لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

صاف بایستید:8 تمرین درست ایستادن برای اینکه خوبترین احساس را داشته باشید


روش صحیح ایستادن, مزایای درست ایستادن, تمرین هایی برای اصلاح ایستادن

روش ی صحیح ایستادن حالت s برای ستون فقرات است

 

ورزش‌های مناسب برای اصلاح روش ایستادن + مزیت های صحیح ایستادن

هر انسانی در طول روز زمان بسیاری را به صورت ایستاده سپری می‌ نماید . برای انجام کارهای مختلف مجبور هستیم که راه برویم یا بایستیم و این کارها شاید طولانی زمان باشند. حالت ایستادن برای تندرستی بدن ارزش بالایی دارد و هر فرد می بایست سعی نماید که حالت ایستادن خود را اصلاح نموده و به صورت صحیح بایستد تا از مشکلات ناشی از ایستادن غلط در امان بماند. امروز می خواهیم در خصوص حالت صحیح ایستادن ، مزیت ها و معایب ، ورزش ها و تمرین ها برای ایستادن صحیح توضیح دهیم با ما همراه باشید.

روش ایستادن صحیح

برای اینکه بدن در خوبترین حالت خود قرار بگیرد و فرد بتواند به خوبترین شکل بایستد می بایست ستون فقرات بدن حالت S مثل به خود بگیرد.  پس درابتدا سعی نمایید که حالت S ستون فقرات را ایجاد نمایید. این کار سبب می‌شود که نیروی وارد شده بر بدن در طی فعالیت های روزانه کمتر شود.

 

برای ایستادن می بایست به این نکته نیز اشاره نمود که چون بدن پیوسته در حال حرکت است و مکانیزم حرکتی بدن به صورت دینامیکی است نباید سعی نمود که زمان بسیاری بدن را در حالت ثابت نگه داشت زیرا این کار سبب خشک شدگی  مفاصل می گردد. پس در موقع ایستادن در طول روز یا در موقع انجام فعالیت های روزانه همواره می بایست از ثابت ماندن طولانی زمان بدن پیشگیری نمود و تغییر پوزیشن انجام شود.

 

روش صحیح ایستادن

– پاها را به اندازه عرض شانه ها باز نمایید.

– دستان خود را به پهلو قرار دهید. در صورتی که تعادل شما به هم می خورد قادر هستید از یک صندلی به عنوان تکیه گاه استفاده نمایید و پشت آن را بگیرید.

– زانوهای خود را قفل ننماییدزانوها را نرم نگه داشته ولی از خم کردن آن ها پیشگیری نمایید.

– به صورتی بایستید که ستون فقرات شما حالت S به خود بگیرد برای اینکه بفهمید این حالت ایجاد شده است قادر هستید با دست خود منحنی ایجاد شده را لمس نمایید.

– در حالتی که ایستاده اید سعی نمایید شانه ها را به عقب بکشید و نگه دارید.

– سینه را رو به جلو قرار دهید.

– سر را بالا نگه داشته و رو به جلو نگاه نمایید.

– در مکان هایی که وسایلی مختلفی مثل میز دیوار صندلی و … وجود دارد خوبتر است از آنها استفاده نموده و برای ایستادن به آنها تکیه نمایید.

– وزن بدن را روی هر دو پای خود تقسیم نمایید و سعی نمایید بیشترین وزن خود را بر روی انگشتان شصت منتقل نمایید نه بر روی پاشنه ها.

 

بررسی موقعیت قرارگیری بدن

آزمایش ساده برای بررسی موقعیت قرارگیری بدنتان وجود دارد که به سادگی می‌توانید آن را انجام دهید و حالت ایستادن خود را چک نمایید.

• آزمایش اول : شما قادر هستید با استفاده از یک دیوار این آزمایش را انجام دهید. برای انجام این کار پشت به دیوار بایستید و طوری به آن تکیه نمایید که پشت سر و پایین تنه شما به دیوار تماس پیدا نماید. در این حالت پاشنه های پا از دیوار می بایست ۱۵ سانتی متر فاصله داشته باشند.

 

حالا از یکی از اعضای خانواده یا یک دوست بخواهید که فاصله بین گودی گردن و گودی کمرتان را تا دیوار اندازه بگیرد . این فاصله برای گودی گردن می بایست حدود ۵ سانتی متر و برای گودی کمر ۵ تا ۲/۵ سانتی متر باشد. در این صورت بدن شما در حالت ایده آل است و در غیر این صورت می بایست به پزشک مراجعه شود.

 

تمرین هایی برای اصلاح ایستادن, تمرین برای درست ایستادن, نحوه ی صحیح ایستادن

یکی از مزیت های درست ایستادن کم شدن استفاده انرژی بدن است

 

• آزمایش دوم : برای انجام این آزمایش می بایست از یک آینه قدی استفاده نمود. روبروی آینه بایستید. اعضای بدن شما می بایست به صورت زیر باشد: 

شانه ها می بایست هم سطح و تراز باشند و بالا و پایین نشده باشد.

سر شما می بایست راست و مستقیم باشد.

برآمدگی های باسن می بایست هم  سطح باشد. 

فاصله بین بازوهای دو دست می بایست یکسان باشد.

قوزک پای شما می بایست مستقیم و راست باشد. 

 

حالا به پهلو بایستید و از یک دوست یا یکی از اعضای خانواده کمک بگیرید و موارد زیر را چک نمایید :

سر می بایست راست و مستقیم باشد و در صورت افتادگی می بایست حالت آن را اصلاح نمایید .

چانه می بایست موازی با سطح زمین باشد .

شکم می بایست تخت باشد.

 زانوها صاف و مستقیم و بدون خمیدگی باشند.

  

مزیت های درست ایستادن 

1) کم شدن استفاده انرژی بدن 

درست ایستادن سبب می‌شود که اندامهای داخلی بدن کمتر تحت فشار قرار گیرند و زمانی که اندام های داخلی تحت فشار باشند و وظایف خود را انجام دهند انرژی زیادتری نیز استفاده می نماید پس با رعایت کردن ایستادن صحیح استفاده انرژی بدن کم شدن می‌ یابد.

 

 تمرین برای صحیح ایستادن, نحوه ایستادن صحیح, روش صحیح ایستادن

درست ایستادن سبب می‌شود که اندامهای داخلی بدن کمتر تحت فشار قرار گیرند

 

2) پیشگیری از کمردرد و گردن درد 

 ایستادن غلط سبب می گردد که بر روی ستون فقرات همواره فشار وارد شود و این امر سبب می گردد که کمردرد و گردن درد در فرد ایجاد شود. با رعایت کردن ایستادن صحیح میتوان از کمردرد یا گردن درد پیشگیری نمود یا آن را کم شدن داد.

 

3) تقویت عضلات بدن 

 زمانی که فرد راه صحیح ایستادن را رعایت می نماید ، عضلات بدن در فعالیت های روزانه و ورزش به درستی درگیر می‌ شود و این امر سبب کمک به تقویت عضلات نیز می گردد.

 

4) کمک به تناسب اندام 

رعایت صحیح ایستادن کمک می نماید که فرد خوش اندام تر به نظر برسد. زیرا در صحیح ایستادن سربالا و سینه جلو و شکم داخل قرار می‌گیرد و به خودی خود قادر هست فرد را از دید ظاهری جذاب و خوش اندام نشان دهد.

 

5) افزایش اعتماد به نفس 

زمانی که فرد صحیح ایستادن را تمرین نمود و آن را آموخت به دلیل خوش اندام بودن بدن نسبت به قبل و برگه زیبای بدن احساس اعتماد به نفس زیادتری می نماید این امر در خانمها نیز سبب افزایش جذابیت آن ها می گردد.

 

تمرین هایی برای اصلاح ایستادن

با انجام یک سری از ورزش ها میتوان به ایستادن صحیح فرد کمک نمود . البته این نکته را نیز بگوییم که تغییر ایستادن فرد به آسانی انجام نمی شود و این تغییر زمان بر است.

 

تمرین اول برای درست ایستادن 

برای انجام این تمرین می بایست روی زانوها بنشینید. انگشتان شست پا را به هم بچسبانید و هنگامی نفس را بیرون می دهید بدن را به سمت پایین بکشید. سپس دست ها را جلو بکشید و آهسته نفس بکشید. استخوان دنبالچه را عقب و جلو نمایید و سینه را به سمت زمین هدایت نمایید.

 

تمرین دوم برای درست ایستادن 

به پشت دراز بکشید و کف پاها را روی زمین قرار دهید. سپس دست ها را پشت سر قرار دهید و عضلات تحتانی کمر را به زمین فشار دهید.حالا سعی نمایید که سر را از روی زمین بلند نمایید. در این حالت عمل بازدم را انجام داده و عضلات شکم را به داخل بکشید .حرکت برگشت سر را با عمل دم انجام دهید. این حرکت را ۱۰ مرتبه انجام دهید.

 

تمرین هایی برای اصلاح ایستادن, تمرین برای درست ایستادن, نحوه ی صحیح ایستادن

برای درست ایستادن تمریناتی وجود دارد

 

تمرین سوم برای درست ایستادن 

به پشت دراز بکشید و سعی نمایید که تمام بدن و عضلات تحتانی بر روی زمین فشار وارد نماید و سپس یکی از پاها را خم نمایید و با دو دست زانوی خود را گرفته و به سمت سینه خود نزدیک نمایید. نزدیک شدن را تا جایی  که امکان دارد ادامه دهید. سپس آن پا را به حالت اول برگردانید و پای دیگر را نیز به همین صورت به سینه نزدیک نمایید این حرکت با مکث ۵ ثانیه و ۱۰ مرتبه می بایست تکرار شود.

 

تمرین چهارم برای درست ایستادن 

 به پشت دراز بکشید پا های تان را هم دراز نمایید. تمامی عضلات تحتانی روی زمین قرار بگیرد. دست ها را پشت سر خود قرار دهید سپس عمل بازدم را انجام دهید و عضلات شکم را به داخل بکشید. سپس آرام بدنتان را بالا بیاورید. بالا آمدن را تا جایی ادامه دهید که به حالت نشسته برسید. سپس عمل دم را انجام دهید و آرام آرام به حالت قبل برگردید این تمرین را ۳ الی ۵ مرتبه تکرار نمایید.

 

تمرین برای صحیح ایستادن, نحوه ایستادن صحیح, روش صحیح ایستادن

برای تمرین درست ایستادن قادر هستید به پشت دراز بکشید و بدنتان را اهسته بالا بیاورید

 

تمرین پنجم برای درست ایستادن 

به پشت دراز بکشید و دستها را پشت سر قرار دهید .عضلات تحتانی بدن را به زمین بچسبانید و یکی از آن ها را به سمت سینه بکشید و پای دیگر را صاف نمایید سپس بالا تنه را به سمت زانویی که خم شده بچرخانید حالا خیلی‌ آهسته پاها را عوض نمایید زانوی دیگر را به سمت سینه خم نمایید و پای دیگر را صاف نمایید. حالا دوباره بالا تنه را به سمت زانوی خم شده نزدیک نمایید . این حرکت را ۵ تا ۱۰ مرتبه تکرار نمایید.

 

مزایای درست ایستادن, تمرین هایی برای اصلاح ایستادن, تمرین برای درست ایستادن

شنا کردن قادر هست برای اصلاح ایستادن سودمند

 

تمرین ششم برای درست ایستادن 

روی شکم دراز بکشید کف دستها را روی زمین قرار دهید. پاها را صاف نگه دارید و پنجه ها را به حالت کشیده روی زمین قرار دهید و در همین حالت عمل بازدم را انجام داده و عضلات شکم را به داخل بکشید . حالا سر و سینه را به سمت بالا بکشید و مکث نمایید و سپس به آرامی به حالت اول برگردید . این حرکت را ۵ تا ۱۰ مرتبه انجام دهید.

 

تمرین برای درست ایستادن, نحوه ی صحیح ایستادن, طرز درست ایستادن, روش درست ایستادن

برای تمرین درست ایستادن قادر هستید در کلاس های یوگا شرکت نمایید

 

تمرین هفتم برای درست ایستادن 

کف دستها و زانوها را روی زمین بگذارید . طوری که دستها زیر شانه قرار داشته باشد هر دو پا را باز نمایید و مثل زمانی که می خواهید حرکت شنا را انجام دهید. شست پاها را روی زمین بگذارید. عضلات شکمی را به داخل بکشید تا در ستون فقرات تان قوس و فرورفتگی دیده نشود. به زمین خیره شوید و تا زمانی که خسته نشده اید در همین حالت بمانید . سپس کمی استراحت نمایید و حرکت را تکرار نمایید. این حرکت را ۳ تا ۵ مرتبه انجام دهید برای ایجاد فشار زیادتر به جای این که کف دست ها را روی زمین قرار دهید قادر هستید ساعد خود را روی زمین قرار دهید.

 

تمرین هشتم برای درست ایستادن 

برای تمرین حالت درست ایستادن پشت به دیوار بایستید و باسن و تیغه ی شانه  ها را در خلاف جهت به دیوار فشار دهید.

 

راه کارهای ساده برای ایستادن صحیح

– شنا کردن قادر هست برای اصلاح ایستادن سودمند باشد. زیرا با شنا کردن تمامی عضلات پشت شکم و دستها درگیر می شوند.

 

– شرکت در کلاس های یوگا و انجام تمرینات این کلاس ها قادر هست برای صاف کردن ستون فقرات سودمند باشد.

 

– اگر مجبور هستید که در طول روز زمان بسیاری را به صورت ایستاده سپری نمایید خوبتر از هر دوساعت چند دقیقه ای بنشینید و استراحت نمایید.

 

درست ایستادن, تمرین برای صحیح ایستادن, نحوه ایستادن صحیح

استفاده از کفش مناسب در درست ایستادن به شما کمک می نماید

 

– سعی نمایید برای مثال زمانی که خرید هایی را برای منزل انجام داده اید آنها را طوری حمل نمایید که بار بین دو دست شما تقسیم شود.

 

– زمانی که کیف دستی در دست دارید به ویژه بانو ها ، سعی نمایید با تغییر دست مانع از خستگی بدن شوید.

 

– سعی نمایید در موقع انتخاب کفش ، کفشی را انتخاب نمایید که پا های شما داخل آن احساس راحتی داشته باشند. پا قلب دوم هر انسانی است و محافظت و راحتی آن برای تندرستی بدن خیلی حائز ارزش است . همچنین کفش مناسب خیلی قادر هست بر روی ستون فقرات اثر گذار باشد و به ایستادن صحیح فرد نیز کمک می نماید.

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها