لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

روش آماده کردن کیک ماه


کیک ماه

روش آماده کردن انواع کیک ماه

 

روش آماده کردن کیک ماه به روش های متفاوت :

روش آماده کردن کیک ماه یکی از غذاهای سنتی چینی است که در جشن میانه پاییز استفاده می گردد. در این نوشته از بیتوته، گام به گام به آماده کردن این شیرینی خوش طعم می پردازیم. اگر شما هم در پی تجربه آماده کردن کیک ماه در خانه هستید، با ما همراه باشید.

روش آماده کردن کیک ماه (نیلوفر سفید، لوبیا قرمز، مخلوط آجیل و پر کردن چای سبز) :

کیک ماه یک غذای لذیذ چینی است که معمولاً در جشنواره نیمه پاییز می خوریم. روش آماده کردن و درست کردن این خوراکی دلپذیر و خوش طعم را با استفاده از دستور العمل ساده خانگی ما بیاموزید.

 

آماده کردن کیک ماه برای جشنواره نیمه پاییز قادر هست یک فعالیت خانوادگی سرگرم کننده باشد که قادر هستید در خانه انجام دهید. دستور پخت کیک ماه ما در زیر بر مراحل روش آماده کردن خمیر، پر کردن کیک ها، قالب گیری و پخت آنها تمرکز دارد. روش آماده کردن 20 عدد با 5 فیلینگ با مزه متفاوت را توضیح خواهیم داد. قادر هستید به دستورالعمل های دقیق در مورد روش درست کردن فیلینگ ها به طور جداگانه در پایین مراجعه نمایید. 

 

مواد لازم برای خمیر کیک ماه :

شربت طلایی150 گرم
 آب لیمو⅓ قاشق چایخوری
 روغن نباتی60 گرم
آرد کیک250 گرم
آرد اضافیبرای غبارپاشی کیک
 زرده تخم مرغ زده شده برای رومال کیک 2 عدد
شیر4 قاشق غذاخوری

 

مواد لازم برای داخل کیک ماه:

زرده تخم مرغ شور (زرده تخم اردک خوبتر است)4 عدد
 خمیر دانه نیلوفر سفید 160-180 گرم
 رب لوبیا قرمز160-180 گرم
رب ماش و چای سبز 160-180 گرم
 وو رن آجیل مخلوط خرد شده160-180 گرم

 

روش آماده کردن کیک ماه :

ابتدا شربت طلایی و آب لیمو را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط نموده و مخلوط نمایید تا امولسیون شود. روغن را بیافزایید و خوب مخلوط نمایید. با استفاده از الک، تمام آرد را یکباره به مخلوط بیافزایید. تا ترکیب شوند. 30 دقیقه استراحت نمایید. 

 

طرز تهیه کیک ماه

شربت طلایی و آب لیمو و آرد را در کاسه ای مخلوط نمایید

 

خمیر را به 20 قسمت مساوی تقسیم نمایید. برای این کار قادر هستید از ترازو آشپزخانه استفاده نمایید. هر قسمت را به شکل توپ در آورید. یک گلوله را با پلاستیک یا آرد بپوشانید و آن را به شکل دایره نازک در آورید. آرد شاید بافت را شن دار نماید، بر این اساس سعی نمایید از پوشش پلاستیکی استفاده نمایید. قادر هستید برای هر گلوله خمیر از همان تکه خمیر استفاده نمایید. فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد (یا 355 درجه فارنهایت) گرم نمایید. 

 

برای کیک ماه پر کننده زرده تخم اردک (مرغ) نمکی : خمیر نیلوفر آبی را به تعداد زرده تخم مرغ یا تخم اردک (در این مورد 4 عدد) بغلتانید و گرد نمایید. گلوله های خمیر می بایست بزرگتر از گلوله های زرده باشند. در هر کدام یک سوراخ ایجاد نمایید و یک زرده تخم مرغ نمکی (یا 2 نیمه زرده) در آن قرار دهید. خمیر نیلوفر آبی را در خمیر باز شده قرار بدهید و آن را ببندید. 

