[ad_1]
سویق از حبوباتی مثل ماش، نخود، عدس و لوبیا و غلاتی مثل گندم و جو به دست میآید
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی؛ در خصوص سویق اظهار داشت: سویق از حبوباتی مثل ماش، نخود، عدس و لوبیا و غلاتی مثل گندم و جو به دست میآید.
به این صورت که برای مثال گندم را آسیاب میکنیم و سبوس و آرد آن را از هم جدا میکنیم سپس آرد و سبوس هر یک به صورت جداگانه تفت داده میشوند و سبوس بعد از اینکه تفت داده شد دوباره آسیاب و الک میشود و با آردی که قبلاً تفت داده شد، مخلوط میشود، همچنین اشخاص میتوانند پس از اینکه سبوس سرد (خشک) شد به آن مقداری روغن زیتون بیفزایند.
وی تصریح نمود: به غیر از حبوبات و غلات میتوان از میوههایی مثل سیب، به و کدو تنبل نیز سبوس آماده کردن نمود که البته آن فرآیند ویژه خودش را دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه سویق نقش موثری در حفظ تندرستی و تقویت بدن در کودکان در حال رشد، بزرگسالان و زنان باردار دارد، عنوان نمود: استفاده سویق در زنان باردار باعث تقویت مادر و جنین و مانع از تولد فرزند معلول میشود.
عظمایی افزود: اگر زن و شوهر حدود چهار هفته قبل از بارداری اقدام به استفاده سویق کنند، این کار باعث تولد نوزاد با بنیه قوی میشود. همچنین دادن مقدار کمی از سویق به همراه شیر نیز به نوزاد سودمند است و ارزش غذایی بالاتری نسبت به شیر خشک دارد.
وی تأکید نمود: استفاده سویق برای زنان باردار و افرادی که دچار فقر آهن و کمبود فولیک اسید هستند، ضروری است و استفاده از سویق باعث دفع صفرا از بدن و بلغم از معده میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی توصیه نمود: اگر اشخاص سویق را به همراه خرما، شیر و عسل میل کنند برای تقویت بدن آنها سودمند است همچنین استفاده این معجون برای افرادی که حین راه رفتن دچار خستگی میشوند یا مبتلا به شکستگی و پوکی استخوان هستند سودمند است.
عظمایی یادآور شد: از آنجایی که امروزه نانها فاقد سبوس هستند بر این اساس استفاده سویق که همراه با سبوس است و شامل انواع گروه ویتامینهای B و D است و نقش مؤثری در حفظ تندرستی بدن ایفا مینماید.
وی بیان کرد: سویق جو و گندم چاقکننده است و بر این اساس استفاده آن در کودکان و اشخاص لاغر و ضعیف ضروری است همچنین اشخاص می بایست برای آماده کردن سویق از ظرف مسی و سنگی استفاده کنند و به کار بردن ظرف آهنی برای آماده کردن سویق مناسب نیست.
سویق جو و گندم چاقکننده است و استفاده آن در کودکان و اشخاص لاغر و ضعیف ضروری است
این محقق و پژوهشگر طب سنتی در خصوص روش آماده کردن سویق عنوان نمود: اشخاص می بایست آرد بهدست آمده از حبوبات و غلات را حدود ۲۰ دقیقه در حرارت کم و غیر مستقیم تفت دهند که این زمان برای سبوس حدود ۱۵ دقیقه است و از آنجایی که سبوس زودتر میسوزد و کیفیت خود را از دست میدهد، نباید با هم تفت داده شوند.
عظمایی افزود: اشخاصی که مشکل استخوانی دارند یا کسانی که از سویق به عنوان رژیم لاغری استفاده میکنند میتوانند برای اثر بخشی زیادتر آن حدود سه تا ۷ بار قبل از آماده کردن گندم یا جو را بشویند، ولی برای حفظ تمامی خواص آن خوبتر است سویق شسته نشود.
وی تصریح نمود: سویق جو علاوه بر خاصیت غذایی ارزش غذایی نیز دارد و برای آماده کردن سویق می بایست سبوس و آرد به نسبت مساوی با هم ترکیب شوند همچنین افراد میتوانند بعد از سرد شدن سویق مقداری کمی روغن زیتون به آن اضافه نماید، ولی می بایست توجه داشته باشند که روغن زیتون را یه هیچ عنوان موقع تفت دادن به آن اضافه نکنند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه افزودن شکر سرخ یا عسل به همراه شیر و خرما باعث اثر بخشی زیادتر سویق میشود تأکید نمود: اشخاص بزرگسال میتوانند صبحها و دو قاشق غذا خوری از سویق را استفاده کنند، اما نوزادان می بایست مقدار کمی از آن را به همراه شیر و شکر سرخ استفاده کنند.
وی عنوان نمود: سویق جو لاغر کننده است، اما مخلوط سویق گندم و جو منجر به چاقی اشخاص میشود، مبتلایان به پوکی اسخوان میتوانند سویق جو را به همراه سنجد میل کنند، زیرا باعث تقویت مغز استخوان میشود همچنین استفاده از آن در افرادی که دچار دیابت هستند نیز سودمند هستند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی توصیه نمود: اشخاص برای تقویت عمومی بدن می بایست سویق را به زمان ۴۰ روز استفاده کنند، اما بعد از سه روز اثرهای آن مثل افزایش انرژی و قدرت بدنی خصوصاً در شانهها قابل مشاهده است، استفاده سویق برای افرادی که دارای مزاج گرم هستند و همچنین اشخاصی که ورم پرده حجاب حاجز (دیافراگم) را دارند، مناسب است همچنین بیماران در حین بیماری و دوران نقاحت و اشخاصی که دچار معلولیت و فلج هستند نیز میتوانند از سویق استفاده کنند.
عظمایی یادآور شد: سویق به عنوان خوبترین غذا در سحری برای روزهداران توصیه میشود همچنین زنان شیرده میتوانند از انواع سویقها استفاده کنند. استفاده سویق در این گروه از اشخاص باعث ازدیاد شیر میشود همچنین برای رفع ترشی معده، پاکسازی و سالم ماندن روده مخصوصاً روده بزرگ استفاده سویق ضروری است.
وی افزود: افراد توجه داشته باشند که می بایست از استفاده سویق به همراه آب خودداری کنند مردان نیز می بایست از استفاده شکر همراه سویق به طور اکید اجتناب کنند، زیرا باعث ضعف و ناتوانی جنسی آنها میشود، بر این اساس خوبتر است آن را به همراه خرما، عسل و شیر نیز میل کنند.
منبع:yjc.ir
[ad_2]
منبع : بیتوته
آخرین دیدگاهها