[ad_1]
روش آماده کردن پنیر رژیمی
خوبترین پنیر رژیمی کدام است؟
پنیر یکی از اصلی ترین مواد خوراکی برای صبحانه ایرانی هاست که معمولا توصیه می گردد با گردو استفاده نمایید. بعضی از انواع پنیر مثل پنیر لیقوان و پنیر خامه ای و پنیرهای محلی به علت چربی بالایی که دارند خیلی پرکالری هستند و برای افرادی که در پی کم شدن وزن هستند سودمند نمی باشند. بد نیست بدانید میزان کالری پنیر محلی با سبزیجات در هر ۱۰۰ گرم برابر با ۹۵ کالری است.
بیشتر اشخاص پنیر را به عنوان یک ماده غذایی پرچرب و پرکالری میشناسند و بر این اساس افرادی که رژیم لاغری دارند ، استفاده پنیر را حذف یا خیلی محدود میکنند.
افرادی که دلواپس کالری و نمک بالای پنیر هستند میتوانند از انواع پنیر رژیمی که نمک و چربی کمتری دارد استفاده نمایند.
پنیر رژیمی چیست
فواید استفاده پنیر
پنیر منبع مملو از کلسیم ، پروتئین با کیفیت و چربی است و مقدار بسیاری ویتامین A ، ویتامین B12 ، ویتامین K2 ، فسفر ، روی و ریبوفلاوین ، اسیدهای چرب امگا ۳ است.
براساس مطالعات مختلف استفاده لبنیات به خصوص پنیر برای محافظت از دندان در مقابل پوسیدگی ضروری است.
در مطالعه ای که توسط دندان پزشکان دانمارکی انجام شده است ، مشخص شد کودکانی که به صورت متعادل لبنیات به خصوص پنیر استفاده میکنند پس از سه سال کمتر دچار پوسیدگی دندان میشوند.
بر این اساس نباید استفاده پنیر را به علت چربی و نمک بالایی که دارد کنار بگذاریم ، شما میتوانید پنیر رژیمی را وارد رژیم لاغری و سلامت خود نمایید.
پنیر رژیمی چیست؟
پنیر صبحانه معمولی دارای مقدار بالای چربی و نمک است که میتواند منجر به افزاش چاقی و تشدید اضافه وزن شود. بر این اساس برای افرادی که علاقمند به خوردن پنیر هستند ولی میخواهند کمتر در معرض چاقی و اضافه وزن باشند ، پنیر رژیمی تولید شده است. پنیر رژیمی نمک و چربی کمتری نسبت به سایر پنیرها دارند و بر این اساس توصیه می گردد افرادی که دلواپس افزایش وزن یا سلامت قلبشان هستند، پنیر رژیمی را جایگزین پنیر معمولی کنند.
انواع پنیر رژیمی – پنیر کاتیج
پرچرب ترین و پرکالری ترین پنیر کدام است؟
پنیر هر چه کم چرب تر باشد مرغوبیت و ارزش تغذیه زیادتری دارد.
پنیر خامه ای همانطور که از نامش پیداست نسبت به سایر پنیرهای تازه چربی زیادتری دارد و به هیچ عنوان نباید برای استفاده روزانه از آن استفاده نمود. چربی موجود در لبنیات از نوع چربی های اشباع و کلسترول است که برای سلامت فرد مضر هستند و برای افرادی که میخواهند رژیم غذایی سالم داشته باشند استفاده پنیر پرچرب به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
پنیر لیقوان هم چربی بسیاری دارند و اصلا رژیمی محسوب نمیشود و برای استفاده روزانه توصیه نمیشود ، در صورت تمایل قادر هستید هفته ای ۱ تا ۲ بار به اندازه یک قوطی کبریت از پنیر لیقوان اصل استفاده کنید.
پنیرهای محلی که با شیر کامل آماده کردن میشوند هم درصد چربی بالایی دارند و برای استفاده روزانه مناسب نیستند.
در میان پنیرهای غیر رژیمی پنیر سفید تازه معمولا چربی کمتری دارد و برای استفاده روزانه مناسب تر است.
یکی از خوبترین پنیرهای رژیمی که کالری و نمک کمی دارد ، پنیر کاتیج است که به سادگی میتوانید آن را در خانه آماده کردن نمایید.
روش آماده کردن پنیر رژیمی خانگی
روش آماده کردن پنیر رژیمی خانگی
برای آماده کردن پنیر رژیمی خانگی نیاز به ۱ لیتر شیر کم چرب و ۲ عدد قرص مایه پنیر دارید.
شیر کم چرب پاستوریزه را گرم نمایید تا به دمای ۶۰ درجه برسد سپس شعله را خاموش نمایید.
یعنی بتوانید انگشت را داخل شیر بزنید ، شیر داغ باشد ولی انگشت نسوزد.
۲ عدد قرص مایه پنیر را با کمی آب گرم حل نمایید و به شیر بیافزایید و هم بزنید.
در ظرف را بگذارید و رویش را با پارچه ضخیم یا حوله یا پتو بپوشانید و به زمان ۱۰ ساعت اجازه دهید شیر دلمه بسته و پنیر تولید شود.
یک کیسه متقال یا نخی را آماده نموده و روی آبکش قرار دهید و شیر را که دلمه بسته و شامل آب و پنیر است داخل کیسه بریزید و درش را محکم ببندید و یک وزنه سنگین رویش قرار دهید. پنیر را در یک جای سرد بگذارید و به زمان ۱۷ ساعت صبر نمایید تا آب اضافه پنیر کاملا خارج شود.
پنیر شما آماده است ، میتوانید از کیسه خارج نموده و در ظرف مناسب در یخچال نگهداشتن نمایید.
این پنیر کاملا رژیمی کم چرب و بدون نمک است.
برای ماندگاری زیادتر میتوانید مقداری آب جوشیده و نمک را مخلوط نمایید و پنیر را در آب نمک شور بیندازید و زمانی که میخواهید استفاده نمایید یک تکه پنیر را به زمان ۱ – ۴ ساعت در آب بیندازید تا نمکش گرفته شود و میل کنید.
هر چه زمان ماندن پنیر در آب زیادتر باشد ، نمکش زیادتر گرفته می گردد.
[ad_2]
منبع : بیتوته
آخرین دیدگاهها