رسپی مربای خربزه
دستور آماده کردن مربای خربزه خوش طعم، لطیف و پرخاصیت
خربزه یکی از میوه های تابستانی شیرین و آبدار و مملو از خاصیت است. مربای خربزه به دو روش آماده کردن می گردد و در بعضی از دستورها مثل مربای کدو حلوایی برای ترد شدن و قوام گرفتن بافت خربزه از آهک استفاده می گردد.
مربای خربزه با آهک
مواد لازم مربای خربزه با آهک
خربزه سبز ( ایوانکی ) | ۱ کیلوگرم |
آهک | ۱ پیمانه |
آب برای آهک | ۳ لیتر ( ۱۲ پیمانه ) |
شکر | ۱.۵ کیلو گرم |
آب برای شربت | ۷۵۰ میلی لیتر |
آب لیمو ترش | ۲ قاشق سوپ خوری |
وانیل | ۱/۴ قاشق مربا خوری |
مربا خربزه با آهک
روش آماده کردن مربای خربزه با آهک
خربزه را بشویید و پوست و تخمه های آن را بگیرید و به قطعات کوچک در اندازه دلخواه برش بزنید.
آب و آهک را مخلوط نمایید و 5 دقیقه صبر نمایید تا آهک ته نشین نماید.
آب زلال روی آب آهک را جدا نمایید و روی خربزه ها بریزید و 24 ساعت کناری بگذارید.
خربزه ها را آبکش نمایید و 3 ساعت در آب معمولی بریزید . در این زمان 2 – 3 بار آبش را عوض نمایید تا آهکش گرفته شود.
آب و شکر را مخلوط نمایید و 15 دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا شکر حل شود.
آب لیموترش را به شربت اضافه کنیدو صبر نمایید شربت قوام بگیرد.
خربزه ها را بیافزایید و 5 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشانید.
کمی وانیل اضافه نموده و 1 دقیقه بجوشانید و حرارت را خاموش نمایید.
پس از سرد شدن ف مربا را در شیشه پاکیزه و در بسته در یخچال نگهداشتن نمایید.
برای این که مربا خوشرنگ تر شود میتوانید همراه وانیل زعفران دم نموده هم بیافزایید.
تکه های خربزه را نباید خیلی ریز نمایید که موقع پخت له شود.
خربزه های سبز و زرد کوچک برای آماده کردن مربا مناسب ترند.
مربا خربزه بدون آهک
مواد لازم مربا خربزه بدون آهک
خربزه مشهدی ربزه رنده شده | ۱ کیلو گرم |
شکر | ۹۰۰ گرم |
وانیل | ۱ قاشق چای خوری |
گلاب | ۱/۲ استکان |
مربای خربزه بدون آهک
روش آماده کردن مربا خربزه بدون آهک
شکر و خربزه را مخلوط نمایید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد و قوام بیاید.
کف روی مربا را بگیرید.
گلاب و وانیل را اضافه نموده 1 دقیقه دیگر بجوشانید و شعله را خاموش نمایید.
هنگامی مربا کاملا خنک شد ، در شیشه پاکیزه در بسته در یخچال نگهداشتن کنید.
در صورت تمایل میتوانید در مرحله آخر پخت مقداری گردو یا بادام هم به این مربا بیافزایید تا مقوی تر و خوش طعم تر شود.
بخش تغذیه و آشپزی بیتوته
آخرین دیدگاهها