روش آماده کردن آش شلغم برای سرماخوردگی

[ad_1]

اش شلغم,طرز تهیه اش شلغم

روش آماده کردن آش شلغم برای سرماخوردگی

 

آش شلغم یکی از آش های محلی جنوب خراسان و البته یکی از آش های پرخاصیت در ایران است که استفاده درمانی و دارویی بسیاری دارد. آش شلغم به علت وجود شلغم و پیاز دارای انواع ویتامین‌های B و C و A است که در پیشگیری و درمان بیماری های مختلفی از جمله سرماخوردگی، درد مفاصل، تسکین خارش و … خیلی سودمند است. در این نوشته روش آماده کردن آش شلغم خوش طعم را برای شما آماده نموده ایم. پیشنهاد می نماییم آماده کردن این آش را در فصل زمستان از دست ندهید.

آش شلغم یکی از انواع آش های ایرانی و خیلی پر خاصیت است. این آش قادر هست تنوعی برای خوردن شلغم و بهره بردن از خواص بی مانند آن باشد. ارزش غذایی و کالری آش شلغم در ۱۰۰ گرم  ۶۰ کالری است شلغم مملو از ویتامین C بوده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید. در نتیجه برای سرماخوردگی خیلی سودمند است و قادر هست بدن شما را در برابر ویروس ها مقاوم نماید.

 

آش شلغم برای سرماخوردگی خیلی مناسب است. در حالی که مزه بی مانند و دلچسبی دارد، مثل یک داروی قوی اثر می نماید. این آش خوش طعم را قادر هستید با کوفته ریزه آماده کردن نمایید. آش شلغم با گوشت، شکل مجلسی تری دارد و در فصل زمستان برای سرو پیش غذا مناسب است. 

 

آش شلغم شیرازی و آش شلغم قزوین خیلی معروف هستند و در دستور آماده کردن آن ها از گوشت چرخکرده استفاده می گردد. اما شما قادر هستید گوشت را از مواد حذف نموده، سویا را جایگزین آن نمایید. یا بدون اضافه کردن جایگزینی، گوشت را از مواد اولیه آش شلغم حذف نمایید. آش شلغم بدون گوشت، همچنان خواص فوق العاده خود را داشته و قادر هست برای گیاهخواران انتخاب خیلی مناسبی باشد.

 

آش شلغم بدون گوشت:

آش شلغم,طرز تهیه آش شلغم

روش آماده کردن آش شلغم بدون گوشت

 

مواد لازم برای آش شلغم بدون گوشت :

 شلغم نگینی خرد شده۵۰۰ گرم 
 عدس یا ماش نصف پیمانه
 نمک، فلفل و زردچوبهبه میزان لازم 
 برنج نیم دانهنصف پیمانه 
 پیاز بزرگ۲ عدد 
 اسفناج، گشنیز، تره و جعفری (سبزی آش) ۳۵۰ گرم پاک شده
 آب یا عصاره ی گوشت۸ تا ۱۰ لیوان 

 

برای روش آماده کردن آش شلغم بدون گوشت:

ابتدا پیازها را رنده نمایید و آن را با روغن سرخ نمایید، سپس به آن کمی زردچوبه بیافزایید، سپس به آن عدس یا ماش را بیافزایید و بگذارید بجوشد زمانی که عدس یا ماش نیم پز شدند برنج نیم دانه را بیافزایید اگر آب آن کم شده بود آب گوشت یا عصاره ی گوشت را با آب جوش به آش بیافزایید.

 

در این مرحله سبزی و شلغم های خرد شده را بیافزایید. سپس نمک آن را بچشید و مقداری نمک و فلفل و اگر لازم بود زردچوبه به آن بیافزایید و اجازه بدهید آش شلغم جا بیفتد.

 

سپس داخل ظرف مورد نظر بریزید و آن را با نعنا داغ و کشک تزیین نمایید.

 

آش شلغم,طرز تهیه آش شلغم

طرزپخت آش شلغم خوش طعم 

 

نکاتی برای پخت آش شلغم:

چاشنی آش شلغم، کشک یا سرکه یا آبغوره استفاده نمایید.

 قادر هستید آب گوشت و یا عصاره ی گوشت را حذف نمایید.

 

 اگر سرما خورده اید از ۱ عدد پیاز بزرگ استفاده نمایید و آن را خیلی کم تفت بدهید تا بی رنگ شود و آن را به هیچ عنوان سرخ نکنید. از نعنا داغ هم استفاده نکنید.

 

 بعضی اشخاص از لپه به جای عدس یا ماش استفاده می کنند این کاملا سلیقه ای است.

 

 برای طرزپخت آش شلغم خوش طعم با گوشت: حدود ۳۰۰ گرم گوشت چرخ نموده را با ۱ عدد پیاز رنده شده و نمک و فلفل و زردچوبه خوب ورز بدهید و به صورت قلقلی های کوچک، داخل روغن با پیازها کمی تفت بدهید البته باز هم اشاره می کنم برای سرماخوردگی اصلا سرخ ننماییدبلکه حدود ۱ ساعت آخر به به صورت قلقلی به آش بیافزایید.

 

 برای پخت آش شلغم قادر هستید شلغم ها را پوست بگیرید یا با پوست خرد نمایید.

 

 

[ad_2]

منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها