روش آماده کردن شیرینی لندو: مزه اصیل سیستان و بلوچستان
شیرینی لندو: شیرینی سنتی سیستان و بلوچستان
لندو، شیرینی سنتی و خوش طعم ای از سرزمین ی سیستان و بلوچستان که به عنوان سوغات این سرزمین نیز شهرت دارد. این شیرینی با ظاهری ساده اما طعمی دلنشین، که علاوه بر یک خوراکی خوش طعم، منبعی غنی از مواد مقوی نیز به شمار می آید. در این نوشته روش آماده کردن ی کامل و دقیقی از این شیرینی اصیل را به شما ارائه می دهیم تا بتوانید به آسانی آن را در منزل بپزید و از مزه بی نظیرش لذت ببرید.
در ادامه روش آماده کردن این شیرینی اصیل را به صورت کامل و جامع شرح میدهیم:
روش پخت شیرینی لندو :
مواد لازم :
خرما | 500 گرم |
گندم | 600 گرم |
کنجد | حدود نصف پیمانه |
مراحل آماده کردن شیرینی لندو :
خیساندن گندم :
گندم را در یک کاسه آب بریزید و به زمان 2 ساعت خیس نمایید. در این زمان، چند مرتبه آب گندم را عوض نمایید تا از بو گرفتن آن پیشگیری شود.
بعد از 2 ساعت، گندمها را آبکش نموده و روی یک پارچه پاکیزه مسطح نمایید تا در حالی که مرطوب هستند، آب اضافی آنها گرفته شود.
آماده کردن خرما:
هسته خرماها را جدا نمایید و آنها را در ظرف مناسبی بریزید. در صورت تمایل قادر هستید پوست آن ها را بگیرید.
خرماها را با گوشتکوب به خوبی له نمایید تا یکدست شوند.
برشته کردن گندم:
یک ماهیتابه بزرگ را روی شعله قرار دهید تا داغ شود.
گندمهای خیسخورده را داخل ماهیتابه بریزید و به طور مرتب هم بزنید تا به طور یکسان برشته و طلایی رنگ شوند.
مراقب باشید که گندمها نسوزند.
ترکیب خرما و گندم:
گندمهای برشته شده را بلافاصله بعد از پخت، به ظرف خرماهای له شده بیافزایید.
مواد را به خوبی با هم مخلوط نمایید تا یکدست شوند.
برشته کردن کنجد:
کنجدها را در همان ماهیتابه ای که گندم را برشته کردید، بریزید و به طور مرتب هم بزنید تا به رنگ طلایی درآیند.
احتیاط نمایید که کنجد به شتاب میسوزد، پس مراقب باشید و مدام آن را هم بزنید.
اضافه کردن کنجد:
کنجدهای برشته شده را به مخلوط خرما و گندم بیافزایید. قادر هستید مقداری از کنجدها را به مخلوط خرماها بیافزایید و مابقی آن را برای تزیین آن ها استفاده نمایید.
مواد را به طور کامل با هم مخلوط نمایید تا یکدست شوند.
شکل دادن به شیرینی:
مقداری از مخلوط را برداشته و به آن شکل دلخواهتان را بدهید.
میتوانید شیرینی را به صورت گلوله، لوله، یا هر شکل دیگری که دوست دارید درآورید.
قادر هستید مواد را روی سینی به صورت مسطح پخش نمایید و روی آن ظرف سنگینی قرار بدهید و یا با پشت قاشق فشار بدهید و آن را صاف نمایید، روی آن کنجد بریزیذ و در یخچال قرار بدهید و پس از مقداری سفت شدن آن را به شکل دلخواه برش بدهید.
سرو و نوش جان:
شیرینیهای لندو را در ظرف مورد نظر بچینید و سرو نمایید.
این شیرینی را میتوانید به تنهایی یا همراه با چای، قهوه یا نوشیدنیهای دیگر میل نمایید.
مراحل پخت شیرینی لندو
نکاتی برای آماده کردن شیرینی لندو :
• برای آماده کردن شیرینی لندو از گندم های پوست کننده تپل و مرغوب استفاده نمایید که پس از تفت دادن سفت نشوند و ترد باشند.
• برای مزه خوبتر، از خرماهای مرغوب و با کیفیت استفاده نمایید.
• میتوانید به دلخواه، مقداری پودر هل یا دارچین به مخلوط خرما و گندم بیافزایید.
• اگر میخواهید شیرینیها تردتر باشند، میتوانید گندمها را زیادتر برشته نمایید.
• شیرینیهای لندو را میتوانید در ظرف دربسته و در یخچال به زمان 2 تا 3 هفته نگهداشتن نمایید.
اطلاعات اضافی برای آماده کردن شیرینی لندو :
لندو، که در بعضی مناطق به عنوان غذای لندو نیز شناخته می گردد، از جمله شیرینی های سنتی و اصیل سیستان و بلوچستان است که قدمتی دیرینه دارد. این شیرینی مقوی، از ترکیب خرما، گندم و کنجد آماده کردن می گردد و منبع غنی از فیبر، آهن، ویتامین B و سایر مواد مقوی ضروری برای بدن است.
لندو علاوه بر مزه بی مانند، خواص بسیاری نیز برای تندرستی دارد. از جمله این خواص میتوان به تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، افزایش سطح انرژی و کمک به کم شدن وزن اشاره نمود.
این شیرینی به علت داشتن خرما، قند طبیعی دارد و میتواند جایگزینی سالم برای شیرینیهای مصنوعی باشد.
شیرینی لندو را میتوان به عنوان صبحانه، میان وعده یا دسر سرو نمود.
امیدواریم با مطالعه ی این نوشته، بتوانید به آسانی شیرینی لندو را در منزل آماده کردن نمایید و از مزه اصیل و خواص بی مانند آن بهره مند شوید.
آخرین دیدگاهها