لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

آیا نوشیدن آب گوجه فرنگی برای شما سودمند است؟ دستور آماده کردن آب گوجه فرنگی


 

خواص آب گوجه فرنگی که معجزه می نماید!  

آب گوجه فرنگی یک نوشیدنی کم کالری و مقوی است که خواص بسیاری برای پاکسازی بدن و سلامت پوست و مو دارد. در این نوشته از بیتوته شما را با خواص و روش آماده کردن آب گوجه فرنگی آشنا می نماییم.

آب گوجه فرنگی (به انگلیسی:Tomato juice) یک نوشیدنی سالم و کم کالری محسوب می گردد که مملو از ویتامین آ ، ویتامین کا ، ویتامین های ب 6 ، ب 5 ، ب 3 ، ب 1 ، منیزیم ، آهن و فسفر است. ترکیب ویژه ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آب خوش رنگ گوجه فرنگی خواص درمانی و زیبایی برای بدن ، پوست و مو ما دارد. 

در ادامه نوشته شما را با  ارزش غذایی ، مقدار کالری ، فواید ، عوارض و روش آماده کردن درست کردن آب گوجه فرنگی به تفصیل آشنا می نماییم. 

 

ارزش غذایی آب گوجه فرنگی

آب گوجه فرنگی را از گوجه فرنگی تازه آماده کردن میکنند ، ارزش غذایی یک لیوان آب گوجه فرنگی معادل 240 میلی لیتر عبارت است از : 

کالری۴۱
 پروتئین۲ گرم
فیبر۲ گرم
 ویتامین A۲۲   درصد ( مقدار مورد نیاز روزانه یا  DV )
ویتامین C۷۴    درصد ( DV )
 ویتامین K۷   درصد ( DV )
 تیامین – ویتامین B1   ۸   درصد ( DV )
نیاسین  ویتامین B3  ۸    درصد ( DV )
فولات  ویتامین B9 ۱۲  درصد ( DV )
منیزیم۷ درصد ( DV )
پتاسیم۱۶ درصد ( DV )
منگنز۹ درصد ( DV )
مس۷ درصد ( DV )

 

فواید آب گوجه فرنگی, عوارض آب گوجه فرنگی, ارزش غذایی آب گوجه فرنگی

دستور آماده کردن آب گوجه فرنگی

 

روش آماده کردن آب گوجه فرنگی خانگی

آماده کردن آب گوجه فرنگی خانگی خیلی ساده است. 

گوجه فرنگی را خرد نموده و به زمان نیم ساعت در قابلمه پیرکس یا استیل روی حرارت متوسط بپزید سپس گوجه ها را کناری بگذارید تا خنک شود و درون مخلوط کن بریزید و چند پالس بزنید تا یکدست شود. 

 

برای آماده کردن آب گوجه فرنگی میتوانید از سبزیجات دیگر مثل کرفس ، فلفل قرمز و پونه کوهی هم استفاده نمایید. 

میتوانید موقع پختن گوجه فرنگی ها مقداری روغن زیتون به آن بیافزایید تا لیکوپن بتواند خوبتر در آن حل شود.

 

اگر میخواهید فیبر زیادتری به بدنتان برسد میتوانید گوجه های پوره شده را به همین شکل میل کنید ولی اگر میخواهید آب گوجه فرنگی رقیق داشته باشید ، پوره را از یک پارچه نازک رد نمایید و سپس آب گوجه را میل کنید.

 

برای خوش طعم تر شدن آب گوجه فرنگی میتوانید از ترکیب زیر استفاده نمایید :

1.5 کیلو گوجه فرنگی خرد شده + 1 پیمانه کرفس خرد شده با برگ + یک سوم پیمانه پیاز خرد شده + 2 قاشق غذاخوری شکر یا یک چهارم قاشق چای خوری پودر استویا + 1 قاشق چای خوری نمک + مقداری فلفل آسیاب شده را در یک قابلمه بزرگ از جنس استیل یا پیرکس بریزید و نیم ساعت بجوشانید تا سبزیجات نرم شود سپس کناری بگذارید خنک شوند و آبشان را بگیرید یا این که در همزن پوره نمایید و سپس آبشان را بگیرید. 

آب گوجه فرنگی را میتوانید تا یک هفته در یخچال نگهداشتن نمایید. 

 

خواص آب گوجه فرنگی

یک لیوان آب گوجه فرنگی  تقریبا تمام نیاز بدن به ویتامین ث و حدود 20 درصد نیاز بدن به ویتامین آ را تامین می نماید . کاروتنوئیدهای موجود در گوجه فرنگی به شکل آلفا و بتاکاروتن است که در بدن تبدیل به ویتامین آ می شوند.

 

کاروتنوئید های موجود در گوجه به عنوان یک انتی اکسیدان قوی عمل نموده و از سلولهای بدن در برابر صدمه های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می نماید در نتیجه احتمال بروز بیماریهای مزمن از جمله بیمار ی های قلبی را کم شدن میدهند و نقش موثری در نماید شدن فایند پیری ایفا میکنند.

 

ویتامین آ برای حفظ سلامت بینایی و بافت ها و سیستم ایمنی ضروری است. منیزم و پتاسیم موجود در گوجه دو ماده مهم معدنی برای سلامت قلب به شمار می روند.

وجود ویتامین های گروه ب از جمله فولات و ویتامین  ب 6 در گوجه فرنگی برای سوخت و ساز و عملکردهای حیاتی بدن ضروری هستند.

 

آب گوجه فرنگی مملو از ویتامین ث و ویتامین آ 

همانطور که در جدول ارزش غذایی آب گوجه فرنگی میبنید ، 1 لیوان آب گوجه فرنگی مملو از ویتامین آ و ویتامین ث است که هر دو خواص متعددی در سلامت بدن دارند از جمله تقویت سیستم ایمنی بدن ، بهبود بینایی ، بیشگری از بیماری های چشم مرتبط با افزایش سن ، حفظ سلامت قلب ، عضلات ، استخوان و دندان ها .

 

پیشگیری از بالا رفتن کلسترول با آب گوجه فرنگی

نوشیدن آب گوجه فرنگی به علت فیبر بالایی که دارد ، در روده ها کلسترول را به خود جذب می نماید و مانع از ورود کلسترول بدن به خون می گردد. در نتیجه برای  پیشگیری از بالا رفتن سطح کلسترول خیلی سودمند است. نیاسین یا ویتامین ب 3 موجود در گوجه به عنوان تثبیت کننده کلسترول شناخته می گردد. 

 

مطالعه ای نشان داد زنانی که آب گوجه فرنگی استفاده نمودند ، کم شدن قابل توجه سطح کلسترول خون و کوچک شدن اندازه دور کمر را تجربه نمودند. 

یک بررسی تجمیعی روی 13 مطالعه نشان داد که استفاده روزانه 25 میلی گرم لیکوپن موجود در محصولات گوجه فرنگی مقدار کلسترول بدن خون را 10 درصد کم شدن داده و سطح فشار خون را به روش چشم گیری پایین می آورد و منجر به بهبود جریان خون می گردد. 

 

کم شدن وزن با آب گوجه فرنگی

نوشیدن آب گوجه فرنگی به هیدراته ماندن بدن کمک می نماید. فیبر بالای موجود در آن به شما کمک می نماید تا زمان طولانی تری احساس سیری داشته باشید ، به جای خوردن هله هوله های مضر و پرکالری به عنوان میان وعده میتوانید با یک لیوان آب گوجه فرنگی گرسنگی خود را برای چند ساعت مهار نمایید و ضمن استفاده کالری پایین ، مواد مقوی خیلی بسیاری به بدن برسانید.

 

اگر قصد کم شدن وزن یا کنترل وزن دارید یکی از خوبترین نوشیدنی ها برای شما آب گوجه فرنگی است که خاصیت لاغر کنندگی بالایی دارد. 

یک مطالعه 6 هفته ای نشان داد کسانی که هر روز 150 میلی لیتر آب  گوجه فرنگی استفاده نمودند ، کم شدن وزن چشمگیری داشتند. 

 

تنظیم حرکت های روده با آب گوجه فرنگی

یکی از بزرگترین مشکلات اشخاص مسن ، حرکت های روده نامنظم است ، فیبر موجود در آب گوجه فرنگی ضمن این که به حفظ سلامت کبد و هضم کمک می نماید سبب تنظیم حرکت های روده و پیشگیری از یبوست می گردد.

 

تاثیر آب گوجه فرنگی بر سلامت انسان, آب گوجه فرنگی درزیبایی, نحوه تهیه آب گوجه فرنگی

فواید تندرستی آب گوجه فرنگی

 

پیشگیری از گرفتگی عروق و بیماری قلبی با آب گوجه فرگی

یکی از ترکیباتی که به دیوار عروق خونی صدمه می رساند و منجر به بیماری قلبی می گردد هموموسیستئین است . آب گوجه فرنگی به علت داشتن ویتامین ب 6 میتواند به تجزیه هوموسیستئین به مولکولهای بی ضرر کمک نموده و از بیماریهای قلبی پیشگیری نماید.

 

آب گوجه فرنگی شامل آنتی اکسیدان های قوی لیکوپن و بتاکاروتن است که به کم شدن عوامل خطر بیماری های قلبی از جمله فشار خون بالا ، کلسترول بالا و تجمع چربی در شریان ها کمک میکنند. 

یک بررسی روی 584 نفر نشان داد که رژیم غذایی مملو از گوجه فرنگی سبب کم شدن چشمگیر خطر ابتلا به بیماری قلبی می گردد. 

 

سم زدایی بدن با آب گوجه فرنگی

وجود کلر و گوگرد در کنار فیبر  سبب می گردد آب گوجه فرنگی بتواند کبد و کلیه ها را پاکسازی نماید. سم زدایی کبد و کلیه ها برای سلامت بدن ضروری است. کلر طبیعی سبب بهبود عملکرد کبد و کلیه ها شده و گوگرد طبیعی در برابر عفونت از این اندام ها محافظت می نماید در نتیجه آب گوجه فرنگی سبب سم زدایی بدن می گردد. 

 

پیشگیری از سرطان با آب گوجه فرنگی

لیکوپن یک نوع رنگدانه گیاهی کاروتنوئیدی است که از سلولهای بدن در برابر صدمه رادیکال های آزاد محافظت می نماید و التهاب بدن را کم شدن میدهد. آب گوجه فرنگی به جز لیکوپن شامل دو ترکیب بتاکاروتن و ویتامین ث است که هر دو آنتی اکسیدان هایی با خواص ضد التهابی قوی هستند. 

 

یک مطالعه روی 106 زن مبتلا به اضافه وزن نشان داد که   نوشیدن روزانه یک چهارم فنجان آب گوجه فرنگی به زمان 20 روز سبب کم شدن نشانگرهای التهابی بدن می گردد. کم شدن التهاب بدن برابر است با کم شدن احتمال بروز بیماری های مزمن و انواع سرطان .  

 

رنگدانه لیکوپن که آنتی اکسیدانی محلول در چربی است و در گوجه فرنگی عامل رنگ قرمز آن است ، در برابر انواع سرطان ها از جمله سرطان سینه ، سرطان پروستات ، سرطان روده بزرگ ، سرطان ریه ،بیماری عروق کرونر ، سرطان لوزالمعده و بیماری آرتریواسکلروز محافظت می نماید. 

یک بررسی روی 24 مطالعه نشان داد که استفاده گوجه فرنگی و محصولات آن میتواند به مقدار بسیاری خطر ابتلا به سرطان پروستات را کم شدن دهد. 

یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داده که عصاره لیکوپن استخراج شده از محصولات گوجه فرنگی از رشد سلولهای سرطان پروستات پیشگیری می نماید. 

 

مطالعه انجام شده روی حیوانات نشان داده است که محصولات گوجه فرنگی از ابتلا به سرطان پوشت پیشگیری میکنند.  در یک مطالعه حیوانی موشهای صحرایی که به زمان 35 هفته پودر گوجه فرنگی قرمز استفاده میکردند پس از قرار گرفتن در معرض اشعه فرابنفش ، کمتر در معرض ابتلا به سرطان پوست قرار گرفته اند. 

 

بهبود انرژی با آب گوجه فرنگی

آب گوجه فرنگی مملو از آنتی اکسیدان بوده و به رها شدن بدن از رادیکال های آزاد کمک نموده و به شما انرژی  میدهد. میتوانید برای افزایش انرژی و هوشیاری آب گوجه فرنگی را با قهوه جایگزین نمایید. با وجودی که این نسخه برای همه کارساز نیست ولی با سیستم بدنی بیشتر اشخاص سازگاری کامل دارد. 

 

فواید آب گوجه فرنگی, عوارض آب گوجه فرنگی, ارزش غذایی آب گوجه فرنگی

فواید زیبایی آب گوجه فرنگی

 

سلامت پوست و مو با آب گوجه فرنگی

نوشیدن آب گوجه فرنگی میتواند به درمان و پیشگیری از  بروز جوش و آکنه کمک نماید.  استفاده موضعی از آب گوجه فرنگی به کم شدن منافذ  باز پوست و تنظیم ترشح سبوم در پوست های چرب کمک می نماید. 

 

ویتامین ها و آهن موجود در آب گوجه فرنگی سبب افزایش سلامت و درخشش موها می گردد و استفاده موضعی از آن روی پوست سر به کم شدن خارش پوست سر و شوره کمک می نماید. برای این منظور میتوانید پس از شستن موها با شامپو ، به زمان 5 – 6 دقیقه آب گوجه فرنگی را روی پوستسر بکشید و سپس موها را آبکشی کنید. 

 

عوارض آب گوجه فرنگی

گوجه فرنگی معمولا به عنوان یک ماده غذایی بی خطر شناخته می گردد ولی بعضی اشخاص شاید به آن آلرژی داشته باشند یا به علت سرد بودن مزاج بدن یا معده شان با استفاده محصولات گوجه فرنگی دچار مشکلاتی شوند که نشان دهنده عدم سازگاری آب گوجه فرنگی با مزاج آنهاست. 

 

عوارض جانبی گوجه فرنگی عبارتند از :

– برگشت اسید معده به مری

– ناتوانی معده در تحمل آب گوجه فرنگی

– سرگیجه

سردرد

اسهال

– درد عضلانی

– بالا رفتن سطح سدیم خون

 

آب گوجه فرنگی شاید بیماری های زیر را تشدید نماید :

– سوزش سر دل و ترش کردن

– حساسیت و عفونت 

– مشکلات کلیوی

– سندرم روده تحریک پذیر

– مشکلات ادراری

– مشکلات تنفسی

 

بخش تغذیه و آشپزی بیتوته

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها