لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

هویج فرنگی: فواید، ارزش غذایی و عوارض


ارزش غذایی هویج فرنگی, ویتامین های هویج فرنگی, فواید سلامتی هویج فرنگی

عکس هویج فرنگی

 

آشنایی با فواید بی مانند هویج فرنگی 

هویج فرنگی در اصطلاح به هویج های نارنجی رنگ گفته می گردد که مزه متمایل به شیرین دارند و از آنجا که هم در مزارع و هم در گلخانه ها کشت می شوند در تمام فصول سال در دسترس هستند. در این نوشته از بیتوته شما را با فواید هویج فرنگی آشنا می نماییم.

هویج فرنگی چیست؟

هویج فرنگی (به انگلیسی : Carrot) هویج نارنجی رنگ است که طعمی متمایل به شیرین دارد. این هویج در تمام طول سال در گلخانه ها قابل پرورش و تولید است. مملو از ویتامین ها و آنتی اکسیدان های ضروری برای بدن است. به نظر متخصصین تغذیه هویج ماده ای غذایی سودمند برای همه گروه های سنی به خصوص کودکان و سالمندان است.

 

استفاده هویج میتواند اثر مثبتی بر رشد و سلامت کودکان داشته باشد و از آنها در برابر ابتلا به بسیاری از بیماری ها در سنین بالا محافظت نماید. براساس تحقیقات انجام شده استفاده هویج روزانه میتواند به تقویت مغز و حافظه کمک نموده و از آلزایمر پیشگیری نماید.

 

تفاوت هویج فرنگی و هویج ایرانی

هویج ایرانی یا زردک به نام جنسینگ ایرانی شناخته می گردد ، زرد رنگ است و اندازه ای بزرگتر از هویج فرنگی دارد. هویج فرنگی معمولا به رنگ نارنجی است و کوچکتر و باریکتر از زردک است. 

 

هویج ایرانی فقط در فصل زمستان قابل برداشت است ولی هویج فرنگی در تمام طول سال موجود است. خواص زردک و هویج فرنگی شباهت بسیاری به هم دارد مثل وجود کاروتن که در بدن تولید به ویتامین آ می گردد. 

زردک مقدار قند زیادتری دارد و آهن موجود در آن سه برابر هویج فرنگی است. 

استفاده هویج ایرانی برای درمان کم خونی توصیه شده است. 

کلسیم و فسفر موجود در زردک زیادتر از هویج فرنگی است و برای تقویت استخوان ها سودمند است. 

 

فواید سلامتی هویج فرنگی, مضرات هویج فرنگی, خواص هویج فرنگی در طب سنتی

خواص هویج فرنگی

 

طبع هویج فرنگی در طب سنتی

از دید طب سنتی هویج فرنگی طبع گرم و تر دارد و خشکی و سردی مزاج را تعدیل می نماید. 

از دید طب سنتی طبع زردک از هویج فرنگی گرم تر است. 

مصلح هویج در طب سنتی انیسون و ادویه های گرم است. 

 

خواص هویج فرنگی در طب سنتی

– تقویت بینایی

– تقویت قوای جنسی

– پاکسازی ریه

– ملین ، تقویت کننده معده و هضم غذا

– کم شدن کلسترول

– رفع کننده کم آبی بدن

– کم شدن درد رحم و قاعدگی

– درمان اسهال با روغن دانه هویج

– افزایش مقاومت بدن در مقابل بیماریهای عفونی به خصوص سرماخوردگی

– دفع سموم کبد ، مقوی کبد و درمان کبد چرب  

– تقویت پوست ، مو ، ناخن

– تقویت ریه و مقابله با آسم و سرفه و کرونا

– تقویت بینایی و به تاخیر انداختن ضعف چسم

– ضد سرطان به خصوص سرطان سینه و کم شدن رشد توده های سرطانی

– تخم هویج ادرار آور بوده و استسقا را درمان می نماید 

– درمان سنگ کلیه

– درمان کم خونی

– درمان نقرس

 

 موارد مصرف  هویج فرنگی, هویج فرنگی چیست, عکس از هویج فرنگی

هویج فرنگی چه ویتامینی دارد

 

ارزش غذایی هویج فرنگی

هویج فرنگی چه ویتامینی دارد ؟ هویج فرنگی منبع غنی ویتامین آ است و مملو از ویتامین های  گروه ب و ای میباشد. مواد معدنی موجود در هویج خیلی متنوع است از جمله : کلسیم، منیزیم ، مس ، پتاسیم ، فسفر ، سدیم ، کلر ، آهن و سولفور .

 

هویج شامل بتاکاروتن است که به عنوان پیش ساز ویتامین آ شناخته می گردد. کاروتن بدست آمده از منبع های گیاهی برای تبدیل به ویتامین آ خوبتر از سایر منبع های است. کاروتن آنتی اکسیدانی است که خطر ابتلا به سرطان را کم شدن داده و با تقویت سیستم ایمنی از ابتلا به بسیاری از بیماری ها پیشگیری می نماید.

 

هویج فرنگی چه ویتامینی دارد ، ارزش غذایی هر 100 گرم هویج فرنگی عبارت است از : 

 

  درصد از مقدار مورد نیاز روزانه 
انرژی 41 کیلو کالری – 
چربی 0/24 گرم  0.4 درصد
 پروتئین0/93 گرم 2 درصد 
 کربوهیدرات 9/58 گرم 3 درصد 
 قند4/74 گرم  –
فیبر2/8 گرم 11 درصد 
 سدیم69 میلی گرم  –
پتاسیم320 میلی گرم 7 درصد
 کلسیم33 میلی گرم 3 درصد
 فسفر35 میلی گرم 3 درصد
 اهن0/3 میلی گرم 2 درصد
 منیزیم12 میلی گرم 6 درصد
 منگنز0/143 میلی گرم 3 درصد
نیاسین0/983 میلی گرم 6 درصد
 ویتامین آ16811 واحد 93 درصد
 ویتامین کا13/2 میکروگرم 11 درصد
 ویتامین ای0/66 میلی گرم4 درصد
ویتامین ب 60.138 میلی گرم8 درصد
ویتامین ث5.9 میلی گرم7 درصد
ویتامین ب 30.983 میلی گرم6 درصد
ویتامین ب 5 0.273 میلی گرم6 درصد
ویتامین ب 1 0.066 میلی گرم6 درصد
ویتامین ب 919 میکروگرم5 درصد
ویتامین ب 20.058 میلی گرم5 درصد
کولین 8.8 میلی گرم2 درصد

 

فواید تندرستی هویج فرنگی

پیشگیری از آلزایمر با هویج فرنگی

وجود کاروتنوئید ها در هویج سبب تقویت سلولهای مغز شده و مانع از نابودی بخش شناختی مغز شده در نتیجه به پیشگیری از آلزایمر کمک می نماید.

 

تقویت چشم و بینایی با هویج فرنگی

هر 100 گرم هویج فرنگی میتواند 93 درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین  آ را تامین نماید. 

هویج فرنگی مملو از کاروتن است که پیش ساز ویتامین آ در بدن محسوب می گردد. این ویتامین سبب تقویت بینایی و سلامت چشم و پیشگیری از شب کوری می گردد و از کم شدن  قدرت بینایی به خصوص  تحلیل شبکیه و  دژنراسیون ماکولا پیشگیری می نماید. این بیماری یکی از دلایل اصلی نابینایی در سالمندان است.

 

 ویتامین های هویج فرنگی, فواید سلامتی هویج فرنگی, مضرات هویج فرنگی

فواید تندرستی هویج فرنگی

 

تقویت دندان و استخوان با هویج فرنگی

هر 100 گرم هویج فرنگی 11 درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین K را تامین می نماید. اینویتامین از پوکی استخوان پیشگیری نموده و سبب تقویت و حفظ سلامت  دندان و استخوان ها می گردد.

وجود فلوئوردر هویج فرنگی به حفظ سلامت مینای دندان کمک نموده و مانع از بروزپوسیدگی می گردد.جویدن روزانه هویج به تقویت دندان ها و لثهها کمک می نماید. به همین علت استفاده هویج برای کودکان در حال رشد سودمند است.

 

تقویت دستگاه گوارش با هویج فرنگی

هویج فرنگی به علت فیبر بسیاری که دارد برای درمان یبوست سودمند است و از سوییدیگر به علت وجود پکتین مانع از  بروز اسهاب می گردد. به طور کلی میتوان بیان کرد که استفاده هویج به تقویت دستگاه گوارش کمک می نماید.

با وجودی که از دید علمی کاملا تایید نشده است ولی هویج فرنگی میتواند برای دفع کرم روده سودمند باشد.

 

پیشگیری از بیماری های قلبی با هویج فرنگی 

فیبر موجود در هویج فرنگی هنگامی وارد روده می گردد ، کلسترول را به خود جذب نموده و از بدن دفع می نماید. استفاده هویج فرنگی در حد متعادل میتواند به کنترل چربی خون و فشار خون کمک نماید و از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و سکته پیشگیری نماید. 

 

پاکسازی کبد

فیبر بالا ، وجود کاروتنوئید و آنتی اکسیدان در هویج به پاکسازی کبد کمک نموده و برای درمان نارسایی کبد سودمند است.

 

سلامت پوست و مو با هویج فرنگی

استفاده هویج برای بدن خاصیت ضد پیری دارد و قادر هست از پوست در مقابل تخریب اشعه آفتاب محافظت نموده و سبب بهبود سریع تر جای زخم ها شده و لک های پوستی را کم شدن دهد. ماسک هویج برای باز شدن رنگ صورت و کم شدن شلی پوست سودمند است. 

استفاده هویج به صورت خوراکی یا به عنوان ماسک مو قادر هست سبب تحریک رشد موها شده و ریزش مو را درمان نماید. 

 

تقویت سیستم ایمنی با هویج فرنگی

ویتامین آ نقش خیلی مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد و استفاده هویج قادر هست به تولید  این ویتامین در بدن کمک نموده در نتیجه با بهبود سیستمایمنی بدن از ابتلا به انواع بیماری ها به خصوص سرطان ریه پیشگیری نماید.

سوپ هویج برای درمان سرماخوردگی و اسهال به خصوص در کودکان سودمند است.

 

تقویت ریه ها با هویج فرنگی

همانطور که در بالا اشاره شد استفاده هویج احتمال خطر ابتلا به سرطان ریه را کم شدن داده و به بهبود صدمه های ریوی ناشی از استفاده دخانیات کمک می نماید. هویج یک خوراکی خیلی سودمند برای سیگاری ها است. 

 

بهبود دردهای قاعدگی با هویج فرنگی

هویج فرنگی شامل فیتواستروژن است که دردهای قاعدگی را کم شدن میدهد و در زمان یائسگی سبب کم شدن گرگرفتگی خواهد شد.

 

استفاده هویج فرنگی در بارداری

همانطور که گفته شود استفاده هویج میتواند به تقویت سیستم ایمنی مادر کمک نموده و سبب تقویت رشد استخوان های جینین شود و پس از زایمان به تولید شیرد زیادتر در بدن مادر کمک می نماید. 

نوشیدن آب هویج هفته ای 1 – 2 لیوان میتواند برای بارداری خیلی سودمند باشد. 

از استفاده هویج فرنگی برای پسردار شدن در منبع های غیر علمی نام برده شده است. 

 

استفاده هویج فرنگی در روزهای تخمک گذاری میتواند منجربه پسر شدن جنین شود.

گفته می گردد که تخم هویج فرنگی برای پسردار شدن سودمند ست. به این منظور مادر از شب 1 – 5 پریودی می بایست 30 گرم تخم هویج را با آب سرد بشوید و 20 دقیقه با آب جوشانده و دم بگذارد و با نبات شیرین نموده میل نماید. 

پدر هم میتواند هر روز برای تقویت اسپرم 2 – 3 گرم تخم هویج و تخم آلبالو را با هم بکوبد و با مقداری عسل مخلوط نموده و 60 روز استفاده نماید. 

 

عوارض و مضرات هویج فرنگی

هویج میتواند برای بعضی اشخاص آلرژی زا باشد.

قند هویج زیاد است و اشخاص دیابتی می بایست با مشورت پزشک هویج استفاده کنند.

زیاده روی در استفاده هویج به خصوص  هویج پخته و آب هویج میتواند سبب افزایش فشار خون در سنین بالا شود.

استفاده هویج شاید به صورت کاذب سبب مثبت شدن آزمون خون در مدفوع شود. 

زیاده روی در استفاده هویج سبب کم شدن حرکت های روده و یبوست می گردد.

افرادی که داروهای شامل خانواده ویتامین آ استفاده میکنند خوبتر است هویج کمتری استفاده نمایند.

هویج میتواند سبب بروز نفخ و ورم معده در بعضی اشخاص شود.

زیاده روی در استفاده هویج ( روزانه 50 – 100 گرم ) سبب زرد شدن رنگ پوست خواهد شد. 

استفاده هویج خام برای بعضی از اشخاص مبتلا به بیماری های گوارشی سودمند نیست. 

آب هویج مستعد رشد انواع آلودگی و میکروب ها است و می بایست به صورت تازه استفاده شود.

 

بخش تغذیه و آشپزی بیتوته

 



منبع : بیتوته

آخرین دیدگاه‌ها