[ad_1]
شاهدانه، کنجد و تخمه آفتابگردان و تخم کدو هر کدام خواص فوقالعادهای دارند که در این نوشته به آنها پرداختهایم. با ما همراه باشید…
احتمالاً شما هم در عالم کودکی شاهدانه داخل خودکار بیک ریخته و پشت گردن همشاگردیها نشانه رفتهاید. شاید الان هم مقابل تلویزیون تخمه میشکنید و کوهی از پوست تخمه در بشقاب هوا مینمایید! یا اینکه سنگک کنجدی را ترجیح میدهید و دنبال تخم کتان میگردید؛ اما آیا میدانید این دانههای کوچک چه خواصی دارند؟ اگر جوابتان منفی است بدانید که این دانههای «ریزه میزه» مملو از فیبرهای غذایی، پروتئینها، چربیهای سالم و سودمند و همچنین آنتیاکسیدانها میباشند. پس خوبتر است به همان ضربالمثل قدیمی خودمان که میگوید «فلفل نبین چه ریزه بشکن ببین چه تیزه» اعتماد نمایید و بدانید این دانههای کوچک دنیایی از خواص سودمند را در خود پنهان نمودهاند. با ما باشید تا با چند دانهی سالم و مقوی آشنایتان کنیم.
شاهدانه فقط برای مردمآزاری نیست!
شاهدانه را منبع پروتئین میدانند که سلامت موها و پوست را تضمین مینماید. میسوال کرد چطور؟ شاهدانه مملو از اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ میباشد که برای حفظ سلامت پوست و مو لازم و ضروری است. این دانههای ریز شامل فیتواسترول میباشند. همان ترکیبات گیاهی که کلسترول خون را پایین میآورد. اگر به سلامت قلبتان ارزش میدهید شاهدانه را دریابید.
شاهدانه برای حفظ سلامت پوست و مو لازم و ضروری است
تخمهی کدو
اگر دنبال راهی برای افزایش میزان آهن، زینک، ویتامین B و پروتئینهای بدنتان میگردید تخمهی کدو در خدمت شماست. اگر مدتی است که احساس مینمایید که دچار اضطراب و پریشانی شدهاید نیز به این تخمههای سفید کوچک اعتماد نمایید چون منبع خوب اسیدآمینههای تریپتوفان هستند که به آرامش زیادتر کمک میکنند. تخمهی کدو مملو از منیزیم میباشد و برای همین اسپاسم و گرفتگی عضلات را کم شدن میدهد و برای بانوهایی که از دردهای پیش از قاعدگی رنج میبرند خیلی مناسب است. فیتواسترولهای موجود در این تخمههای ریز سبب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و زینک موجود در آن شما را در برابر عفونتها قوی میسازد. اینهایی که گفتیم گوشهای از خواص تخمه کدو میباشد. توصیه میکنیم به عنوان میانوعده یک مشت تخم کدو میل نمایید یا آن را به سالادهایتان بیافزایید.
برای افزایش میزان آهن، زینک، ویتامین B و پروتئینهای بدنتان تخمه کدو بخورید
تخمهی آفتابگردان
تخمهی آفتابگردان منبع خوب ویتامین E محسوب میشود که خواص آنتیاکسیدانی بالایی دارد و رادیکالهای آزاد را ناکار مینماید. این ویتامین برای پوست ما و رشد کودکان خیلی سودمند است. ویتامین E از سلولها در برابر سرطان محافظت مینماید. فولات موجود در تخمهی آفتابگردان سیستم ایمنیتان را قوی نموده و بیماریها را از شما دور مینماید. منیزیم موجود در آن فشارخون بالا را کم شدن میدهد و مانع از سکتهی قلبی میشود. این مادهی مقوی ضدالتهاب است، روند کم شدن وزن را شتاب میدهد، از تشکیل سنگ کلیه پیشگیری و با عفونتها و بیماریها مقابله مینماید. توصیه میکنیم از تخمههایی استفاده نمایید که نمک آن کمتر است چون سدیم زیاد سبب کم شدن ارزش غذایی تخمه میشود. میتوانید خودتان تخمهها را بو بدهید و نمک کمتری به آن بیافزایید.
تخمه آفتابگردان منبع خوب ویتامین E محسوب میشود که خواص آنتیاکسیدانی بالایی دارد
دانهی «سه چا اینچی»(sacha Inchi)
احتمالاً تا حالا نام این یکی حتی به گوشتان هم نخورده است. دانههای «سه چا اینچی» قرنهاست که در کشور پرو کشت میشود. این دانههای مقوی منبع فوقالعادهی امگا ۳، امگا ۶ ها و امگا ۹ ها محسوب میشود. از این دانهها روغن، کپسول و پودر نیز آماده کردن میشود که خواص دانهها را دارا میباشد. اگر روزی گذرتان به جاهایی افتاد که از این روغن یا کپسولها داشت آماده کردن نموده و از خواص بینظیر آن بهرهمند شوید. بدن ما برای سالمتر ماندن به این اسیدهای چرب نیاز دارد و در تعادل نگهداشتن میزان آنها کمک بسیاری به بدن مینماید.
دانههای «سه چا اینچی»، منبع فوقالعادهی امگا ۳، امگا ۶ ها و امگا ۹ ها محسوب میشود
کنجد
کنجد! همان صفای سنگکهایی که دستور «خاش خاشی» بودنشان را میدهید. کنجد یکی از قدیمیترین و شناختهشدهترین دانههای موجود است. این دانههای ریز شامل میزان بسیاری آنتیاکسیدان بوده و منبع پروتئین محسوب میشوند. کنجد همچنین منبع خوب زینک (روی) محسوب میشود. زینک سلامت جنسی را بالا میبرد برای اینکه میتواند به تولید تستوسترون و اسپرم کمک نماید.
کنجد، شامل میزان بسیاری آنتیاکسیدان بوده و منبع پروتئین محسوب میشوند
بذر کتان
خوبترین منبع فیبرهای محلول در آب! این دانههای خوشرنگ میزان کلسترول خون را کم شدن داده و انرژی طولانی مدتی به شما میدهند. بذر کتان مملو از اسیدهای چرب امگا ۳ و برای سلامت مغز خیلی سودمند است. بعضی از محققان بر این باور هستند که این دانهی پرخاصیت قوهی بینایی را تقویت نموده و خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولای چشم مربوط به پیری را کم شدن میدهد. می بایست بدانید که نتایج تحقیقها حاکی از این است که بذر کتان از ابتلا به بعضی از سرطانها پیشگیری مینماید. توصیه میکنیم این دانهها را آسیاب نموده و به خورشها و سالادهایتان بیافزایید.
بذر کتان مملو از اسیدهای چرب امگا ۳ و برای سلامت مغز خیلی سودمند است
چند توصیهی کلی
میتوانید این دانهها را به ماست و یا غلات صبحانهتان بیافزایید. تخمهی کدو و یا تخمهی آفتابگردان را به عنوان میانوعده میل نمایید. برای آماده کردنی غذاهایتان از روغن کنجد استفاده نمایید. برای استفاده از خواص بذر کتان آن را آسیاب نموده و در یخچال نگهداشتن نمایید.
منبع:tebyan.net
[ad_2]
منبع : بیتوته
آخرین دیدگاهها