لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

روش آماده کردن کلوچه قندی یکی از شیرینی های سنتی ایرانی


درست کردن کلوچه قندی

نکته هایی برای آماده کردن کلوچه قندی

 

روش پخت کلوچه قندی سنتی خانگی :

کلوچه قندی یک شیرینی محبوب و سنتی ایرانی است. این کلوچه ها معمولاً با استفاده از آرد، شکر و ادویه های مختلف آماده کردن می شوند و طعمی خوش طعم و شیرین دارند. در این نوشته از بیتوته قادر هستید با روش آماده کردن کلوچه قندی زیادتر آشنا شوید.

روش آماده کردن کلوچه قندی یکی از شیرینی های سنتی ایرانی :

کلوچه قندی یکی از انواع شیرینی های سنتی ایرانی است که از آرد، روغن، شکر، گلاب و هل آماده کردن می گردد. این کلوچه بافتی ترد و خوش طعم دارد و عطر گلاب و هل آن، لذت خوردن آن را چند برابر می نماید. کلوچه قندی معمولا در عید نوروز و سایر مناسبت های مذهبی و ملی آماده کردن می گردد و یکی از محبوب ترین شیرینی های ایرانی است.

 

مواد لازم برای آماده کردن کلوچه قندی :

آرد  300 گرم
 روغن صاف یا کره 200 گرم
 گلاب60 گرم 
پودر شکر  80 گرم
 هل نصف قاشق چایخوری
 خلال پستهکمی برای آذین 
 زعفران دم نموده کمی برای آذین

 

طرزتهیه کلوچه قندی :

– ابتدا آرد را در یک کاسه بزرگ الک نمایید. سپس، روغن را به آرد بیافزایید و با دست یا همزن برقی، خوب مخلوط نمایید تا به شکل خرده نان درآید.

 

– پودر شکر و هل را به مخلوط آرد و روغن بیافزایید و دوباره مخلوط نمایید تا خمیر یکدست شود.

 

– گلاب را به خمیر بیافزایید و به ورز دادن ادامه دهید تا خمیر لطیف و نرمی به دست آید.

خمیر را به زمان 30 دقیقه در یخچال استراحت دهید تا سفت شود.

 

– فر را با دمای 150 درجه سانتیگراد روشن نمایید تا گرم شود.

 

– بعد از استراحت خمیر، آن را از یخچال بیرون بیاورید و به شکل گلوله های کوچکی به اندازه فندق درآورید.

 

– گلوله های خمیر را روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده است، بچینید.

 

– با زعفران دم نموده، روی هر کلوچه یک نقش ضربدر بکشید و در مرکز آن، مقداری خلال پسته بریزید. قادر هستید به سلیقه ی خود تزیین نمایید.

 

– سینی فر را به زمان 20 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا کلوچه ها بپزند و طلایی شوند.

 

نکاتی برای تهیه کلوچه قندی

روش پخت کلوچه قندی

 

نکته های مهم برای درست کردن کلوچه قندی :

• برای اینکه خمیر کلوچه ترد شود، خوبتر است از روغن صاف یا کره استفاده نمایید. همچنین آرد را به ندریج بیافزایید تا خمیر به دست نچسبد.

 

• اگر از روغن جامد یا کره استفاده می نمایید، آن را قبل از استفاده، کمی در دمای محیط قرار دهید تا نرم شود و راحت تر با آرد محلوط شود.

 

• قادر هستید پودر شکر را با گلاب مخلوط نمایید تا کاملا حل شود.

• برای اینکه خمیر کلوچه به دست نچسبد، آرد را کم کم بیافزایید.

 

• اگر خمیر بیش از حد سفت شد، قادر هستید کمی آب به آن بیافزایید.

• خمیر کلوچه را زیاد ورز ندهید، زیرا سبب سفت شدن آن می گردد.

 

• کلوچه ها را به اندازه فندق گلوله نمایید تا در فر به خوبی پخته شوند.

• قادر هستید به جای گلاب از عرق بهارنارنج یا عرق هل استفاده نمایید.

 

• قادر هستید به خمیر کلوچه مقداری رنده پوست پرتقال یا لیمو بیافزایید.

• کلوچه ها را در فر داغ قرار دهید تا به خوبی پخته شوند.

 

• برای اینکه روی کلوچه ها ترک نخورد، آنها را در دمای ملایم فر قرار دهید.

• کلوچه ها را بلافاصله پس از پخت از فر خارج نمایید تا حالت تردی خود را حفظ کنند.

 

نکته های آذین کلوچه قندی :

• برای آذین کلوچه ها قادر هستید از پودر قند، کنجد، پودر پسته، پودر نارگیل یا سایر مواد دلخواه استفاده نمایید.

 

• علاوه بر زعفران و خلال پسته، قادر هستید از مواد دیگری مثل کنجد، سیاه دانه، تخم خرفه یا شکلات برای آذین کلوچه ها استفاده نمایید.

 

نکته های سرو کلوچه قندی :

کلوچه قندی را قادر هستید به صورت گرم یا سرد سرو نمایید. این کلوچه با چای یا شیر، یک میان وعده یا عصرانه خوش طعم است.

 

سخن پایانی :

همانگونه که در بالا گفتیم کلوچه قندی یکی از شیرینی های سنتی و محبوب ایرانی است که به علت بافت ترد و خوش طعم و عطر گلاب و هل آن، طرفداران بسیاری دارد. این شیرینی معمولاً در عید نوروز آماده کردن می گردد و یکی از اجزای اصلی سفره هفت سین است و به عنوان یک میان وعده یا دسر خوش طعم سرو می گردد. قادر هستید با دستور بالا و رعایت نکته های گفته شده آن شیرینی را آماده کردن نمایید و از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید.

 

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها