندی شده را فریز نمایید.

 

سخن پایانی :

پانفورته یک دسر خوش طعم و آسان است که قادر هست در مهمانی ها و دورهمی های خانوادگی و دوستانه سرو شود. این دسر با مزه و ظاهر جذابش قادر هست مورد توجه همه قرار بگیرد.

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها