لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

روش آماده کردن کاتمر، دسر خوش طعم و پرطرفدار ترکیه ای


روش درست کردن کاتمر

روش آماده کردن کاتمر، دسر خوش طعم و پرطرفدار ترکیه ای

 

آموزش درست کردن کاتمر، دسر خوش طعم ترکیه ای

در این نوشته از بیتوته، با روش آماده کردن کاتمر آشنا می شوید. کاتمر یک دسر خوش طعم و پرطرفدار ترکیه ای است که از خمیر یوفکا، پنیر و شیر آماده کردن می گردد. این دسر به شکل مثلثی یا مربعی برش داده می گردد و معمولاً با چای یا قهوه سرو می گردد.

کاتمر یکی دیگر از دسرهای خوش طعم است که بومی شهر غازی عینتاب ترکیه است. این یک دسر خمیر فیلو ترد است که شامل پسته و خامه زده شده در آن است. مردم محلی شهر غازی عینتاب روز را با این دسر آغاز می کنند. آنها ترجیح می دهند آن را در وعده صبحانه بخورند زیرا مغز پسته سبب افزایش سطح انرژی و کم شدن خستگی صبحگاهی می گردد. چند مغازه کوچک در شهر غازی عینتاب وجود دارد که کاتمر را فقط برای صبحانه سرو می کنند.

 

سنت کاتمر :

این دسر یکی از انواع دسرهای قدیمی غذاهای ترکی است. بیش از 500 سال است که در فرهنگ ما وجود دارد. این دسر لذیذ به نام دامات کاتمری، در زبان انگلیسی، داماد کاتمر نیز شناخته می گردد.

 

ما آن را دامت کاتمری می نامیم زیرا پدر داماد در نخستین صبح عروسی برای تازه عروس ها و خانه پدر عروس دسر کاتمر می فرستد تا نشان دهد که آرزوی ازدواج شیرینی را به عنوان دسر کاتمر برای تازه دامادها دارد.

 

من معتقدم سنت های فرهنگی برای هر کشوری خیلی مهم و معنادار هستند. سنت ها مردم را متحد می نماید و خدا را شکر در کشورمان سنت های پرمعنای بسیاری داریم.

 

چطور دسر کاتمر درست کنیم؟

بسیاری از خوانندگان من از خارج از ترکیه هستند و من می دانم که آماده کردن بعضی مواد اولیه در هر کشور چقدر دشوار است. و هنگامی صحبت از شیرینی به میان می آید، اکثر دستور پخت ها با لایه های خیلی نازک ورقه های خمیر در ترکیه آماده کردن می شوند. دسر کاتمر نیز با این لایه های خیلی نازک ورقه های خمیر درست می گردد. اگر می خواهید در دسرهای غذاهای ترکی تسلط داشته باشید، می بایست روش آماده کردن این لایه های نازک ورقه های خمیر را یاد بگیرید. تا آن زمان خوبترین گزینه ما استفاده از ورقه های خمیر فیلو (فیلو) برای آماده کردن دسر کاتمر است و استفاده از پودر پسته را فراموش نکنید. پسته آسیاب شده عنصر اصلی این دسر است.

 

روش آماده کردن کاتمر :

مواد لازم برای تهیه کاتمر

روش درست کردن دسر کاتمر

 

مواد لازم برای آماده کردن کاتمر :

 خمیر فیلو (یوفکا،باقلوا) 4 ورق 
 کره آب شده8 قاشق غذاخوری
 کیماک (کرم لخته شده یا ماسکارپونه یا همان خامه لخته شده) 100 گرم
 مغز پسته خام ریز آسیاب شده100 گرم
شکر 4 قاشق غذاخوری

 

روش آماده کردن کاتمر :

ورق های فیلو را روی سطحی صاف و خشک قرار بدهید. خوبتر است یکی یکی هر کدام را فراهم کنید که خشک نشوند. روی ورق های فیلو را کره ی ذوب شده بمالید. سپس لایه ای نازک از خامه ی زده شده را به صورت یکنواخت (مربعی در وسط آن، لازم نیست کناره های خمیر را خامه بزنید)، روی آن بمالید و یک قاشق پودر پسته و یک قاشق شکر به صورت پخش روی آن بپاشید. چهار گوشه ورقه های فیلو را داخل تا بزنید و به شکل پاکت در آورید. سطح تا شده را دوباره با کره ذوب شده بمالید.

 

1 قاشق غذاخوری کره را در تابه نچسب بریزید و آن را روی حرارت متوسط ​​قرار بدهید. بعد از ذوب کره، خمیری را که به صورت پاکت آماده شده بود را داخل تابه قرار بدهید و دو طرف آن را به طور یکنواخت سرخ نمایید.

 

پس از اینکه دو طرف آن طلایی روشن شد، آن را از تابه خارج نموده و در ظرف سرو قرار دهید.

آن را به 4 تکه برش دهید، روی آن پودر پسته بپاشید و داغ سرو نمایید.

 

نکاتی برای تهیه کاتمر

روش درست کردن دسر کاتمر ساده

 

نکاتی برای آماده کردن کاتمر :

• قادر هستید از دو لایه خمیر برای آماده کردن یک عدد کاتمر استفاده نمایید. به این صورت که روی یک لایه خمیر را به صورت کامل کره ذوب شده بمالید. سپس یک لایه خمیر روی آن قرار بدهید و خامه ی زده شده و شکر و پودر پسته روی آن بریزید. ادامه ی مراحل را مثل دستور بالا انجام بدهید.

 

• قادر هستید کاتمر را داخل فر با دمای 180 درجه قرار بدهید تا طلایی شود.

 

• قادر هستید از سرشیر زده شده به جای خامه استفاده نمایید. در ارومیه کاتمر را با سرشیر نیز درست می کنند.

 

• روی آن را قادر هستید با پودر پسته، گل محمدی و پودر شکر تزیین نمایید.

• این دسر خوش طعم را در صبح و عصر در کنار چای یا قهوه میل نمایید.

 

کاتمر پنیری چیست ؟

کاتمر پنیری یکی از انواع نان های خوش طعم و خوش بافت است که با رسپی های متنوعی درست می گردد. برای آماده کردن آن از پنیر پیتزا در وسط خمیر استفاده می گردد. این دسر را به صورت گرم یا سرد میتوان سرو نمود.

 

سخن نهایی :

کاتمر یک دسر خوش طعم و محبوب ترکیه ای است که از خمیر یوفکا و پنیر آماده کردن می گردد. این دسر دارای بافتی ترد و لطیف و طعمی لذیذ و دلچسب است. کاتمر را میتوان به عنوان یک میان وعده یا دسر سرو نمود. آن را قادر هستید به صورت گرم و یا سرد میل نمایید.

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها