دم‌کردنی‌های فصل سرد

[ad_1]

نوشیدنی های فصل سرما

 دم‌نوش‌های رنگارنگ و فوق‌العاده، فصل سرد را به گرم‌ترین فصل سال تبدیل می‌کنند

 

با آغاز فصل سرما نوشیدنی‌های گرم آرامش خاصی به بدن می‌دهند. چای، همان برگ‌های سبز و براق که بعدا تبدیل به چای سبز، قرمز و سیاه می‌شوند، نوشیدنی داغ بیشتر ما ایرانی‌هاست اما تنها چیزی نیست که می‌توانیم درروزهای سرد پاییز و زمستان بنوشیم.

 «دم‌نوش‌های رنگارنگ و فوق‌العاده، فصل سرد را به گرم‌ترین فصل سال تبدیل می‌کنند. دم‌نوش‌ها سالیان درازی است که با زندگی ما انسان‌ها عجین شده و در درمان بیماری‌های متعددی به طب سنتی کمک رسانده‌اند. نوشیدنی‌ها هم مثل مزاج‌های آدمی متفاوت هستند و با آغاز هر فصل نوع آنها تغییر می‌نماید. به عنوان مثال تابستان با نوشیدنی‌هایی که مزاج خنک و مرطوب دارند و زمستان با نوشیدنی‌های گرم و خشک همراه است.

سراغ دکتر سعید صانعی محقق طب سنتی رفته‌ایم تا در این باره زیادتر بدانیم.

دم‌کردنی‌های فصل سرد
گل، ساقه، برگ و همه قسمت‌های گیاه در دم‌نوش‌های فصلی سرما مورد استفاده قرار می‌گیرند اما در موارد کمی از ریشه‌ گیاه برای درمان استفاده می‌شود. نوشیدنی‌ها به دو راه، دم‌کردنی یا جوشیدنی آماده کردن می‌شوند. اگر بخواهیم دارویی با اثر قوی داشته باشیم، گیاه را می‌جوشانیم.

معجون معجزه‌آسا
زنجبیل را می‌توان در شیر به همراه عسل و دارچین جوشاند. این ترکیب برای افرادی که دچار درد آرتروز و ورم مفاصل هستند، خیلی سودمند است. این نوشیدنی را می‌توان به عنوان صبحانه و با چند تکه نان صرف نمود. اگر این معجون معجزه‌آسا به زمان ۴۰ روز استفاده شود، دردهای زانو به طور کامل برطرف می‌شوند.

گل بنفشه؛ تسکین سرفه‌های خشک
گل بنفشه را به صورت دم‌نوش درست می‌کنند. این گل مزه خیلی خوبی دارد و به صورت شربت دارویی در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد. به این دم‌نوش‌ می‌توان گل سرخ هم اضافه نمود. گل بنفشه در درمان سرفه‌های خشک خیلی مناسب است.

 نوشیدنی های فصل سرما

گل بنفشه در درمان سرفه‌های خشک خیلی مناسب است

 
گل نیلوفر؛ برای رهایی از خشکی پوست
به افرادی که پوست‌شان در فصل‌های سرد سال دچار حساسیت و خشکی می‌شود، استفاده دم‌نوش گل نیلوفر را توصیه می‌کنیم. دم‌نموده این گل در رفع خشکی پوست خیلی تاثیرگذار است.

گل گاوزبان؛ یک گیاه جوشیدنی
گل گاوزبان گلی است که اگر بخواهید به قدر کافی تاثیرگذار باشد می بایست نیم‌ساعت جوشانده شود و پس از آن به زمان یک ساعت هم دم بکشد. دم‌نوش این گل با ترکیب لیموعمانی استفاده می‌شود.

زنجبیل؛ بخاری سیار
یکی از نوشیدنی‌های مهمی که برای اشخاص سرماخورده تجویز می‌شود، دم‌نوش زنجبیل است. زنجبیل تازه را به میزان یک قاشق غذاخوری در طرفی مناسب رنده نمایید. سپس با آب جوش به زمان ۱۰ دقیقه دم نموده و داخل صافی ریخته و تفاله آن را بگیرید. این دم‌نوش بدن را به یک بخاری سیار تبدیل نموده و از ویروس های سرماخوردگی در امان می‌دارد. زنجبیل به نوعی یک پیشگیری کننده قوی برای سرماخوردگی است. از این نوشیدنی در مناطق خیلی سرد یا برای افرادی که بدن‌شان ایمنی کمتری دارد، استفاده می‌شود.

اگر سرما خوردگی زود سراغتان می‌آید
نوشیدنی چای آویشن هم‌زمان با آغاز فصل پاییز نه تنها می‌تواند مقاوت بدن را در برابر ویروس سرماخوردگی و آنفلوانزای فصلی افزایش دهد، بلکه روند بهبود سرماخوردگی را شتاب می‌بخشد. این دم‌نوش تسکین دهنده سرفه و برطرف کننده تنگی نفس است. در بعضی از متون طب سنتی به خواص نوشیدن دم‌نوش آویشن برای کنترل میزان قند خون به عنوان یک درمان جانبی اشاره شده است.

چهار گل معروف
گل گاوزبان، گل بنفشه، گل ختمی و گل سرخ از معروف‌ترین گل‌های دم کردنی هستند که با تاثیرگذاری بسیاری در رتبه اول قرار می‌گیرند. دم‌نوش چهار گل در مواردی مثل یبوست، سوزش چشم، خشکی بینی، آنژین‌های چرکی، گلودرد و بدن‌درد مورد استفاده قرار می‌گیرد و از چهارگل‌های معروف می‌توان هم به عنوان جوشیدنی و هم به عنوان دم کردنی استفاده نمود.

نعناع؛ سرباز بدن
نعناع گیاهی است که در هر خانه یافت می‌شود و می‌توان معجونی مخصوص سرماخوردگی‌های زمستان از آن آماده کردن نمود. دم‌نوش نعناع سیستم ایمنی بدن را تقویت نموده و در رفع گلودرد و گرفتگی بینی تاثیرگذار است. این دم‌نوش ضد نفخ است و در رفع دردهای شکمی که با خوردن مواد غذایی سرد در فصل زمستان ایجاد می‌شود، اثر خیلی دارد دم‌نوش نعناع بهبود دهنده حالت تهوع و تب‌بر است. یک قاشق غذاخوری نعنای خشک را با یک لیوان آب جوش دم نموده و بعد آن را صاف نمایید. سپس دوباره این دم‌نوش را به همراه برش‌های لیموترش، چوب دارچین و چند برش از زنجبیل و نبات دم نموده و فرصت دهید به خوبی دم بکشد. خوبتر است این دم‌نوش را قبل از شام بنوشید. دم‌نوش‌ نعناع انرژی فوق‌العاده‌ای در بدن ایجاد نموده و به گردش درمی‌آورد. 

دم‌کردنی‌های فصل سرد

دم‌نوش نعناع سیستم ایمنی بدن را تقویت نموده و در رفع گلودرد و گرفتگی بینی تاثیرگذار است


گلپر بنوشید
بیشتر ما گلپر را به عنوان ادویه همراه با باقلای پخته به کار می‌بریم اما این دانه مسطح و معطر می‌تواند دم‌نوش پرخاصیتی باشد. نوشیدنی گلپر طبیعت گرم و خشک دارد و به روش شگفت‌انگیزی حافظه، قوای جنسی و قلب و عروق را تقویت می‌نماید. دم نموده گلپر اشتهاآور است. به هضم غذا کمک می‌نماید، ضد صرع است، کبد را پاکسازی می‌نماید و در درمان تنبلی معده، جوش و دمل‌ هم خیلی تاثیرگذار است. گفتنی است استمرار استفاده این دم‌نوش بهبود عملکرد صفرا و چربی‌سوزی را به همراه دارد. برای آماده کردن این دم‌نوش، یک قاشق مرباخوری گلپر را در یک لیوان آب جوش ریخته و سر لیوان را بپوشانید. ۱۵ دقیقه صبر نمایید تا آب جوش به رنگ زرد درآید.

زمان نوشیدن دم‌نوش
زمان نقش مهمی در اثر گذاری این دم‌نوش‌ها روی بدن دارد. برای خوردن دم‌نوش‌های چهارگل خوبترین زمان عصر است؛ برای چه که زیادتر بیماری‌های فصل سرما در شب به اوج خود می‌رسند. سرفه، تب و آبریزش بینی در شب زیادتر آشکار شده و به اوج خود می رسند. دکتر صانعی معتقد است کره ماه جاذبه‌ای مثل جزر و مد در بدن انسان ایجاد می‌نماید و بیماری‌هایی که در بدن رسوب نموده اما در طول روز خاموش هستند؛ شب‌موقع به بالاترین نقطه از تاثیرگذاری روی بدن می رسند. زیادتر دم‌نوش‌ها می بایست تا ۵ پس از ظهر خورده شده باشد.

منبع:مجله زندگی ایده‌آل

[ad_2]

منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها