راههای کم شدن تشنگی در ماه رمضان

[ad_1]

 راههای رفع تشنگی در ماه رمضان, بهترین نوشیدنی در ماه رمضان

 به اشخاص روزه دار توصیه می گردد پیش از سحر به مقدار کافی میوه و سبزی استفاده کنند

آب بدن مهمترین عاملی است که قادر هست برای روزه داران سبب مشکلات بسیاری شود و حتی جان فرد را به خطر اندازد. آمادگی تغذیه ای برای استقبال از ماه مبارک رمضان عامل موثری در کم شدن مشکلات روزه داری در این ماه است.

 

برخلاف عقیده بعضی اشخاص که در روزهای مانده به ماه مبارک رمضان حجم غذایی خود را با هدف افزایش ذخیره بدن جهت روزه داری افزایش می دهند، این کار باعث افزایش مشکلات شده و روزه داری را برای اشخاص سخت تر خواهد نمود.

 

خوبترین اقدام جهت کم شدن گرسنگی و تشنگی در روزهای ماه مبارک رمضان این است که از یک هفته تا ۱۰ روز قبل از آغاز ماه مبارک، حجم غذای مصرفی به تدریج کم شدن داده شود. این کار باعث شده سطح متابولسیم و سوخت و ساز بدن کم شدن داده شود و بدن به شرایط کم غذایی در زمان روزه داری عادت نماید.

 

 راههای رفع تشنگی در ماه رمضان, بهترین نوشیدنی در ماه رمضان

آب بدن مهمترین عاملی است که قادر هست برای روزه داران سبب مشکلات بسیاری شود

 

آب، خوبترین نوشیدنی گوارا در ماه رمضان

آب خوبترین نوع نوشیدنی است و جایگزینی برای آن وجود ندارد، به گونه ای که کارشناسان تغذیه به اشخاص توصیه می کنند روزانه به میزان یک لیتر و نیم آب بنوشند. بر این اساس خوبتر است روزه داران در فاصله میان افطار تا سحر به اندازه کافی آب و مایعات استفاده کنند تا کمبود آب بدن آنها جبران شود. همچنین به اشخاص توصیه می گردد تا به آب آشامیدنی خود بعضی از عناصر سالم نظیر برگ های نعناع، زنجبیل رنده شده و یا لیموی برش داده شده را اضافه کنند.

 

پرهیز از نوشیدن آب یخ :

زمانی که آب خنک همراه با یخ استفاده می گردد، چون دمای بدن را برای زمان کوتاهی پایین می آورد، سبب رفع عطش در درازمدت نمی شود. موقع افطار می بایست از نوشیدن آب یخ به طور ناگهانی پرهیز نمود همچنین در وعده افطار نیز از نوشیدنی های ولرم استفاده نمود.

 

 راههای رفع تشنگی در ماه رمضان, بهترین نوشیدنی در ماه رمضان

آب خوبترین نوع نوشیدنی است و جایگزینی برای آن وجود ندارد

 

استفاده میوه و سبزیجات :

میوه ها و سبزیجات تازه دارای مقادیر قابل توجهی آب و فیبر است که برای زمان طولانی در روده ها باقی می مثل. بر این اساس به اشخاص روزه دار توصیه می گردد موقع شب و در وعده های غذایی پیش از سحر به مقدار کافی میوه و سبزی استفاده کنند تا از تشنگی آنها در طول روز پیشگیری شود. خیار یکی از محبوب ترین میوه ها و سبزیجات محسوب می گردد که دارای طبع سرد و خنک است و راهی تاثیرگذار برای “مبارزه با تشنگی در ماه رمضان” است. همچنین این میوه سودمند دارای الیاف سلولزی مقوی است که در فرایند هضم مواد غذایی را آسان تر نموده و به اخراج مواد سمی و پاک کردن روده ها کمک می نماید.

از میوه‌هایی تازه مثل هندوانه و خربزه و طالبی استفاده نمایید، چرا که این میوه‌ها به طور چشمگیری در کم شدن تشنگی کمک می‌کنند و تا حدودی مواد معدنی از دست رفته ناشی از تعریق را جبران خواهند نمود.

 

 راههای رفع تشنگی در ماه رمضان, بهترین نوشیدنی در ماه رمضان

در مناطقی که درخت نخل رشد نمی‌نماید، از استفاده زیاد خرما پرهیز شود

 

نخوردن زیاد شیرینی و تنقلات:

باتوجه به طولانی بودن روزها و فاصله کم وعده‌های افطاری و شام با سحری، از پرخوری در زمان افطار و بعد از آن پرهیز نمایید، در صورت رعایت نکردن دچار ناراحتی‌های گوارشی می‌شوید. در روزهای ماه مبارک رمضان خوبتر است کمتر از شیرینی‌ها، به‌ویژه شیرینی‌هایی مثل زولبیا و بامیه یا پشمک استفاده نمایید. توصیه شده در مناطقی که درخت نخل رشد نمی‌نماید، از استفاده زیاد خرما پرهیز شود ولی در مناطق خرماخیز زیاد خوردن آن منعی ندارد.

 

توصیه می‌شود به جای استفاده انواع شیرینی‌ها مثل زولبیا و بامیه که فقط شامل انرژی و فاقد مواد مقوی (ویتامین‌ها و املاح) هستند، از مواد غذایی طبیعی شیرین مثل خرما و کشمش استفاده نمایید.

 

نوشیدن شربتهای سنتی:

شربت آبلیمو: شربت آبلیمو یکی از نوشیدنی های ماه رمضان است و شربت آبلیمو کم شیرین باعث ترشح بزاق شده و احساس تشنگی را در روزه داران برطرف می نماید.

 

کاسنی: عرقیات سنتی، فقط کاسنی خاصیت خنک کنندگی بدن را دارد، از این رو پیشنهاد می گردد نوشیدنی هایی مثل خاکشیر را با کمی کاسنی و گلاب مخلوط و سپس استفاده نمود.

 

 راههای رفع تشنگی در ماه رمضان, بهترین نوشیدنی در ماه رمضان

آماده کردن و استفاده شربت نعناع نیز در رفع تشنگی خیلی سودمند است

 

شربت خاکشیر و تخم شربتی: شربت خاکشیر و تخم شربتی خنک کننده و ضد عطش هستند و قادر هستند آب را درون دانه های خود نگه دارند و به تدریج آن را به بدن برسانند. در نتیجه نیاز بدن را به زمان طولانی تر نسبت به آب تامین می نماید. خوبتر است آنها را بدون شکر یا با شکر کم استفاده نمود.

 

شربت سکنجبین: شربت سکنجبین به تنهایی یا با اضافه کردن سکنجبین به خاکشیر نیز قادر هست به رفع عطش کمک نماید و خوبتر است این ترکیب را آماده کردن و برای رفع تشنگی آن را نوشید.

 

دم نموده نعناع: دم نموده برگ خشک نعناع و یا مخلوط آن با عسل بین افطار تا سحر باعث رفع تشنگی خواهد شد. آماده کردن و استفاده شربت نعناع نیز در رفع تشنگی خیلی سودمند است. برای آماده کردن آن می بایست از شربت پایه استفاده نمود. جوشاندن شکر و آب به نسبت دوبه یک و افزودن مقداری عرق نعناع و آب لیمو ترش که می بایست به صورت خنک استفاده شود. این شربت نیز به میزان بسیاری از عطش پیشگیری می نماید.

 

 راههای رفع تشنگی در ماه رمضان, بهترین نوشیدنی در ماه رمضان

خوبتر است روزه داران در وعده سحری از خوردن غذاهای خشک خودداری کنند

 

اجتناب از خوردن غذاهای چرب و خشک:

تا می‌توانید از خوردن خوراکی‌های چرب، مخصوصا در وعده سحری، پرهیز نمایید چون سبب عطش و تشنگی زیاد طی روز می‌شود. اما اگر گاهی غذای چرب می‌خورید کافی ا‌ست بعد از ‌آن (به‌ویژه در وعده افطار) کمی پودر رازیانه را با نبات در آب مخلوط نمایید و بنوشید تا عوارض آن را کم نماید و به گوارش خوبتر خوراک کمک نماید. استفاده بیش از حد گوشت و سایر منبع های پروتئینی در وعده سحرى سبب دفع آب از بدن شده و درنهایت شما را در طول روز تشنه‌تر می‌نماید.

 

خوبتر است روزه داران در وعده سحری از خوردن غذاهای خشک نظیر کوکو سبزی ، کوکو سیب زمینی ، کتلت ، کباب و جوجه کباب و…. خودداری کنند. این غذاها به همراه غذاهایی که ادویه و فلفل بسیاری دارند سبب بروز عطش در طول روز می شوند.

استفاده سس مایونز ، خامه ، سوسیس و کالباس نیز سبب بروز مشکلات گوارشی و بروز تشنگی می گردد.

 

 

[ad_2]

منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها