لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

روش آماده کردن شیرینی بهشتی یا کرکی، شیرینی های محبوب و سنتی ایرانی


نکاتی برای تهیه شیرینی بهشتی

روش آماده کردن شیرینی بهشتی یکی از شیرینی های سنتی ایرانی

 

روش پخت شیرینی بهشتی یا کرکی، یکی از شیرینی های محبوب ایرانی

در این نوشته از بیتوته، با روش آماده کردن شیرینی بهشتی آشنا می شوید. شیرینی بهشتی یا کرکی یکی از شیرینی های سنتی و محبوب ایرانی است که به علت مزه و بافت نرم و پفکی خود، طرفداران بسیاری دارد. این شیرینی معمولا در عید نوروز برای پذیرایی از مهمان ها آماده کردن می گردد.

روش آماده کردن شیرینی بهشتی :

شیرینی بهشتی یا شیرینی کرکی، یکی از شیرینی های خوش طعم و سنتی ایرانی است که به علت بافت نرم و پفکی خود، طرفداران بسیاری دارد. این شیرینی معمولاً در عید نوروز و سایر مناسبت های ویژه آماده کردن می گردد.

 

مواد لازم برای شیرینی بهشتی :

روغن صاف قنادی200 گرم
پودر قند200 گرم
آرد400 گرم
روغن مایع50 گرم
پودر کاکائو یا زعفران یا رنگ دلخواهبه مقدار لازم
هلیک چهارم قاشق چایخوری

 

روش آماده کردن شیرینی بهشتی :

روغن و پودر قند الک شده را حدود 8-10 دقیقه با همزن بزنید تا کاملا کرم رنگ و پوک شود، بعد اسانس مورد نظرتان را بیافزایید. در اینجا از هل استفاده کردیم. به جای آن قادر هستید از وانیل هم استفاده نمایید. پس از اضافه کردن هل حدود دو دقیقه مواد را هم بزنید. میزان هم زدن مواد با همزن رو حتما رعایت نمایید زیرا در پوک و ترد شدن شیرینی اثر گذار است.

 

پس از حدود ده دقیقه زدن، همزن را کنار بگذارید و نصف آرد و روغن مایع را بیافزایید و با لیسک هم بزنید.

 

از اینجا به بعد آرد را قاشق قاشق بیافزایید؛ تا جایی که خمیر لطیفی به دست بیاید که نه شل باشد و نه به دست بچسبد و نه خیلی سفت باشد که موقع شکل دادن ترک بخورد بسته به نوع آردتان شاید همه آرد استفاده شود یا اضافه بماند.

 

قادر هستید خمیر را دو قسمت تقسیم نمایید و به یک قسمت کاکائو بیافزایید (حدود یک یا دو قاشق غذاخوری) و مخلوط نمایید. و یکی ساده باشد و یا حتی قادر هستید خمیر را به سه قسمت تقسیم نمایید و به یکی زعفران هم بیافزایید تا شیرینی سه رنگ داشته باشید؛ مواد را داخل قیف بریزید. اگر خواستید قسمتی از شیرینی را زعفرانی نمایید می بایست زعفران شما خیلی غلیظ باشد؛ که با اضافه کردن کمی از زعفران آب شده، مزه و رنگ بگیرد. اضافه کردن زیاد مایعات سبب می گردد شیرینی شما داخل فر وا برود و شکل خود را از دست بدهد.

 

سر ماسوره شکوفه، ستاره یا هر ماسوره دلخواهی را انتخاب نمایید و سر قیف بگذارید. داخل سینی فر، کاغذ روغنی بیندازید و روی سینی با فاصله شکوفه بزنید. اندازه ی شیرینی را قادر هستید شکوفه ی کوچک یا بزرگ درست نمایید. ولی معمولا شیرینی های کوچک برای عید مناسب و پرطرفدار است.

 

به دلخواه قادر هستید روی شیرینی تخم خرفه، پودر پسته یا کنجد بپاشید. فر را از 10 دقیقه قبل روی 180 درجه روشن نمایید تا گرم شود.

 

بعد شیرینی ها را داخل فر بگذارید و 10 الی 15 دقیقه وقت بدهید تا بپزد؛ نیازی نیست زیر شیرینی خیلی طلایی شود زیرا اگر زیاد داخل فر بمانند خشک می شوند.

 

پس از در آوردن شیرینی از فر، شیرینی ها چسبناک هستند؛ اگر بخواهید آن ها را حرکت بدهید خرد پودر می شوند. می بایست اجازه بدهید چند ساعت داخل سینی بمانند تا کاملا سرد و خشک شوند. بعد قادر هستید آن را به آسانی جا به جا نمایید.

 

روش آماده کردن شیرینی بهشتی بدون فر :

طرز تهیه انواع شیرینی بهشتی

شیرینی بهشتی

 

برای پخت شیرینی بدون فر، می بایست فر دست ساز خود را از قبل گرم نمایید. منظور از فر دست ساز همان قابلمه است که کف آن یک توری یا الک فلزی قرار بدهید تا کف سینی با کف قابلمه در تماس نباشد. سپس سینی شامل شیرینی های بهشتی را داخل قابلمه روی توری یا الک فلزی قرار بدهید و سپس درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید.

 

دقت داشته باشید شعله زیر قابلمه را حتما روی کم بگذارید و به زمان نیم ساعت صبر نمایید تا شیرینی های بهشتی به خوبی بپزند. پس از نیم ساعت حتما درب قابلمه را بردارید و پخت شیرینی ها را بررسی نمایید. اگر خیلی کم دور شیرینی ها طلایی شد، در این صورت حرارت زیر قابلمه را خاموش نمایید و صبر نمایید تا شیرینی ها کمی خنک شوند.

 

نکته هایی برای تهیه شیرینی بهشتی

روش آماده کردن شیرینی بهشتی

 

نکته های مهم در آماده کردن شیرینی بهشتی :

• به جای روغن صاف قنادی، قادر هستید از روغن نیمه جامد استفاده نمایید. اما برای این کار می بایست 200 گرم روغن نیمه جامد را روی حرارت بخار آب قرار بدهید تا آب شود. سپس اجازه بدهید کمی خنک شود و داخل یخچال بگذارید. اجازه بدهید هشت ساعت بماند بعد داخل شیرینی استفاده نمایید (با این کار روغن نیمه جامد را صاف می نمایید).

 

• برای آماده کردن شیرینی بهشتی، از آرد سفید مرغوب استفاده نمایید تا شیرینی ها ترد و پفکی شوند.

 

• خوبتر است آرد و پودر قند را 3 بار الک نمایید زیرا در کیفیت شیرینی اثر دارد. در آماده کردن شیرینی بهشتی و بقیه شیرینی های خشک، میزان همزدن روغن و پودر قند اثر بسیاری در بافت شیرینی دارد؛ می بایست آن قدر هم برنید تا پوک و کرم رنگ شود تا در آخر شیرینی پوک و تردی داشته باشید.

 

• میزان اضافه کردن آرد داخل شیرینی مهم است. اگر کم بیافزایید خمیر شما شل می گردد و شیرینی شما داخل فر مسطح و نازک می گردد. اگر آرد بسیاری بیافزایید. خمیر شما سفت می گردد و شیرینی شما سفت و خشک می گردد.

 

• خمیر را زیاد ورز ندهید تا به دست نچسبد.

• شیرینی ها را خیلی نازک نریزید تا در حین پخت نسوزند.

 

• خوبترین روش برای پر کردن قیف این است که سر قیف را داخل لیوان قرار بدهید و لبه های آن را به سمت بیرون لیوان برگردانید و با قاشق از مواد داخل قیف بریزید.

 

• برای تزیین شیرینی ها قادر هستید از پودر نارگیل، پودر گل محمدی و یا شکلات رنده شده نیز استفاده نمایید.

 

• اگر قیف ندارید، قادر هستید آن ها را به اندازه ی گردو گرد نمایید و کمی آن را فشار بدهید و روی آن طرح بدهید.

 

• برای اینکه شیرینی بهتری داشته باشید از ترازو برای اندازه گیری استفاده نمایید.

 

طرز تهیه انواع شیرینی سنتی

روش آماده کردن شیرینی کرکی

 

ماندگاری شیرینی بهشتی :

شیرینی بهشتی را قادر هستید در ظرف در بسته در دمای اتاق به زمان 2 هفته نگهداشتن نمایید.

 

تغییرات در روش آماده کردن شیرینی بهشتی :

• برای آماده کردن شیرینی بهشتی بدون شکر، قادر هستید از پودر شکر رژیمی یا پودر قند بدون شکر استفاده نمایید.

 

• برای آماده کردن شیرینی بهشتی با مزه های مختلف، قادر هستید از پودر کاکائو، وانیل، پودر زنجبیل و یا پودر دارچین به خمیر بیافزایید.

 

• برای آماده کردن شیرینی بهشتی قالبی، قادر هستید خمیر را در قالب های مختلف ریخته و در فر بپزید.

 

سخن پایانی :

شیرینی بهشتی یکی از شیرینی های خوش طعم و محبوب ایرانی است که آماده کردن آن خیلی آسان است. با رعایت نکته های گفته شده در این نوشته، قادر هستید شیرینی بهشتی های ترد و پفکی و خوش طعم ای را آماده کردن نمایید.

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها