با خواص گل گاوزبان آشنا شوید!

[ad_1]

گل گاوزبان,خواص گل گاوزبان,گیاه گل گاوزبان

گل گاوزبان دارای طبیعت گرم و اثر نشاط‌ آور، مقوی تمام بدن و آرامش‌بخش است

 

در خصوص خواص و مضرات گل گاوزبان چه میدانید؟

گل گاوزبان دارای طبیعت گرم و اثر نشاط آور، پرقوت تمام بدن و آهسته بخش است.  جوشانده گل گاوزبان همراه با قدری لیمو عمانی، یک دمنوش مناسب برای مبارزه با سرما خوردگی است.

گل گاوزبان چیست؟

گل گاوزبان یک گیاه علفی به طول ۷۰ – ۴۰ سانتی‌متر است. این گیاه در مزارع و گاهی زمین‌های بایر می‌روید. منشأ اولیه آن دمشق بوده است. از تجزیه شیمیایی گیاه گل گاوزبان مهم‌ترین ماده‌ای که به دست می‌آید نیترات دو پتاس می‌باشد و زیادتر خواص گل گاوزبان مربوط به این ماده است. گل گاو زبان گیاهی طبی است که تقریباً تمامی اجزاء آن، اعم از گل ها و برگ ها و دانه های آن به عنوان دارو استفاده می گردد. همچنین دانه های این گیاه را برای آماده کردن روغن مورد استفاده قرار می دهند.

 

طبع گل گاوزبان:

گل گاوزبان دارای طبیعت گرم و اثر نشاط‌آور، مقوی تمام بدن و آرامش‌بخش است. در معالجه تب‌های دانه‌ای مثل سرخک، آبله‌مرغان استفاده دم نموده آن با لیموعمانی اثر شفابخشی دارد. این دم نموده در درمان دردهای ناشی از سنگ کلیه و دفع سنگ مثانه نیز خیلی سودمند است. اگر دچار آلرژی‌های فصلی می‌باشید توصیه به استفاده دم نموده گل گاوزبان است. دم نموده گل گاوزبان برای درمان جوش‌های دهان، آفت دهانی خیلی نافذ است.

 

خواص درمانی گل گاو زبان:

برای گل گاو زبان، فواید بسیاری نام برده‌اند، مهم‌ترین آن‌ها که به اثبات رسیده و تقریباً تمامی اطبا از گذشته تا حال بر آن توافق دارند؛ عبارت است از:

 

۱- تقویت‌کننده اعصاب و روان و حواس پنجگانه، و نشاط‌آور است.

۲-گل گاو زبان و برگ های تصفیه کننده خون است.

۳-آهسته کننده اعصاب است.

۴- عرق آور است.

۵- ادرار آور است.

۶-گل گاو زبان کلیه ها را تقویت می نماید.

۷- سرماخوردگی را برطرف می نماید.

۸- برگ تازه گل گاو زبان برای درمان جوش‌های چرکین دهان اطفال، برفک، سستی بیخ دندان و رفع حرارت دهان تاثیرگذار است.

۹- عرق گل‌گاوزبان برای امراض سوداوی، وسواس و خفقان سودمند است.

۱۰- گل گاو زبان دارای منیزیم بوده و از سرطان پیشگیری می‌نماید.

۱۱-در درمان اختلال حواس کاربرد فراوانی دارد.

۱۲- گل گاو زبان شکم را نرم و کیسه صفرا را باز می‌نماید، اَخلاط سوخته سوداوی را از معده خارج و عوارض آن را از بین می‌برد.

۱۳- در تنظیم اختلالات ادراری و تعریق، تاثیرگذار است.

۱۴- گل گاو زبان در درمان برونشیت تاثیرگذار است.

۱۵- بی اختیاری دفع ادرار را درمان می نماید.

۱۶- التهاب و ورم کلیه را درمان می نماید.

۱۷- گل گاو زبان در درمان بیماری سرخک و مخملک سودمند است.

۱۸-ضماد برگ های گاو زبان برای رفع ورم تاثیرگذار است.

۱۹- برگهای گاوز بان را بپزید و مثل اسفناج از آن استفاده نمایید.

۲۰- برگهای تازه گل گاو زبان دارای مقدر بسیاری ویتامین C است و در بعضی از کشورها آنرا داخل سالاد می ریزند.  

 

گل گاوزبان,خواص گل گاوزبان,گیاه گل گاوزبان

گل گاو زبان در درمان برونشیت تاثیرگذار است

 

دم‌نموده گل گاوزبان، دمنوشی برای سرماخورگی:

بعضی وقت ها سرفه‌های فصل سرما را هیچ قرص و شربتی درمان نمی‌نماید اما تجویز یک جوشانده سنتی مثل گل گاوزبان به صورت مرهمی قوی عمل خواهد نمود. دم‌نموده گل گاوزبان را به همراه کمی لیمو عمانی، یک دمنوش مناسب برای مقابله با سرماخوردگی است. این دمنوش به شرط ترش نبودن به خصوص در ابتدای آغاز علائم سرماخوردگی، یک نوشیدنی مناسب برای بهبود حال بیمار است.گل گاوزبان در درمان سرفه‌های مزمن، وقفه‌های تنفسی و آسم‌های خفیف نیز تاثیرگذار است. در درمان سرفه‌های خشک می‌توان گیاه گل گاوزبان را با بابونه، سنبل‌الطیب، گل شقایق مخلوط نموده و دم نموده حاصل از این چند گیاه را روزی ۳-۲ بار بنوشید.

 

فواید گل گاو زبان برای پوست، مو و ناخن:

جوشانده گل گاو زبان برای بهبود موقعیت مو، ناخن و پوست اثر فراوانی دارد.

عُصاره برگ گل گاوزبان به عنوان ترکیبی نرم کننده برای پوست خشک و برطرف نمودن خارش های پوستی به کار می رود.

افشره برگ گل گاوزبان را میتوان با مقدار مساوی آب رقیق نمود و برای خشکی و یا خارش پوست و همینطور جوش های عصبی روی پوست مالید.

 

استفاده گل گاو زبان در بارداری، شیردهی و در کودکان:

زنان باردار بایستی از استفاده گل گاو زبان در ایام حاملگی خودداری نمایند.برای چه که به دلیل داشتن آلکالوئیدها شاید سبب صدمه به جنین شود.

 

بسیاری تصور می کنند استفاده داروهای گیاهی برخلاف داروهای شیمیایی کاملاً بی ضرر و بدون عوارض است؛ در حالی که امروزه ثابت شده عوارض داروهای گیاهی دست کمی از داروهای شیمیایی ندارد. این مسئله به خصوص در دوران بارداری ارزش زیادتری دارد و زنان حامله بایستی از هرگونه استفاده خودسرانه انواع جوشانده ها یا دم نموده های گیاهی در بارداری خودداری کنند.همچنین گل گاوزبان به دلیل داشتن آلکالوئید برای زنان شیرده و کودکان نیز مضر است، استفاده بیش از پنج روز متوالی این گیاه شاید سبب عادت ماهانه در زنان شود؛ بر این اساس بعد از پنج روز استفاده از آن در صورت نیاز، سه روز فاصله انداخته، سپس دوباره استفاده نمایید.

 

مراقب باشید: گل گاوزبان فشارخون را بالا می‌برد:

داروهای گیاهی مثل داروهای شیمیایی دارای عوارض هستند، به طور مثال گل گاوزبان فشارخون را افزایش می دهد و نباید مبتلایان فشارخون از آن استفاده کنند. اگر مبتلایان به فشارخون می خواهند گل گاوزبان استفاده کنند می بایست از مصلح آن یعنی لیمو هم استفاده کنند.  مصلح به ماده غذایی یا گیاه دارویی اطلاق می‌شود که عوارض گیاهان دارویی را از بین می‌برد و آن را تعدیل می‌نماید. همانگونه که می‌دانید به بیشتر مبتلایان به فشارخون که دچار ناراحتی اعصاب می‌شوند توصیه می‌شود گل گاوزبان استفاده کنند درحالی‌که این بیماران با خوردن آن دچار عوارض می‌شوند. پس داروهای گیاهی حتماً می بایست از سوی متخصصان مربوطه تجویز شوند.گل گاوزبان به دلیل داشتن آلکالوئید برای زنان حامله و شیرده مضر است.

 

استفاده بیش از ۵ روز پیوسته این گیاه شاید سبب عادت شود؛ بر این اساس بعد از ۵ روز استفاده از آن در صورت نیاز، ۳ روز فاصله انداخته و سپس دوباره استفاده نمایید.نکته‌ی دیگری که می بایست متذکر شد این است که معمولاً با گل گاوزبان، سنبل‌الطیب نیز استفاده می‌شود می بایست بدانید که استفاده زیاد سنبل‌الطیب، در کنار خاصیت آهسته بخشی، می‌تواند سبب مسمومیت شود.

 

مقدار زیاد این داروی گیاهی، علائمی مثل خستگی، احساس سبکی سر، گشاد شدن مردمک چشم و مسمومیت کبدی در پی دارد و استفاده آن همراه با داروهای سیستم عصبی مرکزی مثل ضد افسردگی‌ها، ضد اضطراب‌ها، آهسته‌بخش‌ها، خواب‌آورها و آنتی‌هیستامین‌ها می‌تواند خیلی خطرناک باشد.  

 

گل گاوزبان,خواص گل گاوزبان

رگهای تازه گل گاو زبان دارای مقدر بسیاری ویتامین C است

 

روش آماده کردن دم‌نموده گل گاوزبان و لیموعمانی:

مواد لازم:

 گل گاوزبان: ۳ قاشق غذاخوری

لیموعمانی : ۲ عدد

عسل: ۲ قاشق مرباخوری در هر لیوان

آب جوش : ۴ لیوان

 

روش آماده کردن: 

لیموعمانی‌ها را سوراخ نموده و یا از وسط نصف نمایید به همراه گل گاوزبان و آب جوش در قوری چینی بریزید و اجازه دهید روی حرارت ملایم به زمان ۳۰ دقیقه دم بکشد. سپس دم نموده را در یک لیوان و یا فنجان بزرگ بریزید عسل را بیفزایید و هم بزنید تا کاملا حل شود. حال به آرامی میل نمایید. 

 

 

[ad_2]

منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها