لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

السورسوپ یا ساپادیل: فواید، عوارض جانبی و موارد دیگر


 

خواص میوه السورسوپ یا ساپادیل برای تندرستی و روش استفاده آن

السورسوپ میوه ای استوایی است با طعمی شیرین و خوش طعم است که سبب کم شدن التهاب بدن و پیشگیری از ابتلا به سرطان می گردد و اثر بسیاری در درمان آرتروز دارد. در این نوشته از بیتوته شما را با این میوه آشنا می نماییم.

میوه آنونا موریکاتا Annona muricata که زیادتر  به نام سور سوپ ( به انگلیسی: soursop) یا ساپادیل شناخته می گردد. این میوه استوایی به نام های گراویولا graviola  یا گوآنابانا guanabana هم شناخته می گردد. 

 

درخت سور سوپ یا ساپادیل ، بومی مناطق گرمسیری قاره آمریکا است که پوستی سبز و خاردار و گوشتش بافتی سفید خامه ای و طعمی قوی دارد ، مزه السورسوپ ترکیبی از توت فرنگی ، آناناس ، لیموترس ، نارگیل و موز است. 

سورسوپ معمولا به صورت خام و نیمه خنک خورده می گردد. 

درخت السورسوپ جزو درختان همیشه سبز به حساب می اید.

 

روش استفاده السورسوپ

برای خرید میوه انواع نرم تر آن را انتخاب نمایید یا این که بگذارید چند روز در  خانه بماند و نرم شود سپس آنرا بشویید ، برش بزنید و پوستش را جدا نموده ، میل نمایید. 

دانه های میوه را دور بیندازید ، دانه های السورسوپ شامل آنوناسین و نوروتوکسین هستند که شاید در ایجاد بیماری پارکینسون نقش داشته باشند. 

 

از آنجا که این میوه مزه قوی و شیرینی دارد زیادتر به صورت خام استفاده می گردد. 

السورسوپ را میتوانید به کوکی ، آبمیوه و بستنی بیافزایید.

برای درست کردن دمنوش یا اضافه کردن شیرینی به محصولات پخته شده از السورسوپ استفاده می گردد. 

 

السورسوپ, روش مصرف سورسوپ, ارزش غذایی سورسوپ

ارزش غذایی سورسوپ

 

ارزش غذایی السورسوپ

هر 100 گرم میوه خام سور سوپ شامل مواد مقوی زیر است:

 

انرژی  66 کیلوکالری
آب 81 گرم
کربوهیدرات 16.84 گرم
قند 13.54 گرم
فیبر غذایی 3.3 گرم
چربی 0.3 گرم
پروتئین 1 گرم
ویتامین ث    20.6 میلی گرم معادل 25% مقدار استفاده مورد نیاز روزانه ( DV )
تیامین ( ویتامین ب 1 ) 0.07 میلی گرم معادل 6%
ریبوفلاوین ( ب 2 ) 0.05 میلی گرم معادل 4%
نیاسین ( ب 3 ) 0.9 میلی گرم معادل 3%
پانتونیک اسید ( ب 5 ) 0.253 میلی گرم معادل 5%
ویتامین ب 6 0.059 میلی گرم معادل 5%
فولات ( ب 9 ) 14 میکروگرم معادل 4%
کولین 7.6 میلی گرم معادل 2%
کلسیم 14 میلی گرم معادل 1%
آهن 0.6 میلی گرم معادل 5%
منیزیم 21 میلی گرم معادل 6%
فسفر 27 میلی گرم معادل 4%
پتاسیم 278 میلی گرم معادل 6%
سدیم 14 میلی گرم معادل 1%
روی 0.1 میلی گرم معادل 1%

 

السورسوپ, روش مصرف سورسوپ, فواید السورسوپ

فواید السورسوپ

 

خواص السورسوپ

السورسوپ شامل مواد مقوی ، فیبر و ویتامین ث است که کالری خیلی کمی دارد. مقدار کمی نیاسین ، ریبوفلاوین ، فولات و آهن در این میوه وجود دارد.

مطالعات آزمایشگاهی نشان داده اند که این میوه برای کم شدن التهاب و کم شدن رشد سرطان سودمند است. 

 

کم شدن سرطان با السورسوپ

محتوای بالای آنتی اکسیدان السورسوپ رادیکالهای آزاد که سبب صدمه های سلولی در بدن می شوند را خنثی می نماید در نتیجه سبب کم شدن بیماری های قلبی ، دیابت و کم شدن سلولهای سرطانی در بدن می گردد. 

 

در یک مطالعه آزمایشگاهی سلولهای سرطانی پستان با عصاره السورسوپ درمان شدند. این مطالعه نشان داد عصاره السورسوپ اندازه تومور را کم شدن داده ، سلولهای سرطانی را از بین برده و فعالیت سیستم ایمنی بدن را بهبود داده است. 

 

در یک مطالعه آزمایشگاهی دیگر اثر عصاره السورسوپ روی سلولهای لوسمی مورد بررسی قرار گرفت و سبب توقف رشد تشکیل سلولهای سرطانی گردید. 

طی 40 سال گذشته از عصاره برگ ، میوه ودانه السورسوپ برای تاثیرات ضد سرطانی در آزمایشگاه استفاده شده است. بعضی از این مطالعات نشان میدهد که این عصاره برای مقابله با سرطان سینه ، ریه ، روده بزرگ ، پروستات ، لوزالمعده ، کبرد و پوست تاثیرگذار است. 

 

السورسوپ و مقابله با باکتری های مضر

بعضی مطالعات نشان دادند که خواص آنتی اکسیدانی السورسوپ میتواند خواص ضد باکتری قوی داشته باشد. در یک مطالعه آزمایشگاهی ، در لوله آزمایش ، عصاره السورسوپ با غلظت های مختلف روی انواع مختلف باکتری هایی که دلیل بیماری های دهان شناخته شده بودند استفاده شد و توانست به طور تاثیرگذار چندین نوع باکتری از جمله باکتریهای عامل وبا ، باکتری استافیلوکوک ، باکتری گنگی ویت ، پوسیدگی دندان و عفونت های مخمری را از بین ببرد. 

در مطالعه آزمایشگاهی دیگر عصاره السورسوپ توانست با باکتریهای مسئول بیماریهای کلسترول و استافیلوکوک مقابله نماید. 

 

السورسوپ, روش مصرف سورسوپ, درمان آسم با السورسوپ

درمان آسم با السورسوپ

 

درمان آسم 

مطالعه ای که در نیجریه انجام شد نشان میدهد که برگ های درخت ساپادیل برای درمان بیماریهای تنفسی مثل آسم مفیدند. 

 

کم شدن استرس و افسردگی

مطالعه ی که در دانشگاه کنتیکت انجام شد نشان داده است که یک یاز خوبترین میوه ها برای پیشگیری و درمان استرس ، اضطراب و افسردگی است. 

 

تقویت معده و دستگاه گوارش

گراویولا به علت مقدار بالای آنتی اکسیدان و خواص ضد التهابی سبب بهبود عملکرد دستگاه گوارش شده و مخاط دیواره معده را از صدمه حفظ می نماید.

در طب سنتی از دمنوش ساپادیل و آب میوه برای درمان معده درد و گرم کردن روده استفاده می گردد. 

 

کم شدن فشار خون با ساپادیل

تحقیقات اولیه در نیجریه روی ساپادیل شان میدهد که این میوه به علت خواص ضد التهاب و مقدار بالای آنتی اکسیدان به کم شدن فشار خون در نتیجه کم شدن بیماریهای قلبی عروقی کمک می نماید. 

 

السورسوپ, روش مصرف سورسوپ, خواص درمانی سورسوپ

خواص درمانی سورسوپ

 

درمان تب بالا

در طب سنتی از ساپادیل برای درمان تب بالا استفاده می گردد. در آفریقا از عصاره برگ السورسوپ برای درمان تب بالا و تشنج ناشی از تب استفاده میکنند.

 

کم شدن التهاب با السورسوپ

مطالعات حیوانی نشان داده اند که السورسوپ میتواند با التهاب مقابله نماید. 

یک مطالعه روی موش های صحرایی نشان دادن که عصاره سوسوپ منجر به کم شدن تورم و التهاب در آنها می گردد. مطالعه دیگر نیز این یافته ها تایید نمود و نشان داد که عصاره السورسوپ تا 3 درصد سبب کم شدن تورم در موش ها می گردد. 

 

با وجودی که مطالعات در زمینه التهاب صرفا روی حیوانات انجام شده است ولی نشان میدهدکه عصاره السورسوپ باعث کم شدن بعضی از نشانگردهای التهابی درگیر آرتریت می گردد و قادر هست بیان کرد این میوه برای درمان التهاب به خصوص آرتروز سودمند است. 

 

استفاده السورسوپ و دیابت

در مطالعات حیوانی ثابت شده که السورسوپ در حیوانات به تنظیم سطح قند خون کمک می نماید. در یک مطالعه به موش های دیابتی به زمان 2 هفته عصاره السورسوپ تزریق شد و سطح قند خونشان 5 برابر زیادتر از موش های درمان نشده ، کم شدن پیدا نمود. 

مطالعه دیگر نشان داد که عصاره السورسوپ روی موش های دیابتی سبب کم شدن قند خون تا 75 درصد می گردد. 

 

درمان رماتیسم با السورسوپ

السورسوپ شامل آنتوسیانین ها ، تانن ها و آلکالوئیدها است که اثر ضد رماتیسمی دارند. 

مطالعات انجام شده نشان داده است که عصاره برگ السورسوپ خواص ضد رماتیسمی دارد ، استفاده موضعی از برگهای پخته شده السورسوپ به کم شدن رماتیسم و آبسه کمک می نماید.

در آفریقا از میوه نارس آن برای درمان رماتیسم و درد آرتریت استفاده می کنند، حتی برگهای نازک درخت به صورت بخور برای درمان رماتیسم استفاده می گردد. 

 

سلامت پوست و مو با السورسوپ

گزارش منتشر شده در کتابخانه ملی ایالات متحده نشان می دهد که عصاره برگ السورسوپ میتواند منجر به پیشگیری از پاپیلوم پوستی یا بیماری تومور پوستی شود. 

از برگ این گیاه برای آهسته  کردن پوست نوزاد استفاده می گردد. 

شیرینی السورسوپ میتواند به درمان شوره سر و خارش کمک نموده و سبب تقویت تاثیرگذار مو شود. 

 

عوارض السورسوپ

دانه های میوه شامل آناناسین یا نوعی نوروتوکسین هستند که خطر ابتلا به پارکینسون را افزایش میدهد. انرژی بالای سلولهای جنین شاید سبب فعالیت بعضی سموم در میوه شود به  همین علت استفاده آن به زنان باردار و شیرده توصیه نمی شود. 

پوست و دانه های میوه خیلی سمی هستند و میتوانند منجر به التهاب چشم شوند. 

 

بخش تغذیه و آشپزی بیتوته

 



منبع : بیتوته

آخرین دیدگاه‌ها