 

مراحل تهیه کیک ماه

زرده تخم اردک را وسط خمیر نیلوفر آبی قرار بدهید

 

برای فیلینگ های نیلوفر سفید، لوبیا قرمز، چای سبز و وو رن (مخلوط آجیل) : خمیر پرکننده را در یک لوله بلند بغلتانید. آن را طوری برش دهید که با تعداد کیک ماه دلخواه مطابقت داشته باشد. هر قطعه را به شکل یک توپ در آورید. هر توپ را در یک خمیر باز شده ی نازک ببندید. 

 

روش های تهیه کیک ماه

خمیر آماده شده را وسط خمیر باز شده قرار بدهید

 

قالبتان را روغن و آردپاشی نمایید. توپ فیلینگ را که در خمیر بسته شده است داخل آن قرار دهید. دسته را به آرامی فشار دهید، سپس شیرینی فشرده را بردارید. روی یک سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده است، قرار دهید.

 

مواد لازم برای تهیه کیک ماه

کیک ماه را داخل قالب قرار بدهید

 

پس از قالب زدن تمام 20 یو بینگ، شیر و زرده تخم مرغ را با هم مخلوط نمایید تا تخم مرغ کاملا مخلوط و یکدست شود. با برس روی هر شیرینی را از این مخلوط بمالید. در صورت تمایل، مجدداً با برس خشک آنها را با ظرافت برس بزنید تا اضافی آن گرفته شود و قالب حفظ شود. 

 

مواد لازم برای میان کیک ماه

آن را روی سینی فری که با کاغذ روغنی پوشانده شده قرار بدهید

 

به زمان 10-12 دقیقه بپزید. پس از خارج کردن از فر، اجازه دهید به زمان 5 دقیقه خنک شود و سپس با برسی پاکیزه روی کیک ها بکشید تا باقی مانده تخم مرغ را از روی کیک ها پاکیزه نمایید. بگذارید روی توری سیمی خنک شود و سپس قبل از استفاده به زمان 1 تا 2 روز در ظرف در بسته نگهداشتن نمایید. یادداشت همانطور که در بالا ذکر شد، به یک قالب کیک ماه نیاز دارید.

 

نکته هایی برای تهیه کیک ماه

رو مال را روی کیک ماه بمالید

 

روش آماده کردن خمیر دانه نیلوفر آبی :

خمیر دانه نیلوفر آبی یک فیلینگ شیرین لوکس است که در بسیاری از دسرهای چینی مثل کیک ماه، کوفته ها و نان های بخارپز استفاده می گردد. این دستور تقریباً 440 گرم فیلینگ را سرو می نماید. هر وعده حدود 75 کیلو کالری است.

 

طرز تهیه کیک ماه با طعم های متفاوت

درست کردن خمیر نیلوفر آبی

 

مواد لازم برای آماده کردن خمیر دانه نیلوفر آبی :

 دانه نیلوفر خشک 100 گرم
 شکر 70 گرم
 روغن نباتی50 گرم
 مالتوز یا عسل20 گرم

 

روش آماده کردن خمیر دانه نیلوفر آبی :

دانه ها را در آب خیس نموده و به زمان 3 تا 4 ساعت در یخچال قرار دهید. پس از بیرون آوردن، هسته سبز لوبیاها را با چاقوی کره ای جدا نمایید. 

 

طرز تهیه خمیر نیلوفرآبی

دانه های نیلوفر خیس خورده را پوست بگیرید

 

دانه ها را روی اجاق گاز بپزید تا نرم شوند، سپس مایع پخت را از آن خارج نمایید. لوبیاها را با همزن مخلوط نمایید تا یکدست شود. خمیر دانه نیلوفر آبی را بعد از تمام کردن الک نمایید.

 

طرز تهیه خمیر نیلوفر سفید

بعد از پخته شدن آن ها را خوب له نمایید

 

در تابه ای شکر را با روغن گرم نمایید تا شکر طلایی شود. مخلوط دانه ها را به شکر بیافزایید و بپزید و هم بزنید. روغن زیادتری را به آرامی بیافزایید. 

 

به آرامی مالتوز را بیافزایید، بگذارید در مخلوط حل شود. در صورت نیاز روغن زیادتری بیافزایید. هنگامی رب به صورت تکه ای از تابه جدا شد، رب شما آماده است.

 

نکته برای آماده کردن خمیر دانه نیلوفر آبی :

ابتدا، اگر لوبیای نیلوفر بدون پوست خریداری نموده اید، قادر هستید با جوشاندن آن با آب قلیایی، پوست آن را راحت تر نمایید. سپس قابلمه را یک شب در یخچال بگذارید. اگر می خواهید هسته سبز را به آسانی جدا نمایید، این روش حتی با لوبیاهای پوست کنده نیز کار می نماید. 

 

دوم اینکه یک تابه استیل آسان ترین روش برای پخت خمیر دانه نیلوفر است و همچنین شستشوی آن آسان است. 

 

در مرحله 2، لوبیاها را با چنگال بکوبید تا بررسی نمایید که آیا لطیف هستند یا خیر. اگر چنگال از بین رفت، آماده هستند. آب نیز می بایست شیری باشد.

 

در آخر قاشق را قبل از برداشتن مالتوز با مقداری روغن چرب نمایید تا چسبندگی آن کمتر شود.

 

آماده کردن آجیل مخلوط (وو رن) برای وسط کیک ماه :

وو رن یک مزه قدیمی کیک ماه است. از آجیل مخلوط و ژامبون آماده کردن می گردد و منشا آن منطقه گوانگدونگ در کانتون چین است. بر خلاف سایر کیک ها، وو رن اگر عاشق یک غذای خوش مزه هستید عالی است. در این فیلینگ از پنج نوع آجیل مختلف استفاده شده است. اینها گردو، بادام تلخ، بادام معمولی، تخم کدو و کنجد هستند. ژامبون و گوشت قرمز نیز برای مقدار کمی خوش مزه شدن اضافه می گردد. میوه خشک نیز اضافه می گردد. این پر کردن قابل تنظیم است و به این ترتیب، شما نیازی به رعایت دقیق مواد زیر ندارید.

 

طرز تهیه کیک ماه چینی

روش آماده کردن آجیل مخلوط (وو رن) برای کیک ماه

 

مواد تشکیل دهنده وو رن :

مواد زیر برای آماده کردن فیلینگ کافی برای 4 وعده کیک ماه است :

 گردو15 گرم
بادام تلخ یا بادام معمولی 15 گرم
 تخم کدو 12 گرم
 بادام معمولی یا بادام هندی 15 گرم
دانه کنجد13 گرم
ژامبون سفت چینی22 گرم
پودر پنج ادویه½ قاشق چایخوری
 زنجبیل خشک/آب نباتی11 گرم
روغن بادام زمینی16 گرم
نمک½ قاشق چایخوری
شکر دانه ریز31 گرم
آب27 گرم
شراب برنج چینی1 قاشق غذاخوری

 

روش آماده کردن مخلوط وو رن :

ژامبون سفت را به زمان 15 دقیقه بخارپز نمایید. مایع را برای بعد در ظرف بخار پز نگه دارید. ژامبون را ریز خرد نمایید. آجیل و دانه ها را با مسطح کردن آنها روی یک سینی پخت فر برشته نمایید و به زمان 8 دقیقه در دمای 160 درجه سانتیگراد (325 فارنهایت) بپزید. اگر از آجیل و دانه های از قبل برشته شده استفاده می نمایید، از این مرحله صرف نظر نمایید. 

 

آرد برنج را در یک تابه خشک روی حرارت ملایم به زمان 20 دقیقه تفت دهید تا قهوه ای روشن شود. مدام هم بزنید. روغن را به زمان ده دقیقه در تابه ای جداگانه گرم نمایید و سپس حرارت را خاموش نمایید تا خنک شود. مغزها و دانه ها را خرد نمایید. در یک کاسه بزرگ، آنها را با ژامبون، شکر، نمک، میوه های خشک یا قندی و ادویه جات، خوب مخلوط نمایید. 

 

آب ژامبون بخارپز شده، 27 گرم آب، مشروب و روغن را بیافزایید. خوب هم بزنید تا ترکیب شوند. در انتها آرد برنج شیرین را به آن بیافزایید و مخلوط نمایید تا خشک و سفت شود. در صورت لزوم روغن اضافی بیافزایید. برای استفاده در کیک های ماه کنار بگذارید.

 

در صورت استفاده از بادام تلخ از بادام معمولی همراه با آن استفاده نمایید. در صورت جایگزینی بادام معمولی به جای بادام تلخ، از بادام هندی استفاده نمایید. سعی نمایید هر دو بار از بادام تلخ و بادام هندی یا بادام معمولی استفاده نکنید.

 

آماده کردن خمیر ماش و چای سبز برای وسط کیک ماه :

کیک ماه چای سبز قادر هست به معنای یو بینگ با پوسته ای از خمیر سبز که شامل چای سبز است باشد. با این حال، قادر هست به معنای یو بینگ معمولی با پوسته زرد با پرکننده ای متشکل از خمیر ماش و چای سبز باشد. این مزه به خصوص در ژاپن و مناطق جنوب شرقی آسیا خیلی محبوب است.

 

ماش را میتوان به آسانی به صورت فله خشک در هر فروشگاه مواد غذایی خریداری نمود.  از طرف دیگر، چای سبز معمولاً پودر ماچا (پودر چای سبز ژاپنی) است. این را میتوان به طور معمول در فروشگاه های مواد غذایی خریداری نمود. از شیر و آرد برنج چسبناک نیز استفاده می گردد.

 

همه این مواد را میتوان در هر فروشگاه مواد غذایی آسیایی یافت یا به صورت آنلاین سفارش داد. یکی دیگر از کاربردهای رایج چای سبز در یو بینگ به شکل کیک ماه پوست برفی است. اینها پخته نمی شوند بلکه به سادگی سرد می شوند و معمولاً با بستنی، موچی یا کاسترد پر می شوند. چای سبز یک افزودنی محبوب به خمیر است. دستور پخت کیک ماه ما در زیر فقط سبک سنتی را با نمای بیرونی پخته پوشش می دهد. 

 

طرز تهیه شیرینی های چینی

روش آماده کردن خمیر ماش و چای سبز

 

مواد لازم برای چای سبز و ماش :

مواد لازم برای چای سبز و ماش، برای پر کردن 12 عدد از کیک ماه است.

 ماش خرد شده 100 گرم
 شکر 100 گرم
آب 300 میلی لیتر
 پودر ماچا 1 قاشق غذاخوری
  شیر گیاهی125 میلی لیتر
 آرد همه منظوره یا آرد برنج چسبناک 30 گرم
آب گرم3 قاشق غذاخوری

 

روش آماده کردن خمیر ماش و چای سبز برای آماده کردن کیک ماه :

ابتدا ماش خرد شده را به زمان 3 ساعت در آب خیس می نماییم. سپس لوبیاها را قبل از قرار دادن در بخارپز چند بار آبکشی نمایید. قبل از اینکه کنار بگذارید، 30 دقیقه بخارپز نمایید. لوبیاها را با استفاده از چنگال یا پوره له نمایید تا خمیری یکدست شود. پودر چای سبز را در آب گرم حل نمایید. سپس مواد باقیمانده -شیر، شکر، آرد، چای سبز- را با خمیر مخلوط نمایید. مخلوط را در تابه بریزید و بپزید. هنگامی که رب غلیظ، صاف و یکدست شد و دیگر به ماهیتابه نمی چسبد، فیلینگ آماده است. قبل از استفاده در دستور العمل کیک ماه خود را کنار بگذارید و بگذارید خنک شود.

 

روش آماده کردن زرده تخم مرغ شور :

زرده تخم مرغ شور معمولاً تخم مرغی است که در پوسته آن پخته می گردد تا طعمی خوش طعم و غنی از اومامی بدهد. از آنجایی که این مزه محبوب در جشنواره های نیمه پاییز است، معمولاً از تخم مرغ اردک گران تر و مجلل استفاده می گردد.  تخم مرغ های شور را میتوان کامل یا خام خریداری نمود و زرده های تخم مرغ شور را میتوان در بسته بندی های بزرگ مخصوصاً برای استفاده در پر کردن کیک ماه به این شکل خریداری نمود. بازار آسیایی محلی خود را بررسی نمایید یا آنها را به صورت آنلاین سفارش دهید.  با این حال، در صورتی که نتوانید آنها را پیدا نمایید، دستورالعمل هایی را در دستور العمل کیک ماه خود در زیر در مورد روش آماده کردن آنها از ابتدا قرار داده ایم.

 

با این حال، شما می بایست آنها را بین 30 تا 60 روز آب نمک نمایید. بر این اساس، اگر قصد دارید آن را از ابتدا به روش سنتی درست نمایید، خوبتر است زودتر آماده سازی فیلینگ را آغاز نمایید.  اگر نمی توانید تخم اردک بخرید، میتوان به جای آن از تخم مرغ استفاده نمود، اما مزه آن یکسان نیست. ما ترجیح می دهیم برای دستور پخت کیک ماه خود از تخم مرغ اردک استفاده کنیم. 

 

طرز تهیه کیک ماه

کیک ماه با زرده تخم مرغ شور

 

مواد لازم برای زرده تخم مرغ شور :

مواد لازم برای زرده تخم مرغ شور مواد زیر برای آماده کردن 4 قسمت است.

زرده تخم اردک نمکی پخته یا خام  یا زرده تخم مرغ شور4 عدد
 بایجو یا ویسکی چینی1 فنجان
 نمکبه مقدار لازم
 آببه مقدار لازم 

 

روش آماده کردن تخم مرغ شور:

برای آماده کردن تخم مرغ نمکی از ابتدا، قسمت بیرونی تخم مرغ ها را قبل از چیدن در ظرف آب نمک بشویید. قبل از ریختن این آب در قابلمه، آنها را کاملاً در آب بپوشانید. تخم مرغ ها را بیرون زیر نور خورشید بگذارید (در اوایل صبح، نه اواخر صبح یا پس از ظهر) و اجازه دهید 2 تا 4 ساعت در آفتاب بمانند.

 

با نسبت ⅓ فنجان نمک به هر 1 کیلوگرم آب، به آبی که از قبل کنار گذاشته اید نمک بیافزایید و بجوشانید. بعد از جوش آمدن، بگذارید تا در دمای اتاق خنک شود. بگذارید ظرف آب نمک کاملا خشک شود.

 

شراب را به یک کاسه بیافزایید و تخم مرغ ها را به زمان 1 ساعت در آب قرار دهید. سپس تخم مرغ ها را به همراه شراب و آب نمک خنک شده به ظرف آب نمک بیافزایید. ظرف را ببندید و بگذارید 30 روز یا زیادتر بماند. بعد از یک ماه آب نمک، یک تخم مرغ را در آب نمک بجوشانید. آنها را از وسط نصف نمایید تا زرده آن بررسی شود. اگر سفت و سفت شد 3 تخم مرغ دیگر را بجوشانید و زرده آنها را جدا نمایید.

 

بعد از پخته شدن، حالا آماده استفاده برای آماده کردن کیک ماه کانتونی هستند. آماده کردن تخم اردک فرآیندی است که بیش از یک ماه طول می کشد.

 

پخت کیک ماه

روش آماده کردن تخم اردک (تخم مرغ) شور

 

روش استفاده از زرده تخم مرغ شور خریداری شده در فروشگاه :

دو نوع زرده تخم مرغ شور را قادر هستید از فروشگاه ها خریداری نمایید: پخته یا خام.  اگر از زرده مرغ اردک نمکی پخته شده استفاده می نمایید، آنها را با دستمال کاغذی بمالید تا رطوبت یا نمک اضافی از بین برود.

 

اگر از تخم اردک نمکی خام استفاده می نمایید، قسمت بیرونی تخم ها را بشویید. آنها را بشکنید تا زرده ها جدا شوند. زرده را بشویید تا ذرات سفید چسبیده به آن ها پاک شود و با دستمال کاغذی خشک نمایید. سپس آنها را روی یک ورقه سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده اید قرار دهید. زرده ها را به زمان 7 دقیقه در فر (از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد یا 355 درجه فارنهایت گرم شده) بپزید. 

 

روش آماده کردن فیلینگ زرده تخم مرغ شور: 

اگر قصد دارید کیک ماه با زرده تخم مرغ نمکی درست نمایید، می بایست خمیر دانه نیلوفر آبی درست نمایید.  

 

بعد از آماده شدن، خمیر را به 4 توپ در آورید و در وسط هر کدام یک حفره ایجاد نمایید. قبل از بستن هر گلوله خمیر، یک زرده نمکی قرار دهید. این گلوله های خمیری تبدیل به پر کردن دستور پخت کیک ماه زرده تخم مرغ نمکی شما می شوند. 

 

روش آماده کردن خمیر لوبیا قرمز برای کیک ماه :

خمیر لوبیا قرمز (هنگ دو شا) یک جزء دسر خیلی رایج است که از لوبیا آدزوکی (که آنکو نیز نامیده می گردد) آماده کردن می گردد. در همه چیز از سوپ گرفته تا نان و کیک استفاده می گردد.  به طور سنتی، خمیر لوبیا قرمز صاف در پر کردن یو بینگ استفاده می گردد زیرا به طور یکنواخت تر و جذاب تر پوسته را پر می نماید. با این حال، آماده کردن این نوع خمیر در خانه کمی دشوارتر است. نسخه چینی خمیر لوبیا قرمز نیز معمولا شامل روغن است، بر این اساس آماده کردن آن با دستور ژاپنی متفاوت است.  این یکی از آسان ترین غذاهای آسیایی است که در بازارهای آسیایی یا فروشگاه های مواد غذایی پیدا می گردد. 

 

خمیر شاید خیلی شیرین باشد، اما این برای پر کردن کیک ماه مطلوب است زیرا پوشش اطراف آنها مزه آنها را کم شدن می دهد. اگر خمیر لوبیا قرمز را برای فروش ترجیح می دهید و یا نمی توانید خمیر لوبیا قرمز صاف را برای فروش پیدا نمایید، در زیر مواد دقیقی را برای آماده کردن خودتان قرار داده ایم. 

 

مراحل تهیه کیک ماه

روش آماده کردن خمیر لوبیا برای کیک ماه

 

مواد لازم خمیر لوبیا قرمز :

دستور زیر 400 گرم رب آماده کردن می گردد که برای پر کردن 10 کیک ماه کافی است.

 لوبیا قرمز ادزوکی خشک شده100 گرم
 روغن نباتی40 گرم
شکر سفید یا شکر سنگی80 گرم
مالتوز15 گرم

 

روش آماده کردن خمیر لوبیا :

لوبیا آزوکی را یک شب خیس نمایید. صبح روز بعد، لوبیاها را آبکش نمایید و به قابلمه بیافزایید و تا نیمه آن را با آب پر نمایید. حدود 2 و نیم ساعت یا تا زمانی که نرم شوند بپزید. به طور مرتب قابلمه را چک نمایید و قابلمه را هم بزنید تا مطمئن شوید که لوبیا به ته آن نچسبد. هنگامی آنقدر نرم شدند که به آسانی له شوند، حرارت را خاموش نموده و آب آن را خالی نمایید. بگذارید سرد شوند. آنها را به همراه شکر و روغن و مالتوز در مخلوط کن بریزید. آنقدر هم بزنید تا خمیر لوبیا قرمز صاف و ابریشمی به دست آید. آن را کنار بگذارید تا آماده استفاده شود.

 

روش نگهداشتن کیک ماه :

کیک های ماه را میتوان تا دو هفته بعد از پخت در ظروف دربسته در یخچال نگهداشتن نمود. همانطور که در بالا ذکر شد، توصیه می نماییم قبل از خوردن کیک ها حداقل چند روز در یخچال استراحت دهید. این فرآیند به نرم شدن شیرینی و همچنین طلایی شدن سطح آن کمک می نماید.

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها