لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

برگ کاری: معجزه‌ای سبز برای تندرستی شما


برگ کاری, برگ کاری تازه

برگ کاری هدیه‌ای از طبیعت برای تندرستی

 

سفری به دنیای شگفت‌انگیز خواص برگ کاری 

برگ کاری، که با نام‌های “کادی پاتا” و “مرّی” هم شناخته می‌شود، برگ‌های معطر درختی با نام علمی “Murraya koenigii” است که در آشپزی هندی و جنوب شرق آسیا کاربرد فراوانی دارد. در این نوشته از بیتوته به بررسی خواص و فواید این برگ معطر می‌پردازیم.

برگ کاری، برگ‌های درخت (Murraya koenigii) هستند. این درخت بومی هند است و از برگ‌های آن هم برای مصارف دارویی و هم آشپزی استفاده می‌شود. برگ‌های کاری خیلی معطر هستند و مزه متمایزی از مرکبات دارند. این برگ با نام‌های مختلفی در زبان‌های محلی شناخته می‌شود، زیرا این درخت بومی هند، سریلانکا و بسیاری از کشورهای جنوب شرقی آسیا است. 

 

اگرچه این مخلوط ادویه سنتی بیشتر در آشپزی برای افزودن مزه به غذاهایی مثل کاری، غذاهای برنجی و دال اضافه می‌شود و به طور عام استفاده می‌شود، اما برگ‌ های کاری با پودر کاری متفاوت هستند. آنها علاوه بر اینکه یک گیاه دارویی آشپزی همه‌کاره هستند، به علت ترکیبات گیاهی قوی که تولید می‌کنند، مجموعه‌ای از فواید تندرستی را نیز به ارمغان می‌آورند. از برگ درخت کاری در انواع غذاهای هندی استفاده می گردد. این گیاه بومی هند است و ارزش دارویی بسیاری دارد.

 

برگ کاری, برگ کاری تازه

استفاده برگ کاری مزیت های را به همراه دارد

 

ارزش غذایی برگ کاری

برگ کاری شامل چندین آلکالوئید، فلاونوئید، ترپنوئید و پلی فنول است. آنها همچنین مملو از ویتامین هستند. 100 گرم برگ کاری شامل :

– 6.04 میلی گرم ویتامین A،

– 7 میلی گرم ویتامین B3

– 1 میلی گرم ویتامین B1

– 19.8 میلی گرم کلسیم

– 49.1 میلی گرم منیزیم

– 17 میلی گرم سدیم 

 

اجزای برگ کاری به این ماده فواید متعددی می دهد که شاید در بسیاری از شرایط سودمند باشد. برای دانستن فوایدی که برگ کاری قادر هست برای تندرستی داشته باشد، ادامه این نوشته را بخوانید.

 

برگ کاری, برگ کاری تازه

برگ کاری شامل چندین آلکالوئید، فلاونوئید، ترپنوئید و پلی فنول است

 

فواید برگ کاری برای تندرستی

استفاده برگ کاری قادر هست مزیت های زیر را به همراه داشته باشد:

 

1. سلامت پوست و مو را بهبود می بخشد

از برگ های کاری برای اعصار بسیاری برای زیبایی استفاده می گردد. این برگ‌ها در روغن جوشانده می‌شوند تا یک تونیک مو تولید کنند که برای بهبود و تقویت رشد مو و حفظ رنگ طبیعی غنی مو استفاده می‌شود. چندین ترکیب آنتی اکسیدانی موجود در برگ کاری، از جمله ماهانین، ماهانی‌مبین، کوئنی‌مبین، ایزومهانین و کوئنولین، از جمله، می‌توانند مسئول کم شدن استرس اکسیداتیو در بدن باشند.

 

از آنجایی که استرس اکسیداتیو نقش مهمی در روند پیری پوست ایفا می‌نماید، استفاده غذاهای غنی از آنتی‌اکسیدان مطمئناً سلامت پوست را با معکوس کردن صدمه‌های پوستی بهبود می‌بخشد. مطالعات زیادتر و تحقیقات مستقیم برای اثبات اثربخشی برگ کاری در سلامت پوست مورد نیاز است، اما توانایی برگ کاری برای مبارزه با استرس اکسیداتیو را نمی توان نادیده گرفت.

 

2. به کم شدن وزن کمک می نماید

استفاده از برگ کاری قادر هست به شما در سفر کم شدن وزن کمک نماید. آلکالوئیدی که مسئول خاصیت ضد چربی برگ های کاری است نیز برای مقابله با چاقی سودمند شناخته شده است. از تجمع چربی در بافت ها پیشگیری می نماید و پاکسازی و جذب گلوکز را بهبود می بخشد. همچنین جذب چربی از راه رژیم غذایی را کم شدن می دهد و در مقابل رژیم های پرچرب پتانسیل نشان می دهد. مکانیسم اثر که توسط آن برگ کاری به عنوان یک عامل ضد چاقی عمل می نماید، موضوع امیدوارکننده ای برای تحقیقات آینده است و مطالعات روی انسان هنوز مورد نیاز است.

 

3. به مدیریت دیابت کمک می نماید

اعتقاد بر این است که برگ کاری در مدیریت دیابت سودمند است. مشخصات آنتی اکسیدانی آنها در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از این بیماری محافظت می نماید. مطالعات نشان داده اند که برگ کاری به کم شدن گلوکز خون در موش های دیابتی کمک نموده و همچنین اثر انسولین را بهبود می بخشد. این یافته ها نشان داد که برگ کاری یک عامل کم شدن قند خون امیدوارکننده است. برای ایجاد دوزهای موثری که شاید برای انسان های مبتلا به دیابت سودمند باشد، می بایست آزمایشات انسانی انجام شود، اما شواهد موجود دلگرم کننده است.

 

4. پروفایل لیپیدی را متعادل می نماید

برگ های کاری دارای بعضی خواص محافظت کننده از قلب از جمله متعادل کردن چربی ها در بدن هستند. آزمایش‌های انجام شده روی موش‌های تغذیه‌شده با چربی بالا نشان داد که برگ کاری سبب افزایش HDL (کلسترول خوب)، کم شدن LDL (کلسترول بد) و کلسترول آزاد تام می‌شود. این فعالیت های برگ کاری به نوعی ترکیب آلکالوئیدی در آنها به نام ماهانیمبین مرتبط است. اگرچه مطالعات انسانی زیادتری مورد نیاز است، شواهد کافی در مدل‌های حیوانی برای بررسی استفاده و کارایی برگ‌های کاری در مدیریت سطوح لیپید وجود دارد.

 

برگ کاری, برگ کاری تازه

برگ های کاری دارای بعضی خواص محافظت کننده از قلب هستند

 

5. سبب بهبود زخم می گردد

از برگ کاری برای درمان عفونت های پوستی مثل گال و سایر زخم ها نیز استفاده می گردد. در یک مطالعه، برگ‌های کاری سبب تشکیل کلاژن و بهبود زخم‌ها و کم شدن التهاب در مدل‌های موش شد. برگ های کاری همچنین دارای خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی هستند و استفاده از آنها در عفونت های پوستی ناشی از باکتری ها و قارچ ها را ثابت می نماید.

 

6. حالت تهوع صبحگاهی را بهبود می بخشد

استفاده از برگ کاری قادر هست به تسکین علائم تهوع صبحگاهی کمک نماید. از برگ کاری در طب سنتی برای درمان سوء هاضمه و حالت تهوع استفاده می شده است. تهوع معمولاً در زنان باردار و بیماران تحت درمان سرطان را میتوان با استفاده برگ کاری کم شدن داد.

 

7. از کبد محافظت می نماید

کبد عضو اصلی بدن است که مسئول متابولیسم و ​​سم زدایی داروها است. چندین گزارش حاکی از آن است که برگ کاری دارای اثر محافظتی در برابر اختلالات ناشی از الکل است. یک مطالعه نشان داد که عصاره برگ کاری از سمیت سلول های کبدی در موش ها پیشگیری می نماید و در عین حال سطح آنتی اکسیدان های آنزیمی را حفظ می نماید.

 

8. از سلامت اعصاب حمایت می نماید

عصاره برگ کاری برای مدیریت بیماری های دژنراتیو مثل بیماری آلزایمر ، بیماری پارکینسون و غیره استفاده شده است. ترکیبات برگ کاری دارای فعالیت های محافظت کننده عصبی است، از استرس اکسیداتیو پیشگیری می نماید، التهاب و سمیت سلول ها را کم شدن می دهد و شناخت را بهبود می بخشد. با این حال، مطالعات انسانی گسترده تری برای اثبات پتانسیل برگ کاری در درمان بیماری های عصبی مورد نیاز است.

 

9. بر جواب ایمنی بدن تأثیر می گذارد

تعدیل کننده های ایمنی با افزایش یا کم شدن آنتی بادی های مورد نیاز، جواب ایمنی بدن را اصلاح می کنند. این عملکرد در چندین عفونت، تومور یا نقص ایمنی سودمند است. آزمایش‌های انجام‌شده بر روی عصاره‌های برگ کاری نشان داد که این برگ‌ها فعالیت ماکروفاژها (نوعی سلول‌هایی که مسئول بهبود عملکرد ایمنی بدن هستند) را بهبود بخشیده‌اند. ظرفیت آنتی اکسیدانی برگ های کاری نیز به آن ها خاصیت تعدیل کننده ایمنی می دهد. 

 

10. قادر هست از سرطان محافظت نماید

نقش برگ کاری و ترکیبات آن در مدیریت سرطان به طور گسترده مورد بحث قرار گرفته است.

گزارش شده است که عصاره برگ کاری سبب آغاز آپوپتوز سلول های سرطانی می گردد – فرآیندی که طی آن سلول های سرطانی می میرند. این با مهار ترکیباتی که در رشد سلول های سرطانی نقش دارند به دست می آید. عصاره برگ کاری علاوه بر ترویج مرگ سلول های سرطانی، از سلول ها در برابر صدمه در طی پرتودرمانی و شیمی درمانی محافظت می نماید. 

 

برگ کاری, برگ کاری تازه

از برگ کاری برای درمان عفونت های پوستی استفاده می گردد

 

روش استفاده برگ کاری

برگ کاری بیشتر در پخت و پز به عنوان برگ تازه یا خشک استفاده می گردد.

• جویدن برگ های خام: قادر هستید صبح ها با معده خالی چند برگ کاری تازه را بجوید.

• نوشیدن جوشانده: برگ های کاری را در آب بجوشانید و سپس مایع را صاف نمایید تا جوشانده درست شود. قادر هستید این چای را پس از خنک شدن بنوشید.

• پودر برگ های کاری: پودر برگ های کاری را میتوان با عسل یا کره مخلوط نموده و استفاده نمود.

 

توصیه می گردد از استفاده بیش از حد برگ کاری خودداری نمایید یا بدون مشورت با پزشک خود مکمل استفاده نکنید.

 

نکته های احتیاط

در حالی که تحقیقات و گزارش‌ها استفاده از برگ کاری را برای چندین بیماری پیشنهاد می‌کنند، دوزهای ایده‌آل برای استفاده انسان مشخص نشده است. علاوه بر این، اکثر مطالعات شامل حیوانات با استفاده از عصاره‌های مختلف برگ کاری انجام شده است.

بر این اساس، قبل از استفاده از برگ کاری برای مصارف دارویی، حتما ابتدا با پزشک خود مشورت نمایید. خوردن 3 تا 4 برگ کاری به صورت تازه یا خشک، به عنوان چای یا در وعده های غذایی بی خطر است، اما مهم است که در استفاده این ماده زیاده روی ننماییدزیرا سمیت آن مشخص نشده است.

 

برگ کاری, برگ کاری تازه

از استفاده بیش از حد برگ کاری خودداری نمایید

 

سوالات متداول در مورد برگ های کاری

1. مزه برگ کاری چطور است؟

برگ های کاری طعمی مرکباتی و کمی تلخ دارند. آنها همچنین عطر قوی و تند دارند.

 

2. برگ کاری را از کجا قادر هستم آماده کردن کنم؟

برگ کاری را میتوان در اکثر فروشگاه های مواد غذایی آسیایی و همچنین در بعضی از فروشگاه های مواد غذایی تخصصی پیدا نمود.

 

3. عوارض جانبی برگ کاری چیست؟

برگ کاری به طور کلی بی خطر است، اما شاید در بعضی اشخاص عوارض جانبی ایجاد نماید، مثل: 

– سوء هاضمه: برگ کاری شاید در بعضی اشخاص سوء هاضمه ایجاد نماید.

اسهال: برگ کاری شاید در بعضی اشخاص اسهال ایجاد نماید.

آلرژی: بعضی اشخاص شاید به برگ کاری آلرژی داشته باشند.

اگر باردار هستید یا شیر می دهید، قبل از استفاده برگ کاری با پزشک خود مشورت نمایید.

اگر بیماری زمینه ای دارید، قبل از استفاده برگ کاری با پزشک خود مشورت نمایید.

اگر از داروهای خاصی استفاده می نمایید، قبل از استفاده برگ کاری با پزشک خود مشورت نمایید.

 

4. آیا قادر هستم برگ کاری را خشک کنم؟

بله، قادر هستید برگ کاری را خشک نمایید. برای این کار، برگ ها را روی یک سینی فر قرار دهید و در فر با دمای 100 درجه سانتیگراد به زمان 10 تا 15 دقیقه خشک نمایید.

 

5. آیا قادر هستم از پودر برگ کاری به جای برگ های تازه استفاده کنم؟

بله، قادر هستید از پودر برگ کاری به جای برگ های تازه استفاده نمایید. با این حال، پودر برگ کاری مزه قوی تری دارد، بر این اساس می بایست از آن به مقدار کم استفاده نمایید.

 

6. چطور قادر هستم برگ کاری را نگهداشتن کنم؟

برگ های تازه کاری را میتوان در یخچال به زمان 1 تا 2 هفته نگهداشتن نمود. برگ های خشک کاری را میتوان در یک ظرف درب دار در مکانی خنک و تاریک به زمان 6 ماه تا 1 سال نگهداشتن نمود.

 

چکیده 

برگ کاری که به طور گسترده در هند کشت می گردد و محبوبیت دارد، میزبان انبوهی از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات فیتوشیمیایی است که در بسیاری از شرایط تندرستی سودمند است. برگ کاری از کمک به کم شدن وزن تا پیشگیری از تشکیل چربی، همچنین در مرگ سلول های سرطانی و کم شدن ناراحتی های ناشی از درمان های سرطان سودمند است.

بسیاری از مشکلات گوارشی مثل تهوع و سوء هاضمه نیز با برگ کاری کنترل می گردد. خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی آنها در پیشگیری از عفونت های پوستی، به ویژه در صورت استفاده موضعی سودمند است.

 

برگ کاری نه تنها در پزشکی بلکه در لوازم آرایشی نیز کاربرد دارد. آنها به طور کلی برای تقویت و حفظ سلامت پوست و مو استفاده می شوند. اگرچه دوزهای مصرفی مشخص نشده است، خوردن 3-4 برگ کاری برای بهره مندی از فواید آنها هیچ عارضه جانبی شناخته شده ای ندارد. در آخر، مهم است برای داشته باشید که داروهای طبیعی به عنوان جایگزینی برای داروها در نظر گرفته نشده اند، بلکه نقش محافظتی دارند و قبل از گنجاندن هر ماده جدید در رژیم غذایی، می بایست با پزشک مشورت نمود.

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها