
میوه های سودمند برای دیابت
خوردن میوه روشی دلپذیر برای رفع گرسنگی و رفع نیازهای روزانه غذایی است. با این حال ، زیادتر میوه ها شامل قند هستند. این سوالاتی را ایجاد نموده است که آیا میوه برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند مناسب است یا خیر.
دیابت یک بیماری مزمن اما قابل کنترل است که در آن بدن برای کنترل سطح قند خون تلاش می نماید.
اشخاص مبتلا به دیابت قادر هستند میوه بخورند:
طبق گزارشات انجمن دیابت آمریكا (ADA) خوردن هر نوع میوه برای اشخاص مبتلا به دیابت خوب است ، تا زمانی كه آن فرد به میوه خاصی حساسیت نداشته باشد.
با این وجود آماده کردن میوه قادر هست بر قند خون تأثیر بگذارد. میوه های تازه یا یخ زده خوبتر از میوه های فرآوری شده و کنسروی هستند. میوه های فرآوری شده همچنین شامل میوه های خشک شده و آبمیوه هستند.
اشخاص مبتلا به دیابت می بایست استفاده میوه های فرآوری شده خودداری کنند. بدن میوه های فرآوری شده را با شتاب زیادتری جذب می نماید و منجر به افزایش قند خون می گردد. فرآوری میوه ها همچنین سطح بعضی از مواد مقوی کلیدی از جمله ویتامین ها و فیبر را از بین می برد و یا کم شدن می دهد.
موسسه ملی بیماریهای دیابتی و گوارشی و کلیوی (NIDDK) توصیه می نماید اشخاص مبتلا به دیابت از استفاده آب میوه یا کمپوت میوه های شامل قند اضافه شده خودداری کنند.
مخلوط میوه مثل اسموتی ها نیز قند بالایی دارند و سریعتر جذب می شوند که منجر به افزایش قند خون می گردد.

خوردن هر نوع میوه برای اشخاص مبتلا به دیابت خوب است
شاخص گلیسمی چیست؟
روش انتخاب میوه های سالم و مناسب و دیگر مواد غذایی با کربوهیدرات بالا برای فرد مبتلا به دیابت، بررسی شاخص گلیسمی (GI) است. GI امتیاز مواد غذایی در مقیاس ۱ تا ۱۰۰ است. این مقیاس نشان می دهد چقدر سریع مواد غذایی قادر هست سطح قند خون را افزایش دهد. غذاهایی که GI بالا دارند سریعتر از مواد غذایی با GI متوسط یا کم جذب می شوند.
بار گلیسمی(GL) مواد غذایی را با تعداد کربوهیدرات ها در غذا در نظر می گیرد .شاید یک روش دقیق تر برای ارزیابی چگونگی اثر غذا بر قند خون در طول زمان باشد. غذاهای کم GI و کم GL برای کنترل قند خون خوبتر هستند.
شاید تعجب نمایید اما بسیاری از میوه ها دارای شاخص گلیسمی پایینی هستند. معمولاً سبزیجات نشاسته ای مثل سیب زمینی و دانه ها سریع تر هضم می شوند بر این اساس شاخص GI بالاتری دارند. هر چقدر یک غذای غنی از کربوهیدرات پخته شود، ارزش GI آن بالاتر می رود.

بسیاری از میوه ها دارای شاخص گلیسمی پایینی هستند
میوه های مناسب برای دیابت:
در زیر فهرستی از میوه های تقسیم شده براساس شاخص GI قرار داده ایم ، همانطور که توسط وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) گزارش شده است.
میوه های با GI و GL کم :
بعضی از میوه ها دارای GI زیر ۵۵ و یک GL زیر ۱۰ هستند.
سیب
آووکادو
انواع توت ها
شلیل
آلو
توت فرنگی
میوه های با GI متوسط (۵۶ تا ۶۹) :
میوه ای با GI بین ۵۶ تا ۶۹ یک غذا با GI متوسط است. تمام میوه های ذکر شده در زیر هنوز سطح GL زیر ۱۰ دارند.
خربزه عسلی
میوه های با GI بالا :
میوه هایی که دارای GI بالاتر از ۷۰ هستند، دارای GI بالا هستند و GL بیش از ۲۰ GL بالا را نشان میدهد.در حالی که خوردن این میوه ها برای اشخاص دیابتی بی خطر است ، اما خوبتر است به جای اینها از میوه های با GI پایین تر استفاده نمایید.
خرما (GL بالا)
هندوانه (GL کم)

میوه نقش اساسی در کمک به اشخاص مبتلا به دیابت دارد
فواید میوه برای اشخاص دیابتی :
میوه نقش اساسی در کمک به اشخاص مبتلا به دیابت دارد و قند به آرامی جذب می نماید.
خوردن مقدار کافی فیبر نقش مهمی در مدیریت دیابت دارد.
یک رژیم غذایی پر فیبر محلول قادر هست جذب قند را نماید نموده و میزان آن را در خون کنترل نماید. بسیاری از میوه ها از دید فیبر مملو هستند ، به ویژه آنهایی که پوست یا پالپ استفاده می شوند.
بسیاری از میوه ها به علت داشتن فیبر و آب زیاد سیر کننده هستند.
رژیم های غذایی شامل میوه و سبزیجات کافی قادر هستند خطر چاقی ، حمله قلبی و سکته مغزی را کم شدن دهند . چاقی به دیابت نوع ۲ مرتبط بوده است.
میوه ها از دید فیبر و مواد مقوی مملو هستند ، بر این اساس در برنامه غذایی انتخاب خوبی هستند. میوه هایی که فرآوری شده اند مثل آب سیب و آب میوه ها سبب شده اند که فیبر آنها از بین برود و می بایست استفاده آنها محدود شود.
سایر مزیت های میوه برای تندرستی :
به گفته NIDDK ، خبر خوب این است که میوه برای اشخاص مبتلا به دیابت سالم است.
مبتلایان به دیابت می بایست یک رژیم غذایی متعادل استفاده کنند که انرژی کافی را فراهم می نماید و به حفظ وزن سالم کمک می نماید. بعضی از میوه ها از دید قند، مثل انبه مملو از قند هستند اما قادر هستند در مقادیر متوسط بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشند.
میوه ها همچنین قادر هستند نیاز یک فرد، شیرینی دوست را بدون خوردن آب نبات و سایر غذاهای دارای ارزش غذایی کم ، برآورده کنند. زیادتر میوه ها از دید مواد مقوی مملو از چربی و سدیم کم هستند. میوه ها همچنین غالباً شامل مواد مقوی هستند که در غذاهای دیگر یافت نمی شوند.
موز شامل پتاسیم و تریپتوفان ، یک اسید آمینه مهم است. مرکبات مثل پرتقال و گریپ فروت شامل ویتامین های A و C هستند که آنتی اکسیدان قدرتمندی هستند.

رژیم های غذایی شامل میوه و سبزیجات کافی قادر هستند خطر چاقی را کم شدن دهند
اشخاص دیابتی چه مقدار میوه استفاده کنند؟
اکثر رهنمودها توصیه می کنند بزرگسالان و کودکان روزانه ۵ وعده میوه و سبزیجات میل کنند. این مقدار برای اشخاص مبتلا به دیابت تغییر نمی نماید.
دستورالعملهای ایالات متحده توصیه می نماید که مردم نیمی از بشقاب خود را در هر وعده غذایی با میوه و سبزیجات پر کنند.
اشخاص مبتلا به دیابت به جای اینکه به میوه وابسته باشند ، می بایست بیش از ۵۰ درصد وعده غذایی خود را روی سبزیجات غیر نشاسته متمرکز کنند. نیم دیگر غذا می بایست دارای پروتئین و نشاسته های پر فیبر مثل لوبیا یا غلات کامل باشد. بسیاری از متخصصان همچنین توصیه می کنند که چربی سالم را در هر وعده غذایی قرار دهید تا جذب کامل آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها را تقویت نمایید.
اشخاص برای تامین مواد مقوی مورد نیاز خود و همچنین برای لذت بردن از مزه های متنوع خوبتر است که میوه های مختلفی بخورند.

میوه های مضر برای دیابت
نکته های مربوط به رژیم غذایی :
برای استفاده پنج وعده میوه و سبزیجات در روز، می بایست میوه یا سبزیجات را در طول روز استفاده نمایید. در اینجا چند ایده برای کمک به برنامه ریزی منوی غذایی وجود دارد:
میوه های خانواده مرکبات :
مرکبات خیلی متنوع و آسان برای اضافه کردن به وعده های غذایی هستند. لیمو را به غذاهای دریایی ، سس ها ، چای یا آب بیافزایید.
مردم قادر هستند با اضافه کردن برش مرکبات به پارچ آب ، آب میوه خود را آماده کردن کنند. بگذارید آب یک شب بماند تا نوشیدنی خوش طعم ای میل نمایید.
انواع توت ها :
انواع توت ها به صورت خام خوش طعم است. توت تازه یا یخ زده را با یک یا دو قاشق غذاخوری آب مخلوط نمایید. آن را در دمای متوسط یا کم بپزید، تا زمانی که توت ها به سس غلیظی تبدیل شوند.در هر وعده نصف فنجان مناسب است.
سیب :
سیب یک میوه خوش طعم و محبوب است. سیب خام برای میان وعده یا دسر مناسب است. سیب پخته دارای مزه قوی تری است که سبب می گردد دسر مناسبی همراه با دارچین یا زنجبیل باشد.
آووکادو:
آووکادو دارای چربی زیاد است اما شامل چربی اشباع نشده ، نوع چربی ای است که برای بدن سودمند است.
آنها به صورت خام خورده می شوند و به صورت خرد شده ، در سالاد یا به عنوان سس گواکامول سرو می شوند. آماده کردن برش آووکادو به آسانی با برش دادن آنها در وسط اطراف هسته. هسته را دور ریخته و آووکادو را خرد نمایید.
آخرین دیدگاهها