لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

دستور آماده کردن هلی کتنی دسر خوش طعم و منحصر بفرد مازندرانی


نحوه تهیه هلی کتنی, هلی کتنی چیست, سبزی مخصوص هلی کتنی

هلی کتنی یا دشکنه شمالی

 

روش آماده کردن هلی کتنی، دسر خوش طعم مازندران

هلی کتنی یا گوجه سبز کوبیده همراه با سبزیجات که به نام دشکنه شمالی هم شناخته می گردد یکی از خوراکی های خوش طعم بهاری است که طرفداران بسیاری دارد. 

هلی کتنی یا گوجه سبز کوبیده که به نام دشکنه شمالی شاخته می گردد ، یکی از دسرهای ویژه و محبوب و بهاری مازندران است که طرفداران بسیاری دارد.  شمالی ها با افزودن سبزیجاتی که طبع گرمی دارند به گوجه سبز که طبع سردی دارد ، ترکیبی متعادل می سازند که برای معده سنگین نیست و خوبتر هضم می گردد.

 

هلی کتنی چیست؟

گوجه سبر که در لهجه محلی شمالی به نام هلی شناخته می گردد میوه پرطرفدار فصل بهار به خصوص ماه اردیبهشت است. 

از آنجا که هلی یا گوجه سبز بافت سفت و طعمی ترش دارد ، دیر هضم است و استفاده زیاد آن سبب درد معده می گردد ، به همین علت مازندرانی ها این میوه خوش طعم را با سبزی های معطر و کمی نمک روی تخته با سنگ می کوبند و به صورت ” کتنی ”  یا ” کوتنی ” استفاده می کنند. 

 

گوجه سبز کوبیده همراه با سبزیجات, دشکنه شمالی, طرز تهیه دسر هلی کتنی

روش آماده کردن هلی کتنی

 

هلی کتنی

مواد لازم هلی کتنی  

گوجه سبز۵۰۰ گرم
برگ نعنا۱۰۰ گرم
پونه وحشی۲۵۰ گرم
نمک۱ قاشق چا یخوری
شکر در صورت تمایل۱ قاشق غذا خوری

 

روش آماده کردن هلی کتنی

برای آماده کردن هلی کتنی مقداری نعنا و ” سرسم ” که مشابه نعنا است ولی برگهای سبزتر و دراز تر دارد را با کمی نمک روی سنگ صاف می کوبند تا له شود. 

گوجه سبز یا هلی را دانه دانه روی سنگ می گذارند و به آرامی میکوبند تا گوشت گوجه سبز از هسته جدا شود و تکه شود. 

شما میتوانید گوجه سبزها را در کاسه ای چوبی با گوشت کوب یا دسته هاون بکوبید و حین کوبیدن سبزی و نمک را بیافزایید. 

 

طبع هلی کتنی, نحوه کوبیدن هلی کتنی, هلی کتنی

گوجه سبز کوبیده همراه با سبزیجات 

 

هسته ها را تا جایی که می گردد دور می اندازند و گوجه سبزهای خرد شده با با سبزی و نمک مخلوط نموده و حداقل 15 دقیقه صبر میکنند تا به هم مزه بدهند و سپس میل می نمایند. 

هسته گوجه سبز تلخ است بر این اساس می بایست مراقب باشید که له نشود. 

به جای نعنا قادر هستید از پونه خرد شده به تنهایی یا در ترکیب با نعنا هم استفاده نمایید. 

 

در صورت تمایل میتوانید روی هلی کوتنی پودر گل پر هم بپاشید. 

برای آماده کردن کوجه سبز کوبیده مازندرانی از ترکیب سبزی به نام دلال استفاده می کنند که ترکیبی از پونه کوهی ، زلنگ ، اناریجه و نمک است. 

در بعضی دستور آماده کردن ها از 2 به سیر همراه با سبزیجات استفاده می گردد که کاملا سلیقه ای است. 

 

بخش تغذیه و آشپزی بیتوته

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها