نکته هایی برای آماده کردن کلوچه قندی
روش پخت کلوچه قندی سنتی خانگی :
روش آماده کردن کلوچه قندی یکی از شیرینی های سنتی ایرانی :
کلوچه قندی یکی از انواع شیرینی های سنتی ایرانی است که از آرد، روغن، شکر، گلاب و هل آماده کردن می گردد. این کلوچه بافتی ترد و خوش طعم دارد و عطر گلاب و هل آن، لذت خوردن آن را چند برابر می نماید. کلوچه قندی معمولا در عید نوروز و سایر مناسبت های مذهبی و ملی آماده کردن می گردد و یکی از محبوب ترین شیرینی های ایرانی است.
مواد لازم برای آماده کردن کلوچه قندی :
آرد | 300 گرم |
روغن صاف یا کره | 200 گرم |
گلاب | 60 گرم |
پودر شکر | 80 گرم |
هل | نصف قاشق چایخوری |
خلال پسته | کمی برای آذین |
زعفران دم نموده | کمی برای آذین |
طرزتهیه کلوچه قندی :
– ابتدا آرد را در یک کاسه بزرگ الک نمایید. سپس، روغن را به آرد بیافزایید و با دست یا همزن برقی، خوب مخلوط نمایید تا به شکل خرده نان درآید.
– پودر شکر و هل را به مخلوط آرد و روغن بیافزایید و دوباره مخلوط نمایید تا خمیر یکدست شود.
– گلاب را به خمیر بیافزایید و به ورز دادن ادامه دهید تا خمیر لطیف و نرمی به دست آید.
خمیر را به زمان 30 دقیقه در یخچال استراحت دهید تا سفت شود.
– فر را با دمای 150 درجه سانتیگراد روشن نمایید تا گرم شود.
– بعد از استراحت خمیر، آن را از یخچال بیرون بیاورید و به شکل گلوله های کوچکی به اندازه فندق درآورید.
– گلوله های خمیر را روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده است، بچینید.
– با زعفران دم نموده، روی هر کلوچه یک نقش ضربدر بکشید و در مرکز آن، مقداری خلال پسته بریزید. قادر هستید به سلیقه ی خود تزیین نمایید.
– سینی فر را به زمان 20 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا کلوچه ها بپزند و طلایی شوند.
روش پخت کلوچه قندی
نکته های مهم برای درست کردن کلوچه قندی :
• برای اینکه خمیر کلوچه ترد شود، خوبتر است از روغن صاف یا کره استفاده نمایید. همچنین آرد را به ندریج بیافزایید تا خمیر به دست نچسبد.
• اگر از روغن جامد یا کره استفاده می نمایید، آن را قبل از استفاده، کمی در دمای محیط قرار دهید تا نرم شود و راحت تر با آرد محلوط شود.
• قادر هستید پودر شکر را با گلاب مخلوط نمایید تا کاملا حل شود.
• برای اینکه خمیر کلوچه به دست نچسبد، آرد را کم کم بیافزایید.
• اگر خمیر بیش از حد سفت شد، قادر هستید کمی آب به آن بیافزایید.
• خمیر کلوچه را زیاد ورز ندهید، زیرا سبب سفت شدن آن می گردد.
• کلوچه ها را به اندازه فندق گلوله نمایید تا در فر به خوبی پخته شوند.
• قادر هستید به جای گلاب از عرق بهارنارنج یا عرق هل استفاده نمایید.
• قادر هستید به خمیر کلوچه مقداری رنده پوست پرتقال یا لیمو بیافزایید.
• کلوچه ها را در فر داغ قرار دهید تا به خوبی پخته شوند.
• برای اینکه روی کلوچه ها ترک نخورد، آنها را در دمای ملایم فر قرار دهید.
• کلوچه ها را بلافاصله پس از پخت از فر خارج نمایید تا حالت تردی خود را حفظ کنند.
نکته های آذین کلوچه قندی :
• برای آذین کلوچه ها قادر هستید از پودر قند، کنجد، پودر پسته، پودر نارگیل یا سایر مواد دلخواه استفاده نمایید.
• علاوه بر زعفران و خلال پسته، قادر هستید از مواد دیگری مثل کنجد، سیاه دانه، تخم خرفه یا شکلات برای آذین کلوچه ها استفاده نمایید.
نکته های سرو کلوچه قندی :
کلوچه قندی را قادر هستید به صورت گرم یا سرد سرو نمایید. این کلوچه با چای یا شیر، یک میان وعده یا عصرانه خوش طعم است.
سخن پایانی :
همانگونه که در بالا گفتیم کلوچه قندی یکی از شیرینی های سنتی و محبوب ایرانی است که به علت بافت ترد و خوش طعم و عطر گلاب و هل آن، طرفداران بسیاری دارد. این شیرینی معمولاً در عید نوروز آماده کردن می گردد و یکی از اجزای اصلی سفره هفت سین است و به عنوان یک میان وعده یا دسر خوش طعم سرو می گردد. قادر هستید با دستور بالا و رعایت نکته های گفته شده آن شیرینی را آماده کردن نمایید و از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید.
آخرین دیدگاهها